Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said:

Morace opet da se pogleda utakmica, posebno 4/4. 

Kako smo ih ugazili u 4/4, nisu znali sta ce i kako ce

Ide snimak sad  na areni 2 premium

• Thanks 1
Posted (edited)

Koliko mi je drago sto je Devonte dosao da igra kosarku, a ne da odradi jednu dve godine preko bare. Decko je borio se ko lav u odbrani, nisam ga takvog vidio u NBA uopste. 

I kako se vidi ipak taj pedigre i kvalitet, mnogo vise sigurnosti i kontrole od Butlera, dok je bila kod njega lopta 100% si siguran da je nece izgubiti, a odma ni igraci ne smiju da mu pridju u lice i cuvaju ga jer ce proeletiti kraj njih.

Do prije par godina takav igrac nam je bio vlazan san, da dodje bio bi alfa i omega ekipe i jedno 30% budzeta, a sad imamo luksuz da polako ulazi sa klupe i uigrava se i da uopste ne zavisimo od njega. 

Edited by Nellthe
  • Like 10
Posted

Sinoć sam gledao sa sinom i njegova dva druga. Na kraju utakmice sam bio mokar kao da sam bio sa njima na terenu. Naježio sam se na prvu trojku Devontea i ostao naježen dok je nije ubo i Batler. Nakon Kodijevog tejkovera sam morao da popijem vode jer sam dehidrirao. Semi, Čima, Kodi, Kalina i Nwora su beton odbrana. Kad se vrate Bolomboj i Izundu to će biti armirani beton. Ne bih dalje da nabrajam, sve ih volim na svoj način. Razmišljao sam u poslednje vreme koga najviše volim od stranih igrača i do sada je to bio Tarens Kinzi kao što sam i pisao na temi o bivšim igračima, ali moram da priznam da mu se sve više približava Džonatan Nwora. Od domaćih je Kalina na prvom mestu i to će se teško promeniti ikada.

Ovaj tim mi je ušao pod kožu i nema dalje. Šta god bude i kako bude zauvek su rezervisali mesto u mom srcu :heart:

• Like 9
Posted
9 hours ago, mister-no said:

A bicepsa i ramena našeg nigerijskog ministra odbrane jebote..

On izgleda pojačava trening. I upucao ruku istovremeno. 

da, ali, kada vidim ovu telesinu Semijevu, setim se često pokojnog Odža😢

• Like 2
  • Tuzno 1
Posted
5 hours ago, Николица said:

Као што смо имали Звездине звезде у фудбалу, тако Калина треба да буде Звездина звезда у кошарци, прва.

moze da bude treca her su prve dve zauzete!

64559_covic-drcelic-01-209_f.JPGfilip-covic-crvena-zvezda-mts-belgrade-a

• Like 2
  • Ha-ha 10
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Moram da bacim jedan ogroman :Hail: za Nworu. Mesec dana ne igraš i posle pola jedne utakmice (Valensija) ti igraš kao da si u top formi i da nisi propustio 10ak utakmica. Onako malo trapavo deluje na terenu, zbog visine i onih ručerda. Svaki šut mu je kao da je van balansa, da pada unazad, malo juri loptu, juri ona njega ali nikako i protivnik da je ujuri. Opaka zverka. Kako je prosuo onaj spori i niski krosover na centrlanoj poziciji, izbacio čuvara (Lee?), namestio se i bocnuo trojku kao kap. Ne štedi se u odbrani, ima telo da sačuva svakoga a ne štedi se, na skoku prisutan. Možda neko drugi iskoči i bude bolji ali s obzirom na očekivanja (očigledno pogrešna i na osnovu užas sezone u Efesu) - Nwora piša po mojim očekivanjima baš jako i nek tako nastavi.

• Like 10
Posted (edited)

Semi valjda potpisao na dve godine, tako da tu nema žurbe oko novog ugovora. Ugovor do kraja sezone imaju Kodi, Devonte, Kenan, Nvora, Davidovac, Donatas, Izundu i Bolomboj. Rekao bih da je tu najbitnije da polako već radimo na produžetku Kodija i Nvore jer oni su sa trenutnom igrom definitivno na listi drugih klubova. 

Edited by Milko Miller
  • Like 1
Posted
Just now, Milko Miller said:

Semi valjda potpisao na dve godine, tako da tu nema žurbe oko novog ugovora. Ugovor do kraja sezone imaju Kodi, Devonte, Kenan, Nvora, Davidovac, Donatas, Izundu i Bolomboj. Rekao bih da je tu najbitnije da polako već radimo na produžetku Kodija i Nvora jer oni su sa trenutnom igrom definitvno na listi drugih klubova. 

Ne bih se ja zaletao na CMM-a ovako rano. Nek zasluzi taj ugovor kako treba(da nas odvede u playoff), pa posle nek dobije i 3 godine ugovor sto se mene tice. 

