Smrtokapa Posted Sunday at 10:46 PM Share Posted Sunday at 10:46 PM 9 minutes ago, Darko said: Jeste. <Ironija>Ne samo da je sud antisemitski, nego je još i antiruski.</Ironija> Glavni problem ovog suda naravno nije što je on anti-bilošta, nego to što nema na raspolaganju nikakvu silu koja će osigurati izvršenje ma kakve odluke. Što je problem i u celom međunarodnom pravu, nema nadnacionalnog tela dovoljno jakog da spreči moćne zemlje da sprovode pravo jačeg. Pa bedne post-yu državice su jedva naterane od strane u tom trenutku hegemonske svetske sile da izruče u Hag svoje optužene. Ko će na to naterati Rusiju ili Izrael iza koga stoje SAD? Putin ili Netanjahu će odgovarati pred sudom onda kad i Sinvar. Znači ili nikad ili kad bude vaskrsenje svih mrtvih i suđenje svima, zavisi u šta verujete. Možda i to suđenje bude u Hagu, bila bi dobra fora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Monday at 02:50 PM Share Posted Monday at 02:50 PM On 11/24/2024 at 10:16 AM, shonke said: Svakom normalnom je jasno šta pišem: svako treba da odgovara za postupke. Tačka. S tim što ja ne prejudiciram da nema zločina s druge strane i ne pravim se da nije poginulo mnogo dece i nevinih u Gazi. To je razlika izmedju vas s kojima se ovih dana prepucavam ovde i mene koji podržavam Izrael ali ne i Netanjahua samo jer je Izraelac. Jer sta? Izraelac ne može biti grešan, ne može biti loš čovek? Da li se na to svodi ova rasprava? Da li ste zbog rata protiv terorista izgubili moralne kočnice? Trebalo bi imati na umu da je obavezno da se postavi jednacina po kojoj izracunavas vrednost `svako normalan`. Jer kako da znamo da li smo svi li samo odabrani i ko su uopste `tvoji normalni`..... A ovo ostalo je totalno nevazno. Nevazno je koga ti podrzavas, pa ovde se ne radi o podrskama liderima vec o ratu izmedju drzave i terorista. Znaci o cemu uopste pricas ako verujes da se radi o nekakvoj podrsci necemu ili nekome. Svejedno je da li Izrael ima Netanjahua koga ne podrzavas ili nekog drugog koga opet ne podrzavas zbog toga sto ni nekog treceg takodje ne bi podrzao jer bi i drugi i treci radili isto sto i Netanjahu pod identicnim uslovima. Mozda ne pratis ovu temu redovno, ali ovo sam napisala sedam puta. To - da je svejedno ko je in charge u trenutku kada je Izrael napadnut. Kojim jezikom ovo napisati da bude shatljivo iz prve? Ili ti se tebi javilo da bi neki drugi ko nije Netanjahu, pognuo glavu, okrenuo drugi obraz? ili bi pobio, masakrirao, silovao i zarobio tacno onaj broj palestinaca koliko je jevreja pobio, masakrirao, silovao i zarobio hamas? Zbog reciprociteta? On 11/24/2024 at 1:54 PM, Darko said: A za ove tvrdnje pojedinaca o izjednačavanju Izraela i Hamasa, ne znam šta da kažem. Na Haškim optužnicama su bili akteri svih strana bivše Juge, jer to znači da su time izjednačene vlade Srbije, Hrvatske i Bošnjačke? Niđe veze. Ako ne znas sta da kazes, onda bar objasni sta znaci ovo tvoje `jer` iz kvota, da li sa `jer` objasnjavas prvi deo recenice ili mislis da je `jer` neki upitni oblik obzirom da si stavio upitnik? Kakogod zaista nidje veze je kada poredis srbije hrvatske i bosne sa hamasom i izraelom a pritom ne kazes ko je od njih teroristicka strana. Za hamas znamo da jeste a sta je sa ovim bivsim sfrj? Ima li terorista i u tim `akterima bivse Juge` kao u Izraelu i ratu protiv hamasa, ili sta si hteo da kazes svojim poredjenjem? Mislim da si se malo zbunio ili samo zaboravio da se u Izraelu ima posla sa teroristima sponzorisanim od Irana i iskusno lazljivom stokom koja ne zali svoje zrtve vec njihove smrti koristi za potrebe svoje propagande i pritom ima sasvim druge bajkovite reka/more ideje od onih koje lazno promovise. A sada imam i jedan bonus: Na slici Khamenei sa mikrofonom moli za smrtnu kaznu za Netanjahua, jer ajatola` podrzava svaki preki sud i sve sto vole mule.... TEHRAN – Leader of the Islamic Revolution Ayatollah Seyed Ali Khamenei called for capital punishment against Israeli prime minister Benjamin Netanyahu for his war crimes. ... bolje je takve stvari ne prizeljkivati, to takodje zna svaki musliman, medjutim cista je pakost kada u dzehenen zelis sa sobom da povdes jos nekoga....Gde nadje bas Bibija 😂 (salim se, no koga ce nego njega) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Monday at 04:50 PM Share Posted Monday at 04:50 PM (edited) 2 hours ago, Mama_mia said: Trebalo bi imati na umu da je