Diogen Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 4 hours ago, Guru said: Preuzeo je ekipu na skoru 1-2, kakav crni odlični momentum, vrhunsko samopouzdanje i drugi najbolji defanzivni rejting. Ekipa je sa njim na klupi ušla u seriju velikih pobeda, najbolje i to da mu oduzmete jer vam se ne uklapa u narativ o ćelavoj neznalici. Paralelna stvarnost jbt. Samo cu na ovo da odgovorim, posto nema smisla polemisati kad se jos u preambuli zemene teze i onda neko na tome gradi svoj narativ. Ekipa jeste u odlicni momentum usla koincidentno sa Tomovicem, a zapravo kao direktna posledica smene trenera i opste poznatog i u praksi dokazanog faktora shok terapije. To je jasno cak i jednom kosarkaskom laiku poput mene. I mi jesmo licili i igrali kao ekipa sa visokim samopouzdanjem upravo za vreme trajanja efekta "shok terapije", kad smo ponajvise tranzicijom iz odlicne odbrane mleli protivnike i napravili nas najveci niz od 8 dobijenih utakmica upravo u tom oktobru. Pitanje je sta se desilo sa ekipom nakon prolaska tog efekta, gde je nasa igra (ne nuzno rezultati) iz oktobra, i kako su se to obecanja aktuelnog trenera o "imprementaciji ideja" i tome da cemo "biti jos bolji" tako pateticno izjalovile a mi smo izgubili u igri sve ono sto nas je krasilo i od Valensije u oktobru postali obicna vreca za udaranje i dobra ekipa za nabijanje kos razlike. Takmicenje je dugo, nije sve do nas, i druge ekipe igraju - sve to zvuci naizgled lepo ali nije nista drugo do prazna demagogija i abolicija odgovornosti. Zasto MI vise ne igramo - to je pitanje za naseg trenera i samo to mene interesuje. Razumem da nismo konkurent za F4, realno ni plej-in ekipa, ali OVO na sta mi licimo nakon dva meseca trenerovih "implementiranja" je njegova licna i personalna odgovornost, a ono blamiranje protiv komsija je bila prelomna tacka koja ce mu vrlo verovatno odrediti dalju sudbinu. I to ne kazem ja, jer sam vise puta i napisao da ja nisam za novu smenu trenera iz x razloga, ali ocigledno da od tog shamara od sadasnjeg fenjerasa govore igraci na terenu. Jer kad oni jednom provale slabost (trenera ocigledno nesposobnog da prekine serije protivnika koji nas sad vec lome u 1/4 i trenera koji preuzme ekipu sa drugim najboljim deffensive rating a sada primi lagano u dvomecu 200+ poena) i demagogiju (o implementaciji nicega, izdvajanju "najboljih igraca", blamantnim deljenjem minuta igracima nedoraslim ni Eurocup nivou...) - tom treneru se ne pise dobro i to nije nikakva novost kad u ekipi imas ogromnu vecinu stranaca. Uostalom, ukazivanje na odgovornost nije poziv na skidanje glave, te ne vidim cime je to SO zasluzio ili nas zaduzio da ga aboliramo odgovornosti za ovo na sta mu ekipa izgleda u januaru? Covek je uzeo ekipu skracenog rostera, integrisanje pojacanja i rehabilitovanih igraca je promenilo fizionomiju te ekipe, SO je na sve to podelio najblaze receno cudne minutaze pojedinim igracima, sto je sve rezultiralo potpunim remecenjem hemije i psiholoskog momenta igraca. Jednostavno, nije uspeo da odrzi momentum, da uklopi nove igrace a da ne poremeti jezgro ekipe, i sto je najgore trenutno uopste ne lici na coveka koji zna kako da spreci ovaj pad. Gledajuci ga kako na poluvremenu dolazi maltene do zapisnickog stola jer je krenuo da cestita protivnickom treneru je ocigledan signal loseg psihickog momentuma u kojem se on trenutno nalazi, slicnog momentuma u kojem je bio onaj Obradovic nedavno. A znamo kako se to zavrsilo... Sto se konkretno te "celave neznalice" tice, ja ga nigde i nikad i to ne samo na ovom forumu nisam tako nazvao jer takav ton sebi ne dozvoljavam, pa te molim da mi ne inputiras reci i ne macujes se sa nekim drugim forumasima kvotujuci moje upise. Mozemo da iznosimo suprotna misljenja ali nivo opste kulture komunikacije ne bi trebalo da bude sporan. 3
