Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Issey said:

Ja iskreno mislim da od Grejema nema ništa. Ako i uhvati 1-2 korektne utakmice, preseći će ga neka povreda. Mnogo intenzivno se igra da bi on mogao nešto da doprinese u ovakvom stanju... Dok od Batlera očekujem da bude top5 EL igrač, ali i drugi moraju da se naviknu da polako postaje alfa... Kodi pre svih, pa onda i Nvora, Kalina... 

Mozda, ali ne bih da se vracam u proslost gde je do pre nedelju dana je Batler bio bas upitan sta moze u EL, a sada je top 5 EL igrac. Treba sacekati, pa suditi na kraju. Tu smo gde smo i novih igraca nece biti. Vratice se i Dobric, Moneke, Bolomboj, Rivero, pa da vidimo gde smo. Juce smo u vrucoj atmosferi kod trenutno najboljeg tima EL igrali egal do kraja. Oni kompletni, mi bez 2 bitna igraca. Zasto Kodi toliko, pa ko umesto njega? Jago ili Miljenovic? Ja licno bih probao sa Miljenovicem, ali igrali smo egal do pred kraj kada se Kodi pogubio. Da li je tada bio trenutak da se on ubaci? Ne bih rekao. U zavrsnici se prica o Kodiju, a gresili su i Batler i Nvora i Kalinic. Smol bol je do sada donosio pobede, ali protiv komsija i juce nije. Meni je samo smetalo da izgubimo utakmicu na nacin na koji smo je izgubili. Isto je bilo i sa Milanom, Valensijom i Barsom. U utakmici si i kada treba da neko povuce (Nvora Zalgiris ili Kodi Barsa), nema tog junaka da zgazi taj gas i da nas doveze do pobede i to mora da se pod hitno resava.

• Like 3
Posted

Kada smo već kod junaka. Videli ste siguran sam kako izgleda dobro osmišljen napad kada je Chris Jones pogodio za 82-78? On tu poludistancu pogađa kao od šale, kao Punter. To radi od kad je u evroligi, u Valensiji je tonu utakmica tako odlučivao. On zna to da radi i šansa da on promaši bila je 10%.

Sa druge strane mi smo se i u derbiju pogubili kada je Butler dobio vruć krompir da šutira. Potpuna konfuzija šta ko radi. Svi se ili zabiju po ćoškovima i gledaju ili samo smetaju. Hapoel je kretnjom otvorio Jonesu baš poziciju iz koje je on neumoljiv. 

Dakle ovo konkretno je do trenera. To što je CMM umislio da je Curry je dobrim delom zato što nema liderstvo sa klupe.

• Like 6
Posted

jedini igrači čiji povratak u tim/formu mogu da unaprede kodijevu igru su moneke i bolomboj. sa obojicom ima odlično iskustvo i ne oseća se ugroženo od njih, naprotiv.

CMM je očigledno u frci za poziciju u ekipi, tu pre svega mislim na hijerarhijsku, a to je počelo sa batlerom i grahamom. još ako se rasprangija graham, moraće drčela da mu plaća psihoterapeuta.

nije kodiju problem da igra za druge ali mu je problem da igra pored igrača na uslovno sličnoj poziciji koji imaju slobodu koja se njemu zamera.

• Thanks 2
Posted
2 hours ago, quentin said:

Batler nam je ekstremno važan, ali ne djeluje mi da ima mentalitet za lidera. Malo djeluje introvertno, povučeno.

Nisam siguran da je neko oko koga ekipa može da se okupi. CMM je prije taj tip, mada je igrački inferioran.

Bukvalno si opisao MeKantajera

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
51 minutes ago, rodriguez said:

zadovoljstvo je obostrano naročito otkako sam pročitao tvoju rečenicu koja implicira da je grahamova pogubljenost razlog za kodijevu igru 

no dobro ja tebi vojvodo ti meni serdare

Da bih ja nekome rekao serdare, taj prvo mora da ne prepisuje od prepisivaca.

50 minutes ago, Kooineeperk said:

Koliko vise mu vremena treba kad je bio ovde pre Batlera?! Odigrao je vec 7 utakmica posle bolovanja, plus one u pripremama, a tu je vec skoro 4 meseca. Batler je tu svega mesec i po dana. Bukvalno mora sto pre da proigra... 

I sta ce CMMu veca uloga sada kada je Batler proigrao?

