Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, božija noga said:

Timski trening pred Efes. Tu je i Karter! ❤️ 🏀 ❤️ 🏀

Samo još Kenan fali tu od rostera sa početka sezone uz naravno već otpuštenog Grahama.

• Ha-ha 1
Posted

Следи најзначајнија утакмице у досадашњем току сезоне — прва после освајања КРК. Пет последњих таквих смо изгубили, а на победу у тим околностима чекамо од 2017. године.

• 75-76 vs. Зенит ('21)
  • 79-73 @ Панатинаикос ('22)
  • 72-87 vs. Алба ('23)
  • 74-66 @ Бајерн ('24)
  • 80-86 vs. Жалгирис ('25)

Надам се и верујем да је ова екипа у стању да прекине црни низ и да неће себи дозволити губитак фокуса после обезбеђеног првог трофеја у сезони. Вредимо за много више него раније, имамо одличне професионалце и играче жељне доказивања у тиму и убеђен сам да можемо да одолимо опуштању и ухватимо залет за пласман у топ6.

Ефес је далеко од лаког ривала, а њихова позиција на табели је пре огледало несреће око повреда него квалитета, тако да имамо обавезу да их схватимо озбиљно. Њихове ротације на позицијама 1-3 се не би стидели ни најјачи тимови у такмичењу, Поарије им је оздравио, Свајдер и Џонс изгледа привикли и зато ће бити неопходно да сваки наш играч и навијач одговори позиву у среду и да свој допринос на путу ка победи. Бајерн и Фенер без Мелија ће бити сажвакани ако Ефес падне. 🤞

• Like 9
Posted
29 minutes ago, Sector said:

A Rivero trenira li?

Pa bio u dresu sa brojem 14 i trakom na glavi u ovom videu.

• Thanks 1
Posted
On 2/22/2026 at 8:26 PM, Ebuka said:

Mene brine sto jos nema ni price vezane za novi ugovor Nwori. Deluje mi bas realno da on proba opet preko bare.

Na osnovu ovoga do sada, bilo bi iznenađenje da Nwora ne dobije priliku negde tokom trening kampova.

• Like 1
Posted

Ne mislim da je Nwora nešto interesantan NBA ekipama, znaju oni tamo tačno kakav je igrač u pitanju, ništa se on nije promenio u Evropi samo je kod nas dobio veliku minutažu, delom i sticajem okolnosti usled silnih povreda na startu sezone. Tamo ima mnogo mlađih trpača bez savesti koji su defanzivne rupe. 

• Like 6
Posted (edited)
29 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ne mislim da je Nwora nešto interesantan NBA ekipama, znaju oni tamo tačno kakav je igrač u pitanju, ništa se on nije promenio u Evropi samo je kod nas dobio veliku minutažu, delom i sticajem okolnosti usled silnih povreda na startu sezone. Tamo ima mnogo mlađih trpača bez savesti koji su defanzivne rupe. 

in translation...,,ne znate vi kako jebu momci''

Edited by wing
  • Ha-ha 4
Posted
3 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ni ja ne verujem da će se vraćati u NBA, ali je vrlo realno da mu neki EL tim duplira platu na leto, uz neki trogodišnji ugovor.

a to možemo biti i mi npr 

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ni ja ne verujem da će se vraćati u NBA, ali je vrlo realno da mu neki EL tim duplira platu na leto, uz neki trogodišnji ugovor.

Uh, ne znam baš ni da li toliko realno vrijedi.

Ja se još nadam da bi mogli da ga zadržimo. 

Posted (edited)

Мислим да звездаши генерално недовољно разумеју какав је Нвора играч и какву сезону игра. Он је вероватно најефикаснији поентер којег смо икада имали у Евролиги. У просеку даје 3 поена по утакмици више од Квинсија Милера у најбољој сезони. Осим тога, човек је можда и најефикаснији поентер у Евролиги ове сезоне. Наравно да ће испред њега по броју поена бити силоватељи попут Едвардса и Хифија, који завршавају малтене сваки напад својих екипа кад су на терену, али ако се рачуна индекс узетих шутева и поена, врло је могуће да је Нвора најефикаснији поентер Евролиге (сам је пре 2-3 недеље рекао да је по том параметру најбољи у Евролиги после Везенкова, а од тада је имао одличне утакмице).

Edited by Вујке
Posted
17 minutes ago, quentin said:

Uh, ne znam baš ni da li toliko realno vrijedi.

Ja se još nadam da bi mogli da ga zadržimo. 

To će zavisiti i od timskog završetka sezone.

Ako se pokoljemo s nekim u plejofu, a on nastavi sa ovakvim partijama, eto njega umesto Hezonje u Realu dogodine.

A ako se standardno raspadnemo, nije nerealno i da ostane.