sinisat5 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 48 minutes ago, Diogen said: trenera koji preuzme ekipu sa drugim najboljim deffensive rating Mene samo ovo interesuje,kako smo mi nakon tri kola imali ovaj defanzivni rejting?Branio sam Sašu jer mi je bilo iritantno sto su ljudi jedva dočekali seriju loših rezultata da skoče na njega,svima je jasno da ne izgledamo dobro,i da se ne nazire izlazak iz ovog problema naročito jer se kroz izjave igrača vidi nezadovoljstvo,ali realno i ovdje se pretjeruje i ide iz krajnosti u krajnost. I baš me interesuje sta to Montejunas kog ovdje svi dižu u nebesa,ne znam da li je bila riječ kritike, daje više od Luke Mitrovića?Odbrana,skok,asistencije,poeni,manja plata?Da se razumijuemo ne svidjaju mi se ni jedan ni drugi i daleko su od centara kavi trenutno prolaze u ozbiljnoj košarci..
Blade Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 hours ago, Brajant Danston said: Jeste nepravda, ali generalno gledano mislim da nam ni on ne bi pomogao da naš klub gledamo u top 8. Sezonu pre te je pružio nikad slabiji otpor Partizanu u plej-ofu Aba lige. Niti jednom nije bio ni blizu da ih pobedi na strani u toj seriji, mada je to verovatno i bio najbolji Partizan u poslednjih dvadesetak godina. Ono što mi je nekako izuzetno karakteristično za ekipe koje Duško vodi je da brzinom svetlosti mogu da dozvole protivniku da im napravi seriju 20-0, ali isto tako i da se vrate za tren. Poslednje dve tri godine mi je Aba nebitna, ali nikad ne mogu da zaboravim onaj poraz od Partizana u regularnom delu, i to na strani, kada smo prvi deo igre imali nešto oko 20 poena prednosti i posle isto toliko izgubili. Elem, stvarno poštujem Duška, ali onu ekipu sa Nejpirom, Teodosićem i bila je tu sigurno još neka jaka glava, nije mogao čak ni on da vodi. Svakako, veliki gospodin, ali kao što rekoh na početku, sumnjam da bi nam čak i on kao neki dugoročni projekat doneo taj plasman među osam najboljih. To je sve SBB-KBB, ali misljenja sam da i da je ostao do kraja sezone na cijem pocetku je smenjen, ne bi napravio nista losiji rezultat od Sferopulosa. Jeste, ruku na srce, evo bas u ovom kolu u italijanskom prvenstvu se bas tako desilo. Nije mi Aba liga nebitna, nije mi nebitno nijedno takmicenje u kome ucestvuje Crvena Zvezda i svako zelim da osvoji, a tesko mi je ako ne osvoji. Od svih poraza, poraz u derbiju mi najteze pada, nebitno da li je finale Evrolige ili neka utakmica na kraju ligaskog dela Aba lige koja nema rezultatski znacaj. Pobeda u derbiju je isto tako, najveca pobeda i njoj se najvise od svih, radujem. Opet bez obzira koje je takmicenje. Ta ekipa o kojoj govoris, selekcija je bila onako, malo cudna i ne deluje mi da su mu date odresene ruke za to, a jos cudnije mi je sto je on pristao na to da mu sufliraju. Ja sam ga gotivio i pre dolaska u Crvenu Zvezdu. I nadam se da cemo jednom opet biti na istoj strani. Ako bi ostatak sportskog sektora radio dobro, kao sto ne radi, mislim da bi za 2-3 sezone, da je ostao, ako ne one kada je otisao, sezonu posle te usao u F8. A primere kako sportski sektor ne radi dobro, a ni neki drugi, tek mogu da navodim.
