Milenko Puzigaca Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Ja sam prvo ugnjavio one u posti iduci svakog dana da proverim da li je stigao, a kad je stigao, onda sam mesece proveo uz njega Najvise sam voleo da pobakrujem stvari, i onaj eksperiment sa zvonom, ali kad nalozis nekoga da uzme pare iz tanjira sa vodom u koju je potopljena elektroda, da ga drmne indukovana struja iz kalema 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 Vidim da su u kitu elementi za elektromotor, a mi smo to na casovima OTO-a pravili od stapa i kanapa. Neciji otac je doneo one metalne trake kojima se masine vezuju za palete i od toga smo pravili stator. Za rotor smo peglali lim od konzerve za sir, a zica je bila od nekog motora za ves masinu. I tada bilo tajkuna kojima su takve stvari stizale postom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 6, 2021 Share Posted May 6, 2021 Upravo sam čuo da je u Beogradu umro Vlada Revolucija, Vladimir Mijanovič, jedan od lidera studentskih protesta `68. Neka mu je večna slava! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 Danas je 13.05. nekadašnji "Dan bezbednosti"....ako me se neko seti, seti....[emoji2484]Послато са Huawei MATE 40 Pro помоћу Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 (edited) Edited May 13, 2021 by Kronostime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 4 hours ago, Kronostime said: Ostav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 Nikad mi nije bilo jasno jel "kruškov kašasti gadni sok" slan ili sladak 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Bane Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 14 hours ago, Kronostime said: Eto kako vojska nauci omladinu sta znaci ordnung! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 1 minute ago, Darth Bane said: Eto kako vojska nauci omladinu sta znaci ordnung! Inače očigledno je da kaseta pripada VJ ne JNA. Nedostaje M-75 vetrovka i njeno prepoznatljivo slaganje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 1 hour ago, urosg3 said: Nikad mi nije bilo jasno jel "kruškov kašasti gadni sok" slan ili sladak 🙂 Ovaj sok i sok od jagode sam obožavala, ali bukvalno obožavala. Skoro sam videla u Maksiju da imaju neke Fruktalove sokove, ali nema ovog pakovanja..i nema ovog soka.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 14 hours ago, Devojka Luke Razića said: Ovaj sok i sok od jagode sam obožavala, ali bukvalno obožavala. Skoro sam videla u Maksiju da imaju neke Fruktalove sokove, ali nema ovog pakovanja..i nema ovog soka.. nikada nisam probala sok od kruske, ali videla sam da ima od drugih proizvodjaca mozda je jednako dobar retko i popijem neki drugi sok iz tih pakovanja, to je neka muljavina s vodom i secerom, sta ce nam to... ima onih radnji koje prodaju sveze cedjeno razno voce, sokove i smutije, to je ok...ne znam da li ima u beogradu no nije to tema, vec ajd da kazem da sam volela krasove bajadere i kao mala i kao velika ...ima ih i dan danas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haklberi Posted May 14, 2021 Share Posted May 14, 2021 Ukus starog eurobloka je bio bolji od ovih sada kraš bajadera, ne sećam se starog ukusa kraša da li je isti ili su ga menjali kao eurokrem blok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted May 17, 2021 Share Posted May 17, 2021 On 5/13/2021 at 10:29 PM, urosg3 said: Inače očigledno je da kaseta pripada VJ ne JNA. Nedostaje M-75 vetrovka i njeno prepoznatljivo slaganje. Nedostaje bogme i sinjel. vetrovka je bila izlazna, sinjel i cojane pantalone su bile radne. 😄 On 5/13/2021 at 10:53 PM, Devojka Luke Razića said: Ovaj sok i sok od jagode sam obožavala, ali bukvalno obožavala. Skoro sam videla u Maksiju da imaju neke Fruktalove sokove, ali nema ovog pakovanja..i nema ovog soka.. bio je i od sargarepe. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 17, 2021 Share Posted May 17, 2021 3 minutes ago, Janne240 said: Nedostaje bogme i sinjel. vetrovka je bila izlazna, sinjel i cojane pantalone su bile radne. 😄 Istina, samim tim nikad šinjel nije ni bio u kaseti uvek na leđima 🙂 Doduše on nije ni mogao da se zapakuje u kasetu... Pre ćeš kasetu u šinjel nego šinjel u kasetu! 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 5 minutes ago, Kronostime said: Kokiška i pepiška. 😊 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 1 hour ago, Kronostime said: Koliko puta sam kao klinac nažuljao dlanove da odvrnem ovaj metalni čep... I koliko puta sam čitao ovo "ime i boca reg. zašt. znaci", pijem prvu čašu iz jedva otvorene flaše i razmišljam šta su hteli da kažu (prvi razred, jedva sam i znao latinicu). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Neki bi rekli - ima nade, neki bogohuljenje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 7 hours ago, Kronostime said: Nema bolje nego iz staklene flaše. Od pre oko godinu-dve imaju ponovo da se kupe (CC), od tad za mene druge ne postoje 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 A Jupi i Cockta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 9 hours ago, Eddard said: Od pre oko godinu-dve imaju ponovo da se kupe Ovde nema. 😞 Ukus Koka-Kole iz staklene flaše i ovaj ukus iz plastične flaše nije isti. Čini mi se da je ova Koka-Kola koju pijemo slađa. *** Što se tiče Jupija, to je piće iz mog detinjstva ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 7 hours ago, Devojka Luke Razića said: Ovde nema. 😞 Ukus Koka-Kole iz staklene flaše i ovaj ukus iz plastične flaše nije isti. Čini mi se da je ova Koka-Kola koju pijemo slađa. *** Što se tiče Jupija, to je piće iz mog detinjstva ... Pre par godina sedim u kafiću i ne znam šta da naručim uz kafu i kažem "Jupi". Konobar, oko 25. godine me gleda "belo" ja ne razumem šta hoće. Na kraju me pita onako ko da se izvinjava "A šta vam je to ?" a ja se mislim jel me ovaj zeza ili šta ? A onda drugar uleće u "kadar" i kaže "donesi mu fantu" 🙂 Posle smo se par meseci sprdali na moj račun. Ja to retko pijem tako da iako sam znao za fantu nije mi bilo ni na kraj pameti da se to više ne zove Jupi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts