Jump to content

KK Partizan 19/20


Cooper

Recommended Posts

Quote

i doubt this year's partizan will go anywhere, but then again this is partizan... 2010

Nikada nemojte zaboraviti ko smo mi a ko su oni, kako se jase f4 Evrolige sa 2.5 milki bruto budzeta. 

A kako se jase top 15 sa 8.3 milkica bez novog trenera i 3 igraca.

 

  • Like 2
  • Thanks 7
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, uini said:

 

daj neki dokaz da je tedeschi uzimao od baba, pa da pricamo na temu

 

inace, poenta uopste nije u cedeviti, nego u kurcenju kkao smo vi i mi neke institucije a realnost je da nas je neki vesic zaceo i onda novi vucici i vesici dotirali po potrebi.

 

u toj celoj saradi, partizan je bolji tj uspesniji od zvezde, imao je par svetlih momenata. isto tako je i jugoplastika uspesnija od partizana a cibona makar egal

i sad mi tu pricamo o nekim institucijama, kojima i dalje od narodnih para politicar na vlasti trpa lovu

 

nemam ja problem sa tim, samom cinjenicom da pratim basket. imam problem sa nismo isti mantrom u odnosu na klub koji se finansira iz svog budzeta a nije propao, kao sto bi zvezda i partizan 100x a usput odveli u smrt i neke nevine

 

48 minutes ago, uini said:

daj cedeviti takvu situaciju koju imaju zvezdo i partizon, pa da vidis ko je skorojevic

 

nema tu nikakve magije osim kolege magie

Ima nekih pričica oko čuvenog prvog zarađenog miliona, a i znamo okruženje u kom se razvijao kao biznismen, ali ajde, pošto nemam bliže informacije neću da se dalje bavim špekulacijama oko porekla njegovog novca, nije ni bitno.

 

Elem, ne volim prostituisanje pojma ''institucija'', posebno kada dobije prizvuk neuništivosti ili neprolaznosti, jer znamo su mnoge velike stvari završile u prašini istorije. Međutim, ne mirišem ni ovo pojednostavljivanje i preterivanje u drugu stranu, koje si izbacio u par postova. Znaš šta mislim o ovom sipanju poslednjih godina, izvedeno u cilju merenja patke, anesteziranja nacije i veličanja vođe i njegovog sistema, ali ne možeš to da izjednačiš sa svih bezmalo 75 godina istorije kluba.

 

Ne, uini, nije se do rezultata dolazilo sipanjem a la Vesić, nego je bilo potrebno nešto znati, umeti i izvesti. U periodu '45-90. nije ni bilo drugog modela finansiranja, pa nismo ni mogli drugačije da dođemo do para. Pritom, pare su se sipale u razne centre i razne sportove, bilo je svega u pojedinim sezonama, ali kad se pogleda taj period u totalu ipak su u svakom sportu isplivali oni koji su umeli. Kontraprimer je FKP, koji je nakon kraja 60-ih uglavnom tavorio u palanačkoj osrednjosti, a nije da je bio pastorče. 

 

Pod jedan, cela ex-sfrjot košarka je svojevrsna institucija i svaki dinar uložen u istu se pet puta vratio, na razne načine. U tom sistemu KKP je bio pri vrhu a na kraju te ere je dotakao i samo nebo. U ovih 30 'dina KKP nije kriv što još uvek nije uređeno pitanje finansiranja sporta i vlasništva nad klubovima, a još manje je kriv što nismo uređeni kao npr. Slovenija pa da pomenuti Tedeski dođe i uloži novce u nas. Mi samo možemo da zamišljamo šta bi bilo da je neko ozbiljan rekao Duletu da dolazi sa novcem i podrškom, a da je njegov posao da zaveže i napravi regionalno-evropski basket hab o kom se maštalo.

 

Jeste, dominantno smo finansirani državnim novcem i nakon raspada SFRJ. Taj novac je ubacivan iz različitih razloga, muljalo se, trošenje nije kontrolisano i još svašta nešto. Međutim, bottom line je da je paradoksalno, to i dalje jedna od najisplativijih investicija ove zemlje (u odnosu na veličinu ulaganja, naravno), iako to verovatno nikom nije bilo na pameti od onih koji su dogovarali upumpavanje. Možemo da stavimo znak pitanja na opravdanost tih investicija u odnosu na alternative, moralnost istih i slično ali je činjenica da su  se te investicije vratile i ekonomski i nematerijalno, i to na više načina.

