JPM Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago I moja priča je tačna, zaista ne mogu da zamislim zašto bih pisao nešto takvo a da se nije desilo. Mene je inače kao klinca ujelo jedan mali pas, bežao sam i on me stigao i bukvalno je odštampao otisak zuba na moje dupe 🤣. Ali se tu desila kontra od očekivanog. Umesto da navučem rraumu ja sam naučio da se ponašam sa njima. Od tada do opisanog incidenta, nisam imao problem.
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Godinama sam se plašila malih crnih pasa jer me je, u nekom od završnih razreda OŠ, ujeo mali, crni seoski džukac. Kako je prolazio pored mene dok sam išla u školu, bukvalno me iz čista mira ujeo za nogu, iscepao nogavicu. To se nekako prenelo na pse generalno, pa sam zazirala od svih sem onog kojeg imam u sopstvenom dvorištu. Tek sam skorije uspela da se oslobodim tog straha.
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Mene je mačak kojeg imam 14 godina pre dve godine ujeo tako da mi se donji deo noge i stopalo nadulo kao slonovsko. Imam fotke a i ožiljke od ujeda na listu. Doneo sam nekog mučenika od spolja i potukli su se krvnički kako nikada ni sa kim do tada ni približno nije, ja skočio da ih razdvojim i ovaj moj me ugize jebao mi je kevu - nisam mogao dve nedelje da stanem na nogu...
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Moraš da ih sterilišeš. Mačore posebno, mada je dobro i mace jer ako se to ne uradi imaćeš tuče mačora ispred kuće. 1
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Ma moj je naravno kastiran. Taj nije bio jer sam ga tek pokupio. Prošlo mi je kroz kuću minimum 50 mačaka, a možda i blizu duplo više, ali nikada nije ni na koga tako reagovao. On je jedna sada već matora dobrica. Šta mu je bilo pojima nemam. Sada imam trenutno ovde u selu u kući 7 mačaka i jednu kerušu Asku koja mi se zimus ovde privalila onda kada su bile one najjače hladnoće. Nije smela mučenica 3 dana da pridje, lomila se izmedju straha i gladi, i na kraju je glad preovladala. Mnogo je dobra, igra se sa ovim najmanjim mačorem kojeg sam isto ovde našao - šou prave... Ne znam kako ovde slike a posebno video zapise da postavim da vidite šta rade ludaci i koliko su dobri. Imam i jednog slepog Homer se zove. Neverovatno je koliko se dobro snalazi. Brinuo sam se kako će se snaći kada se preselimo, medjutim dasa je neverovatan kralj. Hvala na savetu svakako! Edited 5 hours ago by Utopista 1
Darko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Svaki put kada posetim Srbiju, podsetim se koliki su problem džukele. Mnoštvo lutalica, a i psi koji imaju vlasnike se ponašaju slično. Ovde u Australiji kad vidiš psa da šeta sam (ako ga ikad vidiš), znaš da se izgubio. A psi se ne puštaju sa lanca osim u parkovima/plažama za pse. Retko vidiš psa da šeta bez lanca pored vlasnika, ako to jeste slučaj pas je itekako izdresiran i nije opasna vrsta. Ljudi šetaju svoje pse na lancu i uglavnom kupe govna iza njih. Za razliku od Srbije, kućni ljubimci su strikno kontrolisani u Australiji. Edited 5 hours ago by Darko 1
Utopista Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Jedine đžukele ovde su one na dve noge. Od njih sve počinje i sve se završava. Ne mogu sigurno te mučene životinje da se izbore za normalne živote. Neko je rekao - kvalitet neke civilizacije se ogleda u tome kako se odnosi prema najugroženijima i nemoćnima. I to potpisujem. Uz čipovanje i sterilizaciju sve bi se rešilo za bukvalno nekoliko godina. Ali mi nemamo ovde državu nego teritoriju okupiranu razbojničkim bandama. 3
Darko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Utopista said: Jedine đžukele ovde su one na dve noge. Od njih sve počinje i sve se završava. Ne mogu sigurno te mučene životinje da se izbore za normalne živote. Neko je rekao - kvalitet neke civilizacije se ogleda u tome kako se odnosi prema najugroženijima i nemoćnima. I to potpisujem. Uz čipovanje i sterilizaciju sve bi se rešilo za bukvalno nekoliko godina. Ali mi nemamo ovde državu nego teritoriju okupiranu razbojničkim bandama. Psi žive do 15 godina a mačke do 20, trebalo bi dosta vremena da se Srbija reši lutalica. Sterilizacija kućnih ljubimaca bi naravno pomogla, ali nije samo to u pitanju. Ovde sterilizacija nije obavezna, a nemamo lutalica. Mada ogromna većina vlasnika steriliše svoje ljubimce.
