djura.net Posted October 30 Posted October 30 DW A 41-year-old German-Russian man has been sentenced to six years in prison for spying for Moscow and plotting sabotage in Germany. Judges in the Bavarian capital, Munich, said he had fought for a pro-Russian militia in eastern Ukraine before returning to plan attacks on targets in Germany.
robespierre Posted Sunday at 01:15 PM Posted Sunday at 01:15 PM Sutra putujem u EU, nisam putovao od letos. Jesu li menjali nešto vezano za ulazak, treba li mi neka onlajn prijava? Novinski članci koji mi izlaze su ekstremno neinformativni.
Drug Crni Posted Sunday at 01:32 PM Posted Sunday at 01:32 PM (edited) Ne. Pri ulasku u EU daješ redovno pasoš na pregled, ali te posle čeka izlazak iz vozila. Prilaziš šalteru, uslikaće te kamera integrisana u kućicu i daćaš otisak 4 prsta. Nama su rekli da kad jednom to uradiš, više nema potrebe za procedurom. Međutim, pri povratku (sada izlasku iz EU) smo opet morali da izađemo iz kola i ovaj put nas je policajac ponovo slikao nekim mobilnim..možda je to neka provera identiteta ili sistema.. Sve ovo važi ako imaš srpski pasoš. Za mene lično jedno vrlo aprijatno iskustvo, ali tako to biva kad je i sama Srbija isto takva..naravno, pri povratku u kola svi su (sem mene) bacali anti EU komentare, optuživali Evropu za proceduru..ništa nije do nas itd..nismo mi sebe stavili u ovakvu poziciju, već oni.. Srbija uvek nađe način da se osećaš još lošije. Izvini za poslednji pasus; tebi je nepotreban, a ja sam morao da se izjadam. Edited Sunday at 01:33 PM by Drug Crni dopuna/ispravka posta 1
Helena Posted Sunday at 01:58 PM Posted Sunday at 01:58 PM Bukvalno ih treba zivkati za ovakve stvari svaki dan i počinjati rečenicom Pošto nismo članica EU, a vi ste na vlasti, a ja sutra putujem...
Don Dusko Posted Sunday at 08:25 PM Posted Sunday at 08:25 PM @Drug Crni Srbin ce uvek reci da je kod drugog problem a ne kod sebe jbg. 1
djura.net Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago bbc Poland's prime minister has said an explosion on a railway line leading to the Ukraine border this weekend was caused by "an unprecedented act of sabotage", and vowed to catch those responsible "regardless of who their backers are". Visiting the scene this morning, Donald Tusk said the damage done to the railway tracks on Sunday was deliberate and likely aimed at blowing up the train. He expressed relief there were no casualties. Speaking later in Warsaw, after an emergency meeting of security officials, Poland's special services minister said there was a "very high chance" that the blast was carried out on the orders of "foreign services". He didn't name Russia directly but Poland has experienced a series of major arson and sabotage attacks in recent years, including parcel bombings, that it sees as part of Moscow's hybrid war on the West.
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ovaj evropski patrljak od tranpa Dok je EU davala, nije se kurobecao. Zanimljiv je i odvratan taj fenomen istočnoevropskih zemalja koje su bile pod ruskom čizmom da se ovako odnose prema Ukrajini.
Klotzen Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago On je izgubio podršku pro EU Mađara tako da sada tuče na matorce koji se pale na SSSR i desničare. Ubitačna kombinacija 🙂 . Inače mislim da mu je kod nas najsličniji Dodik. Čisti oportunisti koji nemaju uopšte neke čvrste ideale. 2
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 29 minutes ago, Leo said: Da li se zna koliku podrsku trenutno ima u Madjarskoj? Mislim da je neko ovde ostavljao anketu skoro, mozda na Madjarskoj temi ili ovde , par stranica unazad. Koliko se secam, fino zaostaje njegov pokret za ujedinjenom opozicijom, ali mu Trump bas 'dize krila' eventualnim samitom sa Putinom u Budimpesti, kao i izuzecem od sankcija na uvoz ruske nafte i gasa. Skoro se pohvalio da je Madjarska dobila dogorocno obecanje od USA da moze slobodno da uvozi energente is Rusije, ali neki prozapadni mediji kazu da je to na samo godinu dana, dok ne prodju izbori, a onda im verovatno sledi sudbina Srbije i NISa (Bugarske i Rumunije takodje). Bitan je Orban Trumpu, ocigledno, zeli ga i dalje na vlasti u Madjarskoj. 1
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 15-20% manje od opozicije po poslednjim anketama. To ce verovatno da se smanji do izbora, ali bi trebalo da je konacno gotov. 1 1 1
Recommended Posts