 

Tedeskija biznismena možeš da pitaš kako to da je dozvoljavao onakve raspade svoje ekipe, i to svake godine iznova. Ne znam šta bi to trebalo dati Cedeviti što imaju KKP i KKCZ. Još novca da ih ulupaju u promašene igrače i trenere? Navijače? Pa ne igraju oni samo ovih par sezona, nisu se proslavili ni kada su budžeti naših klubova bili manji. Nismo mi krivi što u Hrvatskoj uporno idu ka razjebavanju svega što ima veze sa košarkom, pa su i njega oterali. Niti smo krivi što za ovih desetak godina nije uspeo da izgradi brend.

 

Na kraju, nisam srećan što se KKP finansira na ovaj način i što ga prate svakakve priče. Međutim, apsolutno se ne slažem sa svođenjem cele priče na to ''lako je vama i nama, država nas finansira''. Jeste lakše iz tog ugla, ali uspeh i ime nisu izgrađeni samo od para i to ne sme da se zanemari.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, 21Barkley said:

 

Međutim, bottom line je da je paradoksalno, to i dalje jedna od najisplativijih investicija ove zemlje (u odnosu na veličinu ulaganja, naravno), iako to verovatno nikom nije bilo na pameti od onih koji su dogovarali upumpavanje. Možemo da stavimo znak pitanja na opravdanost tih investicija u odnosu na alternative, moralnost istih i slično ali je činjenica da su  se te investicije vratile i ekonomski i nematerijalno, i to na više načina.

 

 

cekaj, stani, na koju foru su se te investicije vratile i ekonomski i/ili nematerijalno, osim ako navijace partizana izjednacavas sa drzavom i/ili gradjanima? a i onda bi se ta tvrdnja svela na one koji su u fazonu ljubav je slepa samo dok se ceka

 

nema potrebe meni pravdati novce ulozene u partizan, zvezdu i kojekude

ja imam problem sa pricom kako su drugi skorojevici ili nemaci pojma zato sto nisu u poziciji partizana, zvezde i nekih drugih klubova ranije

 

da ne tupimo bezveze. znam ja sta je partizan u kosarci i prvi cu da skinem kapu 101 put za sve uradjeno a pogotovo za ono sto su uradili kicanovic, zeljko, profesor, sale i sale & krew

to nema na espn 30 for 30. a i bez toga ste imali jako svetlih godina, trenutaka i decenija

 

to i dalje nema nikakve veze sa onim sto mi je zasmetalo a usput vidim da nije problem ni relativizovati neke stvari oko kojih ne bi trebalo biti ni diskusije. al okej.

Link to comment
Share on other sites

Pokusacu da ne uletim klizeci, mada ne mogu da obecam :)

 

Meni smeta sto se Partizan i Zvezda satro izjednacavaju u kosarci. Partizan je institucija u kosarci, Zvezda to nije ni u najavi (obrnuto u fudbalu, naravno). Kome je zbog toga tesko, neka pati.

 

Cela ova prica "prvi cu da skinem kapu, al' samo da pljucnem..." se svodi na to da se iskoristi aktuelni momenat paradrzavne promocije crveno-belih i pod plastom "svi smo isti" Partizan degradira. Cuj, uzimali kes od baba 70 godina, missim stvarno seres za medalju, pardon my French.

 

To sto je drzava nesposobna da uredi sport ne znaci i da je sve od pamtiveka bilo besmisleno.

 

Uzgred budi receno, Cedevita jeste jeftina igracka bez identiteta. Suplje pa zveci, o cemu najbolje svedoci poseta na utakmicama. Mada ono, mozda je samo slabo posecenja institucija :)

 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, uini said:

daj cedeviti takvu situaciju koju imaju zvezdo i partizon, pa da vidis ko je skorojevic

 

nema tu nikakve magije osim kolege magie

 

Non sequitur totalni

 

Inace, glupa mi je i suplja prica kako treba sad nas da bude sramota kao navijace KKP i KKCZ sto se 'narodne pare' sipaju u klubove, a pricamo o soc-kom tvorevinama koje su na takvoj ideji upravo i nastale. Ko sto rece, barkles, nije krivica ni klubova ni nasih navijaca sto se nije dogodila privatizacija i sto odnosi izmedju drzave i njenih ceda nisu reseni. Na kraju, opet cu se vratiti na Barcu ili Real recimo - zasto meni da crvene obrazi ako njihovi navijaci nemaju nikakav problem sa silnim milijardama (racunajuci i druge sportove, ali ni kosarkaske sekcije nisu nimalo zanemarive ni separatno) koje su sprcane pod (najblaze receno) netransparentnim okolnostima, kao sto ni celokupna kosarkaska javnost Evrope ne postavlja nikakva pitanja niti osporava njihove rezultate ili nacin rada.

