Jump to content

Recommended Posts

Posted
46 minutes ago, Barkley#34 said:

U najmanju ruku vi moglo da ostane B2B ali samo kad je kod kuće, uz to da gosti imaju dan odmora između svojih utakmica.

B2B u NBA-u više šteti nego koristi. Umor, posledično tome povrede, rotacije s pola gasa i odmaranje nositelja ubijaju kvalitetu utakmice, pogotovo na gostovanjima. Shvaćam ja raspored, ali dok postoje B2B-ovi, teško je govoriti o poštenim uslovima svaku večer.

• Like 1
Posted

To je stari problem. Iako su smanjili sam broj b2b-ova, opet postoji disparitet. Neki timovi poput Nuggetsa ili Sunsa ce ih imati 16, a neki 13... Nije to bas tako mala razlika, narocito kad se uzme.u obzir da ce posebno na zapadu krljacina za pozicije biti takva da ce tekma ili dve odlucivati od 3. seeda pa sve do playin pozicija.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Don Dusko said:

Uspeh leci najveci hejt prema nekom.

Na Doncicu je da pokaze i izbori se sa tim.

Pitam se kroz kakvu ce se prizmu Luka gledati ako nikad ne uzme titulu a mislim da je mnogo verovatnije da je nece uzeti.

Ovaj tim Lakersa je bar 2 godine drafta, trejdova i potpisa daleko od nekog ozbiljnijeg konkurenta, mnogo tu posla ima da se uradi ozbiljna konstrukcija oko njega. U medjuvremenu OKC nece nigde, Spursi ce biti samo jaci (Wembanyama, Castle i Harper i dalje nece biti u prajmu kad Luka napuni 30) a i Denver u ovom obnovljenom sastavu ce biti na potrebnom nivou bar jos 2-3 godine (ako ih povrede zaobidju). Tu su i ekipe koje su ozbiljne vec sada (Hjuston) ili ce biti (Portland) i jos neke koje itekako mogu da budu nezgodne (Minesota).

Mislim da je Luka propustio priliku 2024. godine. OKC sezona pre eksplozije, Wembanyama i Spursi zeleni, Denver u padu posle titule zbog sukoba Malonea i Bootha. Taj kratak prozor se brzo zatvorio. Sva tri tima ce verovatno biti konstantno jaca od bilo cega sto Lakersi mogu da naprave oko Luke dok je on u najboljim godinama.

4 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

To je stari problem. Iako su smanjili sam broj b2b-ova, opet postoji disparitet. Neki timovi poput Nuggetsa ili Sunsa ce ih imati 16, a neki 13... Nije to bas tako mala razlika, narocito kad se uzme.u obzir da ce posebno na zapadu krljacina za pozicije biti takva da ce tekma ili dve odlucivati od 3. seeda pa sve do playin pozicija.

Denver ima 5 b2b samo u Januaru, 17 utakmica za ceo mesec a povredjena im cela prva petorka (Murraj uganuo zglob, ali ga vise odmaraju jer nema smisla da se rizikuje).

Sixers vs. Nuggets Injury Report.

OUT: Jokic, Murray, Gordon, Braun, Johnson, Hardaway, Valanciunas

B2B veceras u Filadelfiji lici na ovo, 7/8 glavne rotacije out.

• Like 1
Posted

Dve solidne pobede Lakersa nad Memfisom kuci, nakon kraha od Detroita. I dalje je skor maksimalan u odnosu na igru, pobedjuju se u sustini ekipe koje bi "trebalo pobediti". U drugoj utakmici veci deo rezultatski zaostatak koji je isao i do -16, medjutim usledio je preokret u drugom poluvremenu. Nije ni prva bila naivna, obe spadaju u tzv. clutch games (5min & within 5), u kojima su Lejkersi maksimalni ove sezone. Dve veoma dobre partije Kinga takodje, podize formu polako, a i mora zbog izostanka Rivsa. Nije bilo ni Hacimure, pa se istakao LaRavia sa dve odlicne b2b partije protiv bivseg tima. Memfis je jedna od ekipa koja lezi Lejkersima poslednjih godina, tako da smo ove sezone zavrsili season series sa njima 3-0. Prva pobeda je dosla na Halloween kada nije igrao James, a igrao je Austin, i tu smo isto preokretali ozbiljan minus. Prvu je igrao Morant, drugu nije, deluje da je njegov uticaj sve manji. Oslanjaju se sve vise na rukija Cedrica Cowarda koji se u drugoj tekmi povredio (zglob) i vise nije ulazio. Jaren Jackson standardno igra fino, ali ga ubijaju faulovi. KCP takodje solidan protiv bivseg tima u ovoj "mini seriji". 

E da. Upisana je istorija. King je pretekao Krisa Pola po broju all-time asistencija i sada je #1 skorer i #2 assister. 