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 5 minutes ago, Darko said: Psi žive do 15 godina a mačke do 20, trebalo bi dosta vremena da se Srbija reši lutalica. Sterilizacija kućnih ljubimaca bi naravno pomogla, ali nije samo to u pitanju. Ovde sterilizacija nije obavezna, a nemamo lutalica. Mada ogromna većina vlasnika steriliše svoje ljubimce. Ma jok. Žive jako kratko na ulici. Retko koji preživi nekoliko godina. To što si napisao 15 i 20 je u kućnim uslovima, gde su zaštićeni od gomile opasnosti, gde imaju hranu, veterinarsku negu... Evo ovde u selu sam hranio još 5 seoskih mačaka koje su svaki dan dolazile na porciju maženja i klope, i posle onog ledenog talasa 3 se više nikada nisu pojavile... Pre toga letos je jednu ženkicu pregazio automobil. Surovi su mnogo njihovi životi. Edited 4 hours ago by Utopista 1
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pas na ulici u gradskim uslovima prezivi 5-7 godina max, macke jos manje. 2
Utopista Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, McLeod said: Pas na ulici u gradskim uslovima prezivi 5-7 godina max, macke jos manje. AI mi upravo kaže od 2 do 5 godina . A to su i neka moja iskustva. Možda zadnjih godina malo duže jer je sve više ljudi koji ih hrane. Ali previše je opasnosti...oni bukvalno ne mogu bez naše pomoći. Ovde sam zatekao neke mačke kao iz logora da su došle, mršave pune krpelja, buva - ne mogu tako dugo živeti. Stavio im po ampulicu i one zablistale u roku od par dana bukvalno. Ali eto neke je na žalost sjebala zima. Da li su ostale negde zaglavljene, da li su postale plen nekih većih životinja, da li su se smrzle...ko to zna, ali nema ih. Zato ima nekih novih mladih mačaka, jer neće domaćini da sterilišu da se 'mešaju u božije stari '... Da ne pričam kako gledaju na svoje lovačke pse. Bukvalno kao na alat. Dok su mladi ok su im, mada naravno napolju na lancu, čim ostare ili nabave novog mladjeg boljeg - 'ajd zdravo...
