Sinnerman Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 2 hours ago, Čvarkov said: Iz čizama huehue Iz opanaka ✅ Hnjo hnjo hnjo
Night wolf Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 hour ago, suptil said: EuroLeague Playoff & Play-In Projection | Round 14/38 Ovako smo i prošle sezone imali preko 60% da budemo top 6 pa je bilo šta je bilo. Ova projekcija ionako samo pokazuje procenat trenutnih pozicija sa respektom prema Fenerovih 5 pobeda.. 2
Sinnerman Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Prošle godine smo imali auto-put, neočekivano dobru šansu jer realno nismo imali igru, međitim epski smo se raspali. Ove godine će nam plasman odrediti brzina implementacije dvojca Batler-Grejem. Što pre njih dvojicu uklopimo da budu korisni, veće su nam šanse za uspeh, a crta nam se baš visok plasman pre plejofa.
kolanidja Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 36 minutes ago, Sinnerman said: Prošle godine smo imali auto-put, neočekivano dobru šansu jer realno nismo imali igru, međitim epski smo se raspali. Ove godine će nam plasman odrediti brzina implementacije dvojca Batler-Grejem. Što pre njih dvojicu uklopimo da budu korisni, veće su nam šanse za uspeh, a crta nam se baš visok plasman pre plejofa. Ko kaze da nismo imali igru? Ekipa koja je skoro cele sezone bila u top6 ne moze da nema igru, makar to bilo i spustanje lopte na petice ciji nam je dvojac, ruku na srce, bio top3(ako ne najjaci) u celoj EL. Razlozi raspada igre sigurno postoje i za nas laike je tesko to razumeti. Verovatno svlacionica, s tim sto eto nije medijski ispraceno bilo kao npr.kod komsija sad.
propolis Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Potcenjivanje u EL je ravno samoubistvu pa makar to bilo i protiv KKP koji trenutno nema trenera. Nema lakih mečeva, a da pogotovo ne u derbiju. Imamo mi svoje mane koje treba da sakrijemo, a Barsa ih je ogolila fino. Mi bez tranzicije, trenutno, smo donji deo EL tabele i svako može da nas pobedi. Naš forte je jaka odbrana i brz napad pa i po cenu izgubljenih lopti koje su Kalina i ostali imali. Dok ne prorade Nba pojačanja Grejem i Batler tako mora biti. Ako pričamo o ofanzivnim manjkavostima ove ekipe onda je to problem nesuterske četvorke. Možda ne bi bilo loše da startuje Oyeleje umesto Monekea jer je mnogi bolji u tom segmentu igre. 3
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, kolanidja said: Ko kaze da nismo imali igru? Ekipa koja je skoro cele sezone bila u top6 ne moze da nema igru, makar to bilo i spustanje lopte na petice ciji nam je dvojac, ruku na srce, bio top3(ako ne najjaci) u celoj EL. Razlozi raspada igre sigurno postoje i za nas laike je tesko to razumeti. Verovatno svlacionica, s tim sto eto nije medijski ispraceno bilo kao npr.kod komsija sad. Ja kažem da nismo imali igru i zaista nemam nameru da sa tobom ja sad polemišem oko toga. Još pre tog epskog raspada krstio sam se kako imamo dobru poziciju na tabeli u odnosu kakva nam je igra. Jednostavno prošle godine nas je poslužio raspored, dolazile su nam ekipe u za njih nezgodnim momentima i nekako smo držali lažni privid o nekakvoj dobroj sezoni. Nakon toga Spartak iz Subotice nam je objasnio neke stvari, a ceo raspad je bio zbog toga jer prepametni ljudi iz uprave nisu želeli da dovedu još tog jednog igrača koji bi bio lider i skorer nego su kao i ti mislili da imamo igru za nešto više. Bili smo nakrcani igračima koji su više bili da popune broj nego što su bili sposobni da povuku. Ove sezone to nije slučaj i nama sada ostaje samo da dvojac Batler-Grejem isporuči to zašta je sposoban, a ne da se kriju i igraju alibi košarku. 1
