Jump to content

Zivot i standard u SFRJ

Amigo

Recommended Posts

Hvala na ovome. Meni je taj period u sećanjima tu negde kad su Kraftwerk smislili "the robot" ili kako se zove, ono ne sećam se baš kad je šta bilo :lol_2: Ovo što si stavio je svakao bilo ranije. Ono čega se sećam je da sam slao pisma radio Beogradu da opet puste Kraftwerk :lol_2:  I TNT, i Baker street ili nešto... Za Baker street se čak sećam tačno gde sam bio kad sam čuo ovaj saksofon solo. A TNT je u to vreme, u mom kraju, bila ono, prateća muzika, kad dođu oni što voze motore u tzv zidu smrti :lol_2:

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 3

2 hours ago, Avda Zekić said:

Ko je pa taj Zujkić sad ?  :77:

Sreten Žujkić 🙂 Dobar čovek..

Ja sam već menjala nik, ne znam da li da vratim stari, prastari nik sa nekih foruma i blogova😎🙃

Izvinjavam se na offtopicu...

• Love 1

1 hour ago, Amigo said:

Preko puta moje zgrade je bio jedan komad zemljista, odprilike kvadrat 100 x 100 metara, na cijem uglu je bila kuca Tetka Vuke, koja je tu imala zelenaru, a ostatak livade se povremeno izdavao luna parkovima.

Ljeti bi tu bili i autici na sudaranje, a zimi bi tu prezimili ono mali, klosarski luna parkovi, sa fliperima, igracima, kruskom za lupanje :classic_laugh: i naravno dzuboksom gdje je tih godina glavni hit bio In Zaire.

Tu sam usavrsio igru na fliperima i igracima, tj fuzbalom kako se to sada zove. Zavrnes go iz pozadine, sa ona dva igraca ispred golmana, sto je bila posebna vjestina 😎

Poslije je tu pocetkom osamdesetih napravljen jedan od privh trznih centara, sve sa pijacom, ali to je vec neka druga prica.

Znači bilo je dozvoljeno "roštiljanje"....

A što se tiče "In Zair"....pa mi kao da smo živeli u istom gradu....:64:

12 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

Sreten Žujkić 🙂 Dobar čovek..

Ja sam već menjala nik, ne znam da li da vratim stari, prastari nik sa nekih foruma i blogova😎🙃

Izvinjavam se na offtopicu...

Ma ne mogu ga navatam s foruma na forum, trista raznih nickova....

Koji ti je najstariji nick....?

36 minutes ago, Avda Zekić said:

Ma ne mogu ga navatam s foruma na forum, trista raznih nickova....

Koji ti je najstariji nick....?

Na exB92 nisam puno pisala kao Džudi.

To je prvi nik sa ovog foruma. Isti nik sam imala na brojnim forumima🙂 

Samo sam na forumu RTS imala nik Vučica.

Što se tiče @Sreten Žujkić, penzioner mislim da će on morati da nabroji sve svoje nikove na ovom forumu..mnogo ih je..

Edited by Devojka Luke Razića
dopuna teksta
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2

20 hours ago, Avda Zekić said:

Ih rostiljalo se da loptica iskoci sa terena :classic_biggrin: 

Osim In Zaire sjecam se samo ove od Adriana Celentana

I kako se prije ne sjetih Una paloma blanca

• Like 2

On 6/6/2022 at 7:58 PM, Milenko Puzigaca said:

Hvala na ovome. Meni je taj period u sećanjima tu negde kad su Kraftwerk smislili "the robot" ili kako se zove, ono ne sećam se baš kad je šta bilo :lol_2: Ovo što si stavio je svakao bilo ranije. Ono čega se sećam je da sam slao pisma radio Beogradu da opet puste Kraftwerk :lol_2:  I TNT, i Baker street ili nešto... Za Baker street se čak sećam tačno gde sam bio kad sam čuo ovaj saksofon solo. A TNT je u to vreme, u mom kraju, bila ono, prateća muzika, kad dođu oni što voze motore u tzv zidu smrti :lol_2:

Uz Baker street mi nekako automatski ide ova

3 hours ago, Avda Zekić said:

Kad smo kod Adriana, ja dam prvo čuo od njega:

Jao Yuppi Du :classic_ohmy:

to se ucilo svirat, za pocetnike super.

