Žilee Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 8 hours ago, VISOKOLETAC said: Naravno na to sam i mislio, ali nije nam lose i ako PAO dobije, jer smo onda izjednaceni sa Olimpijakosom. Naravno preduslov je da mi dobijemo Bajern, koji je opet u padu, pa bi bila katastrofa da to izgubimo kuci. Otpisi Fener Oly i Valensiju ,bolje oni neka redjaju pobede protiv ovih nasih realnijih konkurenata,nek se oni ucvrste na pprve 3 pozicije i neka nama pomažu do kraja.Uz ove autsajdere dobro ce doci da i oni pripomognu.Mi sa Valensijom nema sta trazimo imaju 2 0 protiv nas ,defakto nam beze 3 pobede.Ruku na srce i Real je pitanje koliko ce da padne mislim da ce biti oni 4.Pre svega mi da dobojemo neugodni bajern,pa cemo lako za ostalo.Kolo koje sledi je izuzetno zanimljivo. 2
Don Dusko Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 15 minutes ago, srlepajce said: Ladno podelio ovaj gif 😂 A i Graham odgovorio. :D 2 1
Sector Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mi treba da idemo na pobjedu u OAKI, nije to nemoguća misija, vidimo da su se mnogi omrstili tamo. Ključ je da držimo domaći teren i da se ne ponovi Makabi, onda ćemo biti rasterećeniji na tim gostovanjima gdje nismo favoriti. Jedino Madrid vidim kao skoro pa nemoguću misiju ali se nadam da nam neće ništa odlučivati taj meč. 7
NMX Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Lagano smo Nešu Ilića prebacili u crnca, svaka čast marketingu 30 1
Čočo Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago A još jedna dobra stvar. Ispadanjem od Lila vraćaju se navijači u Arenu. Sad će biti puna konačno. 4 1 1
Cavani Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ali pobede su nezamislive bez Nese Ilica. A on caci ne zna ni sam sta radi na klupi, nabaci nekom kartu i bukira smestaj. 1
Урош19 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Da namaknemo još 5 pobeda do kraja i ja sam zadovoljan. Sve preko toga bi me iznenadilo jer imamo baš nezgodan raspored. Edited 7 hours ago by Урош19 4
Вујке Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ако некога занима, овако тренутно изгледају квоте за освајање Евролиге. Испред нас је чак 9 клубова, до скоро је било 7. Жалгирис нас је по први пут од почетка сезоне престигао на овој листи (квоте су сличне додуше), вероватно због тога што имају нешто лакши распоред од нас до краја сезоне. Ово наравно не качим због клађења, већ као показатељ перцепције глобалних букмејкера о нашим шансама. А у ту процену улази много фактора, чак и то колико је јак ваш кошаркашки савез (или држава) ако буде требало да вас заштити од бруталне судијске крађе у последњим колима.
