Klotzen Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Ja i ne pričam o kopnenoj invaziji Irana nego o ostrvima. Ono što bi mogli da rade na kontinentalni deo su prepadi, upadnu u neki region, unište sve što misle da treba i povuku se. Dakle operacije od par sati do jednog dana tako da Iran nema vremena da reaguje. Zato Iran mora da primakne ozbiljne jedinice blizu obale kada ti marinci stignu u region bez obzira hoće li ih Tramp koristiti ili ne. Za kopnenu inavaziju Irana bi trebalo milion vojnika pa da se taj rat završi u roku od par meseci što jedino ima smisla. Ulazak i višegodišnji rat samo budala planira a napad sa manjim snagama bi bio upravo to. Takođe Tramp bi popio impičment kada bi i pomislio da pošelja neki veći broj vojnika u zaliv. Imamo primer napada na Irak kada je Powel rekao da bez 500k ljudi neće ni da razmišlja o napadu, ovde zbog duplo veće šririne fronta bi trebalo duplo od toga. Što više Iran tuče po regionu to se bespovratno kidaju sve veze između Iranaca i Arapa. Iran više neće moći da računa ni na kakvu diplomatiju među arapima posle ovog bombardovanja tih država. Biće omražen ko Rusija u Evropi i diplomatski izolovan. Vidim da su malo olabavili i Iranci, puštaju Indijske brodove i još neke, i sada im je stav može pregovori ali prvo da se zaustave napadi, dakle itekako su oni uzdrmani jer je do juče bilo "nećemo više pregovarati." 1
Angelia Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 2 hours ago, fancy said: Malo svežih događanja u TG grupi sa OG Sezamovcima: Skice iz ludnice: Hide contents Ovo je sizofrenija, wow, nisam znala da je ovako ozbiljno. 2
MeanMachine Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 8 hours ago, Barkley#34 said: Uradiš edit prvog posta koji si poslao. U produžetku tog posta kvotuješ post drugog forumaša pa ispod napišeš odgovor. Edit posta možeš da uradiš tokom nekoliko sati od postavljanja tog posta. Znam za to. Nego sam navikao da se obično spajaju.
MeanMachine Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) On 3/14/2026 at 5:16 PM, A sad said: I meni je logicno da je to cilj. Sa tim ostrvom imaju kontrolu Hormuza. Ocekivao sam desant tamo u prva dva tri dana. Sad su vec okasnilo sa tim. Nemaju kontrolu. Nije ovo era kad ti moraš fizički da kontrolišeš prolaz. Iranci tankere napadaju dronovima a u Ukrajini vidimo da ima malih dronova sa kablom koji imaju domet od 20km mozda i vise. Iranci mogu da koriste veće dronove sa vise kablom pa da iz solidne pozadine napadaju tankere. Edited 15 hours ago by MeanMachine
ras kass Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Krasnov vredja saveznike dok koristi njihove baze i infrastrukturu za rat. Dok Putin daje kordinate ajatolahu, Krasnov napada Zelenskog. I onda poziva na koaliciju za deblokadu Hormuza. E sad nek mu koaliciju cine Orban, Mask i Vjosa Osmani. 3
nonick Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 49 minutes ago, ras kass said: Krasnov vredja saveznike dok koristi njihove baze i infrastrukturu za rat. Dok Putin daje kordinate ajatolahu, Krasnov napada Zelenskog. I onda poziva na koaliciju za deblokadu Hormuza. E sad nek mu koaliciju cine Orban, Mask i Vjosa Osmani. Ovakvog klovna jos svet video nije, Putin gleda, slusa, neveruju - sada prodaje naftu koja je do juce bila zabranjena na znatnoj visoj ceni. Trump prvi predsednik koji svrstava indirektno (privatno sigurno i direktno) nepriljatelja u svoju debilnu koaliciju zarad nekih unutrsnjih vukojebinskih glasova, koja ionako nista ne vrede jer su midterms vec izgubili. How f'n stupid is that? Edited 13 hours ago by nonick 1
fancy Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Mogu na kratko da prekinem inspirativan niz i pitam u čemu je fora sa "Krasnov"?! Htedoh da pitam i ko je to (čak sam i guglao ii - ništa osim lika iz 1800 i neke), al nekako naslućujem - mada ne znam zašto nešto sam definitivno propustio. 1 1
