Jump to content

NBA 2019/2020 - North remembers


Squabbit

Titula  

57 members have voted

  1. 1. Titula



Recommended Posts

10 hours ago, gggggggg said:

 

bas sam hteo proveriti kakvi su ovo uinijevi suteri...:

 

ntilikina 33% za tri, dotson 32%, barrett 31%, marcus 46.6%...

 

nisam ni rekao da su opasni suteri 

 

 
bluecheese999

JJST Memorial Fun Fact of the Night

As mentioned multiple times during the broadcast, the Nets only made 8 two-point field goals tonight. It’s only the 2nd game in NBA history that a team has made fewer than 10 twos. The first came on November 22, 1950, when the Fort Wayne Pistons and Minneapolis Lakers each made 4 FGs apiece in a thrilling 19-18 Pistons win. That season ended with the Knicks in the NBA Finals!

(Side note: there’s a myth that the 19-18 game was the game that directly led to the institution of the shot clock. In reality, the shot clock wasn’t instituted in the NBA for another four seasons.)

Home of the Jared Jeffries Shot Tracker and recipient of a P&T PhD

 

EMwp2CrWoAAoslp.0.jpeg

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

🙃

 

Quote

Frank Ntilikina has been looking to score within his first one or two possessions of a game for a while now. It’s mechanical, but it gets the job done. If you’ve ever let your lover convert you to whatever it takes to get them off, you recognize robo-Frank as the purest form of love.

 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Manu said:

Spursi su verovatno najneatleticnija ekipa u ligi, uz to imaju i najmanje pogodjenih trojki po utakmici. Bukvalno su dobre suterske utakmice LMA i DeRozana jedini nacin da dobiju mec.

 

Baš svi od reda su razočarali ove sezone, a najviše ta dva "nosioca". LMA je za korak sporiji nego što je bio i to se oseti, posebno u odbrani. DeRozan je to što jeste, nažalost kao glavni igrač je samo teg oko noge svakoj ekipi koja pretenduje na ozbiljan rezultat u ozbiljnoj konkurenciji. Međutim, prilično bedno igraju ovi mlađi i atletičniji igrači poput Murraya i Whitea. Mills i Forbes su jednostavno minijaturni. Poeltl je napredovao ali on nema šta da traži na više od 15 minuta po meču još uvek. Gay je u nikad skromnijem fizičkom stanju. U svakom slučaju, na raspade poput Bellinellia više ne treba trošiti minute, treba ih dati Walkeru ma koliko pritup bio, od njega se možda nešto i izvuče. Trey Lyles je ipak najgroznije razočaranje i mislim da će mu retko ko dati šansu dalje u ligi - nit ima kvalitet, nit ima potencijal.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, MrTripleDouble said:

Pa nije da nije 'good play' nego ova dzamutka od 2,20  ne moze da postuje ni Ajzeu Tomasa, pa je ovaj  isprdeo nesto ovako da bi stao u njegovu odbranu koliko toliko. Cuj post up nije good play...

 

Do pre 2 godine je bio ''good play'' i to sa Nowitzkim od 40 ljeta :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Squabbit said:

Kakva je attention kuchkica i drama kraljichica ovaj LeSmarach.

Obrva padne na onog isprdka i ovaj pritrcava kako bi i on gistro pao na njega jer su, boze moj na prstu u bulju, samo da bi usao pod reflektore na kraju poluvremena/cetvrtine..

Igraj basket Kamenko, sta koji Q... 

 

Kawhi = bitan sraf

giphy.gif

Nijesi skuzio, to sam naglasio da mi ne bi neko iskopao igraca koji je npr osvojio titulu sa 4 kluba, a sjedio na klupi u svakom timu.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@Chaos Is Me sinoc sam prvi put gledao spurse i prilicno sam razocaran kako to izgleda, ocekivao sam da povratkom Dejountea budu bar malo bolji nego prosle sezone, obzirom da je jedini odlazak bio Bertans (ne, niko letos nije mogao da pretpostavi da ce igrati ovako) ali ocigledno godine cine svoje. Ovi Spursi ne mogu da prate moderan NBA ritam utakmice. Plus su sinoc igrali mec nakon dve noci pauze, mogu da zamislim kako to tek izgleda u b2b-ovima. Ne znam da li se pominju za njih neki trejdovi oko deadlinea ili barem koji ugovori isticu na leto i da li ce situacija moci da se popravi naredne sezone? Ne bih voleo da vidim Spurse i Popa kako tankuju.

 

I ako bi mogao da mi das mali osvrt na Dejounteovu sezonu, mnogo sam ocekivao od njega ali deluje mi da uopste nema svoju ulogu u napadu, a i da ne uspeva da napravi prednost prvim korakom i prodorom kako je cinio pre povrede? Zbog te duzine je i dalje ozbiljan faktor u odbrani, ali bila bi steta da se ogranici na Ntilkinu. Sinoc, a i po statistici ove sezone mi Delon Wright izgleda kao bolji igrac (njih dvojica su mi uvek bili slicni, sa tim sto sam vise cenio Murraya).

Link to comment
Share on other sites

Dobro poređenje Murraya i Wrighta, jesu dosta slični. Ipak, kontekst za Wrighta je mnogo povoljniji, praktično celu karijeru igra back upa, osim nešto sitno u Memphisu neposredno nakon onog trejda za Gasola. Takođe, Wright u petorkama najčešće ne igra sa likovima koji traže loptu da bi bili korisni, vrlo retko igra u petorci sa Dončićem.

 

Nije teško zaključiti da Murray sa ovih 24% za 3 mora mnogo da radi. Defanzivno je dobar, ali bek ne može da ima takav impact, kad pod košem čeka nepokretni/nezainteresovani LMA. Ipak, i defanzivno je limitiran na plejmejkere i krupnije bekove, ovim rasnim swingmanima koji igraju point forwarda ne može mnogo da naudi. Kao i ostali, mislim da bi prodisao ukoliko bi Spursi trejdovali DeRozana jer je DeMar suštinski glavni kreator kod Spursa. Takođe, verovatno bi mu odgovarao drugačiji tip glavnog visokog umesto LMA, neki brži i atletičniji igrač - jer sa takvim sidrašem Spursi se retko odlučuju za brzu tranziciju u čemu je Dejounte dobar. Dakle, sam sistem i trenutni roster Spursa mu oduzima dve najvažnije stvari - igru sa loptom i tranziciju. On trenutno nema tu šutersku veštinu koja bi ga učinila iskoristivim igračem bez lopte. Deluje dosta nesnađeno. 

 

Na kraju krajeva, ja verujem da je ovo tranziciona sezona bez obzira da li će Spursi ući u PO ili neće. Ovo jezgro treba rasturiti i krenuti od fundamenata. To je neminovnost.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, realno *w said:

Luki već sada može da pozavidi solidan procenat igrača lige, po tom pitanju.

 

Nisam nesto primetio.

 

Samo highlights da pogledas sa prosle tekme, tri puta mu nisu sudili cist faul kos. Uz jos nekoliko hand checka koji se recimo Hardenu sviraju kao dobar dan.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, McLeod said:

 

Nisam nesto primetio.

 

Samo highlights da pogledas sa prosle tekme, tri puta mu nisu sudili cist faul kos. Uz jos nekoliko hand checka koji se recimo Hardenu sviraju kao dobar dan.

 

Svakako da nisam mislio na Hardena 😄

 

Pogledaj nekad celu tekmu pa prosudi sam.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • nlavrnja featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...