Jump to content

Kafana pod obručima

Kronostime

Recommended Posts

Pre 40.godina, Neil Tennant i Chris Lowe iz britanskog elektro-pop benda Pet Shop Boys, napisali su pesmu West End Girls. Duo je bio inspirisan žurkama u londonskim klubovima,a govori o klasnim razlikama između bogatog West Enda i Istočnog dela Londona koji je važio za siromašniji i siroviji.

Pesma se pojavila kao singl 1984.godine i postala je hit u klubovima,ali ne i u širokom auditorijumu i na radio stanicama.

Pet Shop Boys je drugi put objavljuju kao singl oktobra 1985.godine,da bi već sledeće godine dospela na prvo mesto američke i britanske liste singlova. 1987.dobija nagradu za najbolji singl na Brit Awards. U izboru ankete kritičara sprovedene od strane Guardiana, West End Girls je proglašena najboljim "britanskim brojem 1 svih vremena".

Pet Shop Boys su je 2012.godine izveli na ceremoniji zatvaranja Letnjih olimpijskih igara u Londonu.

Ja najviše volim ovu verziju.
Dobar dan svima u Kafani.

• Like 4

1 hour ago, Drug Crni said:

@ Pekara Trpković
U.šta je ono..?! Nisam znao na šta da udarim najpre..morao sam probati burek i štrudlu sa makom..jer to su mi ipak omiljeni pekarski proizvodi. Fantastično iskustvo. To je bio doručak.

sta-ti.gif

Ustanak, sinko i ustanak lepinja + brdasce cevapa da ti otvori vidike....

Kod skembica u saftu osnivas sopstvenu religiju.

:default_coffee:

Edited by Kronostime