Jump to content

Recommended Posts

Posted

Glupo je da jedna ekipa tankuje godinama kao SA ili WSH pa imaju top pikove sezonama za redom. 

Recimo da bude prvi scenario sa 18 loteri pikova i ekipe koje biraju 1,2,3... bi trebalo automatski sledeće godine da budu max najbolje 18,17,16.. po redu da biraju ako im po plasmanu pripada pik pre tog mesta.
Time bi se obeshrabrilo tankovanje svake godine, valjda.

Posted

Na kraju krajeva, ovaj problem je nerešiv. Dok postoje incentives (podsticaji) za tankovanje - biće tankovanja. Ovo nije samo za NBA, nego bilo koji sport gde se draftuje visoko zbog lošeg skora.

Jedino rešenje je da se ukine draft i skine krov koliko novajlije mogu da budu plaćene. 

Posted

Ma uvesti pravilo ko izvuče pik u prvih 10 sledeće dve godine nema pika u prvih deset. Pa prve godine neka najbolje uzmu Juta i Vašington, druge i treće im džabe da tankuju.

Jeste da će treće godine najbolje pikove dobiti Oklahoma, Denver i Boston jer neće imati više ko da bude u prvih deset, ali i to je bolje od ovog sad.

• Like 1
Posted

Kakva ruzna pobeda. Kapiram da se ne forsiraju ali bas je izgledalo ruzno veceras u odbrani, vise nego inace do poslednjih 6-7 minuta kad su ih zatvorili. Forsirao se i Watson da se vrati u ritam, trebace mu jos vremena.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Radalek said:

Kakva ruzna pobeda. Kapiram da se ne forsiraju ali bas je izgledalo ruzno veceras u odbrani, vise nego inace do poslednjih 6-7 minuta kad su ih zatvorili. Forsirao se i Watson da se vrati u ritam, trebace mu jos vremena.

Nisam gledao ali brat mi isto reče. Pobeda se piše na kraju ali jeste ružno, da kući strepiš za pobedu protiv tima koji tankuje.

Posted (edited)
31 minutes ago, Darko said:

Nisam gledao ali brat mi isto reče. Pobeda se piše na kraju ali jeste ružno, da kući strepiš za pobedu protiv tima koji tankuje.

I dalje mislim da je to cuvanje pred playoff a Denver je specifican gde na poziciji 5 imas igraca koji itekako ume da odigra odbranu ali za razliku od vecine timova, kad je ne igra onda je to bukvalno najgore u ligi bez obzira koliko je dobar ostatak tima. Ceo koncept se raspadne kad ne zeli da se cima a to je cesto u regularnoj sezoni. Ali kad se cima to stvarno izgleda dosta dobro i onda imas tu ogromnu razliku u svakom playoffu iz godine u godinu. Problem je sto zbog toga izgube bar 5-6 utakmica tokom godine bez potrebe.

edit: Mislim da je Jazz jako dobra ekipa i da ce iznenaditi mnogo ljudi sledece sezone kad vise ne budu tankovali

Edited by Radalek
  • Like 1
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 1
Posted
1 hour ago, Radalek said:

I dalje mislim da je to cuvanje pred playoff a Denver je specifican gde na poziciji 5 imas igraca koji itekako ume da odigra odbranu ali za razliku od vecine timova, kad je ne igra onda je to bukvalno najgore u ligi bez obzira koliko je dobar ostatak tima

Slažem se ali taj deo mi nije jasan. Broj 1, zar nije bolje da se spremi za plejof i nabije kondiciju? 2, zar nije bolje da se trudi da bi se napravila razlika pa da može više da se odmara? 3, kakvu poruku to šalje ostatku tima? 

Takvo ponašanje je za šamar. 

Posted

Ma dobar je Jokara i defanzivno samo nece da se cima pa otud i ovaj ucinak uvek neugodnog Kajla Filipovskog, izjednacen rekord sezone ali sa mnogo manje minuta na terenu

Inace bi ga pokidao Jokara, i njega i ovog Ciebvea sto je isto plesao sa klupe u svojih 10ak minuta

Kad krene plejof pali defanzivni beast mod jer je tako u mogucnosti a onda je samo nebo granica

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, Zli Gli said:

Ma dobar je Jokara i defanzivno samo nece da se cima pa otud i ovaj ucinak uvek neugodnog Kajla Filipovskog, izjednacen rekord sezone ali sa mnogo manje minuta na terenu

Inace bi ga pokidao Jokara, i njega i ovog Ciebvea sto je isto plesao sa klupe u svojih 10ak minuta

Kad krene plejof pali defanzivni beast mod jer je tako u mogucnosti a onda je samo nebo granica

Ako Nuggetsi osvoje prsten biću ozbiljno zabrinut za tebe.