• Like 1

Evo ovde se malo vidi taj komad zemlje u donjem desnom uglu, gdje su bili Luna parkovi

12771985_771334769664278_358885030372073

A ovde je pogled iz drugog ugla, gdje se vec gradi taj trzni centar, tamo preko rijeke, tacnije HEPOK, sto je bila hercegovacka firma koja se bavila hranom i picem (Hercegovacki poljoprivredni kombinat)

CAiFc3VWYAAF1jb?format=jpg&name=900x900

• Like 2

Kad smo kod muzike...bio sam negde 7-8 razred kad je izašao LP Zdravka Čoljavka [emoji4] (iz milošte)...sećam se da su devojčice, na velikom odmoru, okupljene po grupama u raznim delovima dvorišta pevale njegove pesme....danas se devojčice na velikom odmoru makljaju "na ferku" dok ostali to ovekovečuju svojim mobilnim telefonima. Ko je propustio "ferku" može kasnije da pogleda na YT....

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

More dok to rade je i dobro, jer znam i za slučaj kad su se sekle žiletima po rukama da dokažu koja je veći baja :krstipd4: Ne znam odakle im uopšte takve ideje. Mora da su posledica ovoga što im je tu posrtalo normalno da o sebi govore u množini. Ono, ko sebe vidi kao "ja" baš ga zastole bojko da li će ga neke budale videti kao "baju" ili neće. Naročito takvi za koje je baja onaj ko se ponaša kao majmuni, volovi i ostali slični.

JOSIP PEJAKOVIĆ, glumac i dramski pisac:
"Bježe ljudi u prošlost zato što danas grozno žive. I onda to fukare zovu – jugonostalgijom! 
Žele da izbrišemo gumicom ono što smo bili, žele da izbrišemo gumicom godine, desetljeća radosti, sreće, lijepog života. Rodio sam se i živio u puno većoj državi od Bosne i Hercegovine, u kojoj sada živim. I tjeraju me da budem sretan ovdje. A ja ne mogu biti sretan jer znam da živim i da ću umrijeti u zlu koje još nije viđeno, u mržnji, nepoštovanju i preziru kakvi se ne pamte. 
Svima nam je, osim fukarama, koji nikad ništa nisu vrijedili, a sad su izašli na površinu, bilo bolje. Sad je samo njima dobro. I sad ja moram biti sretan da sam ovdje nitko i ništa. I govore mi da sam jugonostalgičar. Zato što ponirem u ono što sam bio, što sam kao cijenjeni glumac osvojio. Onda sam dobio sve što glumac može dobiti, a u ovoj mojoj jebenoj Bosni i Hercegovini dobio sam samo infarkt !
A što to na mladima ostaje!? Mržnja i zlo! Čekaju te fukare sa sve tri strane u BiH da mi stariji, koji pamtimo da je ne tako davno bilo bolje od ovoga, pokrepamo. Pa da mladi, ne znajući da je bilo puno bolje, prihvate ovo zlo kao najbolje rješenje. Nas vrijeme gazi, na pozornicu dolazi mladež tih fukara koja je puno opasnija od njih samih.
Ta mladež ne zna istinu, nitko joj je ne govori. Ta djeca su zatrovana permanentnom laži.
Bio bih budala da se ne mogu pomiriti s raspadom države u kojoj sam rođen. Pomirio sam se s tim da više nema moga dobrog oca Ante i moje mile majke Danice. Njih sam sigurno neusporedivo volio više nego Jugoslaviju. Navikao sam se da ih nema, pa kako se onda neću naviknuti da nema Jugoslavije.
Ali nitko mi neće oduzeti pravo da prostor bivše Jugoslavije doživljavam puno ljudskijim od ovoga u kojem danas živim…"

• Like 9

Jedino ne bih ja to bas zvao bezanje u proslost. To je normalno da se ljudi prisecaju i da u razgovorima pricaju o proslim vremenima, njihovim, a to sto sad ovi koje on naziva fukara hoce da tu proslost izbrisu, i da nametnu neke gluposti kao istinu, i koriste te maloumnike ispranih mozgova, ma ko ih bre...

