Jump to content

Kafana pod obručima

Kronostime

Recommended Posts

Pre 40.godina, Neil Tennant i Chris Lowe iz britanskog elektro-pop benda Pet Shop Boys, napisali su pesmu West End Girls. Duo je bio inspirisan žurkama u londonskim klubovima,a govori o klasnim razlikama između bogatog West Enda i Istočnog dela Londona koji je važio za siromašniji i siroviji.

Pesma se pojavila kao singl 1984.godine i postala je hit u klubovima,ali ne i u širokom auditorijumu i na radio stanicama.

Pet Shop Boys je drugi put objavljuju kao singl oktobra 1985.godine,da bi već sledeće godine dospela na prvo mesto američke i britanske liste singlova. 1987.dobija nagradu za najbolji singl na Brit Awards. U izboru ankete kritičara sprovedene od strane Guardiana, West End Girls je proglašena najboljim "britanskim brojem 1 svih vremena".

Pet Shop Boys su je 2012.godine izveli na ceremoniji zatvaranja Letnjih olimpijskih igara u Londonu.

Ja najviše volim ovu verziju.
Dobar dan svima u Kafani.

• Like 6

1 hour ago, Drug Crni said:

@ Pekara Trpković
U.šta je ono..?! Nisam znao na šta da udarim najpre..morao sam probati burek i štrudlu sa makom..jer to su mi ipak omiljeni pekarski proizvodi. Fantastično iskustvo. To je bio doručak.

sta-ti.gif

Ustanak, sinko i ustanak lepinja + brdasce cevapa da ti otvori vidike....

Kod skembica u saftu osnivas sopstvenu religiju.

:default_coffee:

Edited by Kronostime
  • WOW 1

Da sam bio u mogucnosti, otisao bih jos 2017 na koncert Gansa, Prag ili Bec. To je bilo godinu dana nakon sto se Sles vratio. Trebalo je tu da se poklopi vise faktora, mada najvise da je postojao voljni momenat i istrajnost u odluci.

Sve nakon toga je prosao voz, jer Akselov glas je u slobodnom padu. Za neke stvari ne treba cekati, nego juriti najbolju dostupnu (i priustivu) opciju. Nije bitno kada je bio prajm, nego uloviti dobar tajming. Nisam bas ni u fazonu daj sta das.

• Like 2

Znas, ono, kad ti nesto ide na kurac, da, dragi moji nije vise kufer... Izbacis TV iz zivota jer ti reklame idu na zivac, krenes torrentima da se radujes - biras sta i kad ces da gledas, skaces sa hroma na "...", ali, ALI, nema da fali, ta reklama mora da te stigne na Tjubu, po' osecanja da te presece... i, sta onda meni preostaje? Osim da budem, ljubomoran na garagane u crno-belom? :heart:

PS. Ako nekome treba mapa, kronos je tu! :61:

^^^

Hvala za ljubav, ali mene sad neke druge, Dragane muce...

Zamisli da si neka sredina (nije u situaciji ovoj nikako prednost), iako izbegavas, potkacis da eto ni Niko, a ni Fil vise bubnjeva videti nece... Kakav, bre, crni, From?! Kad su ti svi heroj, dead, ili olmost to bi?!

Ps. Da te ima, i picka da nisi, odavno ugasio bi me!

Bavim se reakcijama: Slayer, Anthrax, Megadeth + Metallica. Naravno da se racuna do pocetka 90. Ostatak, svakako sa babe Prasetom i ostalim sundom moze u smece - svakako...
I, sad, u zavisnosti od performansa (uzivo, spot+prica) od 1. do 4. ide uglavnom ovako (da ne bude zabune, naravno, jedan je najveca ocena).

Od, Zlatne, cetvorke, najveca placipizda?

1. Danska!
Naravno da ostatak nije bitan.

Najbolji bubnjar?

1. Slayer
2. Anthrax
3. Megadeth
4. Ne racuna se, ritam masina!

Koga bi, Hetfild, bez da odgovara, prvog davio?

1. ?

PS. Are you sure?