Dzo23 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 15 minutes ago, Chaos Is Me said: Da li neko može da objasni defanzivnu ideju sa Dedom na protivničkim ballhandlerima ili to spada u domen izvanzemaljskog? Zato što je upalilo jednom, protiv Žalgirisa u Areni na Francisku, i Saša vjerovatno misli da to može često da bude adut. 1
VISOKOLETAC Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 59 minutes ago, JPM said: Davidovac trči pored njega, kao farmeri kad uteruju kokoške u ambar. Ne bi me čudilo da je čak nešto i vikao pored. Ovo ovde nije greska Davidovca, vec je Izundu zaksnio da pomogne, a i Kodi je odigrao piskasto. Pogledajte kako je Kodi odigrao, pa recite cija je greska. Ne gleda se koliko je puta Moneke ispao, ali je ovo uzeto kao greh Davidovcu, a uopste nije on kriv. Da ste pustili ovaj klip duze, videli bi na koga se cela klupa na celu sa Saletom ljuti. 3
GameChanger Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 27 minutes ago, Dzo23 said: Zato što je upalilo jednom, protiv Žalgirisa u Areni na Francisku, i Saša vjerovatno misli da to može često da bude adut. Upalilo je i na blic protiv Sortsa u Areni. Tada je Tj napravio problem Buki par puta, Deki uso i zbunio malog svojom sporoscu. Ne menja bitno sustinu al eto da zavedemo i taj momenat. Generalno on mozda i moze da poremeti ove koji vole da hobluju parket ili idu na pokudistancu, ali i to moze da postoji samo kao blic opcija i to kad sve u odbrani mimo njega funkcionise, a nikako kao konstantan defanzivni specijal.
astrix1402 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Meni je Deda jedan od favorita i omiljenih igraca u KKCZ, taako da i kad ga kritikujem, to nekako bude sa merom. Da je los, jeste, ali sa njim se bas ne zna, kad ce da poludi i da usere protivnika u potpunosti. Ne desava se to tako cesto vise, ali ja verujem. Takodje, ja nemam sta da zamerim Yagu, da je za ovaj nivo, svi znamo da nije, ali covek je tu i daje sve od sebe, on bolje ne ume. Mnogo veci problem je trener, koji ne moze da adaptira tj. nauci proverenog NBA igraca osnovnim stvarima, da bude koristan za bar 10 minuta na terenu. I tu uopste ne krivim Deventea, samo mi bude krivo, jer mislim da bi nam on podigao plafon i da bi mogao u jasnom sistemu da bude koristan. Takodje, nisam ni nesto preterano odusevljen sa pobedom u MIlanu, losi smo bili, ali pobeda maskira nasu losu igru. Videcemo vec protiv Monaka, kako ce to da izgleda. Ne ocekujem pobedu, ali bih voleo da se vidi neka jasna postavka u nasoj igri i da budemo u nekom dobrom takmicarskom ritmu. 1
Guru Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, Chaos Is Me said: Da li neko može da objasni defanzivnu ideju sa Dedom na protivničkim ballhandlerima ili to spada u domen izvanzemaljskog? Pretpostavljam da je ideja da ih u začetku napada koliko-toliko uspori dužinom, a da posle prvog bloka na lopti ide automatski switch i da se tako dobije Davidovac na protivničkom visokom igraču, što je mnogo bolja varijanta nego kada je primarni defanzivac bek (koji nije CMM). Problem je što je on ujedno i jedan od lateralno najsporijih krilnih igrača u EL (verovatno i najsporiji), tako da u ovakvim situacijama kada šatro pritiska po celom terenu nikakav blok nije potreban da bi ga ball handler sa lakoćom ostavio u prašini. A meni lično je i uvek problem kada se izrazito levorukom igraču ovako otvori prodor u levo, isti ovaj Elis je u situaciji kada je morao da završava sa desne strane pokušao da se izvije na levu ruku i leđima okrenut ka košu bacio neku frljoku koja nije bila ni blizu da uđe iako je bilo polaganje. 9 1 1
Nini3112 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kakva su ocekivanja za sutra? Umeli smo da ih dobijemo tamo 1
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Da citiram našu trenersku legendu: "Što se tiče očekivanja, mi ćemo dobiti taj meč" 5
GameChanger Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Monako je vezao 5 pobeda i polako pocinje da radi i Marfijev zakon. Realnije je ipak da useru nas pa puknu od Reala, ali ajde da se nadamo. 3