Zbog toga ce se kad tad ponovo poklati međusobno, samo tad ne treba to sprecavati nikakvim bombardovanjima, nego ih treba pustiti da se medusobno pobiju do poslednjeg, a normalnih tada i tako tu neće biti, jer će pre toga svi otići odatle.

• Like 1
  • Tuzno 1

Ne vidim ništa preterano u ovoj mojoj prethodnoj izjavi. Oni koji su u stanju da 35 godina hasaju jedno isto g, i koji su se istovarili na sve sto je tada postignuto oko civilizacijskog napretka, i istovarili se na sopstvenu istoriju, pa pisu lepsu i stariju, i jos od kad su podstaknuti da pokazu pravo lice koje je da su 90+ posto njih otvoreno anticivilizacijski orijentisani (80 posto plus ovi što ne znaju) , takvi u Evropi ne treba ni da postoje.

Mozda u nekim Avganistanima, u Evropi ne. To nije nista novo, napisao sam isto hiljadu puta. Kako sad nije in da neko drugi radi takve stvari, kad krenu opet da se svete jedni drugima za istorijske nepravde, samo ih treba pustiti da to obave sami do kraja.

Uzgred, obrisem nesto njihovim filmovima o nekakvom kalabicu za koje placaju bilborde. E zato sam i napisao sve ovo, sto sam video bilbord.

Nenormalnici. Šizofreničari. Ne znaju ni koji je vek. Boli nekoga nesto u 21 veku za njihove jebene cetnike od pre sto godina. I to sve isto drustvo finansira. Zato i ne treba da postoji.

Drustvo koje je ubilo onoga koji da nije ubijen ne bi teme u 21 veku bila sranja od pre sto godina, nego nesto normalno, zbog cega je pomenuti i ubijen, da to ne unormali, izvuce iz maloumnog buljenja u laznu proslost koja postoji samo u halucinacijama kojekakvih psihopata kojom ispiraju mozak tim novim generacijama, i ne uvede u sadasnje vreme, takvo drustvo ne treba da postoji.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 3
  • Thanks 1

3 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Jedino ne bih ja to bas zvao bezanje u proslost. To je normalno da se ljudi prisecaju i da u razgovorima pricaju o proslim vremenima, njihovim, a to sto sad ovi koje on naziva fukara hoce da tu proslost izbrisu, i da nametnu neke gluposti kao istinu, i koriste te maloumnike ispranih mozgova, ma ko ih bre...

Ja stvarno zalim za tim vremenima, cak se i sam sebi cudim, s obzirom da sam u to vreme, tj u drugoj polovini osamdesetih bio kao neki protivnik tog uredjenja, cak sam se javljao na radio i kritikovao neke pojave, npr kada se pocela provlaciti neka parola Socijalizam po mjeri covjeka, pola sata sam to kritikovao u uzivo razgovoru na radiju sa profesorom sa fakulteta politickih nauka Gajom Sekulicem (imao je finu kcerku, isla u moju skolu :classic_biggrin:) i pitao ga sto ne bi pravili kapitalizam po mjeri covjeka. Cak sam ta moja javljanja snimao na kasete, pok. stari me grdio da se ne javljam, ali te su kasete nestale u ratu.

BIo sam naivan, valjda kao i svaki mladi covek, pa sam mislio kada ode komunizam i dodje demokratija, zivecemo daleko bolje, ali se nisam nadao da ce na vlast doci sve go lopov i kriminalac i upropastiti generacije i generacije, a od demokratije nema ni traga, samo zloupotreba demokratije, sto je jos gore od onog starog rezima.

Tada si makar bio svestan, ima samo jedna partija, totalirizam i zivi sa tim, a sada jos gora bagra vlada i prosipa suplju pricu da su to slobodni izbori, a borba za vlast nevidjena i samo prave ljude budalama.