dzakala Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 hours ago, Crnogorac PG said: Ili ovo: Ne-vje-ro-vat-no! Da je Sfero ostao – sa njim bismo isto dobili onih 7 u nizu!? ... I to nakon onih “fantastičnih” izdanja sa njim, u dugom periodu, koji je trajao sve do prve od tih 7 utakmica (druga polovina prošle sezone katastrofa, pa pripremne utakmice katastrofa, pa dvije u EL i protiv Zadra kući katastrofa). U svakom slučaju, nije mi namjera da pravdam Sašu, nego nešto drugo. Da se sad javim podstakla me forumaška priča o našim trenerima, o Saši, Sferu, Dušku, Deju itd, ali ne samo priča koja se vodi ovih dana, nego priča iz svih prethodnih godina – kakvi su kao treneri i kakvi su im rezultati sa nama, a posebno me podstaklo forumaško obrazlaganje da li ih treba smijeniti. Kad me vec citiras, trebao si celi post a ne jednu recenicu da izvuces. Mozda jeste neverovatno ali iz ove sada prizme, 7 vezanih pobeda sa Sasom Obradovicem je ostvreno na talasu temelja koji je ekipa vec imala(Obradovic sam o tome govorio) na to s ejos nadovezala i dobra energija, domaci teren. On je i sam govorio kako nema vremena da mnogo menja niti da implementira svoje ideje, a dodatna otezavajuca okolnost su bile povrede pa nije ni imao igrace na treningu za bilo kakve inovacije i uigravanja. E nakon toga sledi reprezentativna pauza, i cuvena impelemtacija njegovih ideja. Nakon toga pa zakljucno sa Zalgirisom ne licimo vise ni na sta(cak mi je muka i da napisem o tome kako trenutno izgledamo a da je duze od jedne recenice) Slucajno ili ne ne znam, ali su ovo cinjenice. P.S dobrodosao na forum
aleksa7 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Саша Обрадовић је сам себи ставио терет на леђа — који очито не може да изнесе — бахатим изјавама током серије победа у пуној Арени. Нико га није терао да се разбацује најавама фајнал-фора и коментарисањем Звезде као најбољег тима у Европи кад игра тако и тако. Ако ће да изађе у медије и лаје на сав глас кад је добро, онда нека глуми алфа мужјака и кад је фрка, а не да тад баца под лед играче или криви судије што против клинички мртве екипе коју води његов помоћник за десет минута прокоцка 16 поена предности. И кад смо били на врху, инсистирао је да ће мали дрски bastard који отима победе великанима тек после његове имплементације постати King in the North. Quote Jedva čekam da dođe ova pauza, da mogu da implementiram neke svoje ideje. Iako sam to pokušavao i prilično sam dobro prepoznavao, koga, kako treba. Sve te neke situacije moramo malo bolje da uvežbavamo i to je period jedini kada imamo vreme za trening. Na tome će biti fokus. Ово је његова изјава, не моја или неког другог мање или више узнемиреног навијача. Добио је паузу и то такву да је током ње имао привилегију да му сви (здрави) главни играчи буду доступни за тренинг, док су други тренери морали да прихвате да ће им неки лидери отићи на путешествије по Европи или свету током којих ће се трошити предводећи своје репрезентације. Шта је током те жељно ишчекиване паузе урадио? Који сегмент игре наше екипе је унапредио? Шта препознајемо у кошарци Звезде као позитивну карактеристику нашег тима која је његов печат? Од паузе је Звезда одиграла осам утакмица и уписала две победе. До једне је стигла преко бедног Ефеса са 23 (?) изгубљене лопте, у другој стрепела до последње стотинке од више него просечног и лимитираног Виртуса. Хапоел нам се нудио — нисмо га победили; Партизан нам се нудио — нисмо га победили; Париз нам се нудио — нисмо га