gggggggg Posted Thursday at 11:04 AM Posted Thursday at 11:04 AM 13 hours ago, Marko said: vrlo odlican video. kao i uvek sve je zbog novca. na kraju pravilo 'radi' jer evo nekoliko najboljih igraca jos uvek igraju svoje utakmice da stignu do brojke. neki su se vratili pre nego sto je trebalo i bilo je sve ok a neki kao edwards, koji se sa povredjenim kolenom vratio pre nego sto je trebao pa izgleda ili pogorsao povredu ili jos uvek nije skroz sanirana. za njega je cilj bio ne samo 65 utakmica nego i da se kvalifikuje za supermax koji bi dobio sa all-nba selekcijom (isto kao i haliburton pretprosle sezone). imace sansu za to i sledece sezome. i sada zbog te povrede i forsiranja kada nije trebalo je pod znakom pitanja za playoff. voleo bih cuti odgovor silvera na pitanje da li je vredelo da neki od top 10 igraca u ligi odigraju par utakmica vise nego sto im je telo dozvolilo ne igraju ili budu pod velikim znakom za najvazniji deo sezone. odgovor bi bio: it's unfortunate.
SteveFrancis#3 Posted Thursday at 11:06 AM Posted Thursday at 11:06 AM I ove predlozene anti-tanking mere su smejurija. Ali najvaznije je fokusirati se na ekspanziju u ovom trenutku. To je prioritet.
gggggggg Posted Thursday at 12:14 PM Posted Thursday at 12:14 PM 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: I ove predlozene anti-tanking mere su smejurija. Ali najvaznije je fokusirati se na ekspanziju u ovom trenutku. To je prioritet. francis je bill simmons foruma. jesu sve tri opcije kurcine i ja jos uvek ne mogu da shvatim sta je problem sa onom opcijom da se do odredjenog datuma broje porazi a onda pobede do kraja sezone. ne razumem da li ima neki downside ovome sto jos nisam skontao ili o cemu se radi. jel se boje da ce sa tankovanjem poceti jos na pocetku sezone? mislim da je to ludost i da se to nece desiti...zaista ne kontam.
Dracarys Posted Thursday at 01:13 PM Posted Thursday at 01:13 PM Poenta je da nema razlike da li će se ući u plej in/plej of ili ne. Čemu ekipe kao što je GSW da se nadaju? Onda je bolje ekipe kao što su Juta i Indijana da tankuju da bi sledećih godina bili mamojebi u njihovim fantazijama. Razlika između njih i GSW je što je GSW išao da pobedi svaki meč. Nerealno je da Indijana jedne sezone igra veliko finale, a druge godine bude zakucana za dno tabele, jer najbolji igrač neće igrati cele sezone. Trebalo bi da se dobijaju neke povlastice, ako je ekipa u plej inu. Nije poenta da se reši tankovanje, što oni pokušavaju, već kakve beneficije ima ekipa koja se bori za što veći plasman. Ne rastura ligu to što dve ili tri ekipe tankuju, već što 10 ekipa tankuje. 3
Урош19 Posted Thursday at 01:23 PM Posted Thursday at 01:23 PM (edited) Ja ne znam ni što te ekipe toliko tenkuju, ne pojavljuje se svake godine Vembi/Dončić/Lebron/Jokić/nz ni ja ko. Eno Filadelfija je od čuvenog trust the process dobila polufinale konferencije i to im je to. Tenkovanje kad u draft klasi nema nekog ekstra talenta i nema velikog smisla. Edited Thursday at 01:24 PM by Урош19
le piaf Posted Thursday at 01:27 PM Posted Thursday at 01:27 PM 1 minute ago, Урош19 said: Ja ne znam ni što te ekipe toliko tenkuju, ne pojavljuje se svake godine Vembi/Dončić/Lebron/Jokić/nz ni ja ko. Eno Filadelfija je od čuvenog trust the process dobila polufinale konferencije i to im je to. Al zato Sparsi, OKC.. Ima smisla ovo što Drakaris priča. Nije problem kada 2,3 ekipe tankuju, već skoro pola konferencije.