Narod je totalno politicki nepismen, osiromasen i sa njim se manipulise vrlo lako, das im ponekad po 20-30 evra i kupis ga za sicu.

U proslom sistemu politicari su krali da dodju do golfa dizela, do vikendice, dobar stan negde u centru, da im djeca zavrse fakultet bez mnogo muke, mada je bilo i djece koja su volela da uce, kao svugde sto ima takve djece, i to bi bilo to. Mozda da dodam da bi poneki napravili neku fabriku u svom rodnom kraju i to bi to.

E sad poredite to sa novom vlascu, prvo su te fabrike pokrali i upropastili, a licno bogacenje je dostiglo epske razmere.

Jedno totalno razocarenje onako sve skupa.

3 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Zbog toga ce se kad tad ponovo poklati međusobno, samo tad ne treba to sprecavati nikakvim bombardovanjima, nego ih treba pustiti da se medusobno pobiju do poslednjeg, a normalnih tada i tako tu neće biti, jer će pre toga svi otići odatle.

Sasvim je moguce da se pokolju, ali ne nacionalnoj osnovi kao nekad, nego bas izmedju sebe, sto se vec dogadja verbalno po drustvenim mrezama.

Jedna velika iluzija da su ta nova drustva demokratska, jer postoje kao visepartijski izbori, a broj partija i stranki je takodje nenormalan, kao tih divljih mafijaskih koalicija, pa tako imamo jednog Vulina vecnog ministra, koji sam sa svojom frankejstanskom strankom ne bi nikada presao cenzus.

Ili ono skakanje sa pozicije predsednika vlade na poziciju predsednika drzave, pa se onda zamene mesta i tako igranka bez prestanka, tj posteno pa ko koga zajebe i to sve odlicno fercera na stetu gradjana i postenih ljudi.

• Like 2

On 6/7/2022 at 2:30 AM, Devojka Luke Razića said:

Pesma iz SFRJ...

O bože...ovde smo zajebali Britance i Amere, snimljeno je '84. negde s jeseni, pre britanskog Ejda ili kako su se već zvali...

Dogodne sam gledala prenos sa Vemblija i iz Amerike i Kolinsa kako Konkordom leti da stigne iz Britanije u Ameriku,naša TV je to prenosila...

27 minutes ago, Avda Zekić said:

Mislim da džabe djubriš ovde....ispadaš samo ti nakaradna...u odnosu na temu.

Mislim, preskoci ako ti se ne svidja, vrlo jednostavno… Da neces ti da mi odredjujes sta cu da izjavim na temu. (ovo nije pitanje)

3 minutes ago, Jezebel said:

Mislim, preskoci ako ti se ne svidja, vrlo jednostavno… Da neces ti da mi odredjujes sta cu da izjavim na temu. (ovo nije pitanje)

Taman posla....nego uklapaj se u temu i sadržinu. Samo Puzigaća može da o NATO-u priča i na temi o kulinarstvu i gde stigne, a ti o nakaradnom narodu možeš u nekom poljskom WC-u... ovde tema nisu narod i narodnosti, poilitika SFRJ, nego mi, koji smo tada živeli, kako smo to doživljavali i preživljali....sve ostalo je čisto trolovanje.

• Like 1

25 minutes ago, Avda Zekić said:

Taman posla....nego uklapaj se u temu i sadržinu. Samo Puzigaća može da o NATO-u priča i na temi o kulinarstvu i gde stigne, a ti o nakaradnom narodu možeš u nekom poljskom WC-u... ovde tema nisu narod i narodnosti, poilitika SFRJ, nego mi, koji smo tada živeli, kako smo to doživljavali i preživljali....sve ostalo je čisto trolovanje.

Nemam poljski wc kao ti da na njemu zvrljam, a ovde cu da pisem sta ja hocu, ti mozes da citas a I ne moras, tvoja stvar. 

Ajde nemoj da ti ponavljam jos 10 puta ovako jednostavnu stvar.