Mina D. Harker Posted March 10 Posted March 10 Uhvatila sam Best Sellers na tv, i taman je film za nedeljno veče, a uz to su u glavnim ulogama dvoje meni veoma dragih glumaca - Obri Plaza i starina Majkl Kejn ☺️ Scenario je relativno tanak i predvidljiv, ali njih dvoje u paru i pojedinačno nose priču like nobody's business. Simpa! 1
Smrtokapa Posted March 14 Posted March 14 Brutalista. Nakon izlaska iz sale na pamet mi je pao Parazit, jer petnaestominutna pauza deli film na dva različita dela, kao i tamo. Doduše, drugi deo je ovde kraći. Prvi deo je na neki način "klasična" imigrantska priča. Miloš Teodosić koji je otišao u NBA i tamo je role player. 😁 Drugi deo je čudniji, mračniji i animalniji. Odnos Van Burena i Tota, osim što se može posmatrati na individualnom nivou, kao odnos jednog zavidnog mediokriteta i jednog predarovitog čoveka koga progone lični demoni, može da se gleda i kao međuklasni odnos i odnos starosedeoca i imigranta. Ima tu da se nađe još poruka i metafora, pa koliko je ko maštovit - ima tu odnosa Amerike prema Jevrejima, asimilacije, cionizma, MAGA sentimenta, ima tog zdanja zamišljenog kao mesto za okupljanje i ujedinjavanje zajednice a realizovanog kao (spojler:) koncentracioni logor, Rekao bih da fali samo Ćaćilend, ali i on je bio 100m od ulaza u bioskop. Ambiciozan film, odlično tehnički urađen, ali nekako više Van Buren nego Tot. Adrijan Brodi sjajan, Felisiti Džons i Gaj Pirs isto odlični u svojim ulogama. Džo Alvin sjajno dočarao dripca koga želite da olešite od batina. Dosta sitnih a pametnih detalja. Saundtrek mi se takođe dopao, u prvom delu upbeat i podsetio me je na muziku iz neke city building simulacije (prikladno), u drugom delu mračan u skladu sa radnjom. Voleo bih da je drugi deo bio još razrađeniji, pa makar to značilo da film traje četiri i po sata umesto tri i po. Ovako je tok radnje bio najpre gladak, kao da piješ neko kvalitetno piće, a onda ipak na kraju, kada ustaneš od stola, skontaš da te je udarilo tako da ćeš sutra biti mamuran. Ispalo je da je moj utisak o filmu nekako u suprotnosti sa poslednjom rečenicom u njemu: Spoiler "Ipak je bitan cilj, a ne putovanje." Topla preporuka, ako možete gledajte ga na velikom platnu. 2
Chaos Is Me Posted March 14 Posted March 14 Kasnim jedno 15 godina ali jbga, odgledah The Social Network (2010): https://www.imdb.com/title/tt1285016/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_social Možda i nije loše pogledati sve sa ove vremenske distance. Poruka je univerzalna: kad ogromna lovudža uleti, svi koncepti se menjaju pa i prijateljstva prestaju da znače. Posebno kad su u pitanju hladni, racionalni, android-like ljudi. Doduše ovaj lik koga glumi Garfield je danas valjda najbogatiji Brazilac na svetu, tek nešto malo "siromašniji" od Zuckerberga. Dobar film, scenario i dijalozi, takođe i casting. Čak i jebeni Justin Timberlake dobro leže u svoju ulogu. 8/10 1
Jezebel Posted March 19 Posted March 19 Danny Collins 2O15, rezija Dan Fogelman, glumci Al Pacino, Christopher Plummer, Annette Bening, Bobby Cannavale, Jennifer Garner... Inspirisano istinitom pricom Steve Tilston koji je tek nedavno saznao da mu je pre 34 godine John Lennon napisao pismo i ostavio svoj broj telefona. Al Pacino glumi ostarelog, 197O godina aktuelnog, rokera koji jos uvek zivi na nacin kada je bio zvezda pozornica, njegov menadzer Kristofer Plamer mu pokaze pismo Dzona Lenona njemu napisano a koje je tadasnji Pacinov menadzer sakrio od svog pulena svestan vrednosti tog pisma. Procitavsi pismo resi da promeni svoj zivot kompletno i pocne drugi cin. Ali... Mala nepretenciozna* drama/komedija za opustanje, iskusna glumacka ekipa se uigrano medjusobno nadovezuje duhovitim replikama kojima film obiluje i time vesto izbegava da ne sklizne u pateticnu melodramatiku. *film budzet skromnih 1OM. https://www.imdb.com/title/tt1772288/
Mina D. Harker Posted March 19 Posted March 19 Više ne gledala nego što sam gledala Rich Flu, mnogo hteo, mnogo započeo. Na kraju - mućak. Štetovali Mary Elisabeth Winstead i Lorraine Bracco. Zaobiđite.
Stiletto Posted March 20 Posted March 20 Kad već pomenuh The Runaways na temi "Žene u muzici", taman ću popodne ponovo da odgledam biopic o njima. Kao i svaki film ove vrste prilično beži od stvarnosti, ali su Džoan Džet i Čeri Kari bile dovoljno uključene u produkciju da priča ne skrene od istine baš previše.
Mina D. Harker Posted Monday at 04:43 PM Posted Monday at 04:43 PM I Netflix jednom da izbaci film koji valja, Revelations pripada mom omiljenom žanru korejske kinematografije, krimi-trilerima. Poslednjih godina Korejci jašu na zombi i possession talasu, vrijeme žestokih krimi-trilera je na zalasku, pa me raduje što se Revelations vraća formi koju volim. Priča o dvostrukoj korupciji, možemo reći duše, jedna potaknuta religioznim deluzijama, druga zlostavljanjem u formativnom periodu, obje štetno utiču na društvo i okolinu, i obje se sreću i sastavljaju u istoj tački. Pametan film koji ima šta da kaže, iako relativno uzdržan na polju nasilja, u poređenju sa slavnim prethodnicima. 7.5/10 1
Mina D. Harker Posted Tuesday at 12:27 PM Posted Tuesday at 12:27 PM Opet Netflix i ponovo pogodak - ne bi se reklo na osnovu Imdb ocjene ali preporučujem da zanemarite ožalošćene kritičare iz naroda. Delicious, ako je neoriginalnost grijeh ovaj njemački film i njegova rediteljka (čiji je ovo debi) će svakako odgovarati pred Sv. Petrom kad za to dođe vrijeme, u međuvremenu, ja sam prilično uživala u vožnji koju su mi priredili. Malo sam se dvoumila da li da ga metnem na horor temu, ali to nije dominantan žanr, a mislim da će ovako stići do šire forumske publike. Njemačka porodica provodi odmor negdje na francuskoj rivijeri u porodičnoj kući (kakva kuća, i to sa bazenom!) međutim, sudbina je htjela da ih targetira grupa francuskih omladinaca sa zločinačkim namjerama. Ako bih krenula da nabrajam filmske uzore i tematski slične filmove Delicious-u, to bi potrajalo i spojlovalo, ovako se nadam da ćete mi vjerovati na rijeć i pogledati film. Imajte na umu da je malo mračan, ali ako ste došli do kraja upisa, možete vi to svarite 🙂 Čašćavam (uglavnom zbog pomenute neoriginalnosti) sa 7/10
Recommended Posts