• Like 7
Posted
19 minutes ago, Вујке said:

Мислим да звездаши генерално недовољно разумеју какав је Нвора играч и какву сезону игра. Он је вероватно најефикаснији поентер којег смо икада имали у Евролиги. У просеку даје 3 поена по утакмици више од Квинсија Милера у најбољој сезони. Осим тога, човек је можда и најефикаснији поентер у Евролиги ове сезоне. Наравно да ће испред њега по броју поена бити силоватељи попут Едвардса и Хифија, који завршавају малтене сваки напад својих екипа кад су на терену, али ако се рачуна индекс узетих шутева и поена, врло је могуће да је Нвора најефикаснији поентер Евролиге (сам је пре 2-3 недеље рекао да је по том параметру најбољи у Евролиги после Везенкова, а од тада је имао одличне утакмице).

Dobro je što Nwora nije silovatelj. 🙂 Nema šuta kojeg ne bi uzeo.

Ali tačno je, igra vrhunsku sezonu za sad i sve dok je tako i nek uzima i po koji sulud šut da bi ostao u ritmu. Međutim ima i onoga što je @Princeton pisao svojevremeno, bilo koji nestatistički momenat na terenu ga slabo zanima. Takođe bih dodao da ima dosta slab šut sa penala, svega 77%, što je za tunnel vision strelca dosta skromno.

Posted

Тачно је да би Нвора узео сваки шут, али Саша му не дозвољава да ради ово што Хифи и Едвардс раде, као и многи играчи у НБА-у (први на памет пада Харден). Нвора с правом има највећи број шутева, али му није дозвољено да потпуно приватизује сваки напад

Posted (edited)

Ево испод шта ми је четбот (DeepSeek) израчунао на основу параметара 10 најбољих поентера са званичног сајта Евролиге. Нвора је званично трећи најефикаснији играч, при чему му Луваву тренутно бежи само 0.2 процента. 

На основу података из табеле, израчуната је ефикасност шута из игре (eFG%) која узима у обзир шутеве за 2 и 3 поена. 

За Џордана Нвору (J. Nwora) eFG% износи 58.5%, што га сврстава на 3. место међу 10 приказаних играча.

Табела најефикаснијих играча по eFG%:

1S. VEZENKOV (OLY)61.8%

2T. LUWAWU-CABARROT (KBA)58.7%

3J. NWORA (CZV)58.5%

4K. NUNN (PAO)57.9%

5S. FRANCISCO (ZAL)57.0%

6T. DORSEY (OLY)56.2%

7N. HIFI (PBB)49.7%

8C. EDWARDS (VIR)48.5%

9M. JAMES (ASM)47.4%

10D. BACON (DUB)44.7%

Напомена: eFG% мери колико поена играч постиже по шуту из игре, при чему се тројка вреднује 50% више од двопоена. Ова метрика не укључује слободна бацања.

Edited by Вујке
  • Like 2
Posted

Zvezda ako se planira "ozbiljno baviti" EL, mora zadržati Nworu i (ili) Batlera... ovaj drugi vrlo lako može nazad u NBA..

Nwori se mora ponuditi velika plata i vezati dugoročnim ugovorom...

Budžet nam je ogroman dijelom što imamo dosta igrača na platnoj listi, što je s druge strane uslovio veliki broj povreda.. Nwori na trenutnu platu dati Kenanovu ovosezonsku i ako mu se ne ide po svaku cijenu iz BGa, ostaće.. 

U suprotnom nije do love..

Posted (edited)

Jel nam ovo zalizani najavljuje Djurisica?

Ne bih voleo da ga potpisemo sada i stvorimo jos vecu guzvu i konfuziju. Mozda na leto, ali u ovom trenutku nam treba kao cir na guzici.

Edited by fradler
Posted
4 minutes ago, fradler said:

Ne bih voleo da ga potpisemo sada i stvorimo jos vecu guzvu i konfuziju. Mozda na leto, ali u ovom trenutku nam treba kao cir na guzici.

Mozda ga i potpisemo sad,ali veruje da bar kod nas sad nema.mesta i nece igrsti,proslediti ga nekome kome je potreban i da nabija formu za sledecu sezonu.

Posted
38 minutes ago, fradler said:

Najverovatnije ce do kraja sezone u Megu pa sledece kod nas 

Posted

Duboko verujem da se ovaj tim neće raspasti nakon Kupa i da ćemo na kraju zauzeti dobru poziciju pred PO EL.

Inače, Kalinić i Codi imaju odličan odnos i van terena i često su zajedno. Codi je bukvalno dobar sa svima i pravi je floor đeneral i van parketa.

• Like 2
Posted

“Kada pogledam, osećam da je trener doneo pravu odluku za Kup, da me fizički bolje pripremi, i mentalno da se napunim i osvežim jer je duga sezona. I da, osećam se, osećam se neverovatno, fizički i mentalno ponovo”, naglasio je Moneke.

Ерџан Османи, Ајзеа Мајк, Микаел Јантунен... науљите се. 😤