Žilee Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nama Boki moze biti mozda i glavni sraf za pobedu sutra.Ipak neko mora da se rva sa Oturuom ,a da ne spominjem Motlija i Odiasea koji igraju u paru u poslednje vreme. Bice veoma zanimljiva utakmica i verujem da ce biti na manji broj poena na nekih 80 mozda cak i ispod.
Bejn Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Žilee said: Realno gledano,po kvalitetu ekipe i igri kad smo na nivou,aba ligu osvajamo bez domaceg terena. E sad videcemo kako ce to izgledati kada zato dodje vreme,ali najrealnija je prica da ce se Dubai gurati to da osvoji za svoj prvi trofej u bogatoj istoriji kluba. Pričano i prošle godine u ovo vreme. Srećom ABA liga je sada nebitna i služi samo za patkometrisanje sa ovima preko brda. Edited 1 hour ago by Bejn 1
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Svaki poraz u aba ligi jeste kiks ali ih takođe ne treba smatrati ne znam kakvom katastrofom dok ne krene plej of koji je jedino i bitan. 3
Žilee Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Bejn said: Pričano i prošle godine u ovo vreme. Srećom ABA liga je sada nebitna i služi samo za patkometrisanje sa ovima preko brda. Da se Boki nije povredio protiv Armanija ,ubedjen sam da bi osvojili glat.Ali kad ti se povredi najbolji igrac u sezoni teze to ide malo 3
Bad Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago ABA lige, KLSove i kupove smo se naosvajali, treba nam nekoliko ručnih kolica sa popakujemo sve te pehare. PO EL smo igrali samo jednom, nemamo ni jednu pobedu, tako da naravno da bih žrtvovao jednu sezonu u domaćih takmičenjima za F8, a što da ne sanjamo i o F4. Za mene je sve podredjeno tom cilju. 1
m0k1 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 57 minutes ago, Sinnerman said: Da li vi mislite da u ligama Izraela, Turske, Italije i Grčke, naši Evroligaški protivnici igraju protiv golobrade omladine koja samo što je ušla u prvi tim? Mi smo se juče lepo izblamirali. Poprilicno sam siguran da je Aba liga jaca od Izraelske lige, a vrlo verovatno i grcke. Mislim da ni Italijanska nije daleko (ako je uopste jaca) a jedino bih rekao da je turska liga solidno jaca od Aba lige. I, naravno, spanska luga koja je najjaca (i kreteni sa arenesport koji je skoro pa ne prenose uopste). 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, m0k1 said: Poprilicno sam siguran da je Aba liga jaca od Izraelske lige, a vrlo verovatno i grcke. Mislim da ni Italijanska nije daleko (ako je uopste jaca) a jedino bih rekao da je turska liga solidno jaca od Aba lige. I, naravno, spanska luga koja je najjaca (i kreteni sa arenesport koji je skoro pa ne prenose uopste). Nisi odgovorio čoveku. Nije on napisao da su te lige jače nego da smo se izblamirali protiv dece.
Guru Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mega skoro nije bila gora, pre ove utakmice su imali skor 5-9 i postizali 84.7 poena, a nas su dobili ubacivši nam 107 poena. Neozbiljno je porediti to sa porazima drugih evroligaša od ekipa kao što su Mursija, Tenerife, Hapoel Jerusalim i Trento, jer je razlika u kvalitetu između njih i Mege ogromna. A ako ćemo da se poredimo sa drugim evroligašima svakako ima i kontraprimera: eto Oly ima 16-0 u prvenstvu, Žalgiris 15-1, Dubai 15-0, Monako 16-2, Real 16-2, Fener 16-2, bolje da se ugledamo na njih nego na ove što gube. 3
Petkovic Miroslav97 Posted 56 minutes ago Posted 56 minutes ago Tukla nas je mega i 24 i 22 , 21, 18… Nije nam prvi put da izgubimo od prepaljene dece. Očekivao sam pobedu, ali ni ovo nije toliko loše. Stekao sam utisak i protiv Bosne i sada, da neki igrači očekujuvda će ekipe iz donjeg dela tabele da im skinu gaće. Nema lakih pobeda ni ispred zgrade, kamoli protiv najtalentovanijih igrača Mege.
Geronimo Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago Zasto nas ubijaju protivnicki pik centri - igramo svic i intenzivno pritiskamo spoljne. Koliko god bili dobri za ovaj tip odbrane, Kodi je ipak bek, a na 4oci imamo samo rubne dvometrase. Ok, i odbrana nije da funkcionise u poslednje vreme, ali ovo je sistematski rizik koji je preduzet. Stavljam Oturua u fantazi za sl. kolo :) , zajebavacete me kad bude fejlovao. Pak, ono sto je sjajno, respektabilni smo u defanzivnom skoku (5ti DRB%), odnosno ovaj tip odbrane nas tu ne kosta previse. Boki moze da nas dodatno unapredi, deluje da u njegovim nogama ima jos onih defanzivnih skokova kada se zaleti sa trojke i uzme loptu visoko... Btw, zanima me bas sta kazu brojke za ovogodisnju i proslogodisnju svic odbranu. Ritam je totalno drugaciji, kod Sfere smo imali i masu sviceva da smanjimo mismec i imali smo Bokija, dok kod Saleta cesto laziramo udvajanje kako bismo naterali ball handlera na pas, ali bas me zanima uticaj Filipa ka je bio na poziciji 4. Fica je tanak defanzivac posebno na closeout-u, sklon je da juri bananu pp svaku cenu, ali imam utisak da je njegovih 210 znacilo u reketu kad Boki pritiska beka... Inace, ove godine mi smo druga ofanzivna skakacka% ekipa EL, a Hapoel drugi u defanzivnom% skoku posle neprikosnovenog Reala. Ako bi Izundu, Boki i Cima naceli tu Oturua, Motlija i Vejnrajta, znacajan broj drugih napada bi nam izuzetno olaksao zivot. Kada pricamo o Hapoelu prva asocijacija je hiljadu bekova koji mogu da kreiraju za sebe - ali fakat je da su defanzivno vrlo zajebani i da reket drze pod kontrolom.
Sinnerman Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 48 minutes ago, JPM said: Nisi odgovorio čoveku. Nije on napisao da su te lige jače nego da smo se izblamirali protiv dece. Ne da mi nije odgovorio nego se pošteno izlupetao i za nabrojane lige.
JPM Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago Zanimljivo je da i Miško pravda poraz od njegove Mege, što na sve baca posebnu sumnju.
Don Dusko Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago 47 minutes ago, Guru said: Mega skoro nije bila gora, pre ove utakmice su imali skor 5-9 i postizali 84.7 poena, a nas su dobili ubacivši nam 107 poena. Neozbiljno je porediti to sa porazima drugih evroligaša od ekipa kao što su Mursija, Tenerife, Hapoel Jerusalim i Trento, jer je razlika u kvalitetu između njih i Mege ogromna. A ako ćemo da se poredimo sa drugim evroligašima svakako ima i kontraprimera: eto Oly ima 16-0 u prvenstvu, Žalgiris 15-1, Dubai 15-0, Monako 16-2, Real 16-2, Fener 16-2, bolje da se ugledamo na njih nego na ove što gube. Pomeni i KKP. I oni imaju samo 1 poraz u ABA.
Knipex Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago Ne znam kako vi, ali meni je zanimljivije gledati ligu u kojoj možeš da izgubiš od više od 2 ekipe (Partizan i Budućnost). Biće sad zanimljivih utakmica kada se spoje divizije. 4 ekipe gde svaka svaku može da dobije plus Cedevita koja može da spotakne nekoga, meni je to odlično. Na početku sezone, kada se pričalo da li jak KLS ili ABA bio sam za KLS, ali sada uviđam da je ipak bolje. Šteta što nema neka jača ekipa sa naših prostora umesto Dubaija. Oni baš odudaraju od lige, prvenstveno geografski zbog udaljenosti i putovanja. Da ima 2 evroligaške i 4-5 evrokup ekipa to bi bila milina za gledati.
Shunsuke Nakamura Posted 2 minutes ago Posted 2 minutes ago Ima i do nezalaganja, ali ima i do toga što neki igrači nemaju neki veliki kvalitet ili imaju velike mane na jednoj strani terena. Izundu je bio grozan na def. skoku i odbrambenim rotacijama. Kad ga upariš sa Dedom u reketu onda dođe do toga da nas Mega siluje na skoku. Jago je igrao predugo, i počeo je da bude kontraproduktivan, ali tu je kumovao i Saša koji je ostavio Batlera na klupi, a Nvore kao što znamo nije bilo. I za kraj Miljenović. Tehnički limitiran igrač po mom mišljenju. On u ABA ligi šutira 40% za 2, 30% za tri. Njemu je uloga trećeg pleja max u EL ekipi. Jago je klasa ofanzivno klasa iznad Miljenovića. 1
Geronimo Posted 1 minute ago Posted 1 minute ago @Misko - on je odlican sluga, ali rdjav gospodar - odnosno dok si u situaciji da ne zavisis od njega tesko da ima boljeg partnera sa jacim vezama, raznovrsnijim igracima. Pak, ako se vezes za njega u potpunosti, on ce to pre ili kasnije iskoristiti, sto je uostalom i prirodno... @Mega - ne dopada mi se Djulovic, iako ima dimenzije mahom vidim samo ofanzivni doprinos. Morao bi znacajno da napreduje da bi mogao do EL minuta. Nikolic iz Borca mi se znatno vise dopada. Bekovi Mege su mi totalno nja, kontam da se Grobari loze na Drezgica zbog istorije. Intrigantne su mi Srzenticeve dimenzije, ali on je bas zelen. Pak, Boguljub i Suigo su mi kul. Bogoljuba, jasno, Misko sprema za NBA, ali treba stati u red kad tamo ne prodje (jer ipak nije Markanen nit je Holgrem, pride sut za 3 nije stabilan). Vrlo specifican i vrlo potencijalno zajeban igrac, preduge ruke, siguran s bacanja, aktivan u skoku. Delovao je kao dobar decko, sasvim korektna glava. I njemu treba vremena, ali potencijalno moze imati opasan uticaj na obe strane terena. Pak, Italijan mi ima neki Plajs vajb, mada ne mogu da argumentujem. Ne znam ima li obaveze prema Armaniju, ali odavno nisam video krakatog centra koji mi se svidja. I to je sve sto imam da kazem sto se tice Mege...
Recommended Posts