Shunsuke Nakamura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sferopulos je isto često volio da započne utakmicu sa Davidovcem. Na derbiju i protiv Barse, najvećim gostujućim pobjedama prošle sezone, počinjali smo sa Kodijem, Kalinom, Dedom, Braunom i Džoelom. Jedan bek, tri krila i centar. Napad je strašno patio, ali smo dobili sa bolji skok i odbranu. To je bila odbrana u kojoj su svi sve preuzimali. Neutralisali smo napad Partizana koji je tada bio dosta dobar sa Karlikom. Deda može da se iskoristi za neke specijal varijante. Da nije tako ne bi uspio da pronađe minute i ulogu kod svih trenera sa kojima je radio. Radonjić, Pešić, Sferopulos, Obradović. Pohvalno o njemu je govorio i Dule Vujošević u njenom podkastu. 4
Čočo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Šta znam. Ja mislim da ćemo čak da dobijemo Monako ali da ćemo puknuti od Virtusa. Monako nam nekako leži godinama unazad. 1
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Nemaju te projekcije neki veliki značaj još uvek jer se značajno menjaju posle skoro svakog kola. Imaće više smisla na nekih 7-8 utakmica do kraja. Edited 3 hours ago by Урош19 2
dunaj95 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, Borky said: Sad mjenjas teze i shvacas moje primjere bukvalno. Ti si napisao da ne trebaju takvi igraci u ekipi kad imas 27M budzet a ja sam ti dao primjer da svi klubovi koji imaju minimalno toliki budzet imaju domace igrace koji jako malo doprinose i nisu bitni za rezultate na terenu. Kod nas domaci igraci imaju minorne uloge i igraju po potrebi tipa Davidovac jer mjenja na 4 zbog toga.sto nam rezervna 4 igra na 5 vecinu vremena. Dobric je sigurno u rangu gore pobrojanih igraca u ovom trenutku a o Kalinicu necu ni da pricam al opet ne zelim da ulazim u raspravu o bukvalnom ucinku igraca vec o tvojoj tvrdnji da ako imas pare moras imati 16 mamojeba ako zelis neki rezultat. Kladim se da ako Real npr. bude imao losu sezonu nece najebati Abalde i nece u njega niko uperati prstom al ce sigurno da gledaju ucinak npr. Maledona,Okekea,Lajlsa... pa onda kako ih je koristio trener i ako ih nije koristio zasto nije. Znas nije problem Ljulj vec ako koristis Ljlja vise od Maledona. (Ovo je samo primjer ne moras odmah googlati statistiku,naravno da ga ne koristi). Niko nije rekao da se treba imati 15/16 mamojeba... to čak nije ni funkcionalno. Samo sam rekao da kvalitet treba biti generalno ispred pasoša ... A brojeve mi nije bilo teško izvaditi jer sam znao da su navedeni igrači mahom vodonoše u EL... niko prstom ne bi ni upirao u Davidovca da on igra 6,7 min.. A Bgm kad odigra 15min + to je onda poprilično upadljivo za oko u većini slučajeva... Projektovana uloga Dobrića i Davidovca ove sezone je idealna 11,12 igrači...jer to je godinama unazad njihov plafon i maksimum iz kojeg oni mogu biti korisni...a sada se postavlja pitanje koliko luksuza imamo da platimo tog 11 i 12. igrača...da se razumemo ne virim momcima u džep, šta više ,lično mi je drago što imaju jake plate, ostaje lova kod nas ...naši su to momci, dobri su.. Al' pričam za prethodne sezone kada su isti bili uži članovi rotacije a imali su plate za koje si mogao dovesti bolje strance... Mišljenja sam da kada igrači dosegnu zenit i krenu padati, ugovore im treba ispoštovati a tražiti mlađe, perspektivnije zamjena, strane, domaće svejedno... Jer iako smo povukli paralelu sa Olijem, Paom , Barsom, Realom...mi nismo ta liga platežno, renomeom kako god... Jer oni za 3, 4m dovode evropski krem i onda je taj 11. 12. Igrač poprilično nebitna stavka... a kod nas treba da bude x faktor... 11 hours ago, Guru said: ... a da prethodno nikada nisi igrao ni plejof u ovom sistemu takmičenja, iako si učestvovao u 7 od 8 sezona od uvođenja istog (ne računajući onu prekinutu zbog COVID-a, kada ga izvesno isto ne bi videli). Mislim možeš u teoriji da pucaš na šta hoćeš, samo je malo smešno kada se uzme u obzir ko puca i kakav mu je domet u praksi. Malo su nam se dometi proširili poslednjih sezona sa ovim 20m+ budžetima... koji ku... igramo ako nećemo postavljati velike ciljeve...