Stefi88 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Cavani said: Ali pobede su nezamislive bez Nese Ilica. A on caci ne zna ni sam sta radi na klupi, nabaci nekom kartu i bukira smestaj. Da, da veruj da samo to ima od posla i organizacije... 3
Nellthe Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mislim da cemo Bajern dobiti, naravno ne treba upisivati unapred pobjedu, ali proslo ih je ono inicijalno ludilo nakon dolaska Pesica, i ako odigramo 80% mislim da ih rutinski dobijamo. Naravno ako ne budemo opet udvajali sa Obsta. Utakmica protiv Fenera kuci nam je bas bas bas bas bitna, i oni "usporavaju" u zadnje vrijeme, ali opet dobijaju. Prednost je sto nema Melija i onog Silve ja mislim ni protiv nas, bas su tanki pod kosem, mogao bi Ebuka tu da dominira. Sa ove dve pobjede bi se stavili bas u dobru poziciju za top 6 pred sam kraj sezone i rezultatski i psiholoski. 3
aleksa7 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Симулације/пројекције говоре да су шансе да Валенсија не буде у топ4 испод 20% (ван топ5 тек неких 11%), стога мислим да они нису након јучерашње победе више наша конкуренција осим у случају да ми забележимо још 7-8 победа што би нас само по себи одушевило толико да нам позиција у односу на Валенсију и не би била важна. Фенербахче је неприкосновен, а Олимпијакос нам је у претпрошлом колу објаснио да га не смемо можемо прескочити, тако да су те три екипе су за нас неухватљиве. Борба са Реалом можда може да се исфорсира, али извесно је да их морамо победити у последњем колу да бисмо били испред њих. Осим у случају неке ненормалне серије несрећних околности за та четири тима, сматрам да су они забетонирани испред нас и да ће заузети прва четири места. Из тог разлога сам мишљења да их треба здушно бодрити до краја регуларног дела јер свака победа коју откину неком нашем директнијем конкуренту ће бити значајна. Није да наша евентуална подршка њима ишта значи, али више причам о нашој психи и томе шта бисмо требали да манифестујемо, чему да се радујемо и због чега да не тугујемо. 😀 Већ пета позиција је сасвим достижна и ја верујем да до ње можемо стићи ако одбранимо домаћи терен и победимо Басконију и Асвел. Бегом Валенсије уједно смо и лишени проблема који би настали кад би се наших 0-2 против ње убацило у неки троугао/четворогуао, па остаје само да или дрмнемо Барселону за потпуну сигурност или да она сама падне у завршници као што је већ раније требала, па да ниједан међусобни скор не игра огромну негативну улогу. Објективно говорећи, без лудих жеља и прохтева, очекујем да као прави плејоф тим: савладамо Бајерн, Партизан, Париз и Асвел (4-0), одбранимо +15 против Реала и +18 против Панатинаикоса (позитивних 0-2), пропишамо крв за победу против Басконије (1-0), и извучемо један тријумф из окршаја са Фенербахчеом без Мелија и Барселоном која се мучи већ два и по месеца (1-1). Не верујем да сам превише захтеван, а са 23-15 и добијеним међусобним скоровима против Реала и Панатинаикоса не знам ко би смео да буде незадовољан. Квоте ће сасвим сигурно да пред сваки од тих мечева — осим можда против Барселоне — фаворизују исход којем се ја надам, а рекао бих да су ипак оне најрелевантније за предвиђање исхода јер иза њих стоји једна од профитабилнијих машинерија у данашњем свету, а не навијачке емоције. Испоштујемо очекивања кладионица и у топ6 смо. Па нека нас сачека тамо Валенсија да јој покажемо да и ми можемо да трчимо кад смо здрави и комплетни. 10
Wook Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 hours ago, NMX said: Lagano smo Nešu Ilića prebacili u crnca, svaka čast marketingu Meni više liči na Pakistanca.
Wook Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, aleksa7 said: Симулације/пројекције говоре да су шансе да Валенсија не буде у топ4 испод 20% (ван топ5 тек неких 11%), стога мислим да они нису након јучерашње победе више наша конкуренција осим у случају да ми забележимо још 7-8 победа што би нас само по себи одушевило толико да нам позиција у односу на Валенсију и не би била важна. Фенербахче је неприкосновен, а Олимпијакос нам је у претпрошлом колу објаснио да га не смемо можемо прескочити, тако да су те три екипе су за нас неухватљиве. Борба са Реалом можда може да се исфорсира, али извесно је да их морамо победити у последњем колу да бисмо били испред њих. Осим у случају неке ненормалне серије несрећних околности за та четири тима, сматрам да су они забетонирани испред нас и да ће заузети прва четири места. Из тог разлога сам мишљења да их треба здушно бодрити до краја регуларног дела јер свака победа коју откину неком нашем директнијем конкуренту ће бити значајна. Није да наша евентуална подршка њима ишта значи, али више причам о нашој психи и томе шта бисмо требали да манифестујемо, чему да се радујемо и због чега да не тугујемо. 😀 Већ пета позиција је сасвим достижна и ја верујем да до ње можемо стићи ако одбранимо домаћи терен и победимо Басконију и Асвел. Бегом Валенсије уједно смо и лишени проблема који би настали кад би се наших 0-2 против ње убацило у неки троугао/четворогуао, па остаје само да или дрмнемо Барселону за потпуну сигурност или да она сама падне у завршници као што је већ раније требала, па да ниједан међусобни скор не игра огромну негативну улогу. Објективно говорећи, без лудих жеља и прохтева, очекујем да као прави плејоф тим: савладамо Бајерн, Партизан, Париз и Асвел (4-0), одбранимо +15 против Реала и +18 против Панатинаикоса (позитивних 0-2), пропишамо крв за победу против Басконије (1-0), и извучемо један тријумф из окршаја са Фенербахчеом без Мелија и Барселоном која се мучи већ два и по месеца (1-1). Не верујем да сам превише захтеван, а са 23-15 и добијеним међусобним скоровима против Реала и Панатинаикоса не знам ко би смео да буде незадовољан. Квоте ће сасвим сигурно да пред сваки од тих мечева — осим можда против Барселоне — фаворизују исход којем се ја надам, а рекао бих да су ипак оне најрелевантније за предвиђање исхода јер иза њих стоји једна од профитабилнијих машинерија у данашњем свету, а не навијачке емоције. Испоштујемо очекивања кладионица и у топ6 смо. Па нека нас сачека тамо Валенсија да јој покажемо да и ми можемо да трчимо кад смо здрави и комплетни. Realno su šanse veće da budemo između 7. i 10. mesta, nego u 6, ali nije nemoguće. Da bi bili u 6. treba da pobedimo sve domaće mečeve, Asvel i Baskoniju u gostima i da se poraz od Makabija vrati jednim brejkom od 3 meča: Barsa, Real, Pao. Može da se desi da i bez tog jednog brejka na strani (ne računam Asvel i Baskoniju) budemo u 6 ako se pobede sva domaćinstva, ali to nije skroz sigurno. Pariz i Partizan su baš mine, posebno Partizan sa Karlikom, u meču gde nemaju šta da izgube. Fener da ne pominjem. Sumnjam da ćemo dobiti sve. Ne može se sve svesti na jedan meč, ali ako nam zafali 1 pobeda za top 6 pamtiće se poraz od Partizana posle +16. 2
Disfruto Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 13 minutes ago, Wook said: Da bi bili u 6. treba da pobedimo sve domaće mečeve, Asvel i Baskoniju u gostima Ovo je dovoljno i poprilicno realno 1
NikadProtivKaline Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 2/26/2026 at 2:47 PM, Miki28 Lakers in 5 said: A sto je nesrecni? Odlican igrac za imati ga u Aba i KLS u ovom trenutku. Taman da vidimo kakav je i dal se moze racunat na njega za EL sledece sezone. pa 20% za 3 za jednog beka je nesrecno ABA/KLS - da, pa da potencijalno bude zamena za dobrica shodno tome i moje - nadam se da drcela nece da istrese kofu novaca za njega