nonick Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago sada je to vec zajebancija, kao neki KGB agent na FB pisao da je Donald regrutiran davnih 1987 od strane KGB pod codename Krasnov 🙂 1
Teleći sač Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ma, to je cista izmisljotina, ja ne verujem u te price. Cisti spin da se pokaze kako je uzasno lose po Ameriku sto je njen predsednik "ruski spijun". Cuj, kao da vec nije dovoljno lose sto je osudjeni seksualni predator, sto je bio u Epstinovom inner circle i sto je vrlo verovatno pedofil. Jok more, sve to po stranu, "od svega toga je gore biti ruski spijun". Sije mi ga Dzordz. 4
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Po akcijama koje pravi to je bukvalno li-la, mada licno ne verujem jer bi to znacilo da mozda nije bas toliki imbecil, a mnogo je verovatnije da jeste. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 42 minutes ago, Teleći sač said: Ma, to je cista izmisljotina, ja ne verujem u te price. Cisti spin da se pokaze kako je uzasno lose po Ameriku sto je njen predsednik "ruski spijun". Cuj, kao da vec nije dovoljno lose sto je osudjeni seksualni predator, sto je bio u Epstinovom inner circle i sto je vrlo verovatno pedofil. Jok more, sve to po stranu, "od svega toga je gore biti ruski spijun". Sije mi ga Dzordz. Gde ima dima... sto bi neki rekli. To je prica jer je usko bio povezan sa ruskim tajkunima/oligarsima koji su ga vadili iz bule finansijski i prali pare preko njegovog kazina.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Rusi toliko moćni, pa da mogu da postave svog čoveka na čelo USA... Neozbiljno 1
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 hours ago, nonick said: sada je to vec zajebancija, kao neki KGB agent na FB pisao da je Donald regrutiran davnih 1987 od strane KGB pod codename Krasnov 🙂 Da, skapirao sam na kraju da je Tramp, nego mi je falio ovaj kontekst jer se uvek navučem kad čitam postove i bez razmišljanja to Krasnov uvek doživim kao nekog X analitičara, ili Ukrajinskog / Ruskog disidenta ili nešto slično, pa dok dođem do kraja rečenice prvo sam a onda se setim o kome se radi 7 hours ago, McLeod said: Po akcijama koje pravi to je bukvalno li-la, mada licno ne verujem jer bi to znacilo da mozda nije bas toliki imbecil, a mnogo je verovatnije da jeste. Isti slučaj - interno u društvu ga svi zovemo ruski čovek, ali je zapravo samo primitivna sirovina bez mozga, lik tipa Bata Gašić, al na zastrašujućoj funkciji...
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 26 minutes ago, berti said: Rusi toliko moćni, pa da mogu da postave svog čoveka na čelo USA... Neozbiljno Postoji ta kontradiktornost (kod mene prve) kako su Rusi na ivici ekonomske propasti te gube rat, ali su istovremeno nekako uspeli da postave svog čoveka na čelo USA. Svakako nije nerealno da je Trump u kontaktu sa Putinom i da "muti vodu" na razne načine, iz sopstvenih interesa. 2
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Za mene je to isti stav kao onaj "raspad Jugoslavije je rezultat tajnog plana Vatikana". Uvek ključni čovek mora da bude strani agent, jer kako drugačije da objasnimo dešavanja. Baš neozbiljno. U tom slučaju bukvalno sve američke službe bi trebalo raspustiti istog trenutka a Ruse pozvati da ušetaju u DC sa sve fanfarama. 6
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tramp je pragmaticna dzukela. Gleda sta je u interesu USA, tj Izraela. Boli ga kurac za sve ostalo. Ako mu je u interesu da sa Putinom mulja nesto, uradice to. Ako je procena USA i Izraela da je Iran glavni neprijatelj i da je u svemu tome dobro kombinovati sa Putinom, uradice to. Jebe mu se za Ukrajinu. Nije tupson kao ovi iz EU koji ce nesto raditi po cenu vlastite stete. Plus Tramp ne mrzi patoloski Rusiju, kao ona Nulandova, Blinken i ekipa. Naravno, sve to ne znaci da Tramp, kada rascicsti sa glupavim mulama, nece krenuti u konkretniji obracun sa Putinom.
