Jump to content

NBA plejof mod


Kurc Emuchelo

El finale  

131 members have voted

  1. 1. U ciji vagon uskacete za ovo finale?

    • Golden Stejt Voriorsi (mi smo ceta kapetana Kera)
    • Toronto Raptorsi (mi smo sever i volimo zimu)


Recommended Posts

Spoiler

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

 

 

 

U najmanju ruku - odvratno. Ma koliko gotivio Kavhija.

edit: Preterujem, nije odvratno, sva tri su na ivici koraka, po meni su sva tri slučaja čisti koraci, ali sam svestan da je Lebron, pre svega, prokrčio put ovim novim "Putevima Slobode" po NBA parketima. Ipak, nemojte mi bacati više poređenja sa Džordanovom ili Kobijevom midrange igrom - to su bili najčistiji pokreti nogu zalepljenih za parket koji su se završavali skokom, as in skok-šut. Ovo je neki mekani crabdribble koji mi se jednostavno ne sviđa, siva zona.

Edited by freethrow
Link to comment
Share on other sites

Užas za KD-a. Samo se nadam da će -- kad se oporavi -- moći i dalje da igra svoju najbolju košarku, nebitno u kojem timu.

 

Reakcija par imbecila iz prvog reda publike, nakon povrede KD-a, više je nego degutantna. Drago mi je što makar takvi nisu imali priliku da sinoć proslave titulu.

 

Zaista iritira ta situacija oko koraka. U 2 od 3 situacije koje je FT okačio, radi se o čistim koracima, skrnavljenju igre kao takve. Nije mi jasno da ako se to već dopušta (pa sve i da su milimetarski koraci u beznačajnoj situaciji, a daleko od toga), da se onda poništava kucanje Kazinsu zbog navodnih par milimtara cilindra. Njegov potez je takođe bio sasvim prirodan, u duhu igre kao takve, i na oko nikakvo kršenje pravila. Sv eu svemu, tu se gleda svaki nanometar, a kod koraka se dopuštaju ozbiljna odstupanja od pravila. Moguće da Voriorsi prave više koraka -- nije mi poenta da us oni pokradeni ili sl -- već da je idiotski to dopuštati.

 

GSW je zasluženo dobio, vodili su faktički ceo meč, i par puta bili na ivici da "prelome". Moraju se istaći uloge Van Vleet-a i Ibake, koji značajno i u serijama doprinose sa klupe. GSW to nema ni u naznakama. Bez toga, Toronto ne bi bio toliko dobar, i čisto sumnjam da bi bili u stanju da izdrže takav ritam. Van Vleet je sinoć, kad je TOR bio na ivici ambisa, vezao dve trojčice i pokrenuo seriju. 

 

Nisam očekivao da su SC i KT u stanju da iznesu pobedu u gostima na bazi šuta, ali svaka im čast. To što su brejknuli TOR, u do or die tekmi, kroz takvu rafalnu paljbu, samo potvrđuje tezu da jesu najbolji šuteri u istoriji ove igre. Nenormalno znači i kada Green i Iguadala pogode nešto spolja.

 

TOR ima konstantu i ima isprobani recept -- koji im u najmanju ruku osigurava barem šut za pobedu. GSW će morati još da se prilagođava ako neće da opet budu na -15 tokom četvrte četvrtine. Pre svega moraju da igraju koliko toliko kontrolisanije, i da smanje broj izgubljenih lopti na minimum, i na taj način onemoguće tranziciju TOR. To se posebno odnosi na Grina i Kazinsa, koji često gube loptu prilikom pasova, i to su po pravilu lagane kontre. U meču broj 4, njih dvojica + Iguadala su izgubili čak 11 lopti. GSW taj luksuz ne može da priušti (ceo TOR ukupno 9 TO). Takođe, mislim da usage Greena treba da poraste, kako bi malo rasteretio Karija i umarao visoke igrače Toronta. Treba da bude aktivniji u tranziciji i da uzme veću ulogu u organizaciji napada (bez da brza), i da bude igrač koji će da diktira tempo. Na sve to, moraju i da se nadaju da rezervisti TOR neće igrati toliko dobre mečeve.