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago @McLeod i @Utopista, u pravu ste što se tiče životnog veka, tu sam napravio početničku grešku. Ali takođe zaboravljate da se lutalice kote. 3-5 godina je više nego dovoljno za potomstvo. 1
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 25 minutes ago, Darko said: @McLeod i @Utopista, u pravu ste što se tiče životnog veka, tu sam napravio početničku grešku. Ali takođe zaboravljate da se lutalice kote. 3-5 godina je više nego dovoljno za potomstvo. Pa dobro što bi morao da znaš. Ni ja nisam znao do pre 7, 8 godina dok nisam upoznao neke devojke koje su spašavale mačke. I bolje mi je bilo dok nisam sve to znao. To su samo muke i patnje. O kinti da ne pričam - ako nisam dobar automobil potrošio na ulične pse a posebno mačke - nisam ništa... I ne bi mi bilo žao da vidim neki pomak, ali mi deluje sve kao igranka bez prestanka. Kote se, to si naravno u pravu. Mada je smrtnost štenaca ogromna. Nemaju te keruše hrane ni za sebe. A gde su bolesti, druge životinje kojima su štenci a posebno mačići lak plen. Zato samo čipovanje, da inspektori zaredjaju po parkovima, selima i kada nadju žibotinju koja nije čipvana da evidentiraju, ostave rok od mesec dana, i ako ne čipuju ni posle toga kazna da zaboli. Napuštene i odbačene sterilisati. I vrlo brzo bi se situacija dovela na mnogo mnogo bolji nivo. Mislim nema tu šta mi da izmišljamo toplu vodu ili rupu na saksiji - zna se kako su to druge države rešile. Recimo u Francuskoj je kazna ako izbaciš životinju do 3 godine zatvora i do 45 hiljada evra. U Hrvatskoj je godina zatvora, a ako je životinja stradala onda dve godine. Ovde se krenulo u jednom trenutku tamo koliko se sećam sredinom dvehiljaditih, država je sterilisala ulične životinje i stavljala im ogrlice odredjene boje, ne sećam se koje, da se zna da su sterilisane. I sada država koliko znam dobija kintu od EU u te i slične svrhe, ali banda krade. Imaju svoje firme koje se bave kao tim stvarima, ali znaš šta recimo rade - dodju u lupam Niš i pokupe 20 pasa, uzmu kintu od države što su ih kao sklonili sa ulice, onda iste te pse istovare lupam u Zrenjaninu. Pa ih tamo opet pokupe u nekom trenutku pa opet naplate. Da ne pričam kakvi su logori ti državni azili. Uzmu kintu za sebe a životinje umiru od gladi i boleština. Pre neku godinu je bila afera kada su psi od gladi u jednom azilu jeli jedni druge, pa pre sedam osam, pa pre desetak godina isto, a to je samo ono što se sazna...šta više da ti pričam jebiga. https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/119197/u-srpskom-azilu-psi-jedu-jedni-druge-od-gladi-radnica-iz-vrsca-sokirala-javnost-uznemirujuci-foto https://nova.rs/emisije/mucne-scene-po-azilima-u-srbiji-dragan-jovanovic-sns-zeli-da-se-dozvoli-odstrel-pasa-lutalica/ https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/3736073-psi-jeli-jedni-druge-u-sklonistu-u-tesnju-iz-azila-kazu-da-je-agresivnost-izazvana-nekom-supstancom Edited 2 hours ago by Utopista