 

@Isiah

 

Niko nije tvrdio da su isti u smislu tezine brenda, ne verujem da to misli ni najveci deo navijaca KKCZ, ali uopste ne razumem cemu ovaj pljuc. Nije ni KKCZ tikva bez korena i ima itekako dostignuca i tezinu da bi usla u krug klubova koji stoje naspram Cedevite i narecenih njima slicnih.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Isiah said:

Pokusacu da ne uletim klizeci, mada ne mogu da obecam 🙂

 

Meni smeta sto se Partizan i Zvezda satro izjednacavaju u kosarci. Partizan je institucija u kosarci, Zvezda to nije ni u najavi (obrnuto u fudbalu, naravno). Kome je zbog toga tesko, neka pati.

 

Cela ova prica "prvi cu da skinem kapu, al' samo da pljucnem..." se svodi na to da se iskoristi aktuelni momenat paradrzavne promocije crveno-belih i pod plastom "svi smo isti" Partizan degradira. Cuj, uzimali kes od baba 70 godina, missim stvarno seres za medalju, pardon my French.

 

To sto je drzava nesposobna da uredi sport ne znaci i da je sve od pamtiveka bilo besmisleno.

 

Uzgred budi receno, Cedevita jeste jeftina igracka bez identiteta. Suplje pa zveci, o cemu najbolje svedoci poseta na utakmicama. Mada ono, mozda je samo slabo posecenja institucija 🙂

 

 

Mene bi baš zanimalo da čujem kako su se zvezda i partizan finansirali od osnivanja pa do danas. Ako imaš neku informaciju ili slično da podeliš sa nama bio bih ti izuzetno zahvalan a možda i ostali nauče nešto novo.

Link to comment
Share on other sites

Za SF: Partizan i Zvezda u kosarci su razlicite dimenzije, pri cemu me ni najmanje ne zanima gde tacno pripadaju. Sa nama u ravni nisu.

 

A pljuc je zbog iskonstruisanog i posve nebuloznog argumenta o finansiranju samo da bi se na neki nacin spustio KKP. Disingenuous prica plasirana sa fasadom. Zato.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, uini said:

 

 

jedina razlika između tedeskijevog projekta i zvezde i partizana se krije u kovanici INSTITUCIJA 

 

a znaš šta je INSTITUCIJA? to što 70 godina moja baka i tvoj ujak sipaju pare u dve random kombinacije boja koje su komunjare odabrale za zabavu naroda, crveno i crno bele. i danas se komunjare vučići time igraju a mi radujemo 

 

tako da, svaka čast tedeskiju, on makar ne uzima pare od moje babe. 

 

Kasno se uključujem, sve ti je gosn ser Barkli rekao, ipak moram da napisem jedno poređenje tvog tipa:

 

6 hours ago, uini said:

... daj meni 10. 000 dinara od svih forumasa a tebi tvojih 50, pa da vidiš ko će lepši kolač da kupi. još ja idem i vičem kako mi vezuju ruke i noge pa sam tri godine imao 2.500din al sam jebe na institucionen, ja kad jedem kolače, to nema lepšeg prizora. 

 

Daj meni lovu, kao što je opština Sinj 1991. dala Tedeskiju, pa ja da ne vratim, pa da vidiš kakav ću biznis da napravim.

 

 

I šta ćemo sad? Tedeski nije uzeo pare od tvoje babe, al jeste od Šimeove...

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Isiah said:

 

 

A pljuc je zbog iskonstruisanog i posve nebuloznog argumenta o finansiranju samo da bi se na neki nacin spustio KKP. Disingenuous prica plasirana sa fasadom. Zato.

 

jedino što pljuc nije po partizanu, kome je teško 7 redova da pročita, ima i bold o tome, već po logici navijača, u ovom slučaju partizana ali zato uporno pominjem i zvezde, jer će u nekom sličnom slučaju isto to reći : mi smo upizdumatetinu a ovi levo budale

 

al ko će tebi da objasni da Ti nisi partizan, iako se snažno identifikujes sa klubom. 

