Obi-Wan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Evropska klupska košarka je očigledno u fazi tektonskih promena, a u centru svega je odnos Evroliga vs buduća NBA Europe. Evroliga već godinama gura zatvoreniji sistem, stalne licence i „elitni krug“, ali sa ozbiljnim minusima u kasi svih klubova, dok NBA sada već otvoreno šalje signale da želi svoj deo evropskog kolača i pominju oktobar 2027 kao željeni start. I sad smo u situaciji gde nije pitanje da li će se nešto menjati, nego ko će povući prvi potez. Pominju se i potencijalne tužbe Evrolige ka NBA, očigledno će biti "uzbudljivo" narednih godina. Ono što je meni zanimljivo je da je EL konačno uspela da napravi izuzetno zanimljivo i gledano takmičenje, gde je maltene svaka utakmica "na nož" i gde više nema favorita, ali u finansijskom smislu potpuno neodrživo za klubove. Plate igrača i troškovi su otišli u nebesa, a prihodi klubova ni blizu ne prate taj trend. Za samu igru verovatno najgori scenario da se opet podeli na jos 2 dela i time smanji kvalitet pa onda kroz inflaciju sadržaja dodje do zasićenja i pada.
wrach Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 31 minutes ago, Obi-Wan said: EL konačno uspela da napravi izuzetno zanimljivo i gledano takmičenje, gde je maltene svaka utakmica "na nož" Eh? Ajde sto navijam za Partizan pa sam pod utiskom totalnog kolapsa - ali ove sezone imas 10% utakmica koje su blowout (preko 20 razlike). Siguran sam da ako je margina 15 poena, procenat raste na 20%. Meni sve to vise vuce na NBA regular season pricu - gde cak i jaci timovi, imajuci u vidu da igraju po 10-15 utakmica mesecno odluce da odustanu od utakmice ili sibaju trojke busomucno pa ako prodje prodje.
propolis Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago The BBC has addressed the issue of NBA Europe in recent hours, providing some rather worrying updates from the UK The BBC has addressed the issue of NBA Europe in recent hours, providing some rather worrying updates from the UK. We read: ‘Silver claims to have spoken with Manchester City and Manchester United, although BBC Sport has learned that neither club intends to have a team if the initiative goes ahead.’ Kakva šteta, ali ne bih ja odustajao tako lako od engleskih klubova sa velikom fan bazom. Možda probati sa Lids junajtedom ili Fulamom teško da se može fulati.
Problem sa licnim greskama Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, propolis said: The BBC has addressed the issue of NBA Europe in recent hours, providing some rather worrying updates from the UK The BBC has addressed the issue of NBA Europe in recent hours, providing some rather worrying updates from the UK. We read: ‘Silver claims to have spoken with Manchester City and Manchester United, although BBC Sport has learned that neither club intends to have a team if the initiative goes ahead.’ Kakva šteta, ali ne bih ja odustajao tako lako od engleskih klubova sa velikom fan bazom. Možda probati sa Lids junajtedom ili Fulamom teško da se može fulati. Dajte juzni London, Millwall i WHU derbi u NBA Europe.
Obi-Wan Posted 30 minutes ago Author Posted 30 minutes ago I ja se pitam kakve su to procene da se kod Engleza, pa i Nemaca i Francuza može zaraditi od košarke, ali opet kapiram da Silver i njegova ekipa imaju mnogo bolje informacije nego mi. I da znaju nešto što mi ne znamo. I da povrat ulaganja sigurno ne bi bio kratak, ali opet ogroman trošak ulaska u priču...ne znam.
Recommended Posts