Blade Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Potrebno je da danas pokazemo dobru igru, bez mnogo trzavica da odigramo odgovorno i da napravimo uvertiru za derbi. Da vidimo danas Izundua na parketu. 1
metallica Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Sinnerman said: Ja kažem da nismo imali igru i zaista nemam nameru da sa tobom ja sad polemišem oko toga. Još pre tog epskog raspada krstio sam se kako imamo dobru poziciju na tabeli u odnosu kakva nam je igra. Jednostavno prošle godine nas je poslužio raspored, dolazile su nam ekipe u za njih nezgodnim momentima i nekako smo držali lažni privid o nekakvoj dobroj sezoni. Nakon toga Spartak iz Subotice nam je objasnio neke stvari, a ceo raspad je bio zbog toga jer prepametni ljudi iz uprave nisu želeli da dovedu još tog jednog igrača koji bi bio lider i skorer nego su kao i ti mislili da imamo igru za nešto više. Bili smo nakrcani igračima koji su više bili da popune broj nego što su bili sposobni da povuku. Ove sezone to nije slučaj i nama sada ostaje samo da dvojac Batler-Grejem isporuči to zašta je sposoban, a ne da se kriju i igraju alibi košarku. Svasta...
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Motiejunas je izuzetno bitan za odbranu. Njegova iskakanja u odbrani veoma često poremete igru protivnika, što je u prethodnih nekoliko pobeda bio zaštittni znak Saše Obradovića. Problem su njegove godine i što su nam ostali centri trenutno povređeni. Niska petorka sa Odželejom ume da bude veoma zajebana, ali nam ipak fali makar Izundu. Loši procenti šuta nam jesu bili jedan od glavnih uzroka poraza od Barse, ali ja ipak mislim da nam nedostaje jača centarska linija. U kakvom god stanju bio, Bolomboj će doneti barem 20-30% upgrade. Samo da ga zdravlje posluži.
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Moraće Sale malo izmješati i izbalansirati petorke. Petorka s kojom počinjemo utakmice Kodi-Nwora-Dobrić/Kalina-Moneke-Donatas ne daje rezultat u zadnje vrijeme. Slažem se da bi možda bilo bolje da Semi počinje umesto Monekea, a Batler umesto Dobrića ili Kaline. Moneke taman da ulazi u petom,šestom minutu kad je protivnik u bonusu ili blizu bonusa. Znamo da on voli da se zaleće u reket i generalno iznuđuje veliki broj faulova. Bilo bi dobro da Izundu i Plavšić iznesu danas, a da Donatas malo odmori.
Nellthe Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ekipa ce se patiti u jednom trenutku (mozda i sada?) nekoliko kola i u tom trenutku je bitno da dobijas slabije protivnike i drzis 50%, i onda ce se ompet zapaliti to sam siguran, da li ce Butler i Devonte uhvatiti zalet, ili ce Nwora opet poluditi, mozda Moneke proraditi, a mozda ce sve leci na svoje mjesto kad se Boki vrati, gdje cemo mopet vjerovatno uzeti neki ludi zalet i seriju od 4-5 pobjeda. Jednostavno sada je predugacka sezona da neko dominira cijelim tokom iste. Hapoel za sada izgleda "naoblje" ali umalo izgubise od Asvela. Panta puce kod kuce, Oly isto izgleda promjenljivo, Fener mislim da ga je izvukla ova serija kod kuce protiv slabijih protivnika itd. Ova ekipa itekako ima kvalitet i igru za top 6, a mozda i za top 4 nakon kraja regularne sezone, kako zbog dubine rotacije, talenta, kvaliteta itd. Ali isto tako moze sve da krene naopako pa da se jedva boris za plej in. Vidjecemo sada kada krene serija gostovanja kako cemo se nositi i na sta ce to liciti.
The_Big_S Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Dzo23 said: Moraće Sale malo izmješati i izbalansirati petorke. Petorka s kojom počinjemo utakmice Kodi-Nwora-Dobrić/Kalina-Moneke-Donatas ne daje rezultat u zadnje vrijeme. Slažem se da bi možda bilo bolje da Semi počinje umesto Monekea, a Batler umesto Dobrića ili Kaline. Moneke taman da ulazi u petom,šestom minutu kad je protivnik u bonusu ili blizu bonusa. Znamo da on voli da se zaleće u reket i generalno iznuđuje veliki broj faulova. Bilo bi dobro da Izundu i Plavšić iznesu danas, a da Donatas malo odmori. Za Plavšića je Sale rekao da će na dužu pauzu... 1
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Novi niz pobeda očekujem tek kad Sale nađe prave uloge Batleru i Devonteu, a do tad mi je bitno da se održimo bar u plej in zoni. Edited 1 hour ago by Урош19 5
The_Big_S Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Generalno smo se ovoga svi plašili... Grejem i Batler što više igraju, mi izgledamo lošije... Biće Saletu pakleno teško da ih implementira
perikle Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mene je izuzetno nerviralo na utakmici to sto nije probano da se zamene bekovske tandemi. Da umesto CMM-Nwora i Butler-Graham proba CMM-Graham ili Butler-Nwora. Kontam da su te postave igrale 5na5 tokom te reprezentativne pauze ali mislim da je moglo da se proba bar na par minuta.
Teleći sač Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, Nellthe said: Ekipa ce se patiti u jednom trenutku (mozda i sada?) nekoliko kola i u tom trenutku je bitno da dobijas slabije protivnike i drzis 50%, i onda ce se ompet zapaliti to sam siguran, da li ce Butler i Devonte uhvatiti zalet, ili ce Nwora opet poluditi, mozda Moneke proraditi, a mozda ce sve leci na svoje mjesto kad se Boki vrati, gdje cemo mopet vjerovatno uzeti neki ludi zalet i seriju od 4-5 pobjeda. Jednostavno sada je predugacka sezona da neko dominira cijelim tokom iste. Hapoel za sada izgleda "naoblje" ali umalo izgubise od Asvela. Panta puce kod kuce, Oly isto izgleda promjenljivo, Fener mislim da ga je izvukla ova serija kod kuce protiv slabijih protivnika itd. Ova ekipa itekako ima kvalitet i igru za top 6, a mozda i za top 4 nakon kraja regularne sezone, kako zbog dubine rotacije, talenta, kvaliteta itd. Ali isto tako moze sve da krene naopako pa da se jedva boris za plej in. Vidjecemo sada kada krene serija gostovanja kako cemo se nositi i na sta ce to liciti. Zato je bitna sirina rostera koju imamo i bezveze su mi kuknjave "kako ce Sale sve da ih uklopi". Sirok roster je nesto za cime svi treneri pate jer kad ti imas kvalitet poput Batlera, Grejema, Odzeleja ili D-Moa (recimo, onda kad se vrati Bolomboj), ti mozes da prezivis ako igraci poput CMM, Nwore ili Monekea upadnu u kanal na duze vreme. Sale vrlo strpljivo radi sa Batlerom i Grejemom i daje im puno poverenje, to ce se vratiti a kad se vrati mi postajemo legitimna top4 ekipa. Jasemo na jako dobrom talasu i treba gledati siru sliku iako je prva naredna utakmica uvek najvaznija. 1
