Jump to content

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

DW

A 41-year-old German-Russian man has been sentenced to six years in prison for spying for Moscow and plotting sabotage in Germany.

Judges in the Bavarian capital, Munich, said he had fought for a pro-Russian militia in eastern Ukraine before returning to plan attacks on targets in Germany. 

• 3 weeks later...
Posted

Sutra putujem u EU, nisam putovao od letos. Jesu li menjali nešto vezano za ulazak, treba li mi neka onlajn prijava? Novinski članci koji mi izlaze su ekstremno neinformativni. 

Posted (edited)

Ne.
Pri ulasku u EU daješ redovno pasoš na pregled, ali te posle čeka izlazak iz vozila. Prilaziš šalteru, uslikaće te kamera integrisana u kućicu i daćaš otisak 4 prsta. 

Nama su rekli da kad jednom to uradiš, više nema potrebe za procedurom. Međutim, pri povratku (sada izlasku iz EU) smo opet morali da izađemo iz kola i ovaj put nas je policajac ponovo slikao nekim mobilnim..možda je to neka provera identiteta ili sistema..

Sve ovo važi ako imaš srpski pasoš.

Za mene lično jedno vrlo aprijatno iskustvo, ali tako to biva kad je i sama Srbija isto takva..naravno, pri povratku u kola svi su (sem mene) bacali anti EU komentare, optuživali Evropu za proceduru..ništa nije do nas itd..nismo mi sebe stavili u ovakvu poziciju, već oni.. 
Srbija uvek nađe način da se osećaš još lošije.

Izvini za poslednji pasus; tebi je nepotreban, a ja sam morao da se izjadam.

Edited by Drug Crni
dopuna/ispravka posta
  • Like 1
Posted

Bukvalno ih treba zivkati za ovakve stvari svaki dan i počinjati rečenicom Pošto nismo članica EU, a vi ste na vlasti, a ja sutra putujem...