Jump to content

DJORDJE

Član foruma
 • Content Count

  1,157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

659 Excellent

Recent Profile Visitors

834 profile views
 1. Isli smo i mi kasnije na pijacu, kada su umrli majcini roditelji, pa nije vise bilo grebanja. Cale bi vozio majku subotom do Cvetka i dok bi se ona rasplinula po pijaci, on bi citao novine u kolima. To je bio ceo ritual, onda bi nas probudili da pomognemo sa nosenjem jer u zgradi nije bilo lifta, a treci sprat. Mi smo pored tih seljaka koji su nosili sir , kajmak i jaja imali i Cigu, koji je nosio svercovanu robu iz Italije. Majka je cesto kupovala od njega za sebe , ponekad za nas , dok je otac zbog prirode posla zatvarao oci i pravio se da nije tu. Nekada bi nesto mumlao zast
 2. Nista u tom timu ne finkcionise. Sutra da dodje Mesi i on bi se utopio u tu zabokrecinu, kao sto su uspeli da upropaste jednog od najboljih napadaca u Evropi, Obamajanga. Arteta je bukvalno kancer tog tima.
 3. Tacno. Da se kojim slucajem trazilo odobrenje mase, danas bi na americkom jugu jos uvek vladala segregacija, a garantujem da ni u vecini evropskih zemalja ne bi bili dozvoljeni istopolni brakovi. Ja sam u Nemackoj prvi put boravio 90te , a onda sam sa prekidima dolazio svakih nekoliko godina i mogao sam da pratim kako se zemlja menjala poslednjih 30 godina. Od izrazite rasne netrpeljivosti prema recimo Nigerijcima 90tih , danas su postali multietnicko drustvo u kojem emigranti ili potomci emigranata zauzimaju mesta u policiji, politici, na televiziji, sto je pre 30 godina bilo nezamisljivo. Br
 4. Tako to kod nas funkcionise i zato Srbija jeste tu gde jeste, jer na vlasti poslednjih 35 godina imamo populiste. U zemljama koje su napredovale progresivne ideje su uvek dolazile za vrha i bile nametnute narodu. Mislis da je Brant imao vecinsku podrsku kada se poklonio zrtvama ? Apsolutno ne , ali je svojim postupkom postavio primer koji su naslednici bili primorani da prate, a onda se sa promenom generacija promenio i odnos stanovnistva prema tom pitanju.
 5. Sta godine urade od ljudi, pred kraj zivota ne bih mogao da je prepoznas...
 6. Vecini su roditelji i bili sa sela, ja sam imao samo jednog druga kome je otac bio rodjeni Beogradjanin. Zato je za mog oca i bilo opustanje da orezuje vinograd,voce, sadi paradajz. Secam se jednom je poveo mene i brata da mu pomognemo oko korova u basti. Ja sam vec bio srednjoskolac , brat pri kraju studija i dao Bog nije nam se islo, ali majka nas ubedi da mu pomognemo. I tako radimo mi, a moj ce ti brat sav ponosan "vidi ovaj korov kod mene koliki ima koren". Matori samo sto infarkt nije dobio, jer mu je ovaj pocupao sav ren.
 7. To je bila i moja prica, samo polovinom i krajem 60tih. Majcini su bili iz okoline BG pa smo svake subote ujutro isli kod dede i babe, da ih vidimo , oni da vide nas , a i da se ogrebemo za salatu, luk, paradajz, sir i ostalo sto bi inace kupovali na pijaci. Bila je to i prilika za moje roditelje da predahnu od mene, jer sam bio strasno nemiran, a tamo su mogli da me puste na livadu da se izjurim. Bio sam i trapav, stalno su mi kolena i laktovi bili u krastama, jer sam nemilice padao po betonu u obdanistu. Jednom prilikom sam se izgubio i nisu mogli da me nadju satima. Keva i baba su vec pocel
 8. Mislim na Kosovar i milosrdni andjeo, koliko juce. Nisam siguran kako gradjansko drustvo ima bilo kakve veze sa tvojom tvrdnjom da je ustaski pokret jedini fasisticki pokret na Balkanu. Da bas do te mere ne poznajes istoriju sumnjam.
 9. Majstor ponovo majstorise po istoriji , bas kao sto je majstorisao sa engleskim prevodima. Racunam da Zbor Dimitrija Ljotica ili nije fasisticka organizacija ili nije sa Balkana, a gde su sve druge.
 10. Mene vec pocinje da brine da bi mogli i Konstantina da nam ukradu. Nego kada oni ulaze u eurozonu? Zamisli da stave Stepinca na euro? Posle toga raja u Srbiji bi morala da predje na omrazen i propao dolar .
 11. Mozda zavisi od paketa koji imas. Ja nemam Zadrugu i neke Pink kanale, jer nisam hteo da placam za to sranje.
 12. Ako imas internet mozes da pratis N1 i Novu na EON.TV
 13. Pogotovo ako se ima u vidu da je prosle godine profit Telekoma bio 30M eura, a za prava prenosa su pltili 600 miliona. NBC je platio oko 800M za prava prenosa u SAD, zemlja sa 330 miliona stanovnika, sto samo pokazuje koliko su preplatili.
 14. Racunam da bi Ilija Ivic tako reagovao, a mozda i neki drugi ako je sirokih shvatanja kao Nole.
 15. Zapravo ne ide ni jedna vakcinacija zajedno sa koronom, bas iz razloga jer nisu sigurni kakva ce biti reakcija. Ja sam poceo tretman za alergije, koji ukljucuje dve injekcije nedeljno i svaki put me pitaju da li sam primio covid vakcinu poslednjih 30 dana.
×
×
 • Create New...