Drug Crni Posted April 28, 2021 Author Share Posted April 28, 2021 Quote Quentin Tarantino Says ‘Mad Max: Fury Road’ Was The Best Movie He Saw In 2015 https://www.indiewire.com/2015/12/quentin-tarantino-says-mad-max-fury-road-was-the-best-movie-he-saw-in-2015-95821/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTripleDouble Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Ne znam da li je najbolji film, ali efekti u tom filmu su sigurno najbolji ikada. Odusevio sam se kada sam ga gledao. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted April 29, 2021 Author Share Posted April 29, 2021 Ja sam odusevljen izasao iz bioskopa i odmah sam pomislio kako je to najbolji akcioni film kojeg sam gledao godinama unazad. Posle drugog gledanja (u kucnim uslovima) film sam poceo da cenim i vise od toga.. Ne volim da ikome namecem misljenje (a i da volim,kako bih to sproveo?) i mogu da komotno da prihvatim da je mnogima njesra,ali dosta stvari govori u suprotnom pravcu.. Film je izuzetno prosao kod kritike npr.sto je pokazatelj na koji vise obracam paznju nego na puko misljenje obicnih ljubitelja filma,medju koje ubrajam i sebe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 (edited) film ima telo ali ne i dusu originala...sve je nekako ultra iscaseno, prenaglaseno, odvratno...glorified circus freak show Edited April 29, 2021 by Krava kaze mu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Upravo videh da se snima film po Ghost Of Tsushima igri, rezira Chad Stahelski... Nikad mi nece biti jasno ovo brutalno potcenjivanje publike. Zar je moguce da se misli da je neophodan hajp video-igre da bi se pronasli konzumenti za samurajski film nowadays? Sve to posle Kurosawinog neizbrisivog traga i nemerljivog uticaja na svetsku kinematografiju, te velikih komercijalnih uspeha crtanih i igranih filmova ovakve tematike poslednjih 15ak godina. Bez zelje da osporavam samu igru, u pitanju je audio-vizuelni spektakl koji usisava i nudi istinsko uzivanje igracu, medjutim izabrati da se ekranizuje prilicno genericna i sustinski suplja prica koja ni ne nudi bogzna sta kao podlogu za pravu filmsku fabulu (daleko najslabiji aspekt igre, bez dileme) i to pored toliko zivopisnih stvarnih dogadjaja i likova iz ovog dela japanske istorije je potpuni wtf. Ko to, zaboga, ne bi gledao epski spektakl sa bitkama ogromnih razmera poput Sekigahare ili opsade Osake, rivalstvo izmedju Shingena i Kenshina, proces postepene unifikacije Japana pocev od Nobunage, preko Hideyoshia do Ieayasua i citave dinamike njihovih unutrasnjih sukoba, izdajstava i prebega medju njihovim generalima, te pravih heroja bojnog polja poput Goto Mototsugua, Honda Tadakatsua, Kato Kiyomase, Nabeshima Naoshigea, Shimazu Yoshihira, Niiro Tadamotoa, Kojima Yataroa... Toliko je fantasticnih prica u istorijskoj gradji za ovakav tip komercijalno atraktivnih blokbastera, da do sad nije cak ni zagrebana povrsina. A ovde se okrecu nekoj video-igri kojoj je prica tek puko sredstvo da igraca provuce kroz svet ranih samuraja i ponudi mu autenticno (sad, u kojoj meri jeste za debatu imajuci u vidu estetiku, ali to je sasvim druga tema) i pre svega zabavno iskustvo u maksimalno interaktivnom okruzenju. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 Septembar ... 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Sa zebnjom: Priznajem da sam se najezio kad je krenula muzika na kraju 5 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krava kaze mu Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 I onaj uvod na pocetku, James 😞 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamburinjo Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Od mene vec minus za vidjeno iz trejlera. Toni Soprano natprosecno intiligentni klinac koji hoce na koledz i gnusa se kriminala ali ga okruzenje polako hvata u svoju mrezu... Ok samo to onda nije Toni Soprano iz serije Sopranovi koji nije postao to sticajem okolnosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Ja se baš pitam gde nađoše ovog klinca, pljunuti Gandolfini. Čak i šuška kao on dok priča. Kad ono, to mu je sin 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 20 hours ago, Klotzen said: Ja se baš pitam gde nađoše ovog klinca, pljunuti Gandolfini. Čak i šuška kao on dok priča. Kad ono, to mu je sin 🙂 Da da. I cini mi se, pored izgleda, da je povukao i caletov gen za glumu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plavi Golub Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 On 7/2/2021 at 10:41 AM, Klotzen said: Ja se baš pitam gde nađoše ovog klinca, pljunuti Gandolfini. Čak i šuška kao on dok priča. Kad ono, to mu je sin 🙂 Spitting image tate Gandolfinija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 22, 2021 Share Posted July 22, 2021 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Lajk bez gledanja 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Uste malku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Vidim da je Dune skoro pa univerzalno nahvaljen sa svih strana. Na vise mesta se moze naici na konstrukciju 'prvi pravi i istinski blokbaster posle LOTR'. To je recimo nesto sto sam i ja napisao ovde da se nadam da ce biti jer zaista ima taj potencijal. Daj boze da je zaista tako. Svakako jedva cekam da ga pogledam. Edited September 4, 2021 by SteveFrancis#3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 Kao I pred svaki skupi projekat. Mora da se reklamira. U suprotnom ko bi u bioskope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 8 hours ago, SteveFrancis#3 said: Vidim da je Dune skoro pa univerzalno nahvaljen sa svih strana. Na vise mesta se moze naici na konstrukciju 'prvi pravi i istinski blokbaster posle LOTR'. To je recimo nesto sto sam i ja napisao ovde da se nadam da ce biti jer zaista ima taj potencijal. Daj boze da je zaista tako. Svakako jedva cekam da ga pogledam. 8 hours ago, sasa965 said: Kao I pred svaki skupi projekat. Mora da se reklamira. U suprotnom ko bi u bioskope. Hn, videcemo. Do tada https://www.imdb.com/title/tt0287839/ je najbolje odradjena ekranizacija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Zna li se na kom događaju se završava prvi film, pošto je, kako kažu, knjiga podeljena na dva filma? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 I dalje izrazavam bojazan povodom Dine, jer sam stanovista da je u pitanju stivo koje je jako tesko preneti na ekran (kao i Hiperion npr). Citao sam i ovakve i onakve utiske, pa cemo videti uskoro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Meni se taj Vilnev uopšte ne dopada kao reditelj. Indiferentan sam prema njegovom stvaralaštvu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Sreća pa ovo nisi napisao negdje na košarci Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted September 5, 2021 Share Posted September 5, 2021 Meni Vilnev baš leži, totalno mi prija ritam njegovih filmova i većina mi se dopada od ovih koje sam gledala. Drugo je što scenario nije uvek dostojan režije. A i često su mi previše sivi, mislim bukvalno kao da im fali boje, što je doduše slučaj sa mnogim novijim filmovima, ne znam zašto. 11 hours ago, Stiletto said: Zna li se na kom događaju se završava prvi film, pošto je, kako kažu, knjiga podeljena na dva filma? Sad kad propadne finansijski pa otkažu drugi film i ostane da visi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts