Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Imamo skor 16-10. Do kraja je još 12 kola. Da dobijemo svaku drugu u proseku, biće 22-16, što je moguće da bude i direktan play-of sa 6. mesta, ako nam se malo poklope drugi. Moja verovanja su da će biti i više pobeda. Realna, a ne navijačka verovanja. Navijačka su takva da ćemo dobiti sve do kraja.

• Like 4
Posted

Šta bi ono u 4Q? Jel dozvoljeno onako igrati odbranu? 😮

Nisam siguran ni da bi se Nagetsi s Jokićem naigrali kad svemoćni Šemi, Dzoel i Kalina zategnu difens. 

Spektakularno zaista. Ponovo smo u poslednjoj dionici samleli protivnika, kao što je to bio slučaj protiv Olimpiakosa, Žalgirisa, Armanija...

Odigrali smo 2 četvrtine solidno, treća kanal, i onda rapsodija...

Imam utisak da možemo znatno bolje od onog sinoć ali jasno, najbolje treba čuvati za "krešendo", od aprila...

Bravo Saša, bravo tim!

• Like 4
Posted

Bratina Odželej kakav verticality sunce ti jebem :krstipd4:  Juče najbolji kakač ekipe sa 9 skokova, sve iz mesta maltene. 

Da je ušla jedna od šutnutih trojki, maltene savršena utakmica.

Juče ama baš baš ništa i nikome za prigovoriti. Brisanje patosa u Q4 sa protivnikom koji je do tada ubacio sve što je šutnuo.

I ne slažem se da ne treba Carter, ako je momak zdrav i full spreman. Svakako neće guliti 25plus minuta, pitanje je i forme sada samo mislim da može da krade minute posebno u petorkama sa Batlerom.

btw...najbolja smo skakačka ekipa EL, hvala ti Bože i Sveti Petre da konačno nemamo mlohavu kitu pod košem nego 5 rmpalija gde se svako zaleće na svaki skok

• Like 6
Posted

pošto sam morao da vodim ženu na rođendansku večeru u kafanu, sem praćenja na sofascoreu nisam gledao tekmu, sem što sam došao kući tačno na kalinićevu trojku. onda sam nakon upoznavanja novih funkcija televizora koje sam dobio sa A1 TV uspeo nakon pola sata da provalim kako da premotam snimak, tako da sam 2x gledao 4/4, jednom premotano a jednom u reprizi gde se početak 4/4 tačno namestio kada se završio snimak.

iskreno moramo priznati da ni mi nismo dali koš od devetog do petog i po minuta. skoro 4 minuta bez koša na obe strane tako da je tu bila masivna klackalica ko će prvi da proradi. hvala bogu da je obradovićeva nasilnička strategija proradila i pobedila, prvo belivuk-style proterivanje protivnika kroz mašinu za mlevenje mesa na sitnu šajbnu i kada su već mrtvi u svakom pogledu, fizičkom, psihičkom, komegod, na teren na 6.22 do kraja ulazi hitmen nwora da dokrajči njihove poslednje ostatke. i tako dolazimo do skora 25-6 koji nije tako daleko od onog koji često navodimo kao benchmark za nečiju igru ili sunovrat, 27-2 oly monako u polufinalu F4. tako da mislim da od sinoć imamo utakmicu kojom saša može karijerno da odgovori na te kritike.

nadam se da ćemo imati snage da se i sledeći put vratimo kao sinoć i dobijemo skoro nemoguće, iako to nije jedina takva pobeda ove sezone u areni - monako, oly itd.

mislim da skor 8-4 do kraja nije nemoguć, čak štaviše ovaj optimizam je umeren ali igramo gomilu sranja od (izvinjavam se, meni) nebitnih stvari od srpskih utakmica do kraja i samo da nas to ne ukanali. mada deluje da sašu zabole za te nebitne stvari sem što ponekad pretera u toj hiperventilacija (epizoda kostolomac). videćemo gde će dovesti 24 pobede na kraju sezone, ako budemo tu. opet imamo ludačke snove. btw trenutno je rasprodaja airserbia karata, samo kažem.

• Like 1
Posted
12 minutes ago, NMX said:

I ne slažem se da ne treba Carter, ako je momak zdrav i full spreman. Svakako neće guliti 25plus minuta, pitanje je i forme sada samo mislim da može da krade minute posebno u petorkama sa Batlerom.

