BattleBender Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago On 1/8/2025 at 2:24 PM, Eddard said: Ok, sad su mi neke stvari jasnije. Dark je najbolja serija u prethodnoj deceniji. Bez konkurencije. Nikako ne mogu da se složim. Gotivan mi je Dark, ali Dark nema nikakvu dramaturšku slojevitost, a rekao bih ni sinematografsku. Cenim taj rad koji su u uradili u Miro-like flow chart dijagramu. Kompleksnost timeline-a i svega, ulozen je trud u ono, nema šta. Artističko-spiritualno…serija nije nikakvo wow ostvarenje. Serija koja je pokrila takvu kompleksnost je moralo i da ima viši nivo metafizičke pronicljivosti, i još bitnije navodjenja na to da postavljas neka zivotna pitanja dok je gledaš. To Dark nije uspeo. Ljudski razlozi se ne ogoljevaju, niti se kompleksnost razloga ne stavlja pred nas gledaoce. Meni ne može biti nikad bolja od Leftoversa. _________ Kad smo kod Lindelofa, završio sam Lost po drugi put, i sve što ću da kazem o toj seriji da danima čitam različite religiozne koncepte. Ovo mi je drugi put da je gledam, i prvi put kad sam je odgledao sam bio balavurdan. I jedan od onih koji su kukali kako je usrana serija. Usudio bih se da kažem da je Lost top3 serije svih vremena. ———— #From Ima serije svoje zanimljive aspekte, i svoje trule kliše momente. I to dosta njih. Jednostavno vidi se da je pravljeno vise u tom smeru “safe shot”, kako bi šire us mase bile zadovoljene. Horor je daleko od mojeg omiljenih žanra, i uzasno su mi dosadni svi ti momenti sa muzickim kutijama, klovnovima i sl. Ova Matthews porodica je uber dosadna i dry. Izuzev Tabite svi su za box. Ajde klincu bih i oprostio, nije kriv sto su mu cale i sestra takvi moroni. Glumac koji glumi Jim-a je verovatno najlosiji glumac kojeg mozes da nadjes na celom Netflixu, sa sve onim pajacima iz reality show-ova. Bolno dry karakter. Sa druge strane Perrineau je generacijski glumac. Scenografija je odlična, bukvalno naučiš grad posle par epizoda, i osetiš ga. Fotografija/Vudeografija je idejno dobra, ali jako lenja. Kao i sve danas sto se snima. Scene su radjene sa par LUT-ova koji se vrte, bez ikakve adaptacije, pa su im često lica zelena, midtone prezelen u nekim scenama jer je LUT radjen evidentno na osnovu outdoor scena. Isti LUT je guran i za indor scene. Generealno par LUT-ova je korisceno za sve, i oni su radjeni na osnovu odredjenih kadrova i osvetljenja. Pomenuh Lost gore, taj Lost ima zilion elizoda, pa nema proprzenih scenaa neadakvtnim editom, jer kao ajde najlakse da se pusti LUT za sve scene. Da se vratim na From. Ja mislim da serija i dalje ima svoj potencijal ukoliko uspeju da ovedu priču u to kako ljudi reaguju na stalno agonično stanje. Ne muslim da je serija fenomenalna, ali nije trash, ima svoje momente, čak i odlicne dijaloge. Glavni problem jesu karakteri, jer su meh. Ponovo, veliki potencijal, uz solidan waste. ______ #Squid Game Season 2 Dobro, ali ne kao season 1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosta Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago (edited) On 1/8/2025 at 2:24 PM, Eddard said: Ok, sad su mi neke stvari jasnije. Dark je najbolja serija u prethodnoj deceniji. Bez konkurencije. Ouch. Mogu da se sjetim bar 10 jacih serija. Ovako,nabrzinu iz vugle - The Americans, Banshee, Kingdom, Hannibal, Rectify, The Leftovers, Boss,Animal Kingdom, Line Of Duty, Southland, Mr Robot, Sons Of Anarchy, Goliath, Curb Your Enthusiasm,itede, itede.... Edited 2 hours ago by Kosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts