Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 hours ago, VISOKOLETAC said:

Posle odgledane KZS vidi se da je Saletu jako tesko. Sve vreme mu drhti glas. Mozda ga je pojela zelja za pobedom u derbiju. Sam je rekao da mora da se izmesti da emocije ne bi smetale. Izgleda da nije uspeo.

Ubilo ga je sto je pokusao da zatvori utakmicu sa usporavanjem tempa i cuvanjem prednosti koju smo imali, stob' se reklo ziceraski, obilo mu se o glavu.

Mora (da) se igra 40 minuta cak i sa ranjenim rivalom kao sto su komsije trenutno ali i sa bilo kojim timom u evro ligi.

Kodi, Kalina su stekli Saletovo poverenje i normalno je da najvise veruje njima i gurace ih kad je frka. Trebace jos vremena (ako ikad bude) da se to promeni, mada se slazem da Kodi nije kalibar da bude alfa za timove koji pucaju na visoko ali je svojim igrama od pocetka sezone zasluzio sve i zato mu Sale daje slobodu.

Neko je primetio (izvinjavam se, ne znam ko) da mnogo bolje deluje u petorkama sa Monekeom, slazem se.

Sinoc sam napisao da Nwora ne moze na dva, moze ali u nekom kracem vremenskom periodu, dobro napada close out-e i ide autoritivno do kraja ali na postavljenu odbranu i sa punim reketom visokim driblingom kao sto je i sam gabaritan nema on sta da trazi i petlja, niti ima skil za to niti da prevodi loptu kad protivnik stisne.

Petorke sa DeDom na 4 i Semijem na 5 su osudjene na propas' sto se tice skoka, svesti na sto manju meru.

Uvek cu da stanem iza Kaline, jbg gotivim ga ponekad i iracionalno ali sto manje njegovih kreacija bolje za nas, neka on rudari i sutira spot-up, dovoljno je od njega. Kada je utakmica na loptu ne treba on da se gura kao ni Kodi, ima tu njih koji su vestiji da to odrade.

• Like 3
Posted (edited)
1 hour ago, fradler said:

"Jedva čekam da dođe ova pauza, da mogu da implementiram neke svoje ideje. Iako sam to pokušavao i prilično sam dobro prepoznavao, koga, kako treba", rekao je Obradović pred Barselonu i Partizan.

Ala je opravio, svaka mu čast.

Edited by Bejn
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Posted (edited)

Evidentne greske Sase Obradovica nocas koje mu necu zameriti.

Covek od pocetka sezone konstantno ima 7-10 povredjenih igraca koji dolaze i vracaju se iz povreda, sa 1-2 treninga, konstantno praveci razlicite petorke s kojima on nije prosao ni pripreme. Svakom igracu treba naci ulogu i vratiti mu samopouzdanje nakon sto nas je Zadar sa Sferom oducio od kosarke. Sigurno i za njega jako luda i teska jesen da bi se napravio ovakav skoro pa cudesan rezultat. Podrska !

Edited by Fromthecorner
  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted

Potpuno neverovatno da se kritikuju Kodi i Kalina. Kodi je pokazao da na svojim leđima može da nosi tim do pobede protiv najjačih. 

Kad se lomilo bili su na terenu i Nvora i Batler, nadigrao ih Wash.

Jedan od prelomnih detalja, na 24 sek do kraja, -1, Nvora dribla između dva igrača sa visokim leđnim driblingom, gubimo posed.

Batler je još uvek u periodu adaptacije. Na maksimumu može do 15 minuta, ali igrač manje u odbrani (kao i Grejem), preko njega ciljano nas napadaju, slaba karika, treba naći balans, da tim ne trpi. Guliće Kodi zbog toga 30+ minuta, samo nek je zdrav. Bolan airbol na kraju, jeste bila teška pozicija ali možda je još teža bila Nedovićeva pa je ušla.

Grejem i Batler zajedno u petorci neće da može, odbrana trpi jer je previše opcija protivniku za lagane mismečeve.

Izgubli smo bitku pod košem sinoć, Mo premali doprinos, Izundu je trebalo više da igra.