победили. Барселона, Валенсија и Жалгирис, тимови који колико год изгледали лепо реално нису сам крем европске кошарке, декласирали су нас! У првих 13 кола, са све Јанисова два пораза, имали смо други дефанзивни рејтинг у такмичењу. У периоду после паузе ми имамо девети најлошији дефанзивни рејтинг и по том параметру смо доживели највећи пад уз Олимпијакос, који за разлику од нас може кад и како хоће + предводи лигу по офанзивном рејтингу. Примамо кошеве у серијама, одједном нисмо у стању да правимо паметне мале фаулове, искачемо где не треба, преузимамо шта не можемо, убацујемо у ротацију ходајући мисмеч Јага који нам је прошле сезоне већ показао поред Теа, Кенана и Неде да одбрана са патуљастом нејачи не пролази ни на аматерском нивоу, страна помоћи Во имја Оца, практикујемо удвајања која остављају топ3 шутера противничке екипе самог на тројци. Уместо да дефанзивом побеђујемо, ми дефанзивом губимо. По офанзивном рејтингу смо од имплементације ДРУГИ НАЈЛОШИЈИ тим у Евролиги са само распалим Партизаном испод нас. (Не)имплементиране идеје су нам донеле готово незамислив OFFRTG од 108.8, при чему су једини тимови испод 114.4 Звезда и три прежаљене екипе (Партизан, Асвел и Ефес). Шта смо тренирали током и након паузе у све комплетнијем саставу па смо дошли до тога да са 120 паднемо на 108.8? Које смо акције увели да додатно отежамо противницима да нас бране? Шут за три поена нам је пре паузе био на 37.4% и као пети у Евролиги коначно смо заличили на екипу која је претња споља. У 13 утакмица после паузе, са 30.1% смо ПОСЛЕДЊИ. Након Олимпијакоса смо били међу пет најбољих екипа по проценту шута из игре, а током ових осам мечева смо други од назад. Уместо да кроз сезону ми постајемо стабилнији и уигранији, наш проценат напада завршених изгубљеном лоптом (17.9%) расте, па од паузе само Бајерн који нема три ваљана играча и у међувремену смењује тренера, лопту губи чешће од нас. Да ствар буде гора и да прича о имплементацији неодговорности у нашој игри добије потпун смисао, Звезда у последњих осам утакмица 11.5% својих напада завршава ЖИВИМ ИЗГУБЉЕНИМ ЛОПТАМА из којих се многоструко чешће примају поени него кад изгубљена лопта доведе до прекида игре. Значи не причамо о аутима, фауловима у нападу, истеклим поседима... него о лоптама које смо директно у руке дали противнику. Ниједан други тим није изнад 9.5%! Кад се тренер курчи док му је добро и обећава куле и градове кад дода свој рукопис на већ квалитетно дело, а онда сервира ову катастрофу од игре и бројки током прилично коректног распореда који системски добар тим рутински решава са 5-3 или 6-2, да не кажем и убедљивије — онда је он оправдано први на удару, ма колико ко хтео да га брани и скреће пажњу на друге теме тражећи друге кривце. Притом о (незаслуженом) кредиту за овог тренера и човека може 30-ак страница да се испише, ако ћемо да постанемо емотивни и субјективни и да кренемо са личнијим агендама и испољавањем осећања. На располагању Саша Обрадовић има најскупљи и најбољи тим у историји Звезде; први скорер му је можда и први нападач Евролиге; прво име тима му је кошаркаш који представља све што је потребно Звезди и звездашима у Арени; од Нворе и Мекинтајера пре имплеметације је добио више него што је ико од нас могао и да замисли; од Оџелеја је добио непробојан зид; располаже са неколико легитимних евролигашких опција на свакој позицији и сад му долази Боломбој; нуде му се Грејем и Миљеновић као играчи који ће продрмати летаргију неком новом енергијом јер су обојица већ показали да ће се сваки