Besni lala Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 9/25/2025 at 10:13 AM, NikadProtivKaline said: zavrsio 2 serije season 1, pa kratki recap Alien:Earth - ... Terminal List: Dark Wolf Ovo prvo me je baš razočaralo ... Doduše ja čak ni AlienS ne volim previše - odstupaju od originala - Ovo drugo me baš zanima - iznenadio me kvalitet Terminal list-a svojevremeno, tako da ... super.
Geronimo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, DameTime said: Cynthia Erivo kao Lord Lady Voldemort u HBO Harry Potter seriji. Jebeš mi sve, to nema nikakvog smisla. Koliko god da je Voldemort dehumanizovan, postoje razlozi zbog kojih je muškog pola. Pronikli su u Voldemorovu sustinu, uradili su eksplicitno ono sto Rolinsove nije smela 😄 (Sintia Erivo je izuzetna glumica i jak lik - vesticu Kaurib na drugo citanje Prvog zakona sam zamisljao tako da je ona glumi, ali ovo je klasicno proseravanje, naravno...)
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, DameTime said: Cynthia Erivo kao Lord Lady Voldemort u HBO Harry Potter seriji. Jebeš mi sve, to nema nikakvog smisla. Koliko god da je Voldemort dehumanizovan, postoje razlozi zbog kojih je muškog pola. A sto moraju da se proseravaju ej. Aj nekako da svarim sto je Hermiona crna al ovo je glupost. Voldomort je muskarac i sa razlogom je tako. He who must be not named.
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago @Besni lala @Geronimo, moj komentar nije kritika Cynthie, smatram je odličnom glumicom i verujem da će, ako dobije ovu ulogu, ona to maksimalno profesionalno odraditi. Za razliku od Hermione, gde boja kože ne menja suštinu lika (čak se može povući paralela između afroameričkog porekla i statusta muggleborn), Voldemort je napisan tako da je jasno da je muškarac. 10 minutes ago, Don Dusko said: He who must be not named. Nije samo ovo. Njegovo poreklo, tj. odnos sa ocem i prema majci, karakteristični su za dečake. Da ne spominjem nivo moći i poziciju koju on dostiže, što bi bilo teško izvodljivo za jednu ženu, čak i u čarobnjačkom svetu.
Smrtokapa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Na autorima serije je da kvalitetno prerade lik tako da sve ima smisla. Komplikuju sebi život i smanjuju marginu greške, ali ne vidim što bi to bilo nemoguće, samo je bold choice.
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @DameTime jasno, samo sam izdvojio da je on eksplicitno muskarac bio u knjizi. A i da je zensko ne bi bio toliki strah i trepet. Nesto najblize njemu je Dolores. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, Smrtokapa said: Na autorima serije je da kvalitetno prerade lik tako da sve ima smisla. Komplikuju sebi život i smanjuju marginu greške, ali ne vidim što bi to bilo nemoguće, samo je bold choice. Nije problem, neka prerade, ali to znači i prerađivanje Voldemortove izvorne priče. Što onda može biti samo based on the character of Lord Voldemort Tom Marvolo Riddle by J.K.Rowling, nikako remake izvornog dela. 1
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pa već postoji u knjizi ženski all-evil lik i to kakav: I sve to zlo izvire iz zacopanosti do koske u lik i delo Toma Ridla. Sad će još Belatriks i lezbejka da postane. Što @DameTime reče, Tom je majka Meropa i preko nje kuća Ispijenih through and through, Ridlovima kao Normalcima mrzi i samo prezime. Edipov kompleks na steroidima. 3
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da Stilleto, Balektriks je isto zla ali ona prati njega kao neka opsesivna fanbojka. Meni je Ambrdz personifikacija zla zenske osobe. Jos je bila sa ove strane zakona.
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ambridžova je personifikacija državne vlasti i državnih službenika, one maksime Absolute power corrupts absolutely. Državni službenik koji je tiranin prema podređenima i čepulja prema nadređenima, viđeno milion puta. Tom Ridl je patološki ubica koji je imao sposobnost da okupi druge patološke ubice poput Belatriks ili Fenrira, obećavajući im zadovoljenje svojih strasti bez ikakve kazne, pod formom rata za čistu krv. Oni koji su ušli u to kolo iz drugih pobuda su brzo pokušavali da izađu odatle, poput Regulusa Bleka, ili su poput Lusijusa Malfoja tu bili iz čistog interesa, spremni da prebegnu na drugu stranu čim kola krenu nizbrdo.
Smrtokapa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 38 minutes ago, DameTime said: Što onda može biti samo based on the character of Lord Voldemort Tom Marvolo Riddle by J.K.Rowling, nikako remake izvornog dela. Quote Harry Potter is an upcoming fantasy television series developed for HBO. The series is based on the series of fantasy books of the same name by English author J. K. Rowling. Malo cepidlačim, ali svakako ne može biti rimejk, koliko god se trudili. Ovo je TV adaptacija. Koliko vidim, Dž. K. Rouling je jedan od izvršnih producenata serije, ako neko ima autoritet da aminuje ovaj transdžender, ima ona. (Ironije li ) 2
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, Stiletto said: Što @DameTime reče, Tom je majka Meropa i preko nje kuća Ispijenih through and through, Ridlovima kao Normalcima mrzi i samo prezime. Edipov kompleks na steroidima. Tako je. 12 minutes ago, Stiletto said: Ambridžova je personifikacija državne vlasti i državnih službenika, one maksime Absolute power corrupts absolutely. Državni službenik koji je tiranin prema podređenima i čepulja prema nadređenima, viđeno milion puta. Tom Ridl je patološki ubica koji je imao sposobnost da okupi druge patološke ubice poput Belatriks ili Fenrira, obećavajući im zadovoljenje svojih strasti bez ikakve kazne, pod formom rata za čistu krv. Oni koji su ušli u to kolo iz drugih pobuda su brzo pokušavali da izađu odatle, poput Regulusa Bleka, ili su poput Lusijusa Malfoja tu bili iz čistog interesa, spremni da prebegnu na drugu stranu čim kola krenu nizbrdo. I ovo je spot on. Na koga li me podseća drugi pasus, dok ga čitam... 6 minutes ago, Smrtokapa said: Malo cepidlačim, ali svakako ne može biti rimejk, koliko god se trudili. Ovo je TV adaptacija. Dobro, da, ovde si u pravu.
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 16 minutes ago, Stiletto said: Ambridžova je personifikacija državne vlasti i državnih službenika, one maksime Absolute power corrupts absolutely. Državni službenik koji je tiranin prema podređenima i čepulja prema nadređenima, viđeno milion puta. Tom Ridl je patološki ubica koji je imao sposobnost da okupi druge patološke ubice poput Belatriks ili Fenrira, obećavajući im zadovoljenje svojih strasti bez ikakve kazne, pod formom rata za čistu krv. Oni koji su ušli u to kolo iz drugih pobuda su brzo pokušavali da izađu odatle, poput Regulusa Bleka, ili su poput Lusijusa Malfoja tu bili iz čistog interesa, spremni da prebegnu na drugu stranu čim kola krenu nizbrdo. Ne moras mi govoriti sve je jasno. Regulus je stvarno mislio da on vodi taj rat za cistu krv al je uvideo da ipak nije tako. A ironije glavni je bio half blood. :D
Recommended Posts