• Ha-ha 3
Posted
12 hours ago, Stiletto said:

Ma uvesti pravilo ko izvuče pik u prvih 10 sledeće dve godine nema pika u prvih deset. Pa prve godine neka najbolje uzmu Juta i Vašington, druge i treće im džabe da tankuju.

Jeste da će treće godine najbolje pikove dobiti Oklahoma, Denver i Boston jer neće imati više ko da bude u prvih deset, ali i to je bolje od ovog sad.

ovo je izuzetno glupa ideja, jer nekim ekipama treba par sezona dobrih pikova da se vrate medju dobre ekipe. to je i poenta drafta, da ekipe koje su lose da dobiju igrace koji ce ih vratiti u takmicenje. evo recimo milwaukee na leto trejduje giannisa i jos par ovih boljih igraca i krenu ispocetka i sada ce moci samo jednom da biraju u top10 i posle ko ih jebe. tako ce im trebati vecnost da opet budu relevantni. ovo bi vise imalo smisla ako bi bilo 2-3 sezone umesto jedne. 

kada smo vec kod ove teme. pre nego sto je jazz pustio nuggetse da pobede imali smo i ovaj masterpiece:

• Tuzno 1
Posted

Kakva borba na istoku, od petog do desetog mesta na dve pobede.

Biće istok mnogo interesantniji za finiš sezone. Detroit je već obezbedio pol poziciju, nema teorije da ih Bostanezi prestignu. Njima je sad važnije ako mogu da zadrže drugo mesto od naleta Niksa. Klivlend je začauren za četvrto mesto. Njima je najbolje ako mogu da što više odmaraju startere do kraja sezone i onda da pršte u plej ofu, oni će mi biti najzamljiviji za praćenje na istoku. Taman im se za plej of vratio i opasan tricaš Max Strus.

Inače, ovo forsiranje Vembanjame za MVP mi je malo neukusno, ali hajde, možda i grešim.

Posted
1 hour ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Ni na igrici ne mozes imati ovakve brojke

Odbrana mu je užas. Velika razlika od onoga što je igrao pre povrede, vidi se u mnogim parametrima. 

Ajde da vidim kada će da se uozbilji.

• Like 1
Posted (edited)
7 hours ago, Darko said:

Ako Nuggetsi osvoje prsten biću ozbiljno zabrinut za tebe.

Osvojise i onu jednu najbedniju mogucu gde su im se nebeske sile namestile kao nikome nikad pa sam preziveo, to je samo razonoda nego me muci ova trgovina kolima sto radim tj. kako da prodam ova tri skuplja auta, zarobljeno mnogo para u njima. Ako te zanima CLS450 AirMatic 3.0 benzin hibrid 2018. ili Audi SQ5 3.0tfsi 2017. ili Alfa Stelvio 2.0 benzin 2018. javi se da pravimo posao, mogu da napravim fine cene za kolege forumase a za Nagetse cemo lako, prva ili druga runda max kao i i obicno

Ova zavrsnica Indijana - Klipersi je totalna tragikomedija, dodatna antireklama za ligu, sramotno

Edited by Zli Gli
  • Pumpaj! 1
Posted
1 minute ago, Zli Gli said:

Osvojise i onu jednu najbedniju mogucu gde su im se nebeske sile namestile kao nikome nikad pa sam preziveo, nego me muci ova trgovina kolima sto radim tj. kako da prodam ova tri skuplja auta, zarobljeno mnogo para u njima. Ako te zanima CLS450 AirMatic 3.0 benzin hibrid 2018. ili Audi SQ5 3.0tfsi 2017. ili Alfa Stelvio 2.0 benzin 2018. javi se da pravimo posao, mogu da napravim fine cene za kolege forumase a za Nagetse cemo lako, prva ili druga runda max kao i i obicno

Ima se, može se. Za ostatak posta:

giphy.gif

• Like 1
Posted

Još jedna rutinska pobeda za Sparse. Imaju 24-2 u poslednjih 26. Sigurno će igrati drugu rundu, jer je siromašna ponuda od ekipa 7-10 pozicije.

U drugoj rundi će već da pršti sa Lejkersima/Vulvsima.