пут дефанзивно појавити на утакмици; олињали или не — тројица Звездиних капитена су спремни да се подреде тиму ако их он правилно усмери и у правим дозама користи; нова управа страначки каква год да је евидентно живи Звезду и доживљава је као и ми навијачи који предводимо Евролигу по просечној посети; имамо врхунске услове за рад; имамо никад коректније (осим у последњих пар кола) суђење и стабилност у виду лиценце; имамо састав који готово да никако није под утицајем ненормалних дешавања у држави, и тако даље. Ако у тако квалитетном вакууму/мехуру/подешавању тренер који за себе сматра да припада фајнал-фору није у стању да нас тамо, или макар до плеј-офа одведе, једини кривац је он и ту нема неког превеликог простора за другачије интерпретације од стране Душкових, Јанисових, Кодијевих, Калинићевих, Јагових, Дрчелићевих, Човићевих и мрзитеља других са Звездом повезаних фигура које су продефиловале кроз клуб ове и претходних година. 17 3
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zaboravio sam da spomenem kako je vrlo simptomatično ta naša potreba/fetiš da ćeramo trenere, kako u košarci tako i u fudbalu. Nama je glavna tema trener, vječito... I svi su neznalice, nemači pojma, prevare, čak i oni koji su napravili istorijske rezultate. Nevjerovatna "histerija", koje sigurno nema ni kod jednih drugih navijača na svijetu. Na primjer grobari nemaju fetiše tih vrsta, i nisu ni blizu toliko toksični ni histerični. Oni su doduše više u ratu s upravama, i svoj bjes/nezadovoljstvo je usmjeren ka gospodi u foteljama. Ne kažem da je to 100% ispravno, ali nekako daleko više rezona ima. 3
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago @Dzo23 Nisu uporedivi košarkaški i fudbalski treneri. Košarkaški treneri Zvezde svakako spadaju u red elitnih stručnjaka, ok ne sam vrh, ali elitni svakako. Bukvalno svi od Radonjića, izuzev Vlade Jovanovića. Fudbalski treneri Zvezde nisu ni osrednji na evropskom nivou. Ok, jeste naše ponašanje takvo, ali je kada je u pitanju fudbal daleko opravdanije nego li kad je u pitanju košarka. Mi trenutno gubimo u košarci dosta ubedljivo, ali je to protiv elitnih evropskih klubova. U fudbalu se jebavamo sa kojekakvim Pafosima. Generalno, to je veoma loše, jer se ne hvata kontinuitet nikako, ali imaj u vidu da je uprava KKCZ pre svega političko-populistički nastrojena, a nikako stručna, pa samim tim nema ni neka znanja za vođenje kluba, niti iskustvo u istom. Tako i dobijamo ogromne ulupane novce za jako malo rezultata. Žalgirisov roster je bar 30-40% jeftiniji a rezultati su tu negde, a ako gledaš na nivou 10 godina, oni su i znatno bolji od nas. Što se navijača Partizana tiče, grešiš. Itekako su krvožedni kao i mi, samo što su KK imali Žoca kog nisu ni smeli niti im padalo na pamet da oštrije teraju, a u fudbalu su srećni što uopšte postoje nakon ovakvoh vođenja kluba kakvo su do skoro imali (da ne ulazimo u motive istog). 1
Summerfunk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Biće zanimljiv naredni period gde igramo protiv maltene konkurenata za plej in: Armani, Virtus, Dubai i Makabi. Doduše, ne znam baš za Makabi, ali ako opet dignu formu, blizu su. Opet i Žalgiris je konkurencija za plej in, pa su nas razguzili -32. Ali biće baš jebeno ako se ne upišu pobede ovde. Ipak su ti to ekipe po meri. Ne znam jesu li baš po kvalitetu, ali sa njima se tučemo trenutno za plej in. Između ovih utakmica su Monako, Hapoel i Oly od kojih ne znam šta da očekujem. Bože pomozi da Saša nešto smisli do Armanija.