Tunis Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Moja idealna tabela na kraju regularnog dela: 1 - Fenerbahce 2 - Olympiacos 3 - Valencia 4 - Real Madrid 5 - Hapoel Tel Aviv 6 - Crvena Zvezda 7 - Panathinaikos 8 - Barcelona 9 - Monaco 10 - Zalgiris Kada se odigra play in, stanje bude: 1 - Fenerbahce 2 - Olympiacos 3 - Valencia 4 - Real Madrid 5 - Hapoel Tel Aviv 6 - Crvena Zvezda 7 - Panathinaikos 8 - Barcelona i parovi PO: Fenerbahce - Barcelona Olympiacos - Panathinaikos Valencia - Crvena Zvezda Real Madrid - Hapoel Tel Aviv F4: Fenerbahce - Olympiacos Crvena Zvezda - Real Madrid Eto to sam vam rešio, da ne idem dalje 🙂 Maštam malo, ali realno moramo izbegnuti 7. i 8. mesto, zato što će protiv Fenera i Olija u gostima biti neizdrživo 4
aleksa7 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 minutes ago, Wook said: Da bi bili u 6. treba da pobedimo sve domaće mečeve, Asvel i Baskoniju u gostima i da se poraz od Makabija vrati jednim brejkom od 3 meča: Barsa, Real, Pao. Može da se desi da i bez tog jednog brejka na strani (ne računam Asvel i Baskoniju) budemo u 6 ako se pobede sva domaćinstva, ali to nije skroz sigurno. Не бих да затрпавам тему предвиђањима јер овде има алергичних на потезање приче о било чему што нема везе са наредном утакмицом. Поред тога, и предвиђање исхода мечева шест или седам различитих екипа у наредних девет кола је бесмислено јер сигурно нећемо погодити све. АЛИ, мислим да се оквирно може дати коментар. Мој коментар је да сам неких 90% сигуран да нам 6-3 (дакле то — домаћи терен + Басконија и Асвел) уз одбрану +18 против Панатинаикоса гарантује топ6 позицију. Са наших потенцијалних 6-3 и укупно 23-15, да би нас надмашили, а узимајући у обзир међусобне скорове: у Дубаију би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Панатинаикосу би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Монаку би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Хапоелу би морали ићи 7-3 (Париз у уторак!) — јако тешко јер гостују MTA, BAR, RMB и MON и чекају PAO, FEN и OLY; у Жалгирису би морали ићи 6-3 — могуће, али гостују VAL, PAO и FEN, а чекају RMB и BAR; и у Барселони би морали ићи 6-3 — могуће, али су у најлошијој форми и гостују MIL, VAL, ZAL и MON, док чекају HAP и PAO. Чак би било и у реду да један тим успе да одради посао јер би онда тај тим био пети, а ми шести. Троуглове нећу до детаља анализирати у овом упису да не товарим превише информација о шта би било кад би било сценаријима, али и ту стојимо добро и само бисмо у троугловима HAP-BAR-CZV и ZAL-BAR-CZV завршили као трећи и извисили. У сваком случају, 6-3 је доста за топ6! 🤓 Остаје "само" да тај скор постигнемо... А то ћемо урадити само ако екипа приступи једној по једној утакмици са максималним фокусом без сањарења о коначном скору и гледања унапред. Ми навијачи мислим да и даље смемо да се мало изгубимо после лепих победа у оптимистичним (реалним?) рачуницама. 7
Disfruto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 16 minutes ago, Tunis said: Moja idealna tabela na kraju regularnog dela: 1 - Fenerbahce 2 - Olympiacos 3 - Valencia 4 - Real Madrid 5 - Hapoel Tel Aviv 6 - Crvena Zvezda 7 - Panathinaikos 8 - Barcelona 9 - Monaco 10 - Zalgiris Kada se odigra play in, stanje bude: 1 - Fenerbahce 2 - Olympiacos 3 - Valencia 4 - Real Madrid 5 - Hapoel Tel Aviv 6 - Crvena Zvezda 7 - Panathinaikos 8 - Barcelona i parovi PO: Fenerbahce - Barcelona Olympiacos - Panathinaikos Valencia - Crvena Zvezda Real Madrid - Hapoel Tel Aviv F4: Fenerbahce - Olympiacos Crvena Zvezda - Real Madrid Eto to sam vam rešio, da ne idem dalje 🙂 Maštam malo, ali realno moramo izbegnuti 7. i 8. mesto, zato što će protiv Fenera i Olija u gostima biti neizdrživo Kud mastas Valensiju koja nam nikako ne lezi.... bolje i Real nego oni 1