Btw, Heat i Norman Powell su perfect fit, i ocekivao da nastavi tamo da prasi i podigne svoju igru na jos visi nivo - nesumnjivi olstar. Da li je sad vreme da Riley povuce potez za Janisa ? Obzirom da je tu Ware, ne vidim problem da se Adebayo stavi u paket... Mogla bi da se skocka zanimljiva druzina za istok

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
On 1/1/2026 at 1:52 PM, Bugl Khan said:

Doma: Wizards, Nets, Pistons, Hornets, Bucks, Hawks, Lakers, Clippers

Vani: Wizards, Nets, Raptors, Bucks, Celtics, Cavs, Sixers, Grizzlies, Pelicans, Mavs,

Još 5

Posted

Watson se opasno nametnuo da ima nekih 25 min u PO, Gordon će uletati i na 5 gotovo sigurno, dok sama minutaza Gordona tesko da ce biti iznad 30 min.

Ladno su ih uzeli ne samo bez 5 startera i Jonasa, već i Hardeveja koji je top 6 7 igrac u ekipi.

Nadzi ponovo dobar kad ima prostor, njega je Jokic ugušio fino, verujem da bi i Jonas kidao da je ostao zdrav.

• Like 1
Posted
Spoiler

Kevin Durant post game on hitting a game winner over Phoenix:

“A place I didn’t want to leave and my first time being, I don’t want to sound to dramatic but I will, kicked out of a place. 

It felt like I been scapegoated for the issues we had as a team last year, so yeah it felt good to hit a game winning shot….

You play with a little chip on your shoulder against your former team, especially when they trade you.

Posted (edited)
2 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said:
  Reveal hidden contents

Kevin Durant post game on hitting a game winner over Phoenix:

“A place I didn’t want to leave and my first time being, I don’t want to sound to dramatic but I will, kicked out of a place. 

It felt like I been scapegoated for the issues we had as a team last year, so yeah it felt good to hit a game winning shot….

You play with a little chip on your shoulder against your former team, especially when they trade you.

Kao navijaču Phoenixa, ta Durantova izjava mi baš ne sjeda. Klub je zbog njega išao all-in – ispraznio roster, dao pickove i slagao momčad prema njegovom tajmingu. Kad eksperiment nije uspio, trade nije bio “izbacivanje”, nego poslovna odluka. Ne možeš uzimati zasluge kad ide, a onda glumiti žrtvu kad ne ide. a šta se tiče samog meč lako je mogao otići i na našu stranu dva šuta za pobjedu i treći barem za produžetak smo imali. same old same old ISO Book i hero ball . Tu malo krivim i Otta da nije probao i sa drugim rješenjima. No s obzirom da je bio B2B nakon teškog meča i potrošnje sa OKC-om te problemima sa polijetanjem i dolaskom u Houston ovo se čini kao mala pobjeda. Green je napokon zdrav i sad je u fazi kondicioniranja te se očekuje uskoro povratak na parkete.

Edited by bodo
  • Like 9
Posted
2 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Pogledajte Snoopov live komentar tokom isključenja Kerra 😆

@Zli Gli od tebe očekujem analizu na 60 poena Maxeya i Embiida u porazu File brate 😄

Nemam komentar, samo jednu malu Bozicnu zelju...

Da se Jokic sto pre vrati, nedostaju mi njegovi tripl dablovi u porazima. Ovi momci iz trece petorke se oslobodili zla i sad kad se navuku samopouzdanja bez statistickog goata, bice problem u nastavku sezone. Vrati se Jokaro, sve ti je oprosteno

• Pumpaj! 2
Posted
13 hours ago, nemanjaol said:

Ja nesto zamisljam da bi Kalina da je mogao do nba igrao neku igru kao Spencer Jones.

Inace Jones redovno pise postove na Linkedinu, i to pise one najgore postove kao ljudi koji se proseravaju 😁 

Al mislim da jeste inteligentan lik, zavrsio Stanford.

Inace bas se pojacao anti Luka narativ u medijima. Jeste i sam kriv, al tako mi je delovalo sinhronizovano na Redditu, da se ne bih iznenadio i da je Lebron umesao prste 

Tako je, ovo oko Luke sam baš primetio, ali i principu vidim da ga baš zabole, novi ugovor ima, Lebron je bivši, da ga trejduju (još uvek) ne mogu tako da mogu da mu glođu ćevap u principu 😂

Posted

Ma Tanderi samo odrađuju regularku, ionako su ubedljivo prvi na zapadu.

SGA će imati slabiju sezonu, nego prošlu, ali zbog nedostatka konkurencije će opet biti MVP.

Proigrali su Klipersi, sada će standardno da se desi neka povreda Kliperima. Kavaju se baš igra košarka, u sjajnoj je formi, može se reći skoro pa stari on.