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, Utopista said: Pa dobro što bi morao da znaš. Ni ja nisam znao do pre 7, 8 godina dok nisam upoznao neke devojke koje su spašavale mačke. I bolje mi je bilo dok nisam sve to znao. To su samo muke i patnje. O kinti da ne pričam - ako nisam dobar automobil potrošio na ulične pse a posebno mačke - nisam ništa... I ne bi mi bilo žao da vidim neki pomak, ali mi deluje sve kao igranka bez prestanka. Kote se, to si naravno u pravu. Mada je smrtnost štenaca ogromna. Nemaju te keruše hrane ni za sebe. A gde su bolesti, druge životinje kojima su štenci a posebno mačići lak plen. Zato samo čipovanje, da inspektori zaredjaju po parkovima, selima i kada nadju žibotinju koja nije čipvana da evidentiraju, ostave rok od mesec dana, i ako ne čipuju ni posle toga kazna da zaboli. Napuštene i odbačene sterilisati. I vrlo brzo bi se situacija dovela na mnogo mnogo bolji nivo. Mislim nema tu šta mi da izmišljamo toplu vodu ili rupu na saksiji - zna se kako su to druge države rešile. Recimo u Francuskoj je kazna ako izbaciš životinju do 3 godine zatvora i do 45 hiljada evra. U Hrvatskoj je godina zatvora, a ako je životinja stradala onda dve godine. Ovde se krenulo u jednom trenutku tamo koliko se sećam sredinom dvehiljaditih, država je sterilisala ulične životinje i stavljala im ogrlice odredjene boje, ne sećam se koje, da se zna da su sterilisane. I sada država koliko znam dobija kintu od EU u te i slične svrhe, ali banda krade. Imaju svoje firme koje se bave kao tim stvarima, ali znaš šta recimo rade - dodju u lupam Niš i pokupe 20 pasa, uzmu kintu od države što su ih kao sklonili sa ulice, onda iste te pse istovare lupam u Zrenjaninu. Pa ih tamo opet pokupe u nekom trenutku pa opet naplate. Da ne pričam kakvi su logori ti državni azili. Uzmu kintu za sebe a životinje umiru od gladi i boleština. Pre neku godinu je bila afera kada su psi od gladi u jednom azilu jeli jedni druge, pa pre sedam osam, pa pre desetak godina isto, a to je samo ono što se sazna...šta više da ti pričam jebiga. https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/119197/u-srpskom-azilu-psi-jedu-jedni-druge-od-gladi-radnica-iz-vrsca-sokirala-javnost-uznemirujuci-foto https://nova.rs/emisije/mucne-scene-po-azilima-u-srbiji-dragan-jovanovic-sns-zeli-da-se-dozvoli-odstrel-pasa-lutalica/ https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/3736073-psi-jeli-jedni-druge-u-sklonistu-u-tesnju-iz-azila-kazu-da-je-agresivnost-izazvana-nekom-supstancom Slažem se za sve, samo kažem da bi trebalo malo više vremena, čak i da ima volje. Na primer, koliko bi vremena bilo potrebno da steriliseš lutalice itd. Quote Imaju svoje firme koje se bave kao tim stvarima, ali znaš šta recimo rade - dodju u lupam Niš i pokupe 20 pasa, uzmu kintu od države što su ih kao sklonili sa ulice, onda iste te pse istovare lupam u Zrenjaninu. Pa ih tamo opet pokupe u nekom trenutku pa opet naplate. Kreativan smo narod, šta drugo reći. Iskreno, serem se i na te fondove koji omogućavaju ovakvu korupciju. Na kraju, ne treba zaboraviti ni eutanaziju. Tužno je ali to se ovde radi ako nema ko da se stara o životinji. Uglavnom se neželjeni ljubimci ostave u skloništu za životinje i ako ih neko ne uzme posle izvesnog vremena - idu na eutanaziju. 1
Utopista Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Darko said: Slažem se za sve, samo kažem da bi trebalo malo više vremena, čak i da ima volje. Na primer, koliko bi vremena bilo potrebno da steriliseš lutalice itd. Kreativan smo narod, šta drugo reći. Iskreno, serem se i na te fondove koji omogućavaju ovakvu korupciju. A jbg nisu fondovi krivi. Mnogi su i digli ruke od nas. Guglaj može se naći da je početkom dvehiljaditih fondacija Brižit Bardo davala kintu za sterilizaciju životinja u Istočnoj Evropi, pa smo se i tu obrukali, umesto da sterilišemo smo ubijali...pa je prestala da daje kintu.