Glavu gore, sa Monekeom biće bolja komunikacija i veće samopouzdanje.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
17 minutes ago, Gaga said:

Izjava ko da ga je doktor robotike učio,vidim i Nwori krive sudije

Ne krivi Nwora sudije. Procitaj celu izjavu.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Summerfunk said:

Pa ko je kriv? Zašto ne izvede igrače kojima ne ide? Zašto ih namerno drži na terenu? Zašto je Batler zaboravljen? Kakve su ono akcije da na +16 šutiraš sa skoro pola terena? Čak i napad za izjednačenje. Zašto Kalina? Čoveku mesecima, sezonu unazad skoro ništa ne ide od ruke. I opet on. Šta se tu uopšte crtalo kad je Batler već krenuo da izlazi iz hale?

Šta god da je Saša implementirao za ovih 7-8 dana, mora hitno da od-implementira i da se ekipa vrati na staro. Znam da fali igrača, sve to stoji, većina nas ima razumevanja, ali 4/4 i +16 pa na kraju -3 ide Saši na dušu. Kao i pojedinim igračima, ali nisu oni krivi što ih trener drži toliko na terenu.

Pa prijatelju kakva ti je to logika?!? Pa nije Saša šutao trojku sa 10m nego Batler...isti igrač koji je bio među najboljim u derbiju i dao 20p...isto tako može da se tumači da je upravo Saša zaslužan za tih plus 16 i njegove "implementacije", a da su igrači ostatak meča igrali na svoju ruku...

Kriv je, pogrešio je, zajebao je u 4/4 ...al' ne može se reći da je svojim finesama koje svaki trener ima sjebao igru generalno... 

Posted

Nisam ni ja za kritikovanje Kodija, ali sinoc je bas igrao kao da je ispred zgrade izasao. Izuzetno nedogovorno. Kao i Kalinic.

Ali sada bogu hvala imamo dovoljno sirok roster da kada njih dvojica pocnu tako - odu na klupu i neko drugi preuzme. Tu je Obradovicev kiks. Covek je samo trebalo da pusti Nvoru i Baltera da igraju 1 na 5 i otisli bi na plus 20. Mislim to je nasa kosarka, voleo to neko ili ne. To je kosarka koju Sasa praktikuje. Ne znam sta je krenuo da izmislja toplu vodu. 

Meni je ovo iskreno najsramotnije izgubljen nas derbi od pamtiveka. Bilo je kada su nas gazili, ali ovaj nivo kurcobolje mi je sraman. 

Tacno je i to da je EL suvise dugacka da bi cupali kosu zbog jednog poraza, ali ovo su utakmice koje moras da dobijas zbog momentuma. A mi jesmo ekipa momentuma. Ne bi me iznenadilo da sad izgubimo jos dve, bas zbog ovog poraza.

• Like 19
Posted

Prisustvo Kodija u završnici je sindom Majka Džejmsa, koji bi kod Saše igrao uvek, makar imao 0/15 i 7 turnovera.

Shvatiće valjda da ne može tako kod svih igrača. 

Verovatno je išao logikom da je imao sličnu utakmicu protiv Olimpijakosa i onda nam je izvukao pobedu. 

Ne sviđa mi se što u poslednje vreme skoro da nemamo kontre, ne vučemo brz napad posle skoka, sve ono što Mekintajeru treba da bi dobio samopouzdanje i za šut posle. 

Miljenović zaboravljen na dnu okeana. 

• Like 1
Posted (edited)
20 minutes ago, Markoss said:

Nisam ni ja za kritikovanje Kodija, ali sinoc je bas igrao kao da je ispred zgrade izasao. Izuzetno nedogovorno. Kao i Kalinic.

Ali sada bogu hvala imamo dovoljno sirok roster da kada njih dvojica pocnu tako - odu na klupu i neko drugi preuzme. Tu je Obradovicev kiks. Covek je samo trebalo da pusti Nvoru i Baltera da igraju 1 na 5 i otisli bi na plus 20. Mislim to je nasa kosarka, voleo to neko ili ne. To je kosarka koju Sasa praktikuje. Ne znam sta je krenuo da izmislja toplu vodu. 

Meni je ovo iskreno najsramotnije izgubljen nas derbi od pamtiveka. Bilo je kada su nas gazili, ali ovaj nivo kurcobolje mi je sraman. 

Tacno je i to da je EL suvise dugacka da bi cupali kosu zbog jednog poraza, ali ovo su utakmice koje moras da dobijas zbog momentuma. A mi jesmo ekipa momentuma. Ne bi me iznenadilo da sad izgubimo jos dve, bas zbog ovog poraza.