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, berti said: Tramp je pragmaticna dzukela. Gleda sta je u interesu USA, tj Izraela. Boli ga kurac za sve ostalo. Ako mu je u interesu da sa Putinom mulja nesto, uradice to. Ako je procena USA i Izraela da je Iran glavni neprijatelj i da je u svemu tome dobro kombinovati sa Putinom, uradice to. Jebe mu se za Ukrajinu. Nije tupson kao ovi iz EU koji ce nesto raditi po cenu vlastite stete. Plus Tramp ne mrzi patoloski Rusiju, kao ona Nulandova, Blinken i ekipa. Naravno, sve to ne znaci da Tramp, kada rascicsti sa glupavim mulama, nece krenuti u konkretniji obracun sa Putinom. Eto kako si ispod žita proturio najveći praise Trampu na forumu dok će ljudi i dalje da kidaju nerve, beskonačne replyeve Anđeliji i žale se na zlu moderaciju kako je ne sankcioniše
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, berti said: Nije tupson kao ovi iz EU koji ce nesto raditi po cenu vlastite stete. Na sta mislis da 'tupsoni iz EU rade po cenu vlastite stete'? Nemoj samo opet o 'svajsovanju cepova', pateticna je ta prica vise. Edited 1 hour ago by djura.net 1
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Tramp je korisna budala za putina. Putin ga vuče za nos već godinu dana sa kao nekim pregovorima a u stvari je izbacio SAD iz rata u Ukrajini a on nastavlja da ga vodi svom snagom. Tramp jedino što zna je trgovina nektretninama ali to nije način kako se vodi država i zato beleži jedan neuspeh za drugim i zato ga napuštaju najbliži saradnici non stop. Svako dođe, vidi da je reč o budali koja misli da je najpametniji i pobegne jer ne želi da ti neuspesi postanu i njegovi. Na kraju će ostati sa par mediokriteta koji su svesni da više nikad ništa bitno neće raditi pa ko vele aj da uživamo do kraja njegovog mandata. Sada je napravio sranje u celom svetu, ovo nikako ne odgovara ni SAD jer cena nafte skače i kod njih, nisu oni zatvorena država tipa Rusije pa da cene kod njih mogu da se kontrolišu kako gazda traži. On to može samo subvencijama a to bi bilo preskupo čak i za SAD vladu. Čovek će da vuče ekstremno loše poteze još 3 godine tako da treba istrpeti ove zlatne godine za sve diktatorske države. Evropa treba da se distancira od njega na način da se ne raskidaju veze sa SAD zbog budale. Slično kao prošli put, kez za kamere ali raditi isključivo ono što je interes EU. Slično je i na Pacifiku, i tamo on samo palamudi ali ništa konkretno ne može niti će uspeti da urade. Diktatori ga čitaju kao otvorenu knjigu i samo ga navlače. 1
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, djura.net said: Na sta mislis da 'tupsoni iz EU rade po cenu vlastite stete'? Nemoj samo opet o 'svajsovanju cepova', pateticna je ta prica vise. Eto, imas to odustajanje od jeftinih energenata. Ima procena da je da su od pocetka rata povecanje cena energenata kostale EU vise za mozda cak i bilion evra. Rusija je bila otprilike peti-sesti trgovinski partner EU. Velika kolicina predratnog izvoza u Rusiju je stala. Ogroman broj kompanija je napustio Rusiju, a to je veliko trziste. Sa druge strane USA u odredjenim oblastima saradjuje sa USA. Ameri uvoze skoro cetvrtinu kolicine obogacenog uranijuma iz Rusije. Jeste doneta odluka o zabrani uvoza, ali ima stavka izuzeca i moze se uvoziti do 2028. Zatim titanijum, paladijum... Dakle, ovi iz EU su tako odlucili i trpe stetu. Ameri su pragmaticni i rade ono sta je dobro za njih. Da li je moralno? Sigurno nije, ali jbg.