Brajant Danston Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 hours ago, aleksa7 said: Саша Обрадовић је сам себи ставио терет на леђа — који очито не може да изнесе — бахатим изјавама током серије победа у пуној Арени. Нико га није терао да се разбацује најавама фајнал-фора и коментарисањем Звезде као најбољег тима у Европи кад игра тако и тако. Ако ће да изађе у медије и лаје на сав глас кад је добро, онда нека глуми алфа мужјака и кад је фрка, а не да тад баца под лед играче или криви судије што против клинички мртве екипе коју води његов помоћник за десет минута прокоцка 16 поена предности. И кад смо били на врху, инсистирао је да ће мали дрски bastard који отима победе великанима тек после његове имплементације постати King in the North. Ово је његова изјава, не моја или неког другог мање или више узнемиреног навијача. Добио је паузу и то такву да је током ње имао привилегију да му сви (здрави) главни играчи буду доступни за тренинг, док су други тренери морали да прихвате да ће им неки лидери отићи на путешествије по Европи или свету током којих ће се трошити предводећи своје репрезентације. Шта је током те жељно ишчекиване паузе урадио? Који сегмент игре наше екипе је унапредио? Шта препознајемо у кошарци Звезде као позитивну карактеристику нашег тима која је његов печат? Од паузе је Звезда одиграла осам утакмица и уписала две победе. До једне је стигла преко бедног Ефеса са 23 (?) изгубљене лопте, у другој стрепела до последње стотинке од више него просечног и лимитираног Виртуса. Хапоел нам се нудио — нисмо га победили; Партизан нам се нудио — нисмо га победили; Париз нам се нудио — нисмо га победили. Барселона, Валенсија и Жалгирис, тимови који колико год изгледали лепо реално нису сам крем европске кошарке, декласирали су нас! У првих 13 кола, са све Јанисова два пораза, имали смо други дефанзивни рејтинг у такмичењу. У периоду после паузе ми имамо девети најлошији дефанзивни рејтинг и по том параметру смо доживели највећи пад уз Олимпијакос, који за разлику од нас може кад и како хоће + предводи лигу по офанзивном рејтингу. Примамо кошеве у серијама, одједном нисмо у стању да правимо паметне мале фаулове, искачемо где не треба, преузимамо шта не можемо, убацујемо у ротацију ходајући мисмеч Јага који нам је прошле сезоне већ показао поред Теа, Кенана и Неде да одбрана са патуљастом нејачи не пролази ни на аматерском нивоу, страна помоћи Во имја Оца, практикујемо удвајања која остављају топ3 шутера противничке екипе самог на тројци. Уместо да дефанзивом побеђујемо, ми дефанзивом губимо. По офанзивном рејтингу смо од имплементације ДРУГИ НАЈЛОШИЈИ тим у Евролиги са само распалим Партизаном испод нас. (Не)имплементиране идеје су нам донеле готово незамислив OFFRTG од 108.8, при чему су једини тимови испод 114.4 Звезда и три прежаљене екипе (Партизан, Асвел и Ефес). Шта смо тренирали током и након паузе у све комплетнијем саставу па смо дошли до тога да са 120 паднемо на 108.8? Које смо акције увели да додатно отежамо противницима да нас бране? Шут за три поена нам је пре паузе био на 37.4% и као пети у Евролиги коначно смо заличили на екипу која је претња споља. У 13 утакмица после паузе, са 30.1% смо ПОСЛЕДЊИ. Након Олимпијакоса смо били међу пет најбољих екипа по проценту шута из игре, а током ових осам мечева смо други од назад. Уместо да кроз сезону ми постајемо стабилнији и уигранији, наш проценат напада завршених изгубљеном лоптом (17.9%) расте, па од паузе само Бајерн који нема три ваљана играча и у међувремену смењује тренера, лопту губи чешће од нас. Да ствар буде гора и да прича о имплементацији неодговорности у нашој игри добије потпун смисао, Звезда у последњих осам утакмица 11.5% својих напада завршава ЖИВИМ ИЗГУБЉЕНИМ ЛОПТАМА из којих се многоструко чешће примају поени него кад изгубљена лопта доведе до прекида игре. Значи не причамо о аутима, фауловима у нападу, истеклим поседима... него о лоптама које смо директно у руке дали