Jump to content

FORMULA 1 HEINEKEN CHINESE GRAND PRIX 13-15.03.2026

Recommended Posts

Posted

Plan C je nadam se odlazak u boks i uzimanje svezih guma.

I trebalo ga je sprovesti onog trenutka kada je Rasel prosao. 

Ja ne mogu da verujem sta oni rade majke mi. Ovo je totalno odsustvo mozga.

Just now, JPM said:

Utisak trke mi je to sto je Max potpuni non factor.

Zato sto je vozac postao nebitan.

To me i muci u ovoj novoj formuli. Nije uopste vise vazno ko je u bolidu. Mozes naci i nekog budzet vozaca, ne treba bi najbolji iz nizih klasa.

• Like 1
Posted

To znaci da je Leclerc opet pojeban od ekipe. Ako je predlozio nesto a oni ga nisu poslusali, uzas.

Posted

Apsolutno se ne slažem, naročito sa vožnjama onih iz bixa. Ali svako ima svoje mišljenje.

U Eau Rougu i 130R krivini se več godinama ne skida noga sa papuče za gas. Sa motorima V12/10/8 svi su skidali nogu sa gasa. Niko iz boxa nije dobio šansu…

Posted

Silom prilika gledam trku na areni, kakvi su ovo komentatori, bas puno lupetanja za ovo kratko vreme. 

Inace, bice ovo fenomenalno kada se sloze sve kockice u timovima, pa jos kad se prikljuce Mcl i Max. 

Posted
7 minutes ago, staneC said:

Apsolutno se ne slažem, naročito sa vožnjama onih iz bixa. Ali svako ima svoje mišljenje.

Fizika kaze jbg - ne mogu ici vecom brzinom od one koja omogucuje punjenje baterije.

Otuda sporiji prolasci krivina, kliping i superkliping na pravcu i laksa voznja jedan pored drugog u krivini.

Ko moze da ignorise to njemu ce biti super.

Meni je sranje.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Downforce said:

Fizika kaze jbg - ne mogu ici vecom brzinom od one koja omogucuje punjenje baterije.

Otuda sporiji prolasci krivina, kliping i superkliping na pravcu i laksa voznja jedan pored drugog u krivini.

Ko moze da ignorise to njemu ce biti super.

Meni je sranje.

Pa fizika je i u Eau Rouge u R130. 

Ti gledaš kao maðioničar drugog maðioničara. Ja nisam maðioničar i meni je super 😉

Posted (edited)

Meni se čini da Ferari ima najbolju formulu ovde... osim sitnice zvane motor 😄 Jedne godine će Ferari da spoji obe stvari u isto vreme (2043)

Edited by Nicklord
Posted

Pa nije ni motor toliko los s obzirom da je i Haas faktor koji se pita za bodove. Ovo uopste ne bi bilo lose da mercedes nije ovoliko ja i, ali sta da se radi, mozda za par trka nesto promenimo pa da ih stignemo

Posted (edited)

Kao prvo, cestitke Antoneliju na prvencu.

Generalni utisak je meh. Ima trkanja, potovo su Ferarijevci doprineli tome (a samim tim bacili u bunar bilo kakvu sansu za vise od 3-4), ali F1 treba da bude takmicenje gde sve ide do limita. Sve maksimalno. Sada to nije slucaj. Sve se svelo na bateriju, njeno punjenje i praznjenje. Nije to-to.

Mercedes je bez premca i to je vise nego ocigledno. Ferari nije daleko, ali nedostaje malo jaci motor, i dosta bolji strategijsti. Mcl bas neprijatno iznenadjenje, a slicno se moze reci i za RB. Napravise Bambija koji se klize po ledu.

Bearman i Gasly odlicni.

Edited by Xpert
  • Like 2
Posted

Pa dobro, kad zaboraviš baterije, nije tako loše, može da se gleda. Još dve trke pa upgrade. Ako ubodemo, moglo bi da bude zanimljivo, razlika će biti do tada 60-70 bodova, može da se stigne. 

Ako ne ubodemo, dogodine ćemo. 

Posted

Svi pricaju o nekim promenama, samo ja ne vidim koje su to promene? Kako to ljudi misle da se izvede? Da im daju vise vremna za razvoj, ok, ali ni to nije instant. Ja ne vidim sta to moze preko noci da se promeni. A iskreno ne mislim ni da treba. Mercedes je napravio najbolji posao, jbg vise srece za ostale. 

• Like 1
Posted
13 minutes ago, Dzoni_m said:

Svi pricaju o nekim promenama, samo ja ne vidim koje su to promene? Kako to ljudi misle da se izvede? Da im daju vise vremna za razvoj, ok, ali ni to nije instant. Ja ne vidim sta to moze preko noci da se promeni. A iskreno ne mislim ni da treba. Mercedes je napravio najbolji posao, jbg vise srece za ostale. 

Tako je. Ljudi zaboravljaju da je upravo nadmetanje masinerije i proizvodjaca upravo jedna od najbitnijih poenti F1. Ako hoce izjednaceno takmicenje gde zavisi skoro iskljucivo od vozaca, ima Indycar, F2 i slicno. Ima za svaciji ukus.

Mercedes je vredno radio i izradio najbolje, zasluzuju da ubiru plodove svog rada.

Posted
7 minutes ago, JPM said:

Mercedes je vredno radio i izradio najbolje, zasluzuju da ubiru plodove svog rada.

Jos 2 i po meseca tj jos 3 trke. A do tada ce, nadam se, i RB i McL da se ukljuce i eto nam borbe 4 tima.

Posted (edited)

MCL zaboravite, jer nece nikada dobiti (u isto vreme) ono sto i Mercedes ima. RB, zao mi je ali oni tek prvi put razvijaju pogonski sklop. Ako uspeju ove godine da izjednace Mercedes i Ferrari to je najvise cemu mozemo da se nadamo. Vidimo da oni zaostaju mnogo.

Ja jedino sta vidim ovde kao mogucnost je odvrtanje turba i dozvola da se trosi vise goriva. To je to. Velicinu baterije da menjas ne mozes (mislim, mozes, ali to je kalibracija, mapiranje itd od skoro 0), mozes da im das vise energije da povuku ali kapacitet je tu problem. 

Edited by Dzoni_m