Darko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 26 minutes ago, Utopista said: A jbg nisu fondovi krivi. Mnogi su i digli ruke od nas. Guglaj može se naći da je početkom dvehiljaditih fondacija Brižit Bardo davala kintu za sterilizaciju životinja u Istočnoj Evropi, pa smo se i tu obrukali, umesto da sterilišemo smo ubijali...pa je prestala da daje kintu. The law of unintended consequences. Treba i o tome misliti kada se daju pare i koga te pare u stvari podržavaju. Nekad je jednostavno bolje ne davati ništa, pogotovo neodgovornim osobama. U suprotnom, ne samo da može imati nuspojave, nego može praviti više štete i produbljavati neodgovornost i zlo. Nisam religiozan čovek ali je Isus mudro rekao u ono vreme: Quote Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Odoh malo u off, ali ovo se itekako može primeniti na komunjare i razne socijaliste čija su usta puna ravnopravnosti a rezultate znamo. Edited 1 hour ago by Darko 1
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Slažem se. Mada lično mislim da su oni odavno videli sa kim ovde imaju posla, i da nam daju neki minimum da se ne bi sasvim okrenuli Rusiji i Kini. Lakše im je ovako. Mogu ponešto i izvući od nas...jer što da ne - ako mogu Kina i Rusija a što ne bi i oni? A i nema šta oni nas da mnogo više pomažu kada mi sami nećemo sebi da pomognemo. Ko se domogne Evrope živi praktično isto kao i svi ostali tamo - znači nemaju ništa protiv nas. A to što mi ovde ili podržavamo mafiju, mislim niko ne može poreći da pola stanovnika iz ovih ili onih razloga podražava sns plus sps plus smradikale...onda razne Nestoroviće, Zavetnike, Dveri...i što nemamo brojnost, ili nemamo muda da se izborimo za bolju državu - to je naš problem, što bi bilo koga sa strane bilo briga za to? Po meni se oni i više nego što smo zaslužili cimaju. Mogu bukvalno da nas ugase za mesec dana kada bi želeli... Meni deluje da nas čeka sudbina slična Albaniji za vreme Enver Hodže. Ne baš potpuno ista jer je sada ipak svet globalno selo, ali bićemo jedna totalno nebitna država, ni na nebu ni na zemlji. Već sada smo jako blizu tog scenarija. Sećam se kako smo se nekada sprdali sa Albanijom, pričali se vicevi, a predviđam da će se i tamo ići na konobarisanje kao u Hrvatsku. Jbg sami pali sami se ubili. Kako kažu - najteže je probuditi čoveka koji se pravi da spava...a mi se pravimo već previše dugo u ovo vreme kada se sve ubrzalo smo izgubili mnogo decenija praveći se pametni. Jbt 25 godina je prošlo od bombardovanja a mi još skičimo. 25 godina od 1945 je 1970. išlo se uveliko u Nemačku, oni dolazili ovde na letovanje...Japan posle atomskih bombi postao Američki saveznik i digao se iz bukvalno pepela u jednu neverovatnu državu. Samo mi šlajfujemo u mestu kao mentoli... Ali da ne idem i ovde dalje u politiku, mada sve je povezano... Odoh radije da spavam, nemam više ni snage a ni volje ni želje da pokušavam da popravim ovo društvo, samo mikrosvet oko mene - nekada sam sebe video kao patriotu a sada mi se baš jebe i za narod i za državu, jel' većina hoće ovo, jel' smo puni deponija, jel' isekosmo sve šume, jel' navijate za ćaci klubove, jel' vam ne smetaju kladionice svuda pa i u imenima tih klubova, jel' većina hoće da gurne kintu saobraćajcu, jel' postalo normalno 'častiti' lekare jer samo rade svoj posao, jel' sns pobedjuje tamo gde nema vode za piće, tamo gde im je ludak koji je mučio i ubijao životinje posle pobio i decu...ma ko vas bre jebe sve na gomili. Žao mi je samo pojedinaca jer ima ovde i dalje jako dobrih ljudi koji su pravi baš jer su i pored svega ostali dobri i čisti, a naroda kao naroda više ama baš ni malo... Mogu da zamislim kako nas tek sa strane vide kada se meni koji delim sudbinu i životni prostor sa ljudima koji ovde žive - sve smučilo i digao sam ruke od ovog ludog naroda koji tripuje da je mnogo pametan... Jebote život ja u 2026. trebam da glasam za nekakvog Lompara jer degenski deo naroda nije za 36 godina video gde nas je odvela ta kgb desnica...pa bre bolje da se ubijem majke mi nego da se brukam i titram takvima koji su i doveli Vučića na vlast, i sutra će opet dovesti nekog novog Vučića... Idem da spavam i nemoj neko da me je budio do subote... Edited 29 minutes ago by Utopista
Recommended Posts