Chaos Is Me Posted Thursday at 02:27 PM Posted Thursday at 02:27 PM Kod Indijane nije bio povređen samo Hali nego svaki funkcionalan igrač osim Siakama. Na početku sezone su ostali odmah bez Toppina i McConnella, posle toga su se povređivali i Nesmith i Nembhard i Mathurin, pre nego što su ga trejdovali. Ne verujem da je tankovanje bila inicijalna zamisao kod njih ali posle se nametnulo kao logično rešenje. Veći deo sezone igraju tako što im G league igrači čine 50% rostera. 1
Dracarys Posted Thursday at 02:57 PM Posted Thursday at 02:57 PM (edited) Veoma je lako zamisliti tankovanje usred sezone kada se ne produži Tarner za vreme leta, faktički se ostaje bez ikakvog dobrog centra. Haf je verujem bio najslabiji startni centar u ligi, a back up nepostojeći. Nisu namerno proširili rotaciju još jednim dobrim plejom, jer je sezona unapred osmišljena. Mogli su lagano i Denisa dovesti. A i povrede TJ i Nembharda nisu bile velike, propustili su po 7 i 8 utakmica na početku. Moglo se i ove sezone napraviti lepa priča borbom za plej in, samo je pitanje zbog čega bi se trudili? To je ključno pitanje. Iz ove perspektive je dosta racionalnije tankovati i imati jače resurse kada se Tajris vrati. Edited Thursday at 02:58 PM by Dracarys
Elevator Operater Posted Thursday at 03:11 PM Posted Thursday at 03:11 PM Ne pomaze Silverovom slucaju ni to sto se Dalasu namesti Fleg da kompenzuje zavrtanje ruke za Luku. I slicne stvari. Ni lutrija nije sto je nekad bila (nikad nije bila)
Bugl Khan Posted Thursday at 04:35 PM Posted Thursday at 04:35 PM (edited) 18 hours ago, delgado said: Ja se samo secam posta @moonovermarin aka freethrow pred plejof '20 - da ce zbog svih okolnosti i svega sto se desilo, NBA prsten 2020. biti jedno od najvecih dostignuca za ekipu, trenere, igrace i potpuno se slazem sa tim. Vidim da te ovo strasno zulja i da provlacis vec jedno 54ti put u poslednjih nekoliko godina, ali sta da ti kazem, Lejkersi su jos bili nepovlasceni - imali bi homecourt advantage u svakoj seriji do kraja, a svaka utakmica je bila neutralni teren. I uprkos tome su osvojili i to jako ubedljivo, po 4-1 tri serije sa zapadnim ekipama i 4-2 u finalu. Znaci, by wide wide margin. Bili su prvi na zapadu i ne tako daleko od ukupnog no1 skora u ligi, Milvoki je ipak imao vise slabijih meceva na Eastu. Nije se igrao nikakav skraceni format, niti bilo sta drugo sto bi ga razlikovalo od klasicnog plejofa. Naprotiv, neutralan teren, bez publike, isti uslovi za sve --> Najposteniji sampion ikad. O jebote, da! Umalo da zaboravim. Isli smo u Orlando safezonu bez startera, Ejverija Bredlija. Dakle, nikakva povreda, bolest, vec jednostavno covek nije hteo da rizikuje da dobije covid zbog deteta, koje ima neke zdravstvene probleme, i to nas je lisilo jako vaznog clana rotacije, startera i nekog ko je svojim 3D kvalitetima izuzetno uticao da sezona bude uspesna. Znaci, solidno nas je kostao stoppage sezone i ovakvo resenje. I uprkos tome smo osvojili, dokazali da smo ubedljivo najbolji bili i tokom cele sezone a i plejofa. LeBron se zacementirao kao apsolutni (minimum) 2nd GOAT, a ti mozes sa kozjakom Karusom da se povezes na nekoj mrezi, pa onda da uz kaficu lepo prodiskutujete zasto ova titula ne treba ni da se vazi. Moze da vam se pridruzi i Dejvis, ionako ne igra previse kosarke, a u kom je smeru krenula njegova karijera odlicno predstavlja i ovaj trejd u Vasington. Ozbiljnu kosarku ce gledati samo na televiziji. Treba malo vise da pricamo o tome kako je Denver 2023. imao mozda najvise srece sa povredama protivnickih igraca posle GSW-a 2015. 