forumko topic Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Monako je jedan od ozbiljnijih favorita za vrh, bez obzira na ove rane projekcije. Stabilan su tim, dosta igrača su tu zajedno godinama. I što je najvažnije, zadržali su Sašinu implementaciju. 1
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 30 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Dule Vujošević u njenom podkastu.
Guru Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11 minutes ago, dunaj95 said: Malo su nam se dometi proširili poslednjih sezona sa ovim 20m+ budžetima... koji ku... igramo ako nećemo postavljati velike ciljeve... I sa tim budžetima mi nismo ni blizu realan F4 kandidat, a još manje kandidat za EL titulu. F4 mahom igraju jedne te iste ekipe - Real, Oly, Fener, dolaskom Atamana u PAO oni su zamenili Efes, Barsa, sada se tu mota i Monako, pre toga je redovan bio CSKA. Mi smo pre ovih nenormalnih ulaganja uglavnom bili među lošijim ekipama u takmičenju, nešto uspešniji samo od Albe i Asvela, sada je realnost neka plej-in/plej-of zona, sve preko toga je pipe dream. 8
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ovde su mnogi prognozirali i bili ubeđeni da gubimo sva 4 gostovanja ( Žalgiris, Milano, Monako i Virtus) ja sam bio očekivanja da ćemo dobiti jednu, ev. Dve. Nekako mi Monako u ovom trenutku deluje kao preveliki zalogaj. Biću zadovoljan ako igramo košarku bez padova u igri, sa jasno definisanim rotacijama, očekujem i Bolomboja sa sličnom minutažom, možda koji minut više u igri. Da se ne predamo i ne spustimo gaće protiv tima koji ima isto pobeda kao i prvoplasirani Hapoel i samo dva poraza kod kuće ( Fener, Žalgiris) Ipak, porazi na strani od Baskonije, Partizana pa i desetkovane Zvezde mi daju nadu da možda možemo do ogromnog iznenadjenja. 1
mindgame Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Uzdamo se u ćelavog implementatora da mu proradi inat i da pokaže ponovo bivšem klubu kako ih nije slučajno dobio u Bgu sa 8 igraca u rotaciji… Ajmo Zvezdo, ajmo Sale…😁 Edited 2 hours ago by mindgame
Petkovic Miroslav97 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I još da se nadovežem. Kad je Nedović na parketu Nvora mora na poziciji “3” da ovaj nema gde da se sakrije. Napadati ga konstantno , težiti igru 1vs1 protiv njega (Videti pod Karlik Dzons i svaki derbi protiv Nedovića) Neće on mnogo igrati, nekih 12-17 minuta max. Ali treba iskoristiti to što je rupa u odbrani. Inače ga gotivim kao dete kluba, naš je navijač i dobar napadač, ali pišem isključivo o njegovim defanzivnim (ne)kvalitetima.
