DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, McLeod said: Realno gledano, zna se zasto je "all eyes on Gaza". Kad se vec uporedjuje, gotovo svi ratovi koji trenutno bukte na planeti odneli su vise civilnih zrtava ove godine, brutalniji su i nijedna od strana koje su u ofanzivi nemaju povod za napad koji je imao Izrael. ..... Kao sto se jasno vidi, i da moze da se dokaze namera drzave Izrael (ili njenih komandanata na terenu), da urade sve ovo (a jasno je da takva ne postoji), genocid bi bilo izuzetno tesko dokazati van razumne sumnje. Sa pravne strane, da sam morbidan, navijao bih za sudjenje na drzavnom nivou, jer bi bez ikakve dileme Izrael bio oslobodjen po svim tackama jer ovde nema elemenata za osudu. .... Nemam ništa protiv da neko podržava Izrael u celoj situaciji, samo onda taj neko mora da prihvati moralni teret svog stava. Ne da se izvode ovakve mentalne vratolomije kako bi se Izrael predstavio kao strana potpuno lišena odgovornosti. 1
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 10/15/2025 at 3:19 PM, robespierre said: Skoro sam video isečak iz intervjua sa bivšim direktorom Šin Beta. Na pitanje šta bi on radio da je Palestinac čovek je kao iz topa odgovorio sve isto što i Hamas. Tako da je ovo primirje kao i svako drugo privremeno i samo je pitanje vremena kad će se ciklus ludila nastaviti. Ko bi rekao ili očekivao od službenika države koja je dokazano aktivno pomagala i osnaživala organizaciju uz čiju pomoć je prvo rešila umereni Fatah a onda proglasila Hamas islamskim teroristima da bi se kreirala kolektivna stigma nad Palestincima u Gazi. Odatle do 70+k ubijenih civila, dok trepneš. https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_support_for_Hamas
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 10/17/2025 at 8:30 AM, Angelia said: Religijski sam ateista, etinicki sam jugoslovenka. Šteta dobrog materijala 🤩
madzone Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago 1 hour ago, djura.net said: Zato sto je najveci, najstrasniji i najjeziviji rat od kraja drugog svetskog rata do danas. Pa kad se neko pita kako je moguce ovo sto se desilo u Izraelu, neka samo baci pogled na Ukrajnu i sta se tamo svakog dana desava u 'live', kako kazes, prenosu. Na kraju krajeva, kolicina oruzja kojim je Rusija naoruzala Hamas, Hezbollah i Iran, opravdano povezuju ratove na Bliskom istoku i Ukrajni. Ni blizu druže, ali ni blizu, bukvalno veze nema. Naročito ako se uzme u obzir odnos broja žrtava civila i vojnika, što je izuzeno bitan podatak.
Recommended Posts