Vrlo teško sa njim može u petorku, Karter je igrač koji zahteva loptu u rukama, kao i Batler. Na početku sezone Karter je uzimao preko 12 šuteva po utakmici, uz 2,3 asistencije i 3 izgubljene lopte po meču. Mi već imamo dva igrača koja zahtevaju glavnu ulogu i uzimaju veliki broj šuteva i njima ne treba smanjivati ulogu, a nisam siguran da Karter može da se uklopi u ulogu igrača za 10-15 minuta na terenu, bez previše lopte u rukama.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, TB Told said:

Vrlo teško sa njim može u petorku, Karter je igrač koji zahteva loptu u rukama, kao i Batler. Na početku sezone Karter je uzimao preko 12 šuteva po utakmici, uz 2,3 asistencije i 3 izgubljene lopte po meču. Mi već imamo dva igrača koja zahtevaju glavnu ulogu i uzimaju veliki broj šuteva i njima ne treba smanjivati ulogu, a nisam siguran da Karter može da se uklopi u ulogu igrača za 10-15 minuta na terenu, bez previše lopte u rukama.

Uzimao šuteve u ekipi gde zbog povreda nije bilo drugih opcija. Šta znam, mislim da će mu Sale naći meru i ulogu, plus je dečko preinteligentan košarkaš sumnjam da će silovati. Ovo sve pod pretpostavkom da je fit i da zaigra makar na 70% onoga sa početka sezone.

Nego, sad gledam. Mi u preostalih 12 kola igramo protiv (trenutno) sedam najgorih ekipa EL

Makabi

Efes

Bajern

Baskonija

Partizan

Pariz

Asvel

Jbg, neki drugi put ću se ugristi za jezik ali zaista - sad ili nikad. 

• Like 2
Posted

У нека друга времена би Звезда после седам тројки Иша Вејнрајта и извесног Бара Тимора клонула духом и одустала од утакмице. Радује ме да за ову Звезду у овом времену то не важи јер ова Звезда не зна за одустајање и спремна је да већ у следећем поседу узврати противнику. Речима једног симпатичног декице... нећу да видим доле главу. Нашим играчима је глава увек поносно подигнута, а мисли усмерене готово искључиво на терен како би се за 40 минута обезбедио добар резултат. Кад је такав приступ у току утакмице, не знам коме може да смета глупирање Монекеа, Нворе и осталих кад се утакмица заврши.

Тренеру највећи кредит дајем на рачун тога колико верује својим играчима. Сви ти момци су велики кошаркаши који кошарку играју да прехране породице и сигурно да на овом нивоу сви мање-више знају шта је потребно да ураде. Неки тренери то не схватају и мисле да резултат може доћи само уз њихов micro-management. То просто (више) није тако и постаје све јасније да нека аутономија ипак мора да буде дозвољена онима који држе лопту у рукама и кроје исход меча. Јасикевичијус је то схватио, смирио се и освојио Евролигу. Надам се да ће и Саша да настави да верује овој екипи јер је она феноменална и у физичком и у техничком и у менталном смислу. 

• Like 3
Posted

Dobro igramo, ali imam utisak da nam je tim dostigao neku vrstu homeostaze u kojoj 8-9 igrača ima vrlo bitne uloge i ako bi neko od njih bio van pogona, bojim se da bi se itekako vidjelo.

Tako, samo da zdravlje posluži Kodija, Batlera, Kalinu, Izundua, Bolomboja, Nvoru, Semija, Čimu i Jaga. Praktično, samo mi se Dobrić čini kao podnošljiv gubitak od igrača koji igraju EL.

Posted

Ja bih bio zadovoljan sa skorom 7-5 do kraja sto bi znacilo 23-15 i trebalo bi da je to 6 mjesto i direktan plasman u play off..

Posted

Koliko god svima Ojeleye prirastao za srce, Moneke je igrač koji ima značajno veći plafon od njega i sposoban je da bude nosilac na obe strane parketa. Odigrao je par nešto slabijih utakmica i odmah se potežu neke preterane kritike. Odlično je što Saša dobro balansira sa tim da mu ne ubije skroz samopouzdanje i daje mu šanse da greši, ali sa druge strane nema problem da ga prikuca za klupu kada mu ne ide, kao sinoć. Od svih igrača, deluje mi da Kalinić ima ubedljivo najveći kredit u ekipi i da je jedini koji igra ponekad previše bez obzira na situaciju na terenu. Sjajna pobeda sinoć protiv šuterski raspoloženog protivnika koji je, uprkos kvalitetu, nekako delovao obezglavljeno bez Bryanta. Sve vreme sam imao utisak da se samo mi pitamo.

Ne znam kako nisam ranije primetio, ali ima nešto Duncanovsko u Bolomboyu, ima tu neku smirenost koja kao melem deluje i na ostatak ekipe.

Deda opet ni sekund, drago mi je što izgleda da je i Saši jasno da je on igrač za sami kraj klupe ili da bude van 12 ako se još neko oporavi uskoro. 

• Like 8
Posted
13 minutes ago, NMX said:

Uzimao šuteve u ekipi gde zbog povreda nije bilo drugih opcija. Šta znam, mislim da će mu Sale naći meru i ulogu, plus je dečko preinteligentan košarkaš sumnjam da će silovati. Ovo sve pod pretpostavkom da je fit i da zaigra makar na 70% onoga sa početka sezone.

Nije to pitanje silovanja, već jednostavno načina igre i uloge koja njemu odgovara.

Ne razlikuju se te brojke koje je imao kod nas u te tri utakmice od brojki iz Unikahe.

U poslednjoj sezoni u ACB ligi je imao za u proseku 21 minut na terenu, 9 šuteva, 3,7 asistencija i 1,6 izgubljenih lopti. 

• Like 1
Posted

Niko nije pisao (ili sam propustio) - Vasa je na kraju dobio poprilicne ovacije i skandiranje "Vaso cigane" prilikom ulaska u tunel. Na sta je on odgovorio aplauzom i ❤️🫶

Poprilicno nas je 'ispostovao' juce. 🙂 Mada generalno igra lose.

Apropo Batlera, protiv Dubai-a msm da je krenuo petorku na pocetku 2. poluvremena, ali posle 4,5 minuta je sam trazio izmenu.

Tako da mislim da nije naviko, spreman da igra sa ovim intenzitetom duzi vremenski period.

• Love 1
Posted

Upadljivo je da kad je Butler na parketu mnogo toga se napadački vrti oko njega. Možda on nema preveliku minutažu ali ima visok usage rate i protagonizam. Mislim da mu je nađena prava mera za ovu fazu sezone, a ako se dokopamo play offa da će igrati još više. Takođe, mislim da mu je minutaža dozirana jer ostali imaju tendenciju kad je on na parketu da budu statičniji i čekaju šta će on da napravi. Butler se inače stalno nešto kliza, zapinje mu lopta i slično, ali u tim momentima kao da čitav kontinuum vreme-prostor prilagodi sebi, sve se uspori i on ima fantastičnu mikro tehniku da se izvlači iz tih situacija. Čini mi se da sa većom lakoćom radi tehnički kompleksne stvari nego one jednostavnije koje kao da ga ne motivišu dovoljno pa mora da doda neki twist svakom potezu. 

• Like 2
Posted
20 minutes ago, quentin said:

Praktično, samo mi se Dobrić čini kao podnošljiv gubitak od igrača koji igraju EL.

Dobrić dok je bio povređen Davidovac je imao minutažu... često upravo na poziciji 3... čuvao i protivničke ball handlere... 

Posted

Каква атмосфера и величанствена винтиџ Дејо Радоњић 4. четвртина, недостајало ми је то...😏
Оно што сам ја приметио код Монекеа, покушава одма да заврши на обручу без да покуша некад да финтом шута дигне противничког играча, а синоћ је наспрам себе имао Отуруа који је фантастичан рим протектор, и 2 пута је био изблокиран, не би било лоше да дода и то у своју игру. А оно што је једино за критику код њега у последњих неколико утакмица, онако из главе, су лоше дефанзивне ротације и читање, па онда превише помаже у одбрани, мада, руку на срце, могуће да је то и био неки план узевши у обзир да је Вејнрајт био на испод 30% за 3 пре утакмице са нама, мада лошег дефанзивног читања је било у неколико наврата у претходне 3-4 утакмице. Биће то све добро, не сумњам у њега.
Коди игра сезону живота. Против Дубаија је неколико пута Кабенгелеа спречио да га постује доле, исто и синоћ Отуруа, а не зна се који је јачи од ове двојице, Коди мора да остане. Не постоји плејмејкер са таквом физиком у Евролиги. 
Калина отворио 4. четвртину онако како само он уме, и ако је неко заслужио да затвори утакмицу тројком, он је. Звездин херој из сенке!
Саша припрема утакмице 10/10, онакви проценти шута какав је Хапоел имао до почетка 4. четвртине су апсолутно нереални, усуђујем се да кажем да би ово био блов аут да их није толико ишло. Начин на који смо скакали је фасцинантан.
Један шокантан податак : Имали смо више офанзивних скокова него они дефанзивних, 20-18, не знам да ли се то икад десило.

Posted
4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Butler se inače stalno nešto kliza, zapinje mu lopta i slično, ali u tim momentima kao da čitav kontinuum vreme-prostor prilagodi sebi, sve se uspori i on ima fantastičnu mikro tehniku da se izvlači iz tih situacija. Čini mi se da sa većom lakoćom radi tehnički kompleksne stvari nego one jednostavnije koje kao da ga ne motivišu dovoljno pa mora da doda neki twist svakom potezu. 

BUTLERVERSE

😇

Posted

Sve vreme se juče razmišljam ovaj Vejnrajt na kog me podseća.

MV5BYzdhYjJkY2UtYzU5MS00NGUwLWEyZDQtOTdj

Onaj neandertalac iz ICE AGE što mu vrate dete na kraju.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
11 hours ago, Nini3112 said:

On nece imati ulogu kao kod Janisa tako da ce se i broj poena svakako smanjiti

Mozda bi imao da nismo imali plavsica samo kao izmenu, sad imamo izundua i motiejunasa.