 

@SteveFrancis#3

zašto bi ti "brideli obrazi", kada sam lepo i izrazajno napisao "da nemam problem s'tim", već sa logikom da su ti klubovi neka plava krv kosarke a ne bi znali za doručak da zarade da ih pustiš same i kratko vreme. 

 

i to je tako kako je, verovatno i okej, sve dok neko ne krene da konstruiše nekakvu posebnost, tako što nipidastava klubove koji nikada nisu i verovatno neće ni biti u tako ugodnoj poziciji. 

 

to me trigeruje u navijackoj percepciji, ne u onome što rade zvezda ili partizan. 

 

zato mi je krajem 90ih-početkom 2iljaditih bilo toliko slatko kada fmp oljušti zvezdu, partizan, kasnije cibose 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, AgroLaki said:

 

Daj meni lovu, kao što je opština Sinj 1991. dala Tedeskiju, pa ja da ne vratim, pa da vidiš kakav ću biznis da napravim.

 

 

I šta ćemo sad? Tedeski nije uzeo pare od tvoje babe, al jeste od Šimeove...

 

pa hajde da pričamo napamet, pošto ne znam detalje: iz tvog upisa može da se zaključi da je opština sinj jedne godine dala tedeskiju novce. možda je čak i biznis plan bio pretstavljen, uživo ili fax mašinom? 

 

možda je postojao i ugovor koji obavezuje tedeskija da vrati nečim opštini sinj uloženi novac a da to nisu intangibles tipa "prenosicemo slavu naše države i vaše opštine kojekude, plus će nas pero antić i lovernj da istetoviraju grb na ruci /nozi koje će nam vezati"? 

 

 

i gde je tu i najmanja sličnost sa zvezdom ili partizanom? 

 

možda sinj nikada nije dobio ništa zauzvrat, pojma nemam ali znam da nije uporedivo. 

 

Edit evo našao sam. ili će ići u zatvor ili će morati da plati ako je u pitanju krivično delo, ili neće jer je na sudu odlučeno 2004. da nije kriv 

https://www.ferata.hr/sto-se-1991-dogodilo-sa-sinjskih-15-milijuna-dem-namijenjenih-za-kupnju-oruzja/

 

 

Edited by uini
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Cooper said:

Ako može bez trolovanja svetog topika.
Ovde se priprema velika proslava...

 

ako misliš da je trolovanje a ti prijavi organima reda i zakona. inače očekujem da mi se izuiniš

Just now, Jakob Aman said:

Veliki je greh stavljati Partizan i Zvezdu u isti koš kad je košarka u pitanju. Mogu nečije babe (kakva glupost) još stotinama godina da sipaju pare, ne vredi. KK Partizan je školski primer institucije.

p.s. Pitati navijače Makabija. 

 

 

još veći je greh kada čitalac ne koristi kontekstualnu inteligenciju tokom čitanja ili makar poznavanje slova al'ajde

  • Like 3
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, uini said:

 komunjare vučići

 

Ovo si sad rek'o, sledeci put ide banovina 😛

 

Elem, omasio si fudbal za medalju. Ti pricas o tome cije se pare daju klubu, a vecina prica o tome da li klub u datim okolnostima ostvaruje dobre sporcke rezultate.

 

Ali evo da ti prevedem na kapitalisticki jezik: sta je sprecavalo privatne Nikse da u ovom veku budu bolji od privatnih Sparsa ili Voriorsa? Pa cak i Maveriksa?

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Laki Marvini said:

 

Ovo si sad rek'o, sledeci put ide banovina 😛

 

Elem, omasio si fudbal za medalju. Ti pricas o tome cije se pare daju klubu, a vecina prica o tome da li klub u datim okolnostima ostvaruje dobre sporcke rezultate.

 

Ali evo da ti prevedem na kapitalisticki jezik: sta je sprecavalo privatne Nikse da u ovom veku budu bolji od privatnih Sparsa ili Voriorsa? Pa cak i Maveriksa?

 

 

ja pričam o tome da me nervira to gledanje sa visine i sa nipodaštavanjem klubova koji nisu u poziciji kao zvezda i partizan. daklem, ni Ti nisi uspeo da dokučiš prilično jednostavnu i dovoljno puta ponovljenu tezu.

 

što se kapitalističkog jezika tiče, u njemu, tj nba ligi, svi timovi imaju okvirno slične resurse, pravila okvirno važe za sve - pa samim tim spursi imaju pravo da gledaju sa visine neke neuspešne franšize. takođe i golden state su mogli da gledaju tako u periodu od 1976 do 2012, u kojem su 6x ušli u plej of a 4 x stigli do druge runde.