Toliko pitanja iz jedne recenice. 🙂 

Odigrao je jedu i po utakmicu na pripremama i 4 i po od kada se vratio. Ja se secam da smo Lorenca cekali par meseci, ali nije ni bitno, samo mislim da smo malo nestrpljivi sto je i normalno u nasoj poziciji. Sto se CMM tice dok nas je vukao do 9/4 nije se postavljalo pitanje o ulozi, vec se pisalo, koliko se secam, da treba pazljivo uvoditi Batlera i Grejma da ne ugusimo CMM. Odigrao je skandalozno protiv Olija, pa nas je na kraju odveo do pobede. Ponavljam, mislim da njemu treba Cima i da je onda to igra gde pruza najvise. Sto se tice uloge od kada je Batler proigrao, a to je u poslednjih 4 dana, mi osim njih dvojice nemamo nikoga vise na toj poziciji (ako se ne racunaju Grejm koji je u losoj formi, Jago i Miljenovic koji i ne igraju). Batler ne moze 40 minuta, a videli smo sinoc da je upropastio 3 napada na kraju utakmice, ali svi smo videli samo CMM ne rezonski floter (ukljucujuci i mene).

Inace niko se nije osvrnuo na Saletovu KZS posle Spartaka, gde je rekao da nema dovoljno igraca ni za trening, a da ne zna koliko ovih 9 momaka mogu jos u ovom tempu utakmica. Mnoge stvari se ne vide spolja i nije sve bas kao na igrici i mozda se nekada mora raditi neki igracki menadzment bez obzira na rezultat. 

Edited by VISOKOLETAC
Posted

Ne slažem se za Nvoru. Istina je da ima previše loptu u rukama što dovodi do grešaka, ali može i bez lopte da bude opasan. Ide na katove, trči tranziciju, ima dobar šut. Pored toga prisutan je na skoku. U odbrani šta znam, kako kad. 

Za Nvoru postoji rešenje, a to je da više igra kao SF i da mu se smanji broj driblinga. Imao bi i dalje svoju porciju šuteva iz driblinga, ali nešto manju. Time bi ubili dvije muve jednim udarcem jer bi ograničili Kalinića na nekih 15 minuta po utakmici. 

Posted
35 minutes ago, Chaos Is Me said:

Svako ima nekog svog krivca. U poslednje vreme gledamo full Jordan Nwora experience, čovek je nesumnjivo dobar trpač i izolacijski igrač, ali je isto tako tunnel vision igrač koji u poslednje vreme seje lopte na sve strane na konto svojih nepotrebnih driblinga.

Uh, pa dade covek 20p u derbiju ko od sale, pocinio takeover u 3/4 i odveo nas na +16 sa Batlerom, prakticno doneo Sasi pobedu koju je ovaj prokockao. Posle ga je ovaj zaboravio na klupi i ubacio u zamrzivac da ga ohladi dok je bio vreo.

Sto se tice Hapoela, da citiram Mexico narko bosa Vlada Djurovica, Itudisa hoce karta. Igra sa jezgrom od 8 igraca od kojih niko nije ni kinuo celu sezonu. Prvi su po procentima u EL sa 95 posto bacanja, prvi u trojkama sa 40 posto i drugi u dvojkama. Nerealno i verovatno neodrzivo.

Pricamo svi o ogromnoj potrosnji i povredama, a juce je Itudis koristio Brajanta neverovatnih 39min. 

Ovih osmoro su doveli igru do automatizma, kao KKP one sezone.

Mogli bi da uporedjujemo nas i njih da su se njima hipoteticki povredili Oturu i Motli, pa zatim Brajant i Micic.

Kompletni sa Monekeom i Bolombojem mozemo da se nosimo sa njima, i te kako. Ako bi i Grejem dao znakove zivota, ne bih im dao ulogu favorita, na bilo kom terenu.

• Like 7
Posted (edited)

Evo videćete kad bude došao Čima i Kodi ce proigrati svoje i malo manje će šutirati ka košu sti je i bilo tako ili ce uzimati manje tih Majk Dzejms šuteva i opet će svi da ga kuju u zvezde i pricaju kako je imao lose 2 3 utakmice i kako je to normalno 

Što se Grejma tiče treba mu minutaža i da je u igri dok imamo zapravo timski napad koji funkcionise koji gledajuci sad protiv ovih i Partizana od kako je Saša implementirao svoje od pauze više ne postoji i pretvorilo se u kaubojštinu iz Monaka gde su Dzejms/Okobo divljaci sa po 40 suteva na utakmici što je sve u redu i može da dovede do pobede ali jbg isto tako ako jedan od "hot igraca" stane sa sutem odnosno ako ih nema bar 3 po utakmici takvi timovi se moraju pomiriti sa porazom.