obavezno da se postavi jednacina po kojoj izracunavas vrednost `svako normalan`. Jer kako da znamo da li smo svi li samo odabrani i ko su uopste `tvoji normalni`..... A ovo ostalo je totalno nevazno. Svako normalan razume šta je normalan čovek. Pošto tebi sve treba da se crta, to znači da je normalan onaj kome se stegne srce na slike i vesti ubijene dece, silovanih žena, mrtvih nevinih ljudi. Za to neko mora da bude odgovoran, nisu se sami ubili. Slučajnost ne postoji. Quote Nevazno je koga ti podrzavas, pa ovde se ne radi o podrskama liderima vec o ratu izmedju drzave i terorista. Znaci o cemu uopste pricas ako verujes da se radi o nekakvoj podrsci necemu ili nekome. Ovo ni ti ne znaš šta si htela reći. Izraelu i narodu Izraela se daje podrška u ratu protiv terorista. Rat protiv terorizma nije terorisanje kakvom je npr hamas izložio izraelska naselja 7.10. Sve preko toga ne znači zločin. ali ubistvo dece nije isto što i ubistvo hamasovca ili podržavaoca hamasa. Utuvi u glavu da pobiti sve teroriste NIJE isto što i pobiti sve Palestince u Gazi. Quote Svejedno je da li Izrael ima Netanjahua koga ne podrzavas ili nekog drugog koga opet ne podrzavas zbog toga sto ni nekog treceg takodje ne bi podrzao jer bi i drugi i treci radili isto sto i Netanjahu pod identicnim uslovima. Mozda ne pratis ovu temu redovno, ali ovo sam napisala sedam puta. To - da je svejedno ko je in charge u trenutku kada je Izrael napadnut. Kojim jezikom ovo napisati da bude shatljivo iz prve? Možeš da pišeš i 700 puta, nije istina niti će postati istina. Quote Ili ti se tebi javilo da bi neki drugi ko nije Netanjahu, pognuo glavu, okrenuo drugi obraz? ili bi pobio, masakrirao, silovao i zarobio tacno onaj broj palestinaca koliko je jevreja pobio, masakrirao, silovao i zarobio hamas? Zbog reciprociteta? Podmetanje nije prihvatljivo ni u javnoj raspravi ni na kafi ili pivu u kafani. Za ovo što si napisala bi trebalo da se izviniš pre svega jer je jadno i bezobrazno ali to je valjda do vaspitanja... Nisam pominjao da treba da se masakrira/siluje/zarobi neki broj palestinaca. Nisam ni rekao da treba pognuti glavu, okrenuti drugi obraz. To što ti shvataš na gore opisan nači reakciju Izraela samo govori koliko ti razumeš koncept očuvanja nevinih ljudskih života i rat protiv terorizma i koliko imaš veze o vrednosti ljudskog života generalno. Edited Monday at 04:52 PM by shonke 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Monday at 05:50 PM Share Posted Monday at 05:50 PM Izrael nije smeo da uopste i bude tema na ovom sudu. Izrael je demokratska drzava sa savrsenim pravnim sistemom, oni sami sude svojim predsednicima i politicarima ako za to ima osnova. Bivsi predsednik Mosche Katsav osudjen na 7 godina zatvora, bivsi premijer Ehud Olmert na 18 meseci zatvora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Stvarno je, pa sad ne znam kako da nazovem Iran u ovom slucaju, kada kazu da ce prihvatiti svaki sporazum hezbi i izraela...Pazi Iran ce prihvatiti. A ko ih pita? I da li su time rekli Liban je nas, Hezbolah takodje ...Jedan ekspert za Iran je sve to komentarisao i na kraju kaze - "It’s very possible that the prospect of Trump’s return is causing Iran to climb down from the high tree they’ve ascended." 23 hours ago, shonke said: Možeš da pišeš i 700 puta, nije istina niti će postati istina. Znam, znam. Nikad dovoljno recenog. To je razlog zasto ponavljam neke bitne stvari. Medjutim umesto toga sto mi dozvoljavas koliko puta mogu da pisem, a konkretno kazes da ni 700 puta nije dovoljno, mogao si samo da napises sta ti verujes da je istina ako ovo nije... Mislim na ovo: Svejedno je da li Izrael ima Netanjahua koga ne podrzavas ili nekog drugog koga opet ne podrzavas zbog toga sto ni nekog treceg takodje ne bi podrzao jer bi i drugi i treci radili isto sto i Netanjahu pod identicnim uslovima. Mozda ne pratis ovu temu redovno, ali ovo sam napisala sedam puta. To - da je svejedno ko je in charge u trenutku kada je Izrael napadnut. Kojim jezikom ovo napisati da bude shatljivo iz prve? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A sad Posted 3 hours ago Author Share Posted 3 hours ago I opet izdaja Netanjahua kao i hiljadu puta do sad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 1 hour ago, A sad said: I opet izdaja Netanjahua kao i hiljadu puta do sad. Koga/čega izdaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts