Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Nije dovoljno da ti se samo rezultati drugih timova poklope, već moraš da izdejstvuješ nešto i sam. Već sam ranije pričao da će nam kalkulisanje na kraju i doći glave. Fudbal, košarka... Uvek isto. Imaš sve u svojim rukama i prospeš. Godinama tako, ne samo sad. Ja neću biti nezadovoljan ni tim 10. mestom iako smo imali, a Bogami imamo i dalje sve u našim rukama da makar budemo 9., da napravimo neki "iskorak" u odnosu na prošlu sezonu. Žali Bože poraza od Partizana, Makabija pa sad i Bajerna. Ali kao dobili su Panatu, Monako x2...

Liga kao takva, svako može dobiti svakog i poremetiti im planove. Evo Ataman sa super timom i budžetom Republike Srbije vezao 4 poraz. Monako vrv neće ni PI igrati. Samo ne treba na kraju sezone da se piše i priča kako nije bilo sreće, jer da je bilo, ne bismo bili 10. već 6. Jbg. Nije ni do sreće, već do ekipe. Trenera. Igrača... Ima još da se igra, a poklopiće se neki rezultati sigurno, ali ne treba živeti od toga. Kažem, nije još gotovo, ali ako imaš šablonske izmene, gde protivnik zna da kad se lomi da igraš bez centra, lagano će nam svaku loptu skinuti.

Ne znam šta sad da očekujem protiv Fenera. Oni vezali 18 pobeda u svim takmičenjima, "zacementirani" na 1. poziciji, igraju u odličnoj formi. Rekao bih da nam je prednost jer igramo kod kuće, ali videli smo večeras, da jedan Bajern bez trunka ambicija vodi +14 u jednom trenutku a da mi odbranu ne pipamo. Gde se redovno prima 50+ do poluvremena. 

Samo se bojim scenarija gde će Saša dobiti odrešene ruke i da posle trećeg kola traži novi angažman, a nama ostanu njegova pojačanja koji novi trener mora da istrpi i gde već ima alibi "pa nisam ih ja selektirao". Valjda neće, voleo bih SalOa i sl. sezone da gledam, vidi se da mu znači ovo sve, al brat bratu, on tera neki inat svima nama ili samom sebi. Pa ako prođe, prošlo je. Ako ne, proćiće drugi put. 

• Like 1
Posted
25 minutes ago, liv7 said:

Nema veze.Motivaciju i volju cemo pokazati u sledecem kolu.Ulazice i trojke.Bice taman dovoljno za tesan poraz od prvaka Evrope.Ako i budemo imali sansu,ukazace se sudije,kao protiv Olimpijakosa.Liseni karaktera,ponosa i samopostovanja,i ne zasluzujemo nista bolje

Odlična definicija nas u poslednjih par sezona.

• Like 1
Posted (edited)

Obradovic nije los trener, mozda nije krem Evrope, ali nije los trener.
ALI, isto tako, negirati da mu pregori RAM memorija cim je gusto, pritisak, to je naivno i deplasirano. Pogubi se. Skoro uvek mu se to desi.
Zaboraviti Bolomboja, drzanje Nwore, zaboraviti Butlera u 3Q (pa onda cekas da te vadi na kraju).

Razocaran sam. Dokle vise ovaj posledicni choke...

Edited by BattleBender
  • Like 3
Posted

Igranje small balla na silu, Nvorina nonsalancija vcrs ( kapa dole majstore, ali trebas znati da ovo nije KK Nwora vec KK CZ ), Sasina pogubljenost... Moneke jeste zajebao na kraju, ali je pre toga bio odlican i odrzao nas u mecu. Trebali su povuci i neki drugi saigraci. Prilicno sam razocaran ovom utakmicom. Sad se treba vaditi protiv zahuktalog Fenera a sve se crtalo za iskorak ove godine. 

Posted

Napokon prava pitanja. Cak je i Rajko pogodio. 😀

Obradovic odgovorio ono sto i mi svi vidimo, da je rob navika, umesto momentuma utakmice. Na pitanje za small ball sa Odzelejem i klupiranje Dobrica posle dobre sekvence, odgovorio je moras da verujes u ono sto je do sada donosilo rezultate.

Posted (edited)
On 2/22/2026 at 4:37 PM, Krle said:

Nestvarno je kakav napadacki talenat Nwora poseduje i ko god je u klubu procenio da ga treba dovesti zasluzuje sve pohvale. Momak mozda ne igra stalno odbranu, ali ne moraju svi ni da igraju odbranu, ali zato u napadu ima neverovatan repertoar i gotovo nemoguce ga je braniti. U stanju je da on najgore utakmice u sezoni (prosla protiv Spartaka) dodje do toga da za 5 minuta dodje do 20+ poena i ostavi pozitivan utisak. Sigurno najbolji stranac koji je igrao na ovim prostorima ikada

Morao je Ognjen više da igra umesto Nwore 

Edited by zemljoradnik
Posted

Mislim da olako ljudi zaboravljaju da smo igrali protiv trenera koji je sa Avramovicem, Guduricem i Milutinovim zamalo pobedio najbolji tim u istoriji kosarke

• Like 1
Posted
1 minute ago, Krle said:

Mislim da olako ljudi zaboravljaju da smo igrali protiv trenera koji je sa Avramovicem, Guduricem i Milutinovim zamalo pobedio najbolji tim u istoriji kosarke

Kako ko...Iako mi (Srbi) generalno imamo pamćenje zlatne ribice, to je najbolja utakmica koju sam u životu gledao, i doktorska disertacija jednog od najvećih svih vremena. 

• Like 1
Posted

Poslednji trener protiv kojeg smes da budes naivno tvrdoglav sa istim stvarima je Pešić. Kao što gleda da ućari svaki dinar, tj gleda da iskoristi i svaku priliku za koš. Naravno da ce da pripremi mec da te razbuca na pocetku ako igras sa Motijeunasom. Isto tako onaj presing na pocetku 3q. Pešić je mag common sense-a u košarci, možda je u tome i najbokji svih vremena...

I mi smo se naravno nacrtali... da nam pridje i stavi nam ga u dupe 😞

• Like 3
Posted
3 minutes ago, Krle said:

Pa bas to je problem. Nije nas on pobedio, nego smo sami sebe pobedili po obicaju. Igraci kao da usvoje taj neki luzerski mentalitet kluba gde navijaci toliko strepe od poraza protiv fenjerasa, da zaborave da navijaju. Isti grc je bio i protiv Efesa. Mucno je bilo u areni, negativna energija svuda, gde svi vec pisu poraz cim Bajern povede. Jednostavno mi kao navijaci nismo za neki veliki iskorak. Dobro cu da razmislim da li uopste vise i da dolazim na utakmice. Lakse mi po mozak i telo da gledam na tvu ili da samo pogledam rezultat na kraju.

Posted
13 minutes ago, VukVule1988 said:

Napokon prava pitanja. Cak je i Rajko pogodio. 😀

Obradovic odgovorio ono sto i mi svi vidimo, da je rob navika, umesto momentuma utakmice. Na pitanje za small ball sa Odzelejem i klupiranje Dobrica posle dobre sekvence, odgovorio je moras da verujes u ono sto je do sada donosilo rezultate.

Nije morao ništa da potvrđuje, to se vidi u skoro svakoj utakmici. Jedino kad bi on sad pokušao nešto da promeni u narednim utakmicama, ali neće. I dalje će da gura svoje, pa i po cenu poraza jer mu je to nekada donelo rezultate. Da nismo bili uslovljeni da igramo small ball petorku u početku, on to danas ne bi pokušavao svaku utakmicu više puta. Ali pošto je prošlo onda, misli da će i sad. Jbg. Ne znam šta je plan sa centrima sl. sezone. Mislim da će Izundu hteti da ide jer je za ovo malo vremena pokazao da ume, a postao je žrtva Bolomboja pa čak i D-Mo-a. A tek kad se i Rivero vrati... 

Posted

Pod 1. Teško je juriti rezultat,  pogotovo ozbiljan minus od 17p

Pod 2. Teško je dobiti kada šutaš 0/9 pa na kraju 6/29 i ne daš trojku u 1. i 4. /4

Pod 3. Najbolji igrač 0/6 3p 2/12 iz igre..

Desi se... 

Da je loš momenat jeste...da je najgori...nije 

Ja sam neverovatno miran večeras.. jer sam mišljenja da će ova Zvezda ili da se epski raspadne i na kraju jedva završi među 10 ...ili će da sruši (redom) Fenera, Barsu, Reala...

Fulalo se večeras šta se nije smjelo ...a bilo je masu otvorenih izgrađenih šuteva...da su procenti bili na ovogodišnjem prosjeku ...rutinski bi bilo ..al jbg

1 hour ago, Dzo23 said:

I da, Kari je s 80 godina više zaboravio košarke nego sto ce Saša, nazalost, ikad znati. Legendarni, neponovljivi doktor košarke. 

Da da...samo ne znam šta bi se pisalo da je Sale izgubio u 1/8 finala od jednog krštenog igrača i Mike Murinena koji ni ABA ligu ne igra...

Majstori smo za potcjeniti kad se izgubi...

• Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, Summerfunk said:

Mislim da će Izundu hteti da ide jer je za ovo malo vremena pokazao da ume, a postao je žrtva Bolomboja pa čak i D-Mo-a. A tek kad se i Rivero vrati... 

A tek kako Izundu brani pik, milina za gledati

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Truman said:

Pa bas to je problem. Nije nas on pobedio, nego smo sami sebe pobedili po obicaju. Igraci kao da usvoje taj neki luzerski mentalitet kluba gde navijaci toliko strepe od poraza protiv fenjerasa, da zaborave da navijaju. Isti grc je bio i protiv Efesa. Mucno je bilo u areni, negativna energija svuda, gde svi vec pisu poraz cim Bajern povede. Jednostavno mi kao navijaci nismo za neki veliki iskorak. Dobro cu da razmislim da li uopste vise i da dolazim na utakmice. Lakse mi po mozak i telo da gledam na tvu ili da samo pogledam rezultat na kraju.

Pa nije bas da smo se mi ovde pitali, oni su skoro svih 40 minuta vodili i kontrolisali utakmicu

Posted
6 minutes ago, Taki said:

A tek kako Izundu brani pik, milina za gledati

Da je Izundu savršen, nije. Ali nam je trenutno najbolji centar i u najboljoj formi. Očekivano je da on bude taj koji će pegle najveću minutažu, samim tim i diže formu koju je već dosta podigao sa početka sezone. Ja znam da je poenta da se Bolomboju podigne forma za sledeću sezonu, ali ne mogu da razumem da igra D-Mo pre Izundua ili da ti Bolomboj/Izundu sede na klupi dok centra glumi Odželej. Izundu je u par utakmica bio X faktor, siguran sam da je tim nekim partijama i doprinosima zaslužio veće minute. Ali eto, čak nam je i trener izjavio da se on okreće metodama koje su mi ranije donele neke rezultate. Što samo znači da ćemo se nagledati small ball petorke i šablonskih izmena još ovih nekoliko finala kojih imamo. 

Posted
5 minutes ago, Krle said:

Pa nije bas da smo se mi ovde pitali, oni su skoro svih 40 minuta vodili i kontrolisali utakmicu

pa vodili su upravo zbog nasih omasenih otvorenih suteva. Broj lopti koji je iscurio iz kosa je sigurno dvocifren. pridignemo se u trecoj cetvrtini, opet padnemo zbog omasenih otvorenih suteva. Dakle stegnuta ruka. Protiv Efesa smo dobro sutirali za 3, ali niko nije mogao da pogodi slobodno bacanje. Sada je isto to samo obrnuto. 

Posted (edited)

Čika Kari na 40% moždanih vijuga i aktivne energije objasnio kako se buši svaka manjkavost uber atletske ekipe ograničenog basket IQ-a i labilnog samopouzdanja. 5 dana da se igralo ne bio ovo izgubio. Saša nazad na popravni, Odželej izgleda treba da sam odbija da igra na 5. Džoel 12 minuta plus nije igrao Kup, aman jebote nije juče izašao iz povrede. 

Edited by Molina23
  • Like 2
Posted
22 minutes ago, Summerfunk said:

Da je Izundu savršen, nije. Ali nam je trenutno najbolji centar i u najboljoj formi. Očekivano je da on bude taj koji će pegle najveću minutažu, samim tim i diže formu koju je već dosta podigao sa početka sezone. Ja znam da je poenta da se Bolomboju podigne forma za sledeću sezonu, ali ne mogu da razumem da igra D-Mo pre Izundua ili da ti Bolomboj/Izundu sede na klupi dok centra glumi Odželej. Izundu je u par utakmica bio X faktor, siguran sam da je tim nekim partijama i doprinosima zaslužio veće minute. Ali eto, čak nam je i trener izjavio da se on okreće metodama koje su mi ranije donele neke rezultate. Što samo znači da ćemo se nagledati small ball petorke i šablonskih izmena još ovih nekoliko finala kojih imamo. 

Montejunas jedino sto pocinje al nije ispred Izundua po minutazi. I to mi je bas glupo sa tim startom Montejunasa svaku utakmicu, bolje da ga nekad ubaci kada ne ide u napadu da se nesto par minuta proba, nego ovaj sablonski start i onda ga vise nema. 

Meni veceras nije jasno zasto je Bolomboj ovako malo igrao, u zadnjoj cetvrtini cini mi se nije ni usao, on je najkompletniji centar i treba igrati preko 20 min. Sto se Izundua tice moze on biti koristan, dobra zavrsniva oko obruca, ofanzivni skok ali ocajna odbrana pika i kriticni blokovi u napadu gdje u nekom strahu staje u blok, boji se faula u napadu i redovno ga pravi. 

I da, ovdje se ljetos Rentam Mejs proglasi najgorim igracem u evroligi..