Sve u svemu izgledaće boljensa Čimom koji očigledno previse znači ovom timu trenutno a ja se nadam da ce i Sale uvideti da nam fali malo timske igre

I da ne bude da pljujem čoveka daleko od toga da je on loš trener rezultati u novom formatu Evrolige pokazuju mnogo drugacije jer i prosli "spanulisov" fajnal for je nešto sto je 80% Saša izgradio

Edited by chimamoneke
  • Thanks 1
Posted
3 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne slažem se za Nvoru. Istina je da ima previše loptu u rukama što dovodi do grešaka, ali može i bez lopte da bude opasan. Ide na katove, trči tranziciju, ima dobar šut. Pored toga prisutan je na skoku. U odbrani šta znam, kako kad. 

Ovo. Ako smanji davljenje lopte, on je jeben skorer, ali ne sam sebi da kreira, već da kretnjom ostvai poziciju i dobije loptu.

Posted
5 minutes ago, JPM said:

Ja mislim da nije u pitanju vreme uopše, nego uloga.

Lopta je sve vreme u Butlerovim rukama. Sale treba da razdvoji Butlera i Grejema u dve petorke, i da oni budu glavni poenteri kad igraju. Grejem prosto nije 3 and D igrač, a na to ga svodi Sale.

Nije to tako prosto - samo razdvojis Grejema i Batlera. A sta ces onda sa CMMom? S kim od njih on igra, i jos vaznije - sta igra, koliko? 

Graham je bolji suter uvek bio... a sta mu je sada - nemam pojma. Kakva ti adaptacija treba na to posle 4 meseca treniranja u Evropi (ok, jedno vreme nije mogao da sutira).

Igrac -------- NCAA --- | ------- NBA ----- | ----- G ------- | -- ABA --- | ---- EL ----- |

Graham    296/723 41% | 768/2172 35.4% | 67/135 49.6%   | 1/7 14.3%  |  5/15 33.3%  |

Butler    214/558 38.3% |   119/349 34.1%   | 164/434 37.8%  | 9/15 60%  | 13/37 35.1% |

Mislim da Grejem i Batler itekako imaju mesta zajedno na terenu, samo da im se odrede uloge. 

I da Grejem doda taj sut... pakao za ostale

• Like 2
Posted

Šta znam, meni sinoćna partija Zvezde nije bila toliko loša, bili smo u igri do samog kraja, moglo je lako da se desi da dobijemo tu utakmicu. Posle tri vezana poraza, teši me što igra uopšte nija bila loša u tim utakmicama, što daje nadu za predstojeća teška gostovanja. Recimo, prošle sezone sam govorio bliskom okruženju, posle pobeda protiv Baskonije i Barselone u Španiji, da nisam optimista za konačan plasman, jer nam je igra bila užasna. Ove sezone, po meni, je totalno drugačija situacija, obzirom da bi trebalo Bolomboj i Rivero da nam se vrate uskoro, gledam optimistično na januar, nadam se sa razlogom.

Posted
32 minutes ago, JPM said:

Grejem prosto nije 3 and D igrač, a na to ga svodi Sale.

meni bas lici da jeste upravo to

nisam video ni neki poseban handle, ni 1na1 igru, ni pik igru

deluje da je u grcu, verovatno zbog tih silnih povreda i povredica, ali meni on lici na klasicnog spot-up sutera

Posted
Just now, NikadProtivKaline said:

deluje da je u grcu, verovatno zbog tih silnih povreda i povredica, ali meni on lici na klasicnog spot-up sutera

Nije to bio u NBA. Bio je opasan šuter iz driblinga. Sad je pitanje koliko može danas. Mene čudi da ne može da pogodi otvorene šuteve kad ima toliko prostora. Protiv Partizana tri puta sam kao duh, sinoć jednom i ogromni promašaj. 

Posted
3 minutes ago, Kooineeperk said:

A sta ces onda sa CMMom? S kim od njih on igra, i jos vaznije - sta igra, koliko?

On može sa obojicom, ne bi mu se smanjila minutaža ali bi uzimao manje šuteva i više bio hasler za trčanje u leđa i za tranziciju.

2 minutes ago, NikadProtivKaline said:

Predpostavljam da ga nisi gledao u NBA.

Njemu treba lopta u rukama. Ovo nije njegova igra.

• Like 1
Posted (edited)
13 minutes ago, NikadProtivKaline said:

Mislim da gresis i da jednostavno nema vremena i prostora da se uvede u tim. Dobija po par minuta, a posto je ,,every game matters", cim nesto pogresi Sale ga vadi. Samim tim i nema vremena da pronadje svoju igru. Batleru je takodje trebalo vremena, a on nije imao pauzu 2 do 3 meseca.

Edited by VISOKOLETAC
Posted
23 minutes ago, Hroničar985 said:

Šta znam, meni sinoćna partija Zvezde nije bila toliko loša, bili smo u igri do samog kraja, moglo je lako da se desi da dobijemo tu utakmicu. Posle tri vezana poraza, teši me što igra uopšte nija bila loša u tim utakmicama, što daje nadu za predstojeća teška gostovanja. Recimo, prošle sezone sam govorio bliskom okruženju, posle pobeda protiv Baskonije i Barselone u Španiji, da nisam optimista za konačan plasman, jer nam je igra bila užasna. Ove sezone, po meni, je totalno drugačija situacija, obzirom da bi trebalo Bolomboj i Rivero da nam se vrate uskoro, gledam optimistično na januar, nadam se sa razlogom.

Igra je go kurac u poslednjih 5/4, rezultat sinoc znacajno iznad prikazane igre i cisto na Batlerovo ludilo.

Razlika u indexu 110-69, 21-11 u asistencijama. Od tih 11 asistencija 8 je imao Batler, pa ti vidi na sta smo licili, ceo ostali tim je imao 3 asistencije.

Kodi koji vidi samo kos i nov ugovor je imao svega 2ass.

• Thanks 1
Posted (edited)
26 minutes ago, Cavani said:

Igra je go kurac u poslednjih 5/4, rezultat sinoc znacajno iznad prikazane igre i cisto na Batlerovo ludilo.

Razlika u indexu 110-69, 21-11 u asistencijama. Od tih 11 asistencija 8 je imao Batler, pa ti vidi na sta smo licili, ceo ostali tim je imao 3 asistencije.

Kodi koji vidi samo kos i nov ugovor je imao svega 2ass.

Protiv Barselone i Partizana, osim poslednjе četvrtinе, uopšte to nije loše izgledalo, ja to tako vidim. Za ovu utakmicu sinoć možda i mogu da se složim, ali upoređujući ove igre sada sa prošlogodišnjim, mislim da generalno izgledamo bolje.

Edited by Hroničar985
Posted

Barsa nas je rutinirala na domacem terenu, Paskval razvio Sasu. Razbio u paramparcad nasu koncepciju i razotkrio sve mane.

Protiv KKP je bilo pritojno 3/4, ali je dobrim delom zbog njihovog raspada i suta od 15 posto za 3.

Ostalo za zaborav.

• Like 2
Posted
On 12/15/2025 at 4:15 PM, djura.net said:

Jel ima docek Bolomboju na aerodromu? Zastave, navijanje, hleb, pogaca i so i tako dalje. Navijacki performans, da tako kazem. 

doktorka marijana da razvije konjsku placentu.

14 hours ago, forumko topic said:

Kad odemo u Monako, pa Sascha poljubi grb na centru

Podgoricu

• Ha-ha 1
Posted

Dobijamo Virtus, Pariz i Efes i zavrsavamo polusezonu za skorom 12-7. Vidimo se tamo 3.januara da se vezem na ovo sto sam napisao. Do tad, dodjite da podrzite tim, nije red da se kad smo prvi rasproda hala za 6 minuta a kad nismo ne dolazi se.

• Like 2
Posted
20 minutes ago, Fromthecorner said:

Dobijamo Virtus, Pariz i Efes i zavrsavamo polusezonu za skorom 12-7.

Ovo će se desiti samo ako se Saša vrati na period pre "pauze" gde nije ništa svoje implementirao. Tad smo igrali najbolju košarku.

Ako opet budu Kalinić i Davidovac u istoj petorci, kao i da Nworu gura na beka dok mu Grejem i Batler greju klupu, ja ću se raniti.

• Like 2
Posted

Gledam sad početak utakmice od sinoć. Kako je Kodi dobro otvorio utakmicu. Kroz odličnu odbranu došao je do poena iz tranzicije. To treba da bude njegov forte. Problem su pozicioni napadi. Ja mislim da tu nije samo problem što se on istripovao da je Kari nego jednim dijelom on u pozicionom napadu ne nalazi rešenja za druge. Na početku sezone je koliko toliko znao da poveže centre sa košem. Sad se vratio Izundu pa mora više da se vrti taj pik. Sa Donatasom je to teže, prosto nije centar koji dobro igra pik. 

• Like 1
Posted
30 minutes ago, Fromthecorner said:

Dobijamo Virtus, Pariz i Efes i zavrsavamo polusezonu za skorom 12-7. Vidimo se tamo 3.januara da se vezem na ovo sto sam napisao. Do tad, dodjite da podrzite tim, nije red da se kad smo prvi rasproda hala za 6 minuta a kad nismo ne dolazi se.

Pa pazi, ovo je skroz realno. Bolji smo od sva tri nabrojana protivnika. Čak i u ovom sastavu. Sto marke na sve tri pobede.