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Čini mi se da Monako dosta bolje igra od kada su dali veću minutažu i ulogu Hayesu. Theis je značajno slabiji ove sezone u odnosu na prethodnu (nadam se da nas sutra neće podsetiti na stara izdanja), ali zato je Kevarrius baš blue collar rabotnik koji im drži odbranu uz nezamenljivog Dialloa i iskusnog Blossomgamea. Dosta su stabilna ekipa i imho Spanulo to dobro vodi. James mi deluje već da je u fazi karijere kad se i sam preispituje oko svojih dosadašnjih metoda i deluje da mu je ovog puta zaista stalo da uzme taj trofej jer je sve individualno već odradio ali ostaće nedorečen i večno van istinskih velikana ako ne uzme EL. Igra i Mirotić nešto bolje u poslednje vreme, pa i Nedara za svojih 10-15 minuta. Ozbiljna su ekipa, želeće da se revanširaju za poraz u Beogradu, međutim ja nešto tradicionalno ne zazirem od njih za razliku od klubova mnogo većeg imena i tradicije. Nadam se da možemo da budemo konkurentni, a to će zahtevati dosta Nwore i Butlera u dobrom ritmu. 7
aleksa7 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 10 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Ali treba iskoristiti to što je rupa u odbrani. Неверовали или да, Недовић је ове сезоне непрепознатљиво добар дефанзивно, било да се закључак изводи из статистике или тзв. очног теста. Бројке које се тичу индивидуалног и дефанзивног рејтинга екипе и утицаја његовог присуства на терену на проценте шута противника су готово ненормалне ако се узму у обзир етикете које му се кроз каријеру лепе, вероватно оправдано мада често и под деловањем силе популарног мишљења. Добио је улогу у којој је лимитиран на 12-15 минута и очито му је задатак да одржи интензитет на максимуму док стартери нису у игри. Изнуђује фаулове у нападу, увек је близу свог играча, не бежи од контакта, добро користи бонус... генерално је екстремно присутан. Да ли због неке унутрашње мотивације да докаже да није чуњ, да ли због жеље да на тај начин откине још који минут првим звездама, да ли просто јер се подредио екипи са намером да освоји Евролигу — не знам, али делује изврсно. Жао ми је што нисмо могли да себи приуштимо да га таквог имамо и у Звезди, већ је морао (и требао) да преузме улогу лидера коју очито није могао да изнесе како смо ми хтели. Овосезонска верзија Недовића која пегла одбрану док напред блиста са 63/46/85 са све српским пасошем је мокар сан не само управа које воле да се бусају домаћим, него и већине навијача. Бројке које ове сезоне бележи у дефанзиви такође иду и у прилог Душкове легендарне изјаве о томе да одбрана није ствар вештине, него жеље. Што нисмо успели да је извучемо из њега док је био овде остаје енигма, а одговор је вероватно вишеслојан (Јанисов ауторитет, "лако ћемо код куће" Недин шмекерски наступ, наш третман Звездиног детета, немање потребе да се доказује за место у тиму или уговор, TikTok aesthetics клипови који се осврћу само на кошеве, и тако даље). У сваком случају, не треба га сматрати рупчагом у одбрани јер очито није, али слажем се да "Нвора на њега" мора бити идеја ако се нађу на терену у исто време; што опет нисам сигуран да ће се у дужим интервалима дешавати јер је Саша очито вратио Нвору у стартну поставу, а ни Спанулис није веверица. 1
No name Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Pre ove mini turneje, bio sam zadovoljan sa jednom pobedom koja je došla prošlo kolo. Sad imamo Monako realno vrlo teško. E onda idemo Virtusu i tu može itekako da se igra. Ako kojim slučajem tu uzmemo pobedu mi se vraćamo skroz gore na tabeli pred meč u BGD sa Dubaijem. Imamo za sada od 12 pobeda 4 na gostovanju i dve smo bili jako blizu ( Derbi, Valensija) ...tako da ide ovo sve korektno. Bitno je ostati u gornjem delu pred finis sezone. Prošle godine smo imali 16 /10, full poziciju i skor, a onda potpuni fijasko i samo "10 " mesto plej in . Ajde ove godine neka bude kontra, da u finišu napravimo seriju pobeda i napravimo iskorak. Edited 2 hours ago by No name 1
Nini3112 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mogu skroz da zamislim da sutra igramo ponovo bez Bolomboja
fradler Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago "Uvek je pitanje kako pripremiti ekipu i oporaviti, pripremiti na atipičnog protivnika, u ovom trenutku i najboljeg u Evroligi. Igraju na visokom nivou, vrlo su agresivni, na pogled se znaju, znaju šta rade, što je možda i mojih ruku delo." 6 1
3x3cz Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago 45 minutes ago, Nini3112 said: Mogu skroz da zamislim da sutra igramo ponovo bez Bolomboja Ma nije valjda tolika budala da igra bez njega.
Recommended Posts