Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

Valentin je pre 11 godina "usvojio" Sirgu dok je još bila mala - nema roditelje. Odlučio je da posveti život, barem za trajanja njenog života, njenom odgajanju i tome da ima što bolji život. Nazvao ju je Sirga prema filmu Sirga the lioness.

 

Ono što je fascinantno u ovoj priči je da Valentin nikada nije pokušao da pripitomi Sirgu, niti da je nauči ljudskom načinu života. Posvećen je tome da ona živi prema svojim instinktima i potrebama, tako da ona lovi a on je često posmatra i snima.

 

Sirga ne reaguje na komande (sem stop! kada se previše grubo igra i mazi sa njim), prava je divlja lavica :classic_smile: Zahvaljujući donacijama za nju je odvojen i ograđen prostor od 20km2 gde živi. Ne druži se s drugim ljudima i lavovima (koje doživljava kao pretnju), sem sa Valentinom koji bar jednom nedeljno sa njom provodi ceo dan. Pored toga ona poznaje par ljudi koji je hrane ali ništa više od toga.

 

Sve se ovo dešava u Bocvani btw. 

 

spacer.png

 

spacer.png

 

Ja sam zaista fascinirana njihovim odnosom. Znam za slučajeve da je npr. puma bila suviše slaba po rođenju i ne bi mogla da bude puštena u divljinu (jer je Rusija u pitanju), planirali su eutanaziju pa ju je usvojio neki ruski par. Ali ta puma je doslovno kućna životinja, dresirana i može se reći pripitomljena. 

 

Ovo je prvi slučaj gde vidim da su čovek i divlja životinja razvili ovakav odnos a da njeni instinkti nisu zatomljeni. Za više zapratite @sirgathelioness na IG.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...