 

nemam problem sa finansiranjem države svih ovih 70 godina iako mi se ne dopada. imam problem da navijači ta dva kluba idu i zajebavaju druge klubove zato što ih ne izdržavaju "bogati roditelji"

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, uini said:

 

ja pričam o tome da me nervira to gledanje sa visine i sa nipodaštavanjem klubova koji nisu u poziciji kao zvezda i partizan. daklem, ni Ti nisi uspeo da dokučiš prilično jednostavnu i dovoljno puta ponovljenu tezu.

 

što se kapitalističkog jezika tiče, u njemu, tj nba ligi, svi timovi imaju okvirno slične resurse, pravila okvirno važe za sve - pa samim tim spursi imaju pravo da gledaju sa visine neke neuspešne franšize. takođe i golden state su mogli da gledaju tako u periodu od 1976 do 2012, u kojem su 6x ušli u plej of a 4 x stigli do druge runde.

 

nemam problem sa finansiranjem države svih ovih 70 godina iako mi se ne dopada. imam problem da navijači ta dva kluba idu i zajebavaju druge klubove zato što ih ne izdržavaju "bogati roditelji"

Jos nam objasni zasto iza Cibone i Jugoplastike nije stala drzava, pa da zavrsimo raspravu.:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, uini said:

 

ja pričam o tome da me nervira to gledanje sa visine i sa nipodaštavanjem klubova koji nisu u poziciji kao zvezda i partizan.

...

nemam problem sa finansiranjem države svih ovih 70 godina iako mi se ne dopada. imam problem da navijači ta dva kluba idu i zajebavaju druge klubove zato što ih ne izdržavaju "bogati roditelji"

Da si uzeo bilo koji drugi privatni klub osim CDV, ovo iz prvog pasusa bih podrzao. Znaci npr. neki Fair Play iz Nisa gde centra igra Darko Rnic za kilo evra mesecno umesto nekog Stipanovica za 100k.  Onda taj navijac ili rukovodilac Fair playa moze da kaze, brate, da je meni budzet milion evra ko zna sta bih napravio.

 

Ali poenta je da Cedevita (kao i nekad HF) sa istim ili ponekad vecim budzetima pravi losije rezultate nego KKP i CZV. U toj prici nije vazno ko daje pare vec sta se sa njima radi.

 

Ako iz te price izuzmemo rezultate i tradiciju i pricamo cisto o osnovama finansiranja klubova, mozda cemo se sloziti.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Jakob Aman said:

Veliki je greh stavljati Partizan i Zvezdu u isti koš kad je košarka u pitanju. Mogu nečije babe (kakva glupost) još stotinama godina da sipaju pare, ne vredi. KK Partizan je školski primer institucije.

p.s. Pitati navijače Makabija. 

 

 

Meni je nekako seljacki i anti-avangardno insistirati na ovome, but that's just me.

  • Like 5
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Naravno da je KKP generalno veci/uspjesniji kosarkaski kolektiv od KKCZ, ali daleko od toga da KKCZ nema ozbiljnu kosarkasku tradiciju. Svi znamo da je Zvezda osvojila deset uzastopnih sampionata Jugoslavije. Mozemo da pricamo da se ta kosarka nije igrala u uslovima u kojima se igra danas, ali to su zvanicni poceci kosarke na ovim prostorima. Ne vidim da danas neko negira Bostonu titule iz 50-ih, a tada je igralo 10-12 timova u NBA. Krajem 60-ih se pojavila generacija Simonovica, Slavnica i drugih. Ta generacija je donijela prvi evropski trofej na ovim prostorima. Nakon toga, u narednih skoro 40 godina klub je utonuo u neku osrednjost ili jos gore. Bilo je u tom periodu dobrih ekipa, koje su vodile zestoke borbe za titulu sa Cibosima, Partizanom i Jugoplastikom, ali su po pravilu ostajale bez trofeja. 90-ih je osvojeno par titula, nakon toga totalna apatija i beznadje. Osvajanje kupa ili neka pobjeda nad Partizanom bi bila vrhunac sezone, senzacija. Sve do dolaska Radonjica, koji je okrenuo tocak istorije na nasu stranu, barem na jedno kratko vrijeme. Istorija je citav put koji je jedan klub napravio, od njegovog radjanja sve do danas. Ne mozemo uzeti kao etalon samo period za koji mi znamo, koji smo mi dozivjeli i ispratili, iako je to ono sto je najvaznije za nas.

