Nicklord Posted Sunday at 07:31 PM Posted Sunday at 07:31 PM (edited) Pratim prebrojavanje na njihovom zvaničnom sajtu, na 90% je 54/46 i dalje ali koliko razumem sa gugl translejtom još fali dosta dijaspore ali i dosta iz Bukurešta tako da verujem da će ostati tako negde. Ima tu još dosta glasova ali tako mi izgleda onako samo gledajući prvi krug https://prezenta.roaep.ro/prezidentiale18052025/pv/results/?pv-candidate-chart-type=bar Edited Sunday at 07:37 PM by Nicklord
Nicklord Posted Sunday at 07:45 PM Posted Sunday at 07:45 PM (edited) Vidim da su i Portugal i Poljska imali izbore danas. Poljska vidim da će isto imati zabavnu drugu rundu za predsednika, biće tu 50/50 kao sad u Rumuniji. Portugal se ne razumem 😄 Edited Sunday at 07:45 PM by Nicklord
Helena Posted Sunday at 07:53 PM Posted Sunday at 07:53 PM . НИКУШОР-ДАНИЈЕЛ ДАН 5.232.009 +803.599 54,16% 2. ЏОРЏ-НИКОЛА СИМИОН 4.428.410 45,84% УКУПНО 9.660.41 9 100,00 % Ovo je chrom preveo i prilično sam sigurna da Simon gubi.
Helena Posted Sunday at 07:59 PM Posted Sunday at 07:59 PM Prema izlaznoj anketi koju je objavila poljska televizija, liberalni gradonačelnik Varšave Rafał Trzaskowski osvojio je najviše glasova, 30,8 posto, a slijedi ga nacionalno-konzervativni povjesničar Karol Nawrocki s 29,1 posto glasova. Čelnik krajnje desnice Sławomir Mentzen nalazi se na trećem mjestu s 15,4 posto osvojenih glasova. Kako su ankete ranije predviđale, nijedan kandidat nije osvojio više od 50 posto glasova, pa će se održati drugi krug izbora između Trzaskowskog i Nawrockog, zakazan za 1. lipnja. E sad, pošto će Slavomir pući u prvom krugu, velika je šansa da debela desnica pobedi, a ne bi me ni čudilo.
djura.net Posted Sunday at 10:06 PM Posted Sunday at 10:06 PM bbc Bucharest's liberal Mayor Nicusor Dan has won Romania's presidential race, beating right-wing nationalist George Simion. But nationalist George Simion isn't just rejecting what the exit polls say - that he's at least nine points behind Dan - he's claiming victory too. “I am the new president and I am giving back power to Romanians," he has claimed. No smile on his face but a determined expression that shows he won't give this race up lightly. The streets of central Bucharest are slowly filling with police cars. Sirens are clearly heard in the streets. Officers are polite and look calm – but obviously they are preparing for different scenarios, including protests. Romania's foreign ministry has warned of a viral "fake news attempt" on TikTok and other social media platforms. It's highlighted a fake video which purports to show French soldiers in Romania wearing Romanian uniforms. France has put out a statement saying it "categorically rejects" allegations regarding "alleged French interference in the Romanian presidential election". It has also urged everyone to act responsibly "out of respect for Romanian democracy".
Nicklord Posted Monday at 10:29 AM Posted Monday at 10:29 AM Simion je prosuo baš veliku prednost u poslednjih nekoliko dana. Pucao je sebi u nogu tri puta. Bukvalno se ponašao kao da nije želeo da pobedi nego da uzme 48% glasova i da onda ovo može da radi. To je moja teorija zavere 1
Drug Crni Posted Monday at 11:15 AM Posted Monday at 11:15 AM Dakle, neće biti "ruskih tenkova na rumunskom delu Dunava" i ja mislim da je to fantastično. U sledećih godinu dana od kgb-ovštine će se pročistiti i Mađarska i Slovačka. Mi (Srbija i Crna Gora), ako budemo pametni, i sami ćemo krenuti tim putem, ako ne..kako da kažem..kako budemo hteli, tako će nam i biti. 4
Klotzen Posted Monday at 06:49 PM Posted Monday at 06:49 PM 7 hours ago, Drug Crni said: Dakle, neće biti "ruskih tenkova na rumunskom delu Dunava" i ja mislim da je to fantastično. U sledećih godinu dana od kgb-ovštine će se pročistiti i Mađarska i Slovačka. Mi (Srbija i Crna Gora), ako budemo pametni, i sami ćemo krenuti tim putem, ako ne..kako da kažem..kako budemo hteli, tako će nam i biti. Mislim da im je bolje bilo da nisu ni poništavali, da su oni izbori otišli u drugi krug bilo bi verovatno jedno 70-30 za evropejca. Ovako su imali tesne izbore i sada su dali materijala putinovskoj propagandi da nastave da rovare po Rumuniji.
Drug Crni Posted Monday at 06:59 PM Posted Monday at 06:59 PM Ne bih ulazio u te procene. Činjenica koju priznajem je da će im borba da ne upadnu u Putlerove čeljusti biti duga. Inače, koliko sam ispratio, izlasnost u Bukureštu i drugim većim rumunskim gradovima, je bila daleko veća od izlaznosti u ruralnim sredinama. Rezultat je vidljiv. Nema tu velike filozofije. Kada se mobiliše biračko telo u urbanim sredinama, sa najviše mladih i obrazovanih birača, autoritarna politika gubi. To bi morao biti recept i za nas. 1
DJORDJE Posted Monday at 07:07 PM Posted Monday at 07:07 PM 7 minutes ago, Drug Crni said: Ne bih ulazio u te procene. Činjenica koju priznajem je da će im borba da ne upadnu u Putlerove čeljusti biti duga. Inače, koliko sam ispratio, izlasnost u Bukureštu i drugim većim rumunskim gradovima, je bila daleko veća od izlaznosti u ruralnim sredinama. Rezultat je vidljiv. Nema tu velike filozofije. Kada se mobiliše biračko telo u urbanim sredinama, sa najviše mladih i obrazovanih birača, autoritarna politika gubi. To bi morao biti recept i za nas. Da je kod nas tako ne bi Vucic drzao vlast u svim gradovima. Mnogo smo mi daleko od EU a i Rumunije. 1
Drug Crni Posted Monday at 07:19 PM Posted Monday at 07:19 PM Jesmo, ali opozicija nije uspevala da motiviše i mobiliše ljude dovoljno ni u većim gradovima. Studenti sve menjaju, pa i ovo. Ja sam siguran da on gubi Novi Sad i Niš, čak i sa krađom. No, da ne trolujem topik.
Beonegro Posted yesterday at 11:46 AM Posted yesterday at 11:46 AM Nikušor Dan je završio Ecole Normale Supérieure u Parizu, koja je najelitnija škola u francuskom tercijarnom školstvu i jedina univerzitetska ustanova koja je u potpunosti i od početka studija posvećena istraživačkom radu, a nakon toga je doktorirao matematiku na Paris XIII - Sorbonne Paris Nord. Čovjek je ozbiljan brainiac. 3
Recommended Posts