mrd Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 1 hour ago, Eddard said: To se kod nas zove pauflek, ali dry aged ne znam da li ćeš naći. Uostalom, precenjen komad . To je najbolje za fajitu. Izeckas ga na rezance i pomesas s'fajita marinadom. Meni fajita od toga najukusnija. Eh, @Eddard @DJORDJE Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 To je najbolje za fajitu. Izeckas ga na rezance i pomesas s'fajita marinadom. Meni fajita od toga najukusnija. Eh, [mention=3]Eddard[/mention] [mention=785]DJORDJE[/mention] HvalaE dobro, to je već drugo, to ti verujem. Ja sam govorio više u svetu steak-ova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 15, 2021 Author Share Posted May 15, 2021 (edited) On 5/14/2021 at 6:28 AM, Eddard said: To se kod nas zove pauflek, ali dry aged ne znam da li ćeš naći. Uostalom, precenjen komad . Carsko meso precenjeno? To je, bre, najukusnije kad se `rskavo ispece. Edited May 15, 2021 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Možda u srpskoj varijanti kao pauflek, to ti verujem, ali kao flank steak ja nisam bio oduševljen, meni je Ribeye/Cowboy/Tomahawk daleko ukusniji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Možda u srpskoj varijanti kao pauflek, to ti verujem, ali kao flank steak ja nisam bio oduševljen, meni je Ribeye/Cowboy/Tomahawk daleko ukusniji.Od govedine t-bone, filet-mignon, ostalo je suvo i mora da se davi u marinadu. I fajitu moraš da napiješ. Nisam preterani ljubitelj govdine. Ovca i svinja su za mene. [emoji14] Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 1 minute ago, mrd said: Ovca i svinja su za mene. Ovde se slažem 100%. Otkrio sam nedavno dry aged svinjeće kotlete iliti leđa, za mene daleko lepšeg ukusa od goveđih, a o onom gore Krustenbratenu da ne govorim. Volim i dobar goveđi steak da pojedem, ali u svako doba dana i noći bih pre odabrao praseće ili jagnjeće pečenje 😀. Ma i dobra gurmanska pljeskavica bi pre došla u obzir 😁. Zato i volim one komade govedine koji imaju više masti, pa kad se to lepo sprži na 800° na mom Sizzle Zone, bude ukusno. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Ajde, ne merači.😊 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 meni je ovo sasvim dovoljno za glavni obrok ❤️ Ups...zaboravila da stavim u spoler i pokvarila dan mesarošima 😁 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 52 minutes ago, ControlFreak said: meni je ovo sasvim dovoljno za glavni obrok ❤️ Ups...zaboravila da stavim u spoler i pokvarila dan mesarošima 😁 To je zato sto si ti mala, treba napuniti 100kg. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 On 5/15/2021 at 8:01 AM, Eddard said: Ovde se slažem 100%. Otkrio sam nedavno dry aged svinjeće kotlete iliti leđa, za mene daleko lepšeg ukusa od goveđih, a o onom gore Krustenbratenu da ne govorim. Volim i dobar goveđi steak da pojedem, ali u svako doba dana i noći bih pre odabrao praseće ili jagnjeće pečenje 😀. Ma i dobra gurmanska pljeskavica bi pre došla u obzir 😁. Zato i volim one komade govedine koji imaju više masti, pa kad se to lepo sprži na 800° na mom Sizzle Zone, bude ukusno. Koliko ti bjese kilaza jesenas??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 17, 2021 Share Posted May 17, 2021 On 5/15/2021 at 1:01 AM, Eddard said: Ovde se slažem 100%. Otkrio sam nedavno dry aged svinjeće kotlete iliti leđa, za mene daleko lepšeg ukusa od goveđih, a o onom gore Krustenbratenu da ne govorim. Volim i dobar goveđi steak da pojedem, ali u svako doba dana i noći bih pre odabrao praseće ili jagnjeće pečenje 😀. Ma i dobra gurmanska pljeskavica bi pre došla u obzir 😁. Zato i volim one komade govedine koji imaju više masti, pa kad se to lepo sprži na 800° na mom Sizzle Zone, bude ukusno. Ne moze da se poredi sa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 20, 2021 Share Posted May 20, 2021 Evo još malo svinje... Ovaj put Iberico secreto, secret cut od iberico svinje, samo posoljen i na jakoj vatri prvo zapečen, pa još malo da indirektnoj vatri do dostizanja temperature od oko 67°. Vrlo lepog ukusa, dosta prožet masnim prugama koje kad sagore na 800° daju odličnu aromu. Da ne bude zabune, porcija je od moje supruge, ostatak je završio u mom tanjiru [emoji16]. 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 (edited) To mu dodje kao neka snicla od plecke? Moj drugar ,koji je ujedno i kolega po srcanim tegobama,to ne jede i voli samo " posnu stranu od vrata". Nikada nisam uspeo da skontam koja je to" posna strana". Ako dolazis u ove krajeve obavezno probaj cips od svinjske kozure, meksicki specijalitet. Ukiseljene svinjske nogice sa americkog juga, ne bih preporucio. Edited May 21, 2021 by DJORDJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 21, 2021 Author Share Posted May 21, 2021 2 hours ago, DJORDJE said: To mu dodje kao neka snicla od plecke? Moj drugar ,koji je ujedno i kolega po srcanim tegobama,to ne jede i voli samo " posnu stranu od vrata". Nikada nisam uspeo da skontam koja je to" posna strana". Ako dolazis u ove krajeve obavezno probaj cips od svinjske kozure, meksicki specijalitet. Ukiseljene svinjske nogice sa americkog juga, ne bih preporucio. `rskava kozica je i ovde rasprostranjena - najcesce nusproizvod pri pripremi cvaraka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 To mu dodje kao neka snicla od plecke? Moj drugar ,koji je ujedno i kolega po srcanim tegobama,to ne jede i voli samo " posnu stranu od vrata".[emoji23] Nikada nisam uspeo da skontam koja je to" posna strana". Ako dolazis u ove krajeve obavezno probaj cips od svinjske kozure, meksicki specijalitet. Ukiseljene svinjske nogice sa americkog juga, ne bih preporucio. This piece is “hidden” between the shoulder, ribs and fatback, for this reason we call to this part: “secret”. The cut to get this piece must be very accurate in order to keep the exact amount of fat. This highly grained piece stands out for its wonderful flavor and texture. Secreto could be called a pork skirt steak due to its similar properties to beef skirt steak.Što se čipsa tiče, ima i ovde, nisam neki fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 (edited) 9 hours ago, Kronostime said: `rskava kozica je i ovde rasprostranjena - najcesce nusproizvod pri pripremi cvaraka. Samo sto je ta nasa kozura dusu dala da slomis socijalce. Meksikanci to naprave da bude vruskava ali i vazdusasta. Imaju oni i cvarke ali ih krupnije seku. Edited May 21, 2021 by DJORDJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 21, 2021 Author Share Posted May 21, 2021 10 minutes ago, DJORDJE said: Samo sto je ta nasa kozura dusu dala da slomis socijalce. Meksikanci to naprave da bude vruskava ali i vazdusasta. Tajna je u tome da je koza dobro ociscena od masnoca, isece se na trakice i prvo susi u rerni na 125o C oko 2h, a zatim 30s przi u dobro zagrejanoj masti. Tada nabubri i dobije mehurice. Nakon toga, na papirni ubrus da se ocedi od masti i u neku mesavinu zacina cisto da dobije ukus po zelji. To ti je osnovni recept, a zadnja smesa zacina zavisi od tvojih afiniteta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 (edited) Da se razumemo mexicans kad te kožure naprave, to je jestivo, a ovi otpaci od čvaraka su em neukusni, em kamenje. Slično bi bilo porediti proju, s'corn-bread, ili corn cake. Ipak se priča o različitim proizvodima. Ne vidim zbog čega uvek mora da se uleće s'imamo i |i ovde to, slično. Naravno da imamo, ali druge stvari. Rocim svinjarije (svinjske proizvode) koje mi imamo nisam nigde našao. To je verovatno zbog toga što je svinja kod nas najplemenitija životinja. Za govedinu, ne mogu to da kažem, tu, u Srbiji nikada nisam jeo govedinu, da mi je bila ukusna. Jednostavno svaka kultura i|a svoje. Hawajci kad ispeku svinju i umešaju je s'voćem, ne znam da li da počnem od pečenjare, i da se zaustavim na mesu koje se zbog svih tih sokova raspada. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Edited May 21, 2021 by mrd edit: da dodam nisam negativac, nego neke se stvari ne mogu porediti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Prasetina je nas nacionalni specijalitet ali sam najbolju prasetinu u zivotu jeo na Jamajci. Prase su pekli na nekoj njihovoj verziji sacha, a pece se sa liscem koje daje aromu mesu. Restoran od dasaka i plehova, ali klopa je bila nezaboravna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 23 hours ago, Eddard said: Evo još malo svinje... Ovaj put Iberico secreto, secret cut od iberico svinje, samo posoljen i na jakoj vatri prvo zapečen, pa još malo da indirektnoj vatri do dostizanja temperature od oko 67°. Vrlo lepog ukusa, dosta prožet masnim prugama koje kad sagore na 800° daju odličnu aromu. Da ne bude zabune, porcija je od moje supruge, ostatak je završio u mom tanjiru . Mi kad u Tavankutu pravimo disnotor, onda za dorucak se pece sveze svinjsko meso.nTo je za mene nesto najukusnije. svi ovi stejkovi su ok, ali ono za disnotor je nesto najbolje. Cak nije isto ni kad se ispece kasnije to meso. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Mogao bih da jedem svaki dan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 5 hours ago, DJORDJE said: Mogao bih da jedem svaki dan I ja isto, ali ta 3 su sasvim dovoljna. Mislim stavrno ih volim ali veca kolicina mi ne odgovara. Isto kao i dimljena haringa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 On 5/21/2021 at 11:50 AM, Tomiprunet said: Mi kad u Tavankutu pravimo disnotor, onda za dorucak se pece sveze svinjsko meso Pogrešno 😎... doručak ide kad se svinja ošuri i raspoluti...glava se prepolovi i izvadi se mozak i moždina sa kičme...to se isprži sa jajima kao prilog uz svežu džigericu sa belim lukom...meso se peče za ručak, a paprikaš ide za večeru kad se završi posao sa kobasicama i hurkama... tako ja barem pamtim😄 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 jao Kolbas nesto sam bila gladna pa skocila na temu... 54 minutes ago, Kolbas said: kad se svinja ošuri i raspoluti...glava se prepolovi i izvadi se mozak i moždina sa kičme...to se isprži sa jajima kao prilog uz svežu džigericu sa belim lukom. ali vise nisam ...niti cu ikad vise biti gladna 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 9 minutes ago, Mama_mia said: jao Kolbas nesto sam bila gladna pa skocila na temu... ali vise nisam ...niti cu ikad vise biti gladna Evo onda nešto normalno da se povratiiš😉 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts