Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

I drugo brate mili imas Grejma/Miljenovica ajde malo se potrudi da aktiviras to a ne obojicu na prvu gresku na klupiranje gde iskreno mislim da je za Devontea to mnogo veci problem trenutno, jebo te Deda i smaranje sa Nvorom na 2 i sablonska prva petorka koja ne donosi rezultat već neko vreme btw i iz koje startera zakucas na klupu do kraja utakmice a Izundua kog uvedes posle ne razigras

A sto se promene ličnosti tiče sigurno se promenio u Monaku gde se bas nesto mnogo pitao pored Majka Dzejmsa Okoba i ostalih superzvezda koje ako ga naduvaju jedino sto mu preostaje je da pita jel može još malo dok se ovde vidi stara sujeta

I vrv i ja malo preterujem samo je stvarno strašno gledati ovako dobar tim ovako lose vodjen

Edited by chimamoneke
  • Like 1
Posted
2 hours ago, Hroničar985 said:

I kao takva neznalica odvede Monako na F4, malo je falilo da uđe u finale, da se nisu raspali protiv Olimpijakosa gde su maltene imali dobijenu utakmicu, igrali bi finale, tako da, po meni, ne stoji da je trener neznalica.

Ako nekome krajem 2025-te godine Kalinić igra 26 minuta u EL a Davidovac 20, ne preostaje nam ništa drugo nego da stvari nazovemo pravim imenom. Znači nemač pojma.

• Like 14
Posted
8 minutes ago, Sector said:

Ako nekome krajem 2025-te godine Kalinić igra 26 minuta u EL a Davidovac 20, ne preostaje nam ništa drugo nego da stvari nazovemo pravim imenom. Znači nemač pojma.

A ako se kojim slučajem izvučemo iz krize i opet krenemo da pobeđujemo, hoće li onda Obradović Saša opet biti veliki trener i vrhunski poznavalac? Do juče ste ga dizali u zvezde, a sada odjednom nemač pojma.

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
59 minutes ago, The_Big_S said:

Mene interesuje samo još jedna stvar.. Ako može da mi neko od stručnijih i pametnijih ljudi objasni, obzirom da sam ja potpuni laik, 

kakve su ovo kombinacije gde Davidovac u odbrani čuva protivničke bekove i igra flaster na njima? 🤔

Svaki put ga ostave "u prašini"......

Proslo je protiv Reala i na jos nekoj utakmici gde je to izgledalo dobro ali ne mere uvek.

Da bacim i ja ponesto, nisam citao sta ste pisali pa se unapred izvinjavam ako se nesto ponovi.

Napisao sam pre utakmice da bas ovu cekam da vidim kako cemo se snaci sa Parizom sa kojim smo imali problema u pripremnoj i opet smo udarili u teretni voz.

Tim koji resava napade jako brzo i igra u tempu moras da izbacis iz utakmice, seckanjem, faulovima, po cenu ranog bonusa. 

Ne dozvoliti im lak prenos i samim tim laksu organizaciju, mislim da je Miljenovic bio igrac koji to mogao u nekoj meri, aktivan i ne libi se da pravi faul.

Izbegavati igrace koji posle kosa ili ne, sve jedno, sporije reaguju dok se ne postavi odbrana, tipa Davidovac (ne ali stvarno nemam nista protiv njega inace evroligaska masinerija za 2+1), jednostavno nije igrac za ovakav tip utakmice preko 5-7 min.

Sale prevara trt/mrt, mozda jeste mozda nije, nije bio moja zelja ali moracemo da se pomirimo da ce nas voditi najmanje do kraja sezone, to nam je sto nam je e al' paz' sad.

Ovo je sezona u kojoj je utuceno mnogo para, tim kad se kompletira bi morao sa raspolozivim rosterom da bude kontender za play off.

Ne znam, mislim da nece biti jos mnogo prilika posle ove sezone da se nesto ozbiljnije uradi u evroligi ako je ova sezona bila Dr.Celin all in onda je mozda mogao ozbiljnije da razmotri Paskvala a ne da cita glupave ankete po B92.

• Like 2
Posted
5 minutes ago, rodriguez said:

emoji-bow-not-worthy-gesture-nxki12ep7b9

kakva snaga argumenata

jaramaz ni rođenu ribu ne može prodorom.....:)

Druze,

Nemoj se ljutis, ali veoma si neprijatan za citanje, narocito uzevsi u obzir da si jos rookie na ovom forumu. Neki pasivno-agresivni-potcenjivacki-djonom u glavu nastup, za kojim zaista nema potrebe. Postovi bi ti imali znatno veci kredibilitet, da malo smanjis dozivljaj, i probas da ne budes toliko neprijatan. Prijateljski savet, a ti nastavi kako mislis da treba... 

• Like 13
  • Love 2
  • Thanks 2
Posted
3 hours ago, Kooineeperk said:

Sinoc, kad je Batler preuzeo, gledam Kodija, coskari kao Branko Lazic nekada. Jednom je i sutirao iz coska, promasio, ne vidim taj sut u statistici, mozda je bio nakon isteka vremena (ne gleda mi se ponovo)

Možda zato što je pogodio? Šutirao je iz donjeg desnog kornera.

• Like 2
Posted (edited)
57 minutes ago, chimamoneke said:

I vrv i ja malo preterujem samo je stvarno strašno gledati ovako dobar tim ovako lose vodjen

Nadovezacu se na tvoj post, ali generalno preovladava misljenje da je ovo jako dobar tim. Pa bi malo na tu temu...

Jago, Miljenovic, Plavsic - apsolutno trenutno nisu EL igraci, nisu nikad ni bili niti ce biti

Davidovac i Dobric, granicni EL igraci bili i na vrhuncu, sada verovatno nisu ni to. Dobrica seku povrede a Deda klasicno propadanje

Izundu, odlican atleta ali neiskusan za EL jos uvek. Vrhunac karijere LS sa Galatom

Kalinic i DMo, veterani sa nekada ozbiljnim kvalitetima ali trenutno upitnom motorikom (posebno DMo)

Nwora i Ojelej, igraci sa ozbiljnim brojem NBA utakmica, prethodni timovi (Valensija i Efes) jedva cekali da ih se rese. Nisu imali ozbiljne minute u prethodnoj sezoni, nemaju veliki trag u EL 

Batler i Grejem, NBA zvezde gde jedna ide uzlaznom putanjom i ide ka MVP kandidatu dok druga strmoglavo pada. Prvi put u Evropi obojica i potrebno privikavanje

CMM i Moneke, ozbiljni EL igraci kojima je uspeh karijete top 8 sa Baskonijom 

Ostale povredjene da ne uzimamo u obzir, nisu deo trenutnog rostera svakako. (valjda nisam nekog preskocio)

Ovako kada se pogleda ovo je ekipa za koju se trebamo sutirati u dupe ako udjemo u top 10.

Svakako da od ovoga moze da se napravi dobra ekipa, kod vecine ima prostora za ozbiljan iskorak, ali nije ovo krem EL kosarke pa da se gleda ocima top 6 je obaveza.

Edited by NikolaTest
  • Like 2
Posted
5 minutes ago, Knipex said:

Možda zato što je pogodio? Šutirao je iz donjeg desnog kornera.

Nema tog suta u shooting chart-u https://www.euroleaguebasketball.net/en/euroleague/game-center/2025-26/paris-basketball-crvena-zvezda-meridianbet-belgrade/E2025/174/#shooting-chart

A secam se da ga je uzeo. 

Mozda ovi sto su snimali pozicije bas i nisu precizno to odradili jer ispada da smo i mi i Paris sve sutirali sa 45 stepeni, osim par nasih suteva.

Posted
1 hour ago, Cavani said:

Nije mi jasan game plan od samog starta. Na one njihove brzince je pocela najvisa i najtromija petorka koju mozemo da izvedemo: CMM-Nwora-Kalina-Moneke-Motejunas. Krece guzicenje na Motejunasa i Kalinu, najbolji strelac nam ni ne pipa loptu sest minuta, Pariz nas je pretracao, nadskakao i postigao 28 poena za cetvrtinu.

Umesto da Sasa izvuce pouke, gle cuda 3. cetvrtinu nam opet pocinje ista petorka i opet nas pretrcavaju, nadskacu i postizu 28 poena za cetvrtinu.

Bukvalno kao da nikad nije gledao Pariz, nije imao nikakvu ideju kako da im se suprotstavi.

Za nepoverovati sta je radio Obradovic juce. Stvarno deluje da se prilagodjava Dedi i Kalinicu a ne protivniku. Jasno da Nwora ne moze na dva, los ball handling a pogotovo ne moze na dva protiv Pariza i njihove pokretljive odbrane. Dedu su probijali jednim korakom a Kalina iako se na statistici ne vidi dosta puta su mu pokupili skok ispred nosa. Covek posle pauze lici dosta na Sfera. Neke nebulozne rotacije, nekomplementarne u vecini slucaja. Ne zna sta da radi sa pojedincima a nekima jos ne veruje sto je i sam priznao. Ovo ne deluje kao pad forme vec jasno trenerski pecat u negativnom smislu te reci. Bojim se da se ne ponovi prvi mandat gde kad su kola krenula nizbrdo hvatao se za slamke i bacio igrace pod autobus. Deluje da ce brzo izgovor: " Nisam ja selektovao ove igrace".

Posted

SRAMOTA I SRAM BILO IGRACE I TRENERA 

Ponavljam, 2/3 mora Efes, Valensija, Zalgiris. 

Nadam se da se Efes nece izivljavati nad nama kao prosle godine. 

Pisao sam da je pobeda protiv Pariza pod moranjem, sta da kazem za naredna tri kola, a kako stvari stoje moze lagano 0-3 biti 

Opasna nas kriza drama.

Kodi malo da ohladi, Batler je broj 1. 

Posted
41 minutes ago, Hroničar985 said:

A ako se kojim slučajem izvučemo iz krize i opet krenemo da pobeđujemo, hoće li onda Obradović Saša opet biti veliki trener i vrhunski poznavalac? Do juče ste ga dizali u zvezde, a sada odjednom nemač pojma.

Saša se možda izvuče iz ove situacije i ja mu to želim, ali nikad neće biti vrhunski trener. 

On će sigurno popraviti in-game odluke, trenutak za izmene i vraćanje igrača, osećaj koga forsirati, ali sam playbook će zauvek biti siromašan. 

Kad se setim Duškovog seta, kad se iz istog ulaska odigramo 4 različite akcije, pa protivnik ne može da pročita šta zaista želiš ili ona Paskvalova akcija što se vrti po internetu, koju Saša ne bi umeo ni da zamisli, a kamoli implementira. 

Ovo što mi sad igramo, svaki ozbiljan skauting predvidi i samo do individualnog kvaliteta i inspiracije pojedinaca zavisi šta će biti s nama, sa vrlo malo ili nikakvog mešanja trenera. 

Za njegov stil je nacrtan Majk Džejms na pleju. Vrhunski igrač koji ume da reši ISO na koji god način želiš, šut za 3, poludistanca, ulaz, a pritom mu nije strano da baci preko 10 asistencija. 

Valjda je shvatio da to Mekintajer nije, a da se svi nadamo da će Batler biti. 

Sa Majk Džejmsom od pre 2-3 godine i nas ovakve bi odveo u plej of. 

• Like 12
Posted

Do ove utakmice nisam bio nešto previše zabrinut,Barselona u seriji pobjeda,Hapuel prvi još utakmica u gostima, Partizan i ako je raspad odigrao je najbolju četvrtinu u sezoni,bukvalno bez greske a prije toga smo imali 16 razlike, pred preko 20 hiljada ljudi koji su tu utakmicu navijali..Ali ono sinoc je bas za loše bilo,odbrana to jest priprema za njihovu igru katastrofa,a naročito ono vadjenje Batlera kada su napravili razliku i ubacivanje Jaga umjesto da ga odma vrati,ja sam mislio neka povreda,ne mogu vjerovati da ga čuva i vrati na 20 razlike,al eto sačuvao ga je od lični,pa da je i 4 imao morao ga je odma vratiti kada su se krenuli odljepljivati.

Nvora poslije povrede dosta slabiji i ako je imao efikasnih utakmica, nije to to,sad da li je do njega ili promjene u igri, mislim da dosta sporije igramo, mozda mu je brza igra više odgovarala..Nadam se da će Bolomboj biti upotrebljiv što prije,Montejunas je defanzivno katastrofa, Izundu može biti koristan ali nije za prvog centra i to dovodi do toga da moramo Odzeleja koristiti na 5 a to vuče i Davidovca na 4..

• Like 1
Posted
3 hours ago, Hroničar985 said:

I kao takva neznalica odvede Monako na F4, malo je falilo da uđe u finale, da se nisu raspali protiv Olimpijakosa gde su maltene imali dobijenu utakmicu, igrali bi finale, tako da, po meni, ne stoji da je trener neznalica.

Videti pod: Giannis Sfairopoulos.

• Like 1
Posted
31 minutes ago, Kooineeperk said:

Nema tog suta u shooting chart-u https://www.euroleaguebasketball.net/en/euroleague/game-center/2025-26/paris-basketball-crvena-zvezda-meridianbet-belgrade/E2025/174/#shooting-chart

A secam se da ga je uzeo. 

Mozda ovi sto su snimali pozicije bas i nisu precizno to odradili jer ispada da smo i mi i Paris sve sutirali sa 45 stepeni, osim par nasih suteva.

Ma da, ne valja ova grafika, ispada da nijedan šut nije bio iz ćoškova. 100% je uzeo šut iz donjeg desnog kornera i pogodio ga. Znam jer svaki put kad se digne na šut ja se prekrstim :krstipd4: :lol_2:

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Knipex said:

Ma da, ne valja ova grafika, ispada da nijedan šut nije bio iz ćoškova. 100% je uzeo šut iz donjeg desnog kornera i pogodio ga. Znam jer svaki put kad se digne na šut ja se prekrstim :krstipd4: :lol_2:

Ja se plasim da opet pogledam neke sekvence utakmice 😄 inace bih proverio 😄 

Posted
36 minutes ago, NikolaTest said:

Nadovezacu se na tvoj post, ali generalno preovladava misljenje da je ovo jako dobar tim. Pa bi malo na tu temu...

Jago, Miljenovic, Plavsic - apsolutno trenutno nisu EL igraci, nisu nikad ni bili niti ce biti

Davidovac i Dobric, granicni EL igraci bili i na vrhuncu, sada verovatno nisu ni to. Dobrica seku povrede a Deda klasicno propadanje

Izundu, odlican atleta ali neiskusan za EL jos uvek. Vrhunac karijere LS sa Galatom

Kalinic i DMo, veterani sa nekada ozbiljnim kvalitetima ali trenutno upitnom motorikom (posebno DMo)

Nwora i Ojelej, igraci sa ozbiljnim brojem NBA utakmica, prethodni timovi (Valensija i Efes) jedva cekali da ih se rese. Nisu imali ozbiljne minute u prethodnoj sezoni, nemaju veliki trag u EL 

Batler i Grejem, NBA zvezde gde jedna ide uzlaznom putanjom i ide ka MVP kandidatu dok druga strmoglavo pada. Prvi put u Evropi obojica i potrebno privikavanje

CMM i Moneke, ozbiljni EL igraci kojima je uspeh karijete top 8 sa Baskonijom 

Ostale povredjene da ne uzimamo u obzir, nisu deo trenutnog rostera svakako. (valjda nisam nekog preskocio)

Ovako kada se pogleda ovo je ekipa za koju se trebamo sutirati u dupe ako udjemo u top 10.

Svakako da od ovoga moze da se napravi dobra ekipa, kod vecine ima prostora za ozbiljan iskorak, ali nije ovo krem EL kosarke pa da se gleda ocima top 6 je obaveza.

Svakako stoji većina stvari ovde ali definitivno Grejmu mnogo fali poverenje makar i na ABA utakmicama koje ne dobija i nije ni cudo sto je rezultat kakav jeste, za Nvoru i Odzeleja stvarno stoji sto se tice toga da su ih se otarasili mada i jedan i drugi pogotovo Nvora tamo nije imao sansu da pokaze ono sto može pored par ozbiljnih igraca koji su nosili igru a Semi je jedan ozbiljan fizikalac i igrac na El nivou definitivno i sveukupno ovo je najbolja ekipa Zvezda u nekom duzem intervalu.

Gledajući druge ekipe cinjenica je da je osnova od 6-7 kvalitetnih igraca i ostalih koji ce iznositi role ono sto cini da to izgleda kako treba izuzev sastava Hapoela i Panate

• Like 1
Posted
1 hour ago, Hroničar985 said:

Teško da je serija pobjeda u EL dovoljna da neko postane veliki trener.

A iz kanala nas neće sigurno izvući sa ovakvom raspodijelom uloga i minuta.

Posted
3 minutes ago, Sector said:

Teško da je serija pobjeda u EL dovoljna da neko postane veliki trener.

A iz kanala nas neće sigurno izvući sa ovakvom raspodijelom uloga i minuta.

Ali je zato neznalica jer je dugo držao u igri Davidovca i Kalinića, pri tom Kalinić uopšte nije loše odigrao. 