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 12
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Naravno da je KKP generalno veci/uspjesniji kosarkaski kolektiv od KKCZ, ali daleko od toga da KKCZ nema ozbiljnu kosarkasku tradiciju. Svi znamo da je Zvezda osvojila deset uzastopnih sampionata Jugoslavije. Mozemo da pricamo da se ta kosarka nije igrala u uslovima u kojima se igra danas, ali to su zvanicni poceci kosarke na ovim prostorima. Ne vidim da danas neko negira Bostonu titule iz 50-ih, a tada je igralo 10-12 timova u NBA. Krajem 60-ih se pojavila generacija Simonovica, Slavnica i drugih. Ta generacija je donijela prvi evropski trofej na ovim prostorima. Nakon toga, u narednih skoro 40 godina klub je utonuo u neku osrednjost ili jos gore. Bilo je u tom periodu dobrih ekipa, koje su vodile zestoke borbe za titulu sa Cibosima, Partizanom i Jugoplastikom, ali su po pravilu ostajale bez trofeja. 90-ih je osvojeno par titula, nakon toga totalna apatija i beznadje. Osvajanje kupa ili neka pobjeda nad Partizanom bi bila vrhunac sezone, senzacija. Sve do dolaska Radonjica, koji je okrenuo tocak istorije na nasu stranu, barem na jedno kratko vrijeme. Istorija je citav put koji je jedan klub napravio, od njegovog radjanja sve do danas. Ne mozemo uzeti kao etalon samo period za koji mi znamo, koji smo mi dozivjeli i ispratili, iako je to ono sto je najvaznije za nas.

 

Mogao bih se zakleti da sam na starom forumu napisao jedan skoro pa isti post samo sa prefiksom FK i zamenjenim ulogama Zvezde i Partizana.

 

Pa ti posle gubi vreme i objasnjavaj se sa nismoisti ekipom :classic_biggrin:

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Naravno da je KKP generalno veci/uspjesniji kosarkaski kolektiv od KKCZ, ali daleko od toga da KKCZ nema ozbiljnu kosarkasku tradiciju. Svi znamo da je Zvezda osvojila deset uzastopnih sampionata Jugoslavije. Mozemo da pricamo da se ta kosarka nije igrala u uslovima u kojima se igra danas, ali to su zvanicni poceci kosarke na ovim prostorima. Ne vidim da danas neko negira Bostonu titule iz 50-ih, a tada je igralo 10-12 timova u NBA. Krajem 60-ih se pojavila generacija Simonovica, Slavnica i drugih. Ta generacija je donijela prvi evropski trofej na ovim prostorima. Nakon toga, u narednih skoro 40 godina klub je utonuo u neku osrednjost ili jos gore. Bilo je u tom periodu dobrih ekipa, koje su vodile zestoke borbe za titulu sa Cibosima, Partizanom i Jugoplastikom, ali su po pravilu ostajale bez trofeja. 90-ih je osvojeno par titula, nakon toga totalna apatija i beznadje. Osvajanje kupa ili neka pobjeda nad Partizanom bi bila vrhunac sezone, senzacija. Sve do dolaska Radonjica, koji je okrenuo tocak istorije na nasu stranu, barem na jedno kratko vrijeme. Istorija je citav put koji je jedan klub napravio, od njegovog radjanja sve do danas. Ne mozemo uzeti kao etalon samo period za koji mi znamo, koji smo mi dozivjeli i ispratili, iako je to ono sto je najvaznije za nas.

Da ste bili Kraljevi sljake - bili ste, ama i moja baba bese najubavo mome u okrugu pa sad gura maslacak odozdo.:s_d:

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Kronostime said:

Da ste bili Kraljevi sljake - bili ste, ama i moja baba bese najubavo mome u okrugu pa sad gura maslacak odozdo.:s_d:

Svako gleda kako njemu odgovara. 

I veliki Partizan je svoju prvu titulu osvojio 1976. Tada je Zvezda imala 12 titula, 3  nacionalna kupa i kup Evropskih pobednika kupova. 

Niko ne spori da je Partizan uspesniji u kosarci ali to vase svojatanje kosarke je neumesno i bespotrebno. Pa i Jugoplastika ima tri titule prvaka Evrope, Cibona dve. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...