JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I moja priča je tačna, zaista ne mogu da zamislim zašto bih pisao nešto takvo a da se nije desilo. Mene je inače kao klinca ujelo jedan mali pas, bežao sam i on me stigao i bukvalno je odštampao otisak zuba na moje dupe 🤣. Ali se tu desila kontra od očekivanog. Umesto da navučem rraumu ja sam naučio da se ponašam sa njima. Od tada do opisanog incidenta, nisam imao problem.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Godinama sam se plašila malih crnih pasa jer me je, u nekom od završnih razreda OŠ, ujeo mali, crni seoski džukac. Kako je prolazio pored mene dok sam išla u školu, bukvalno me iz čista mira ujeo za nogu, iscepao nogavicu. To se nekako prenelo na pse generalno, pa sam zazirala od svih sem onog kojeg imam u sopstvenom dvorištu. Tek sam skorije uspela da se oslobodim tog straha.
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mene je mačak kojeg imam 14 godina pre dve godine ujeo tako da mi se donji deo noge i stopalo nadulo kao slonovsko. Imam fotke a i ožiljke od ujeda na listu. Doneo sam nekog mučenika od spolja i potukli su se krvnički kako nikada ni sa kim do tada ni približno nije, ja skočio da ih razdvojim i ovaj moj me ugize jebao mi je kevu - nisam mogao dve nedelje da stanem na nogu...
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Moraš da ih sterilišeš. Mačore posebno, mada je dobro i mace jer ako se to ne uradi imaćeš tuče mačora ispred kuće. 1
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ma moj je naravno kastiran. Taj nije bio jer sam ga tek pokupio. Prošlo mi je kroz kuću minimum 50 mačaka, a možda i blizu duplo više, ali nikada nije ni na koga tako reagovao. On je jedna sada već matora dobrica. Šta mu je bilo pojima nemam. Sada imam trenutno ovde u selu u kući 7 mačaka i jednu kerušu Asku koja mi se zimus ovde privalila onda kada su bile one najjače hladnoće. Nije smela mučenica 3 dana da pridje, lomila se izmedju straha i gladi, i na kraju je glad preovladala. Mnogo je dobra, igra se sa ovim najmanjim mačorem kojeg sam isto ovde našao - šou prave... Ne znam kako ovde slike a posebno video zapise da postavim da vidite šta rade ludaci i koliko su dobri. Imam i jednog slepog Homer se zove. Neverovatno je koliko se dobro snalazi. Brinuo sam se kako će se snaći kada se preselimo, medjutim dasa je neverovatan kralj. Hvala na savetu svakako! Edited 1 hour ago by Utopista 1
Darko Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago (edited) Svaki put kada posetim Srbiju, podsetim se koliki su problem džukele. Mnoštvo lutalica, a i psi koji imaju vlasnike se ponašaju slično. Ovde u Australiji kad vidiš psa da šeta sam (ako ga ikad vidiš), znaš da se izgubio. A psi se ne puštaju sa lanca osim u parkovima/plažama za pse. Retko vidiš psa da šeta bez lanca pored vlasnika, ako to jeste slučaj pas je itekako izdresiran i nije opasna vrsta. Ljudi šetaju svoje pse na lancu i uglavnom kupe govna iza njih. Za razliku od Srbije, kućni ljubimci su strikno kontrolisani u Australiji. Edited 56 minutes ago by Darko 1
Utopista Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Jedine đžukele ovde su one na dve noge. Od njih sve počinje i sve se završava. Ne mogu sigurno te mučene životinje da se izbore za normalne živote. Neko je rekao - kvalitet neke civilizacije se ogleda u tome kako se odnosi prema najugroženijima i nemoćnima. I to potpisujem. Uz čipovanje i sterilizaciju sve bi se rešilo za bukvalno nekoliko godina. Ali mi nemamo ovde državu nego teritoriju okupiranu razbojničkim bandama. 2
Darko Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago 2 minutes ago, Utopista said: Jedine đžukele ovde su one na dve noge. Od njih sve počinje i sve se završava. Ne mogu sigurno te mučene životinje da se izbore za normalne živote. Neko je rekao - kvalitet neke civilizacije se ogleda u tome kako se odnosi prema najugroženijima i nemoćnima. I to potpisujem. Uz čipovanje i sterilizaciju sve bi se rešilo za bukvalno nekoliko godina. Ali mi nemamo ovde državu nego teritoriju okupiranu razbojničkim bandama. Psi žive do 15 godina a mačke do 20, trebalo bi dosta vremena da se Srbija reši lutalica. Sterilizacija kućnih ljubimaca bi naravno pomogla, ali nije samo to u pitanju. Ovde sterilizacija nije obavezna, a nemamo lutalica. Mada ogromna većina vlasnika steriliše svoje ljubimce.
Utopista Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago (edited) 5 minutes ago, Darko said: Psi žive do 15 godina a mačke do 20, trebalo bi dosta vremena da se Srbija reši lutalica. Sterilizacija kućnih ljubimaca bi naravno pomogla, ali nije samo to u pitanju. Ovde sterilizacija nije obavezna, a nemamo lutalica. Mada ogromna većina vlasnika steriliše svoje ljubimce. Ma jok. Žive jako kratko na ulici. Retko koji preživi nekoliko godina. To što si napisao 15 i 20 je u kućnim uslovima, gde su zaštićeni od gomile opasnosti, gde imaju hranu, veterinarsku negu... Evo ovde u selu sam hranio još 5 seoskih mačaka koje su svaki dan dolazile na porciju maženja i klope, i posle onog ledenog talasa 3 se više nikada nisu pojavile... Pre toga letos je jednu ženkicu pregazio automobil. Surovi su mnogo njihovi životi. Edited 37 minutes ago by Utopista 1
McLeod Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago Pas na ulici u gradskim uslovima prezivi 5-7 godina max, macke jos manje. 1
Utopista Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago 2 minutes ago, McLeod said: Pas na ulici u gradskim uslovima prezivi 5-7 godina max, macke jos manje. AI mi upravo kaže od 2 do 5 godina . A to su i neka moja iskustva. Možda zadnjih godina malo duže jer je sve više ljudi koji ih hrane. Ali previše je opasnosti...oni bukvalno ne mogu bez naše pomoći. Ovde sam zatekao neke mačke kao iz logora da su došle, mršave pune krpelja, buva - ne mogu tako dugo živeti. Stavio im po ampulicu i one zablistale u roku od par dana bukvalno. Ali eto neke je na žalost sjebala zima. Da li su ostale negde zaglavljene, da li su postale plen nekih većih životinja, da li su se smrzle...ko to zna, ali nema ih. Zato ima nekih novih mladih mačaka, jer neće domaćini da sterilišu da se 'mešaju u božije stari '... Da ne pričam kako gledaju na svoje lovačke pse. Bukvalno kao na alat. Dok su mladi ok su im, mada naravno napolju na lancu, čim ostare ili nabave novog mladjeg boljeg - 'ajd zdravo...
Recommended Posts