Posted

Kodi igrama zaslužuje masTan ugovor za sledeću sezonu. Skroz je ok da se ne zalećemo, budimo pametni, pustimo da se u januaru zalete neki Efes ili Fener. :ajme:

Posted

Najjaci utisak od sinoc je kakvu smo odbranu odigrali sa Batlerom i Devonteom zajedno na parketu.

Devonte bas odusevio pristupom.

• Like 5
Posted

Rece i Nvora sinoc da mu trener veruje. To je kljuc svega, igraci osecaju da im Sasa veruje. Ocigledno je da i oni veruju Sasi. Nema ljutnje kod izmena, nema sujete... Koliko je samo vazna sinergija izmedju trenera i igraca, jos kada se na to nadoveze i publika...

Bez toga nema leba. Najbolje se vidi kod komsija kako se sve raspada kada nema hemije u timu.

Posted
On 11/14/2025 at 12:51 PM, aleksa7 said:

После 11 кола Евролиге Оџелеј је најбољи дефанзивац у такмичењу, поготово ако се узме у обзир да је реч о играчу који је чувао и Тавареса и Миротића и Шортса који не могу бити међусобно различитији по стилу игре и самим тим по начину на који их треба бранити. Од свих који су досад провели макар 200 минута на паркету у Евролиги, Оџелеј је:

• други (иза Саторанског) по разлици тимског дефанзивног рејтинга са њим на терену и без њега (-14.8);
  • трећи (иза Саторанског и Кординијеа) по утицају његовог присуства на терену на тимски проценат шута противника (-9.6%);
  • пети (иза Тавареса, Мелија, Милутинова и Монекеа) по индивидуалном дефанзивном рејтингу (105.6);
  • седми (иза Тавареса, Риуверса, Ендиаја, Отуруа, Лифа и Рајта) по проценту блокираних шутева из игре противника (2.3%).

Засад нема тог Бонге, Вокапа, Вајлер-Баба или Алфе—без дилеме изванредних дефанзиваца—који му статистички може парирати, тако да је сасвим у реду лепити му суперлативе.

Мали "апдејт" Шемијеве дефанзивне статистике после 13 кола, а у јеку силних (оправданих) похвала. Од играча који су досад играли макар 250 минута у Евролиги, Оџелеј је:

• ПРВИ по разлици тимског дефанзивног рејтинга са њим на терену и без њега (-15.9);
  • други (иза Кординијеа) по утицају његовог присуства на терену на тимски проценат шута противника (-9.8%);
  • други (иза Мелија) по дефанзивном рејтингу његове екипе када је он у игри (105.5);
  • шести (иза Мелија, Тавареса, Миротића, Монекеа и Хортон-Такера) по индивидуалном дефанзивном рејтингу (106.6);
  • шести (иза Тавареса, Отуруа, Ендиаја, Риуверса и Хортон-Такера) по проценту блокираних шутева из игре противника (2.3%).

ЈЕЗИВО шта/кога имамо у екипи на позицији резервне четворке/петице. Можда не треба трчати пред руду и заносити се, али ја не знам који играч у Европи осим лудог Болдвина ће се осећати комотно кад нападне обруч који заједно чувају он и Боломбој. 🤯

• Like 6
  • Love 1
  • Thanks 2
Posted

Nema sta, moram i ja da se prikljucim sveopstoj euforiji.

Bice dana za analize ali ovo sto se trenutno krcka je nesto veliko, samo nek nas bar malo posluzi zdravlje i bice ovo velika sezona za nas.

Hocu samo da istaknem da bi na bekovskim pozicijama u teoriji (a opet najvise zavisi od jebenih povreda) mogli da budemo top3 najjacih ekipa u ligi, samo nek se Batler i Grejem jos malo adaptiraju.

Njih dvojica, Kodi u zivotnoj formi i ovakav Nvora, plus Dobric kao ispomoc, predstavlja takav skup talenta, suta, atletike i poleta da to u zivotu nisam mislio da cu videti u Zvezdi.

Bukvalno samo Hapoelu i Panati priznajem da su tu jaci od nas, svi ostali moraju debelo da se pomuce da to dokazu.

• Like 2
Posted

Ovako na prvu bez brzih zakljucaka,Devonte mnogo bolji od Batlera. Mnogo je jaci na lopti,sigurniji,odbrana daleko bolja. Dakle u oba pravca bolji. Doduse i iskusniji je dosta. Ali vidi se razlika. 

Posted

Meni se mnogo sviđa što imamo baš veliku raznovrsnost u našoj igri. Možemo protivniku dati 90 poena tako što šutiramo 2/10 za tri a možemo kao i sinoć da pogodimo 15 trojki uz odličan procenat. Kad jednog igrača ne ide napadački uvek je tu neko drugi da uskoči. 

A tek šta reći za odbranu, mi smo sinoć imali više ukradenih nego izgubljenih lopti. Neverovatna energija svih igrača, recimo Čimu nije htelo poenterski ali je zato ginuo na obe strane terena i pokupio gomilu skokova. Ne vidim sujetu ni kod jednog igrača.

• Like 2