1r- Sota - Naz+McDaniels out za celu seriju 2r- Phx - Propustanje nekoliko utakmica Pola i Ejtona Finale - povreda i odsustvo Tylera Herroa Ali necemo o tome, sh sh sh, zazmuricemo na oba oka i praviti se ludi. Ponašaš se kao da sam ja to rekao. To su rekli Anthony Davis i Alex Caruso. Ja sam rekao samo da je zanimljivo. Da li sam ja to izmislio? Odi reci Carusu i Davisu što trebaju misliti i osjećati da tebe nebi pogodilo. https://youtu.be/fSiyeMtCRqo?t=18 https://youtu.be/eESLCDwZLdo?t=730 BOLD: urnebes - 2025. Thunder: Memphisu se ozlijedio Ja, Denveru MPJ i Gordon, a Indiani Haliburton - 2024. Celtics: Heatu uopće nije igrao Butler, Cavsima uopće nije igrao Jarret Allen, a ozlijedili su se i propustili par utakmica Donovan Mitchell i Caris LaVert, Pacersima se ozlijedio i propustio utakmice Haliburton - 2022. Warriors: Denveru nisu Igrali Murray i MPJ, Memphisu su su par utakmica falili Ja i Brooks ............... - 2018. Warriors: Houstonu se na 3:2 u seriji ozlijedio Chris Paul - 2017. Warriors: Blazersima se ozlijedio Nurkić, Jazzu se ozlijedio George Hill, a Spursima Parker i Kawhi -2020. bubble, Lakers: Blazersima se u 4. utakmici, pri rezultatu 2:1 za Lakerse, ozlijedio Dame Lillard, Heatu nije igrao Goran Dragić -2019 Raptors: Warriorsima falili Kevin Durant i jednu utakmicu Klay -2016 Cavs: Warriorsima falio Draymond Green Timovima falili glavni igrači, 1. i 2. opcija, ali najviše sreće je imao Denver jer su se nekome ozlijedili 3. 4. 5. ili 6.igrač u rotaciji, lol Edited Thursday at 04:38 PM by Bugl Khan 5
Miki28 Lakers in 5 Posted Thursday at 06:50 PM Posted Thursday at 06:50 PM NBA statement: "The NBA has completed an investigation of the Sacramento Kings and Head Coach Doug Christie's decision to foul intentionally late in the team's game against the Golden State Warriors on April 7. The league's investigation determined that Christie mistakenly believed that the Warriors were not in the penalty and therefore instructed his team to foul in an attempt to stop the clock and utilize one of the team's remaining timeouts. The investigation found that Christie made no intentional effort to give the Warriors a shooting foul, or to cause the Kings to lose the game."
moonovermarin Posted Thursday at 08:32 PM Posted Thursday at 08:32 PM Hoćemo i ove sezone prognozu? 3 3
gggggggg Posted Thursday at 10:23 PM Posted Thursday at 10:23 PM liga se ladno zvanicno javila da svima kaze da je christie nemac pojma
gggggggg Posted Thursday at 11:20 PM Posted Thursday at 11:20 PM sga out protiv denvera sutra. pametno jer je denver pobedom skoro sigurno treci i tako nece biti u njihovom kosturu.
delgado Posted Thursday at 11:22 PM Posted Thursday at 11:22 PM 6 hours ago, Bugl Khan said: -2016 Cavs: Warriorsima falio Draymond Green Nice try. Samo je jednu utakmicu propustio i to ne zbog povrede, vec zbog suspenzije jer je prikupio kaznene penale. Ali kontam te, morao si nesto da naskrabas jer je to najimpresivnija titula nekog pojedinca ikada. I da, Lillard se povredio na stoka razlike na 2-1, mogao si komotno da upises i 3-1. Nema sta da se ponasam kao da si ti to rekao, spominjao si vec 10x, te ti foritze kod mene nece proci. Vidim da si zakocio tacno pred 2015tu, znamo i zasto. Opasan si i lukav, to ti moram priznati. Miami opet Toronta, nakon sto su ih ovi dobrano preslisali pre dva dana. Da vidimo ima li naznaka neke smislenije igre pred jos jedan jako tezak poduhvat da se sa 10. mesta dohvati plejof. Ono sto se pokazalo - Herro i Powell se nikako nisu uklopili. I Spo nije nasao nacin da integrise Adebaya i Warea da igraju vise zajedno, steta, jer mislim da bi to moglo da funkcionise jer nisu operisali od suta za 3. 1 1
Darko Posted Thursday at 11:22 PM Posted Thursday at 11:22 PM Tankovanja će biti sve dok se tankovanje nagrađuje visokim pikom. Incentives matter. U suprotnom bi možda i nešto bilo od socijalizma. Nije mi jasno zašto se jednostavno ne ukine draft i skine plafon platama novajlijama. Sa salary capom, timovi u velikom marketu ne bi mogli da se krcaju talentima. Veliki talenti bi išli u timove gde bi imali prostora i gde bi mogli lepo da zarade. Ako jedna English Premier League može da ima 5 šampiona (uskoro šest) u zadnjih 15 godina i to bez salary capa, ne vidim kako bi ovaj moj predlog urnisao konkurenciju u NBA. Ali bi se definitivno rešio tankovanja.