противнику. Ниједан други тим није изнад 9.5%! Кад се тренер курчи док му је добро и обећава куле и градове кад дода свој рукопис на већ квалитетно дело, а онда сервира ову катастрофу од игре и бројки током прилично коректног распореда који системски добар тим рутински решава са 5-3 или 6-2, да не кажем и убедљивије — онда је он оправдано први на удару, ма колико ко хтео да га брани и скреће пажњу на друге теме тражећи друге кривце. Притом о (незаслуженом) кредиту за овог тренера и човека може 30-ак страница да се испише, ако ћемо да постанемо емотивни и субјективни и да кренемо са личнијим агендама и испољавањем осећања. На располагању Саша Обрадовић има најскупљи и најбољи тим у историји Звезде; први скорер му је можда и први нападач Евролиге; прво име тима му је кошаркаш који представља све што је потребно Звезди и звездашима у Арени; од Нворе и Мекинтајера пре имплеметације је добио више него што је ико од нас могао и да замисли; од Оџелеја је добио непробојан зид; располаже са неколико легитимних евролигашких опција на свакој позицији и сад му долази Боломбој; нуде му се Грејем и Миљеновић као играчи који ће продрмати летаргију неком новом енергијом јер су обојица већ показали да ће се сваки пут дефанзивно појавити на утакмици; олињали или не — тројица Звездиних капитена су спремни да се подреде тиму ако их он правилно усмери и у правим дозама користи; нова управа страначки каква год да је евидентно живи Звезду и доживљава је као и ми навијачи који предводимо Евролигу по просечној посети; имамо врхунске услове за рад; имамо никад коректније (осим у последњих пар кола) суђење и стабилност у виду лиценце; имамо састав који готово да никако није под утицајем ненормалних дешавања у држави, и тако даље. Ако у тако квалитетном вакууму/мехуру/подешавању тренер који за себе сматра да припада фајнал-фору није у стању да нас тамо, или макар до плеј-офа одведе, једини кривац је он и ту нема неког превеликог простора за другачије интерпретације од стране Душкових, Јанисових, Кодијевих, Калинићевих, Јагових, Дрчелићевих, Човићевих и мрзитеља других са Звездом повезаних фигура које су продефиловале кроз клуб ове и претходних година. Odavno nešto bolje nisam pročitao na forumu. U centar! Sve si lepo dokumentovao za one koje i dalje misle da naš glavni problem nije Saša Obradović.
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Niko nije jedva dočekao seriju loših rezultata da bi pljuvao Sašu Obradovića, već je pljuvanje posledica raspada sistema na mikrone. Nešto što se ne događa često drugim klubovima, samo nama iz nekog razloga. Siguran sam da ove uvrede koje imamo prilike da vidimo ne bismo gledali da su to neki porazi na loptu, gde tim igra dobro, a protivnik bude bolji. Ovde se igra raspala, ukanalio je 90% igrača, tako da vračevi afričkih plemena neće biti u stanju da im skinu crnu magiju. Neki su pričali da će derbi biti prekretnica što nama što njima. Ispostavilo se da smo mi dezintegrisani rekao bih nepovratno. Kao kula od karata, sve se srušilo i ne vidim iskreno izlaz, već da se čeka kraj sezone i da se razilazimo pa sve ispočetka. Jako je teško izgraditi i održavati pravu priču, a mnogo je lako sve rasuti u paramparčad, što smo mi uspeli. Nikakvo tu gledanje u oči ne pomaže. Lakmus papir je raspoloženje Nikole Kalinića. Vratite neke utakmice gde je on bio nasmejan i vidno raspoložen, a onda je usledila priča o privatnim problemima i kako mu bivša žena ne da da vidi dete. Tu se priča završila sa njegovom igrom, a nervozu je prenosio dalje na ostale igrače. Edited 2 hours ago by Sinnerman
Čočo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Prvi problem je uprava. Drugi problem su navijači. Treći problem je Saša. Četvrti problem su igrači. Kad kritikujete krenite ovim redom. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i milovanje ,,djoke".
bodo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za upućenije. Kada se očekuje implementacija Bokija u ekipu?