Edited by medobrundo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U senci sinoćnjeg finalnog meča sa svim što je sa sobom nosio, ode i Tony Parker. Moj najmanje omiljen Spur od velike trojke (pre svega zbog detalja van parketa) ali veliki igrač sa HOF karijerom svakako, koju je dodatno potvrdio i onomad 2013. u Ljubljani uzevši zlato na EP sa Francuzima kao lider i najbolji igrač. Sa današnje perspektive, dosta čudan igrač, bez pouzdanog šuta za 3, vrlo skromnih NBA fizikalija, a završavao je na obruču bolje od svih bekova na čisti skill. Ne znam gde njega rangirate na listi najboljih van-USA igrača ikada ali top 10 je dosta realan.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ako se ispostavi da je pokidao ahilovu tetivu, on ce uzeti Player option koji ima u ugovoru i GS nece biti u mogucnosti da produzi Tompsona. 

Sumnjam da ce se neko zaleteti da ponudi max, a propusta citavu narednu sezonu i kasnije je pitanje na kom ce biti nivou. 

 

Nadamo se pozitivnoj stvari za njega. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Miki28 said:

Uzece sad PO za sledecu sezonu pa da vidimo kako ce se vratit.

Promijeni kompletan Nba ova povreda, sjeba planove masu ekipa

bas o ovome razmisljam jutros. ladno moze golden stejt da ne kazem dubsi zbog delgija da ga produze sad. mada cenim da sa povredom ili bez masa ekipa ce da mu ponudi max.

Link to comment
Share on other sites

Ako uzme PO, sigurno ce GS da dobija ponude za trejd od desetak ekipa. Ne vidim ga u Oklendu/SF kroz par meseci. Meni je trenutno neizvesno da li ce da iskoristi PO.

 

Ako ne iskoristi PO, bice par miliona u gubitku. Manje od 20 miliona sigurno nece dobiti, a vrlo moguce da ce to biti slicna primanja iz prosle sezone(25 mil).

 

Jedna bas specificna situacija, bas me interesuje njen epilog kroz par nedelja.

Edited by Ta'veren
Link to comment
Share on other sites

mozda najbolja tekma u seriji, toliko dobra da me mrzelo da bilo sta pisem na lajvu

 

ocekivao sam da bude epsko sibanje sa Durentom ali jbg, stvarno mi je zao sto se onako zavrsilo, svejedno potez vredan postovanja, bilo da ga je medical staff isterao na parket ili je sam odlucio da pokusa kroz povredu, mozda je rizikovao ostatak karijere i tu ima mesta samo za veliki rispekt, ovi sto koriste i sinocnu situaciju da ga malo pljucnu iz daleka mogu samo da mu se nablobocu testisa

 

Worriorsi su odigrali odlican mec koliko su im resursi dozvoljavali, prakticno su dali sve sto su imali da bi preziveli, vodili su citav mec ali sam znao da ce Toronto u jednom trenutku kliknuti i okrenuti, bas sam bio uveren da ce se serija sinoc zavrsiti i u momentima kada su splash braca uporno servisirala dvocifrenu razliku

 

desio se taj run Kahwija u najboljem mogucem trenutku, GSW na konopcima posto su se vec ozbiljno potrosili da bi pregurali jedan ozbiljan game-changing trenutak kada je KD izasao, a i bez toga je tesko nositi se sa dubokim Torontom kada imas 2,5 igraca koja mogu da daju kos, i onda nicim izazvan time out Nurse-a koji necu razumeti jos par godina, prvo sam bio uveren da je Kerr trazio TO i pomislio u sebi e jbg, setio se, kad vidim da je ladno Nurse uzeo TO, mislim da ni njemu danas nije jasno zasto je to uradio osim ako je hteo malo kadra da ga vidi sira i uza rodbina dok skida reigning champse

 

na kraju aronija sudbine, Lowry koji je po meni bio najbolji pojedinac Toronta na mecu ima 2 prilike da zavrsi sve i ponovo proradi taj luzerski DNA, mogao sam da potpisem da nece moci

da stavi bilo kakav sut u clutchu osim polaganja i jbg

 

i dalje sam siguran da su Rapsi bolja ekipa u ovom trenutku i da Curry&Thompson ne mogu da ih dobiju 3 puta zaredom

 

od sporednih rola moram  da spomenem Ibaku, ogroman je faktor u ovoj seriji, da nema njegove energije, i to po pravilu kada je najpotrebnija i kada Dubsi lagano crkavaju, mozda bi bilo mnogo drugacije

 

takodje me odusevio i Looney, vidi se da igra povredjen i da trpi bolove ali i dalje daje sve od sebe, skace, bori se, box out-uje, par puta je proleteo kao kamikaza i bolno se prizemljio na povredjenu sisu

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...