Jump to content

Recommended Posts

Posted
57 minutes ago, DameTime said:

Samo imaj na umu da to nije savetovanje tipa terapeut ti kaže šta je ispravno uraditi 😄

Znam, šteta 😄

Bilo bi super kad bi postojao quick fix ili manual 😄 

• Like 2
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Znam, šteta 😄

Bilo bi super kad bi postojao quick fix ili manual 😄 

Nasmejao me je kolega pre neki dan, baš smo pričali na temu terapije, i on me pita a jel mogu ja tamo da odem, ispričam kako sam se posvađao s devojkom i da mi oni kažu ko je u pravu? :lol_2:

• Like 1
Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Nasmejao me je kolega pre neki dan, baš smo pričali na temu terapije, i on me pita a jel mogu ja tamo da odem, ispričam kako sam se posvađao s devojkom i da mi oni kažu ko je u pravu? :lol_2:

Mogu slobodno da ti kažem da sam godinama ja isto tako zamišljao terapiju.

Znaš kad sam prestao tako da gledam na stvari. Gledajući Sopranove. Tad sam, pre 20 godina, skapirao kako to funkcioniše, da ti sam moraš da dođeš do zaključka a ne neko da ti sipa mudrost. Zato ljudi i odustaju od terapije, jer su u poricanju, jer duboko u sebi imaju odbrambeni mehanizam koji im kaže da su oni sve u redu a da je svet sranje.

• Like 2
Posted

Obrisao Facebook i Linkedin iz razlicitih razloga su mi stvarali nervozu. Facebook je smetliste gluposti a LinkedIn platforma za nedozrele kompleksase koji bi bar negde da budu prividno uspesni.

Planiram da blokiram sve budalastine i djubrivo sa interneta. Odmorio bih od toga.

Posted (edited)

Jedan terapeut, drugi, treci.....trazite dok ne nadjete onog sa kojim se osecate sigurno i zasticeno. Najcesce, nije do terapeuta, do vas je. Koliko ste spremni da se suocite sa istinom, koliko ste spremni da se zastidite nad svojim neprimerenim ponasanjima, nepravdama koje ste pocinili, dakle, da priznate da ste bili slabi, uplaseni, zbunjeni. Da ste ljudsko bice a ne nadcovek. 

Kad se lepo ispricate, kad shvatite sta ne valja u vama, gde ste tanki pa se posteno zastidite pred samim sobom, obicno sledi plac koji oslobadja, nema te apoteke koja je efikasnija od tog placa. Dakle, dobar terapeut je onaj sa kutijom  maramica na svom radnom stolu, onaj pred kojim mozete da placete bez stida jer on vam ne sudi, ne lepi vam etiketu gubitnika, naprotiv, odvesce vas do kamena temeljca na kojem zajedno gradite novog, zdravog coveka. Kod terapeuta se ne ide sa predrasudama o bilo cemu vec otvorenog uma i dushe. I to mora da traje, sve sto je vredno u nasim zivotima zahteva strpljenje i ozbiljan rad, ulog je ogroman, ulog ste vi, ono jednino sto zaista prpada samo vama. Budite hrabri, budite iskreni, trapeut zna kako da vas sacuva i od vas samih. 

Mnogo je glupo otici sa ovog sveta a ne znati ko ste i sta sve mozete da budete, najbolja verizija onog sto su rodili mama i tata. 

Da nisam iz prve srela mog "Dragog Pavlovica" kada sam imala 24 godine, ne bi bilo  ovog zapisa 50 godina kasnije.  

Edited by Pletilja
  • Like 3
  • Love 1
Posted

Vi delujete kao baš prijatna osoba za upoznati uz kafu, neku laganu letnju tortu, i pritom možda nešto naučiti na vreme o životu. Zaista.

Svaki upis blago za mene.

Posted
On 6/13/2025 at 1:06 PM, JPM said:

Vi delujete kao baš prijatna osoba za upoznati uz kafu, neku laganu letnju tortu, i pritom možda nešto naučiti na vreme o životu. Zaista.

Svaki upis blago za mene.

Hvala ali.....

Tesko da sam prijatna osoba, narocito poslednjih nekolikom meseci, vise sam onako, kao vulkan pred erupciju. 

Nedavno sam cula recenicu koju je izrekla  mlada zena, pesnikinja: "Najbolje leci onaj koji je i sam ranjen".