3x3cz Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, bodo said: Za upućenije. Kada se očekuje implementacija Bokija u ekipu? U aprilu kako je krenulo 1 1
Stella rossa di Belgrado Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 1 hour ago, Čočo said: Prvi problem je uprava. Drugi problem su navijači. Treći problem je Saša. Četvrti problem su igrači. Kad kritikujete krenite ovim redom. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame i milovanje ,,djoke". Prvi problem sem sto sns glave uopste nije problem- uslove za rad imaju po njihovom priznanju najbolje u evropi, jako su dobro placeni-to je posao uprave. drugi problem- navijaci koji is godine u godinu prate klub i pune arene bez obzira na rezultate koji su sa obzirom na ulaganja i podrsku skandalozni takodje ne mogu biri problem 3 problem je prvi problem-sujetan itvrdoglav covek koji pritom nije elitan vozac dobio ferari u ruke -ne moze da izadje na dobro za 4 problem se slazemo Zbog ekipe koja lepi krvave sake na prvo razmimoilazenje misljenja ti sa krvavim rukama i vladaju 20 godina 2 1
radoje Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Možda i ne treba toliko paranoisati. Evo večeras šanse da se ostavi dobar utisak obzirom da za Bosnu neće igrati Emir Mutapčić i Predrag Benaček. Tako sam čuo.
Sinnerman Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Kakve tačno veze imaju navijači i uprava sa time što je trener ukanalio čitav tim do neprepoznatljivosti? Problem su navijači koji vređaju mekanice mekane koje mesečno primaju po $100k, a zicer ne mogu da pogode? https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/devonte-graham-crvena-zvezda-euroleague-prilagodjavanje-evropska-kosarka/ Ovde se ne zna ko nas više zajebava. Da li ćelafuto ili igrači.
tejlor Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago 18 minutes ago, Sinnerman said: Kakve tačno veze imaju navijači i uprava sa time što je trener ukanalio čitav tim do neprepoznatljivosti? Problem su navijači koji vređaju mekanice mekane koje mesečno primaju po $100k, a zicer ne mogu da pogode? Nije ni meni iskreno bas najjasnije kakve veze ima bilo ko sa ovim epskim raspadom, sem trenera,njegovog strucnog staba i igraca.
Taki Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 21 minutes ago, radoje said: Možda i ne treba toliko paranoisati. Evo večeras šanse da se ostavi dobar utisak obzirom da za Bosnu neće igrati Emir Mutapčić i Predrag Benaček. Tako sam čuo. Izvor?
Igor_ Posted 19 minutes ago Posted 19 minutes ago 1 hour ago, bodo said: Za upućenije. Kada se očekuje implementacija Bokija u ekipu? Kada doktori iz Amerike daju blagoslov za to. Oni su na vezi sa nasima non stop i sve se oni pitaju. Nasi ocekuju kraj ovog pocetak sledeceg meseca. 1
Dzo23 Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago 5 minutes ago, tejlor said: Nije ni meni iskreno bas najjasnije kakve veze ima bilo ko sa ovim epskim raspadom, sem trenera,njegovog strucnog staba i igraca. Ko bira trenera? Nije samo da obezbediš lovu, nego treba da imas neko znanje, viziju...Kakvu košarku želiš da igraš, i na osnovu toga tražiš adekvatnog trenera. Prosto imamo nestručne ljude u klubu po svakom pitanju. Apsolutno nije dovoljno da u intervjuima istices kako si veliki zvezdaš i da radiš iz srca...da pališ masu na novogodišnjem koktelu kako ništa osim f4 ne priznaš. To su jeftini populistički trikovi. Zato i dolazimo u situaciju da mjenjamo trenere ko čarape jer uprava luta kao guske u magli. Luta zato što im je košarkaško znanje nepostojeće do mizerno. Vasiljevic, Dozet i Drchela. Ajte molim vas ljudi...
Recommended Posts