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 minutes ago, Klotzen said: beleži jedan neuspeh za drugim i zato ga napuštaju najbliži saradnici non stop. Svako dođe, vidi da je reč o budali koja misli da je najpametniji i pobegne jer ne želi da ti neuspesi postanu i njegovi. Na kraju će ostati sa par mediokriteta koji su svesni da više nikad ništa bitno neće raditi pa ko vele aj da uživamo do kraja njegovog mandata. Sada je napravio sranje u celom svetu, ovo nikako ne odgovara ni SAD jer cena nafte skače i kod njih, nisu oni zatvorena država tipa Rusije pa da cene kod njih mogu da se kontrolišu kako gazda traži. On to može samo subvencijama a to bi bilo preskupo čak i za SAD vladu. ... Ergo 9 minutes ago, Klotzen said: ... Čovek će da vuče ekstremno loše poteze OK, ali ako uzmemo da sve u prvom citatu vodi ka kapitalnom američkom FAFO (ok, Evropu, kao i mali ostatak normalnog sveta sam već prežalio, nismo mogli i ne možemo na to da utičemo), zar onda ne možemo jednom, in hindsight, reći da je en general vukao sve dobre poteze? Glavolomka Nego, šta ima novo na frontu, da se i ova tema kao i sve druge, osim F1 prognoze, ne završi o Trampu
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, berti said: Dakle, ovi iz EU su tako odlucili i trpe stetu. Siguran sam da je odluka o prestanku finansiranja ruske vojne masinerije kroz placanje fosilnih goriva Putinovoj drzavi u najboljem evropskom interesu. I ne da u EU nisu tupsoni sto mu vise ne pune dzepove, razvijaju drzavu i finansiraju vojnu industriju, nego prave gresku sto jos uvek zmure na autokratske rezime koji (i ne samo na njih) salju novac EU poreskih obaveznika u plate vojnika koji ubijaju Ukrajince i plate administracije koja preti nuklearnim oruzjem Evropi. 2 minutes ago, fancy said: Nego, šta ima novo na frontu, da se i ova tema kao i sve druge, osim F1 prognoze, ne završi o Trampu S obzirom da su otkazane trke u Bahreinu i KSA koje su bile zakazane za april, nije vise ni ta tema 'sigurna kuca', i tamo ce da ugura svoju poludementnu guzicu. 1
berti Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 8 minutes ago, djura.net said: Siguran sam da je odluka o prestanku finansiranja ruske vojne masinerije kroz placanje fosilnih goriva Putinovoj drzavi u najboljem evropskom interesu. I ne da u EU nisu tupsoni sto mu vise ne pune dzepove, razvijaju drzavu i finansiraju vojnu industriju, nego prave gresku sto jos uvek zmure na autokratske rezime koji (i ne samo na njih) salju novac EU poreskih obaveznika u plate vojnika koji ubijaju Ukrajince i plate administracije koja preti nuklearnim oruzjem Evropi. Pa dobro, neka rade tako. Samo ce na kraju da bude kako Ameri kazu. Pa kad se podvuce crta, ostace im medalja za cast i postenje.
Recommended Posts