Вујке Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 55 minutes ago, aleksa7 said: Не бих да затрпавам тему предвиђањима јер овде има алергичних на потезање приче о било чему што нема везе са наредном утакмицом. Поред тога, и предвиђање исхода мечева шест или седам различитих екипа у наредних девет кола је бесмислено јер сигурно нећемо погодити све. АЛИ, мислим да се оквирно може дати коментар. Мој коментар је да сам неких 90% сигуран да нам 6-3 (дакле то — домаћи терен + Басконија и Асвел) уз одбрану +18 против Панатинаикоса гарантује топ6 позицију. Са наших потенцијалних 6-3 и укупно 23-15, да би нас надмашили, а узимајући у обзир међусобне скорове: у Дубаију би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Панатинаикосу би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Монаку би морали ићи 8-1 — нема теорије; у Хапоелу би морали ићи 7-3 (Париз у уторак!) — јако тешко јер гостују MTA, BAR, RMB и MON и чекају PAO, FEN и OLY; у Жалгирису би морали ићи 6-3 — могуће, али гостују VAL, PAO и FEN, а чекају RMB и BAR; и у Барселони би морали ићи 6-3 — могуће, али су у најлошијој форми и гостују MIL, VAL, ZAL и MON, док чекају HAP и PAO. Чак би било и у реду да један тим успе да одради посао јер би онда тај тим био пети, а ми шести. Троуглове нећу до детаља анализирати у овом упису да не товарим превише информација о шта би било кад би било сценаријима, али и ту стојимо добро и само бисмо у троугловима HAP-BAR-CZV и ZAL-BAR-CZV завршили као трећи и извисили. У сваком случају, 6-3 је доста за топ6! 🤓 Остаје "само" да тај скор постигнемо... А то ћемо урадити само ако екипа приступи једној по једној утакмици са максималним фокусом без сањарења о коначном скору и гледања унапред. Ми навијачи мислим да и даље смемо да се мало изгубимо после лепих победа у оптимистичним (реалним?) рачуницама. Мени су твоји уписи јако занимљиви и информативни, не верујем да некоме сметају. Због таквих анализа сам се и регистровао на форум, а за кратке кометаре је добар и Твитер. Наравно не могу да се сложим са свиме, пре свега са тезом да је реално да победимо све ове мечеве који су нагазне мине. Партизан је увек незгодан јер је дерби у питању, вратио им се главни играч и дигли су форму. Јесмо фаворити и не треба се плашити, али далеко од лаког меча. Париз нам не лежи, чак је и сам тренер рекао да боље играмо против екипа које играју спорије, него против Париза и Валенсије (то је рекао пред меч у Паризу, где смо тотално надиграни). Опет, ми ћемо бити фаворити и у том мечу, ту нема дилеме, али Париз је победио у Мадриду, у Барселони и у Атини, па их никако не треба потценити. Слично ствари стоје и за Басконију у гостима, Фенер не треба ни помињати, а ни Бајерн вероватно неће бити мачји кашаљ с обзиром да их води тренер који сигурно боље познаје Звезду од просечних евролигашких тренера. Оно што мени на крају даје оптимизам је то што смо и ми нагазна мина за апсолутно свакога, укључив Пао, Барсу и Реал. По мени није реално ни да ту имамо сва три пораза; ова Звезда је жилав залогај, то смо више пута ове сезоне показали. Само мислим и прилично сам сигуран да резултати до краја неће бити такви да ће у свакој утакмици победити онај ко је на папиру фаворит. Евролига никада није била оволико изједначена као ове године. Edited 2 hours ago by Вујке
Leo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja bih bio prezadovoljan sa 22 pobede na kraju. Cenim da bi to bilo dovoljno za 7. mesto. Imali bi dve prilike kod kuce da obezbedimo plej of.
Wook Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Te projekcije za Valensiju da će biti u 4 ne vrede ništa. Sledeće kolo kući sa Žalgirisom je 50-50 meč. Mislim da tu dobija Žalgiris, što nama ne odgovara. Posle toga Valensija ima: Real u gostima, Barsa kući, Oly kući, Partizan gostovanje. To je narednih 5, da ne idem dalje, a imaju i Pao kući i Dubai u gostima. Više bih se iznenadio da ovo reše u velikom stilu, nego da ispuste direktan plej of.
Recommended Posts