A možemo i da dobijemo naredne tri pa da se opet kupuje karta za F4. Ekipa ima ozbiljan kvalitet. Samo Saša da prestane sa egzibicijama i vrati se onome što je donosilo rezultate. A to je petorke na terenu koje donose pobedu a ne eksperimentisanje. Lepo su i drugi primetili a i ja sam. Da od pauze i onog njegovog,, implementiranja" se ekipa skroz pogubila. Nema više trčanja, tranzicije, skoka. Sve se svodi na trči i pucaj. Mora da prestane da izmišlja toplu vodu. Sve je okej i osakaćeni smo povredama, nije nam igrao najbolji igrač koji nam donosi sve ono šta nam je falilo za rutinsku pobedu u derbiju, igramo dosta utakmica unazad bez centra ali uskoro će sve to biti na broju i jednostavno ne sme više da se eksperimentiše. Imaš Nworu, Batlera, Odzeleja i Monekea u napadu i to je sasvim dovoljno za napad uz pridošlog Izundua. Odbranu svakako i dalje igramo na visokom nivou. Samo više bez komplikacija u napadu i davanje slobode da Kodi jebeno šutne 7 trojki. Ugovorom mu zabraniti da na promašene tri i dalje se ispucava pored Nwore, Batlera i Odzeleja. Neka trči tranzicije i pegla odbranu koja mu je donela epitet top 3 pleja EL na početku ove sezone. 

Što se tiče narednih mečeva i dalje sam siguran da je ovo ekipa surovih profesionalaca i da je sreća u nesreći to što je za njih ovo bio samo jedan običan meč i da se u naredni ulazi na pobedu. Svidelo se to nekome ili ne. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted

a i taj nas mesija butler koji bi nas povadio u zadnjoj cetvrtini zasluzuje samaranje za onaj bol u preponama u zadnjem napadu kad je na dve sekunde do kraja digao ruke i cesao muda, zato je i ispalio onakav air ball jer je u sut usao kao baba neka. 

daleko je ono bilo od neke nemoguce situacije za dobar sut, al eto malisa se odlucio da ga boli kurac jer nije dobio loptu kad je on to zamislio u glavi

• Like 3
  • Thanks 2
Posted
1 hour ago, chimamoneke said:

Bas tako, i kad pogledamo objektivno derbi u gostima je u top 5 najtezih utakmica za pobediti tako da samo napred i ovo je i realna predikcija

Derbi sinoć je bilo mnogo teže izgubiti, baš umetnost uspeti u takvoj raboti...

• Like 1
Posted

Kako bedan osecaj i dan posle. Sve hocu da napisem utiske pa brisem vec treci put. 

Jebace nas Hapoel ruzno a onda krece opsta histerija. Toliko od mene. 

• Like 5
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
13 minutes ago, Igor_ said:

Kako bedan osecaj i dan posle. Sve hocu da napisem utiske pa brisem vec treci put. 

Ne mora značiti... očekuj neočekivano u ovoj EL...a i od Zvezde... zato je "realnije" da dobijemo u Izraelu a izgubimo od Virtusa... a histerija nam ne gine...raja očekuje visok plasman i borbu za sami vrh, zato i osjećamo ovo kolektivno bunilo nakon poraza od Partizana...meni još nije jasno kako...

Edited by dunaj95
  • Like 1
Posted (edited)

Mnogo se kritikuje Obradovic zbog odnosa prema CMM-u,ali realno,veoma je tesko upariti Kodija i Batlera...ovaj drugi je slabo koristan bez lopte u rukama,a ovaj prvi napadacki potpuno beskoristan,neretko i stetan..sto je jedan bolji,drugi ce biti gori...ne bi to.lako ni Spolstra resio...naravno,nismo zbog toga sinoc izgubili,protivnik je igrao slabo skoro ceo mec,ali dugorocno,ako se ne nadje neko resenje,bice to nesto sto ce nas limitirati

Edited by liv7
Posted
20 minutes ago, MrTripleDouble said:

a i taj nas mesija butler koji bi nas povadio u zadnjoj cetvrtini zasluzuje samaranje za onaj bol u preponama u zadnjem napadu kad je na dve sekunde do kraja digao ruke i cesao muda, zato je i ispalio onakav air ball jer je u sut usao kao baba neka. 

daleko je ono bilo od neke nemoguce situacije za dobar sut, al eto malisa se odlucio da ga boli kurac jer nije dobio loptu kad je on to zamislio u glavi

Kakve su ovo sizofrenije mos misliti zasluzuje samaranje e

22 minutes ago, Čočo said:

A možemo i da dobijemo naredne tri pa da se opet kupuje karta za F4. Ekipa ima ozbiljan kvalitet. Samo Saša da prestane sa egzibicijama i vrati se onome što je donosilo rezultate. A to je petorke na terenu koje donose pobedu a ne eksperimentisanje. Lepo su i drugi primetili a i ja sam. Da od pauze i onog njegovog,, implementiranja" se ekipa skroz pogubila. Nema više trčanja, tranzicije, skoka. Sve se svodi na trči i pucaj. Mora da prestane da izmišlja toplu vodu. Sve je okej i osakaćeni smo povredama, nije nam igrao najbolji igrač koji nam donosi sve ono šta nam je falilo za rutinsku pobedu u derbiju, igramo dosta utakmica unazad bez centra ali uskoro će sve to biti na broju i jednostavno ne sme više da se eksperimentiše. Imaš Nworu, Batlera, Odzeleja i Monekea u napadu i to je sasvim dovoljno za napad uz pridošlog Izundua. Odbranu svakako i dalje igramo na visokom nivou. Samo više bez komplikacija u napadu i davanje slobode da Kodi jebeno šutne 7 trojki. Ugovorom mu zabraniti da na promašene tri i dalje se ispucava pored Nwore, Batlera i Odzeleja. Neka trči tranzicije i pegla odbranu koja mu je donela epitet top 3 pleja EL na početku ove sezone. 

Što se tiče narednih mečeva i dalje sam siguran da je ovo ekipa surovih profesionalaca i da je sreća u nesreći to što je za njih ovo bio samo jedan običan meč i da se u naredni ulazi na pobedu. Svidelo se to nekome ili ne. 

Od reci do reci tacno i dodao bi Grejmu vise poverenja jer je odigrao sasvim solidnu utakmicu i odbranu ako ste obratili pažnju kida momak j neka uzme on te Kodijeve trojke i pojede koje minute Cmm i Kalinicu pa da iako mora iz kog god razlog CMM kod sase da ispunj kvotu nek bar bude 23-25 min i isto toliko nek gruvaju Grejm i Batler i Bog da nas vidi

Posted

Protiv Hapoela je svakako realno da izgubimo. Naša šansa za pobjedu je Virtus. E to može biti zajebano ako se izgubi. 

Ne bi se pravila ovolika drama da se izgubilo na neki drugi način ili da je Partizan odigrao neku dobru partiju. Baš loš poraz na psihološkoj bazi.

• Thanks 1
Posted
40 minutes ago, MrTripleDouble said:

Znaci kriv je Batler a ne Kalina koji je zakomplikovao sve i zbog koga je on ocekivao da ce ovaj da opali pre nego sto mu doda?

36 minutes ago, Igor_ said:

Pa vec je krenula ne pratis na casu.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Disfruto said:

Covek je umislio da je stef kari

Nije, samo se ne miri sa činjenicom da su dovedeni Grejem i Butler da preuzmu ključeve ekipe,Saša će ovo morati da seče na ovaj ili onaj način,neko će tu morati da izvisi.

• Like 5
Posted

Sto se sudjenja tice imam samo da izjavim da je ovo verovatno prva utakmica otkako je Motejunas dosao a da nije iznudio nijedan faul u napadu. 

Nisam pogledao snimak prvog faula ali onaj drugi je ocigledno i bezobrazno dosudjen na njegovu stetu, pritom ga je uterao i u problem sa licnim greskama.

Takodje, onaj posed kad Tajrik prvo kaci lice Kodija pa onda odnosi Grejama koji se odlicno postavio... Stvarno deluje da je dogovor sudija bio da na ovom mecu u svakoj takvoj situaciji prednost ide napadacu, samo jebi ga nekako je svaki put otislo na nasu stetu.

Ostalo manje vise ali ovi detalji su me izludeli jer se time ne postuje igrac koji zrtvuje telo i kontakt a zauzvrat dobije onu stvar.

• Like 10
Posted (edited)
10 minutes ago, Disfruto said:

Covek je umislio da je stef kari

Pod hitno ovo mora da se seče. Ovo je suludo da ne kazem bezobrazno. Ako je mogao Monekeu da kaže da ne može da šutira jer šta onda da rade Majk, Lojd i Okobo, moraće i Kodiju. Sve dok od njega viđamo ovu slobodu rezultat će biti kao u prethodne dve utakmice. 

Sva sloboda za trčanje, tranziciju i ulaze. 

Edited by Čočo
  • Like 4