Čočo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Biće sve ovo dobro na kraju samo polako. Imamo stvarno odličan roster kojem ako pogledamo prvi put u poslednjih deset godina najmanje, ništa ne fali. Sa povratkom Bolomboja sve se zaokružuje. Sad imamo odličnu zalihu, biće i vezanih poraza ali najbitnije je ono posle februara. A do tada ćemo biti oni pravi. Od derbija ništa ne očekujem. Ne sećam se kad je prvi derbi pobeđivala bolja ekipa u tom momentu. Pre očekujem poraz nego pobedu. Oni imaju jak tim i možda baš na toj utakmici kliknu. I da se izgubi ništa se ne menja. Sa druge strane pobeda bi bila samo dodatni bust i navijačima i ekipi ali u globalu ništa mnogo neće promeniti. I dalje ostaje da najbitnije tek sledi. 5
rodriguez Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago ova priča zašto je dobrić počeo protiv barse se ne bi potezala da je na kraju rezultat bio drugačiji. ali je on uradio ono zašta je počeo utakmicu, igrao je flastera na panteru i solidno ga zaustavio. tako da pre nego što dođemo do njega vidimo preko koga nas je natrpao klajburn, recimo. ovaj tim nema puno "specijalaca" u rosteru, za moj ukus previše umetnika i zato plaćamo cenu. nisam ni ja fan kobrinog basketa ali treba reći da mu je šuterska forma bila u dobrom usponu (trojke beše protiv olimpijakosa?), prosto nijedan trener ne bi to pustio niz vodu.
NMX Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago 34 minutes ago, Čočo said: Biće sve ovo dobro na kraju samo polako. Imamo stvarno odličan roster kojem ako pogledamo prvi put u poslednjih deset godina najmanje, ništa ne fali. Sa povratkom Bolomboja sve se zaokružuje. Sad imamo odličnu zalihu, biće i vezanih poraza ali najbitnije je ono posle februara. A do tada ćemo biti oni pravi. O, ne. Glasovi razuma 4
Гвозден Чекић Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 20 hours ago, Guru said: Imamo probleme u pozicionom napadu pre svega jer je naš tandem startnih PG i PF šuterski verovatno najgori u celoj EL, sa 31.2% za tri iz čak 5.7 pokušaja i 23.5% za tri iz svega 1.4 pokušaja, a uz sve to nam je i najbolji strelac (koji je za razliku od pomenute dvojice zapravo dobar šuter) trenutno na 29.3% za tri iz 4.6 pokušaja. Sa takvih šutem za tri glavnih igrača pozicioni napad teško može biti fluidan i efikasan, centar sa unutrašnjom igrom taj problem ne samo da neće rešiti, nego će ga potencijalno i produbiti, jer su CMM i Moneke igrači koji izrazito gravitiraju ka reketu/obruču i u idealnom scenariju bi bili okruženi šuterima, uključujući tu i poziciju 5. Za bolji pozicioni napad će bitnija biti integracija Grejema i Batlera kao kvalitetnih ball handlera i šutera, ulazak u šutersku formu Nvore, a onda se nadam i nešto drugačijoj raspodeli uloga i pre svega izbalansiranijim petorkama. Do tada ostaje fizičko-atletska moć, energija, odbrana, skok, hasl, kreiranje kontrolisanog haosa i pretrčavanje protivnika u tranziciji, što je zapravo odlična osnova zahvaljujući kojoj ova ekipa ima prilično visok pod, al' za dizanje plafona i ostvarivanje tih najviših ambicija će fakat biti neophodno rešiti i probleme sa pozicionim napadom. Исто ово сам писао пре 10ак дана када сам рекао да нам повратак Боломбоја макар нападачки не доноси готово ништа. У случају да је план да буде први центар. Управо због свега овог наведеног. Е сад… под претпоставком да се врати 100% спреман као пре повреде и да Сале има план да га користи претежно у другој петорци коју би поред њега чинили Грејм, Батлер, Добрић и Оџелеј то би онда могла да буде скроз друга прича. Под условом да он пристане на то да буде “резерва” након онакве две сезоне мада ми он не делује као лик са таквим комплексима.
Recommended Posts