Posted

Boze me sacuvaj i sakloni sta se ovde pise, sad odjednom ova ekipa ima jedva dva EL igraca, i par granicnih i tesko da moze i do plejina.

Ljudi moji igramo ternutno ko kurac, to stoji. Ali mi smo ekipa koja je imala najvise povrijedjenih igraca, u jednom trenutku 9 (mozda i 10?) i nama igraci igraju van pozicija zbog toga. 

Mi smo zamjenili i trenera nakon drugog kola i starta 0-2.

Dajte molim vas.

• Like 7
Posted
12 minutes ago, Hroničar985 said:

Ali je zato neznalica jer je dugo držao u igri Davidovca i Kalinića, pri tom Kalinić uopšte nije loše odigrao. 

Pa Davidovac je ovde vec visegodisnji problem i da jeste problem njegova uloga i postojanje u bilo kojoj varijanti takmicenja osim donjeg doma Fiba Lige Sampiona i to sve za 800k evra poreskih obveznika ili eto ako njegov deo plate isplacuju sezonske dovoljno lose u oba slučaja 

Posted

Grejemu,Miljenovicu i Jagu reci da igraju Aba ligu i po potrebi EL.Ko je pogledao 10 utakmica bilo koje kosarke ikada vidi da je Butler suvo zlato i da mora da igra 30 plus minuta.Ove small ball postave nas ubise defanzivno i ne moze se vise sa tim.Danas je bila vest da se Rivero vraca u januaru,o Bolomboju ni reci a vec je trebao da sleti na aerodrom i da krene ovde individualno.Moramo igrati sa centrom,pravim centrom pa makar bio to i Plavsic.

22 minutes ago, Nellthe said:

Boze me sacuvaj i sakloni sta se ovde pise, sad odjednom ova ekipa ima jedva dva EL igraca, i par granicnih i tesko da moze i do plejina.

Ljudi moji igramo ternutno ko kurac, to stoji. Ali mi smo ekipa koja je imala najvise povrijedjenih igraca, u jednom trenutku 9 (mozda i 10?) i nama igraci igraju van pozicija zbog toga. 

Mi smo zamjenili i trenera nakon drugog kola i starta 0-2.

Dajte molim vas.

Denver celu proslu godinu izneo sa 7 igraca u rotaciji.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Placebo Lone star said:

Grejemu,Miljenovicu i Jagu reci da igraju Aba ligu i po potrebi EL.Ko je pogledao 10 utakmica bilo koje kosarke ikada vidi da je Butler suvo zlato i da mora da igra 30 plus minuta.Ove small ball postave nas ubise defanzivno i ne moze se vise sa tim.Danas je bila vest da se Rivero vraca u januaru,o Bolomboju ni reci a vec je trebao da sleti na aerodrom i da krene ovde individualno.Moramo igrati sa centrom,pravim centrom pa makar bio to i Plavsic.

Ma neka čovjek proslavi praznike kući nije dugo bio u Americi, sta ce se zuriti, polako, doce do maja.. 

• Ha-ha 1
Posted

Dobar dan gospodine Obradoviću, Rada Nikolić Sport Klub. Imam tri pitanja za vas:

1. Možete li nam otkriti šta ste tačno implementirali, ili bar pokušali, u reprezentativnoj pauzi i kako ste zadovoljni samom implementacijom?

2. Da li je politika kluba da u svakom trenutku mora biti bar jedan domaći igrač na parketu?

3. Gdje se izgubila ona energija, odbrana i tranzicija, koja je krasila ekipu dok je redala pobjede u areni? 

Unapred hvala na odgovorima, i ako mi dozvolite samo da konstatujem da nisam sigurna da li više sujete i ega ima kod vas ili 'pak određenih igrača koji su lični učinak stavili u prvi plan, a tim i timsku igru u zapećak. 

• Like 1
Posted

Da se ne lazemo ,niti jedna ekipa nije u formi,utisak mi je da za sada svi koriste prvi deo sezone da se uigraju maksimalno i da se radi na nekoj fizicki spremi i nekim taktikama,ocekujem drugi  deo sezone da ce biti  jasnije ko sta moze.U ovom delu sezone  osim Hapoela i ajde Valensije koja je kao Pariz prosle(ocekujem da padnu).Bice zanimljivo ,ocekujem da cemo opet proraditi,budimo realni onakav tempo je neizdrziv za celu sezonu,pritom malo malo pa neka sitna povreda.

• Like 2