Jump to content

KK Partizan 2018/19


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Zašto na silu forsiranje El i upadanje u dugove, ako nije rezultat kontinuiteta i sistemskog rasta... Nabićemo roster kao Budućnost ove sezone, sa skupom individualaca bez neke kohezije i hijerarhije...

Edited by AgroUrban
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne vidim zbog čega se zgrožavate te wc.

Ne kupuje se, niko neće biti izbačen niti zamenjen, mesto je prazno i neko će ga dobiti.

I Alba i Partizan su sjajni mladi timovi.

Samo što, znajući kakva je situacija u klubu i zemlji, čisto sumnjam da smo toliko blizu i da previše informacija izlazi od polufinala koja nemaju veze sa vezom, od pojačanja, pa nadalje.

Takođe stoji i ono čuveno o Đordiju, da svima priča ono što vole da čuju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pošto se ionako ne piše mnogo ovde, da bacimo malo treš vesti:

 

Quote

SAZNAJEMO Zašto je Partizan “razbucan” u majstorici polufinala ABA lige, protiv Zvezde

Dejan Prlina

Objavljeno

12:30h,

 

16.05.2019.Ažurirana vest: 16.05.2019. u 13:18
Pejd%C5%BE-Renfro-Lendejl-Starsport.jpg
Crno-beli stranci u majstorici sa Crvenom zvezdom (Foto: Starsport)

 

I dan-danas mnogima nije jasno kako je Crvena zvezda onako razbila Partizan u majstorici polufinala ABA lige (84:63). Posebno zbog činjenice da su, ne računajući prvi u ovoj sezoni, mečevi igrani “na jednu loptu”. Uostalom, u prvom duelu polufinala crveno-beli su slavili posle produžetaka.

 


Kvota naše kladionice da će Golden Stejt s više od 7.5 poena da savlada Portland je 1.88.


 

Razume se, niko ne umanjuje uspeh igrača Zvezde, ali Partizan je odigrao tako da je delovalo kao da njegovi igrači nisu ni došli u Pionir. Usledio je kompletan raspad sistema u 40 minuta efektivne igre. Ništa nije funkcionisalo, pobednik je praktično odlučen već u prvoj četvrtini.

 

Kako Maxbetsport saznaje, majstorica je imala “predigru”. Po košarkaškim kuloarima je procurila priča da je sportski direktor kluba iz Humske Nikola Lončar ponudio samo stranim igračima “dobar bonus” ukoliko crno-beli pobede večitog rivala i plasiraju se u finale. Kako to obično biva, tajne se uvek doznaju…

 

Za ovaj “dogovor” saznali su i domaći igrači, došlo je do “pucanja svlačionice”, čak se pominje da je bilo i fizičkog obračuna jednog “domaćeg” i jednog stranog igrača Partizana.

 

Po istim pričama, u sve ovo što se dešavalo oko bonusa ponuđenog strancima predsednik kluba Ostoja Mijilović nije bio uključen.

 

Da se nešto stvarno dogodilo uoči majstorice može da se zaključi i po brojkama iz tog meča – Lendejl (igrao 12:31 minut), Renfro (23:52) i Si (16:57 minuta) nisu upisali ni poen.

 

Pokušali smo da kontaktiramo Nikolu Lončara, ali nije bio dostupan na broju koji je dostupan redakciji.


https://www.maxbetsport.rs/saznajemo-zasto-je-partizan-razbucan-u-majstorici-polufinala-aba-lige-protiv-zvezde-120874/

Edited by pendulum
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Poodle Care said:

Ne vidim zbog čega se zgrožavate te wc.

Ne kupuje se, niko neće biti izbačen niti zamenjen, mesto je prazno i neko će ga dobiti.

Meni je posle majstorice polufinala jasno da smo mi (igracki i organizacioni delovi kluba) daleko od EL bar tu jednu sezonu kroz koju bi redovnim nacinima mogli da se izborimo za ucesce. Da ne pricam sto znam da Ostojin ego ne bi izdrzao da ne uleti u neke racionalne troskove koje bi placao ko zna ko posle njega.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja i dalje ne vidim poentu forsiranje Evrolige.

 

Po meni, ovoj ekipi fali 5-6 baš dobrih igrača da bi se odigrala sezona na niovu Gran Kanarije recimo. A ne da sumnjam da će ti igrači biti dovedeni, nego će čak i da ode neko od upotrebljivih, recimo Lendejl.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja sam EL - što da ne.

Da li smo u govnima - jesmo

Da li nam je vezalo i ruke i noge - jeste

Da li to znači da ćemo imati bolje igrače - DA

Da li ćemo se dodatno zadužiti - sigurno

etc , etc...

 

Nema od ovoga ništa - svi znamo, al ajd malo da hajpujemo Jaguara.

Vidim da se Lončar polako pušta niz vodu, makar nešto pozitivno

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam kako može biti neke dileme za navijača KKP: KKP sa limarom u EL > KKP sa limarom u EC. Dakle, limar je konstanta i nepromenljiva u ovoj komparaciji. Nigde nema obaveze da se bude konkurentan u EL, čak i najnapucaniji mogući budžet to ne garantuje. Ionako će sve to platiti poreski obveznici, kao i u slučaju KKCZ. Dok se ne napravi zakonska konstrukcija za suprotno, uvek će se nalaziti način da KKCZ i KKP imaju pristojne rostere.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Da, ova priča gore deluje kao obračuna Ostoje sa Lončarom...

Elem Realni i Zoe imaju rezona i htedoh da pišem i posle završene polufinalne serije, a da se ne shvati kao "kiselo grožđe", da je možda i dobro što nećemo igrati EL jer ovaj KKP mora još da raste zajedno sa Trinkijerijem da bi došao do nivoa da igra kredibilnu ulogu u EL. Plašim se da bi EL ove sezone bila, što bi Peja rekao, nešto najgore što se desilo ovoj upravi (poput poslednjeg F4 i par sezona posle istog za tadašnju). Mislim da bi se totalno pogubili sa pojačanjima, klinci bi bili skrajnuti, rezultat neizvestan, a dugovi znatno uvećani.

Opet ostaje i to da kod nas ništa nije bitno - država sve rešava i odlučuje.

Dodatno, odavno imam problem sa tim vajld kartama i gubljenjem tog nekog sportskog i takmičarskog kriterijuma za obezbeđenje učešća u nekom takmičenju.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Glupo mi je da komentarisem jer nemam pojma koliko je ozbiljna prica, a na forumu se komentarise u rasponu od stidljivih najava do sprdnje.

 

Ali hajde da kazemo da ima vatre, onda je tu interesantno vise stvari.

 

Kojim kanalima se lobira za WC? Protezale su se i price da su se  mnoga ozbiljna imena angazovala. Da li to znaci da se radi mimo ABA lige? Nije mi jasno tihovanje Buducnosti i Cedevite onda? Silencio stampa na obje strane. Zar ne bi trebalo da gori? Sve je to cudno. 

 

Cudno je i to da Djordi pristane na to. Kao zaljubljenik u kosarku. Pa i to je, ali ima prioritete. Kako mu se jedan "nedisciplinovani" Partizan, skoro pa odmetnik tako brzo popeo na toj listi? Zanimljivo.

 

Mislim, ovako kao navijac ja bih licno volio da se to desi, mogla bi urnebesna prica o vezi Bg i kosarke da se napravi. To nikako ne moze da se desi na mala vrata, jer onda nema smisla. A ko je spreman da udje glasno na glavni ulaz, da nije Ojstoja :lol_2: kako da ne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...