Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Krajnje vreme došlo kad mora ovo ciganštura da postavlja ali najbolja Exumova partija od kako se vratio u NBA ja bih rekao i to kad je desetkovanim Mavsima baš trebalo

• Like 8
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
48 minutes ago, Kronostime said:

Visoki igrači: Drobnjak, Tomašević, Koturović, Vidačić, Lazarević i Varda. Da se nađe!

Šteta što nisu ostali na okupu celu sezonu.

Edited by realno *w
  • Like 2
Posted (edited)
51 minutes ago, Chaos Is Me said:

U današnjoj košarci nijedan od njih osim eventualno Vidačića ne bi mogao da igra četvorku, još jedan dokaz koliko se košarka promenila od tad.

Drobnjak je u onoj mršavoj fazi, koja je nasuprot većini igrača, došla kasnije u karijeri, bio izuzetno pokretan igrač, sa sasvim dobrim šutem.

Recimo kod nas, u sezoni 06/07 je igrao isključivo četvorku, centri bili Kosta Perović i Nikola Peković. Recimo da je u regularnom delu EL imao 17ppg i 39% trojke. Baš skoro sam na YT naleteo na naš meč sa Makabijem iz te sezone, dobra tekma. Tu je dao 23 poena, bilo i trojki iz nekog poludriblinga, 4-3 šutirao trojke,  prodori koje završava levom, baš svega. Sa druge strane, četvorka Elijahu, nijedan koš mu nije dao, a bio je baš pokretan igrač, naročito tu sa 22 godine.

Tako da mislim da bi on lagano igrao i danas, čak bio vrlo zaeban zbog visine i snage, a opet bez da ispašta spejsing. Naravno da bi bilo ovih laganih četvorki koje bi teško jurio, ali imali bi i oni probleme sa njime.

Edited by realno *w
  • Like 4