Darko Posted Friday at 01:04 AM Posted Friday at 01:04 AM 1 hour ago, gggggggg said: sga out protiv denvera sutra. pametno jer je denver pobedom skoro sigurno treci i tako nece biti u njihovom kosturu. Osigurali su broj 1, pretpostavljam da će zadnje dve igrati sa rezervnim timom.
delgado Posted Friday at 02:06 AM Posted Friday at 02:06 AM Toronto ispresavijao Majami opet, sa Kviklijem ponovo u pogonu su jos jaci, Ingram plesao, sasvim solidna ekipica. Ne verujem da mogu da prodju prvu rundu, ali mogu da budu kompetitivni. U pravu je gg za Mari Bojlsa - zlata vredan igrac, strasan ubod na draftu. Fina zavrsnica na NY-BOS, Hart klacovao sa 2 trice a bilo je smena u vodjstvu i kvalitetnih egzekucija. Bejlor Sejerman je nizao trojke, rekose da je poslednji pik na draftu bio, eto kudos i za Seltikse, iskopali su strasnog sutera koji je vec sad prevazisao bledunjavog S. Hausera. Mogla bi ovo da bude bas zanimljiva serija u ECSF. Znacice Bostonu sto najverovatnije obezbedjuju HC advantage jer su Niksi kuci prilicno ubedljiviji nego na strani. Nazalost nista od Kari-James mecapa ove sezone, ne igra Steph vcrs, ali to je i sansa za Lakerse da nekako probaju da iskopaju domaci teren i iskoriste makar ovaj tajbrejker sto imaju protiv Hjustona. Jos samo par utakmica da se ovo sto je ostalo od ekipe (nema ni Smarta dugo, a ni vcrs) malo uigra za plejof i proba da ostavi kakav takav utisak. GS je pobediv veceras, ali mora se odigrati dobro, Lakersima sada nije garantovana pobeda ni protiv koga, sto je dokazao i Dallas recently.
delgado Posted Friday at 03:14 AM Posted Friday at 03:14 AM Tesna bitka, +4 za LAL na poluvremenu. Da zabelezimo posle first time father to son assist i obrnut slucaj; Broni ukrao loptu i bacio tati u kontru da zakuca. Posle je pogodio jedan flouter pa polaganje. Senior odlican, pogodio i tri trojke, ali bice potrebno da i Hacimura i Ejton adekvatno doprinesu u nastavku. Ne igraju ni Hejs sa jedne & Zingis (+Post, Santos) sa druge strane. Neverovatno da u ovakvoj prakticno G-lig konkurenciji igraca sa obe strane Knelac ne dobija ni minuta, apsolutno sarkofagiran. Ne pamtim tuzniji kraj jedne sezone..
Miki28 Lakers in 5 Posted Friday at 04:53 AM Posted Friday at 04:53 AM Lagana pobjeda South Bay Lakersa protiv Santa Cruz Warriorsa💪 1
Урош19 Posted Friday at 05:09 AM Posted Friday at 05:09 AM 5 hours ago, gggggggg said: sga out protiv denvera sutra. pametno jer je denver pobedom skoro sigurno treci i tako nece biti u njihovom kosturu. 2 hours ago, Darko said: @gggggggg kao što rekoh: I Denver će odmarati sve izgleda 1
Miki28 Lakers in 5 Posted Friday at 05:45 AM Posted Friday at 05:45 AM 35 minutes ago, Урош19 said: I Denver će odmarati sve izgleda Pa da, ladno ce Houston ici na 3 mjesto a Denver na Lakerse🤦♂️
Recommended Posts