Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, bodo said:

@VISOKOLETAC šta su ti toliko smiješni moji postovi. Vidim da je to ponavljajuće.

Iskreno morao bih da pogledam sta si sve pisao, jer se ne secam, a i u glavnom ne gledam ko je sta pisao, vec samo citam tekst i odreagujem na njega. Sto se ovog teksta tice smesno mi je sto se o njemu sudi na osnovu 3 evropske utakmice, a Nan je npr proigrao tek posle mesec dana, a Nvora tek kod nas.

Pogotovu sto iznosis misljenje o tome zasto je Finiks izabrao nekog drugog igraca, dok svi forumi, ozbiljni insajderi, podkasti i americki i nasi govore drugacije. Covek je dosao na druga pravila, manji teren i agresivniju odbranu i najbolje je da mu ne treba vremena da se privikne, plus je dosao na vec formiran tim gde tek treba da nadje svoje mesto.

Mozda malo strpljenja. Nama trebaju svi igraci u formi i naspanovani za januar, kada ce nam biti i najtezi deo sezone.

• Like 2
Posted (edited)
10 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Iskreno morao bih da pogledam sta si sve pisao, jer se ne secam, a i u glavnom ne gledam ko je sta pisao, vec samo citam tekst i odreagujem na njega. Sto se ovog teksta tice smesno mi je sto se o njemu sudi na osnovu 3 evropske utakmice, a Nan je npr proigrao tek posle mesec dana, a Nvora tek kod nas.

Pogotovu sto iznosis misljenje o tome zasto je Finiks izabrao nekog drugog igraca, dok svi forumi, ozbiljni insajderi, podkasti i americki i nasi govore drugacije. Covek je dosao na druga pravila, manji teren i agresivniju odbranu i najbolje je da mu ne treba vremena da se privikne, plus je dosao na vec formiran tim gde tek treba da nadje svoje mesto.

Mozda malo strpljenja. Nama trebaju svi igraci u formi i naspanovani za januar, kada ce nam biti i najtezi deo sezone.

pa ja sam to samo sažeo. rekoh i sam da se traži a referenca je na Goodwina iz prostog razloga jer se na forumu Sunsa gdje isto pišem pojavila dilema da li su se odlučili zadržati lošijeg igrača. a zaključio sam time da ima moje poverenje dok se ne dokaže ili pokaže suprotno. ništa  manje ništa više. i na kraju nebitno je šta jedan Bodo misli a da se to odražava za igru našeg tima ali eto forum služi za razmenu mišljenja pa eto da dam i svoje neko viđenje.

Edited by bodo
Posted
1 minute ago, NikadProtivKaline said:

jbg on ce jednu da sutira 0 od 5, a sledeci put 4/6

igra zversku sezonu, ne bih mu kresao krila

samo smanjio minute kada se dobije vise od devontea i batlera, time ce i broj suteva za 3 da opadne

Sve razumem, i da čoveku treba sloboda i da je važno za samopouzdanje, mada je u Baskoniji imao isto vrhunsku sezonu sa 2.5 šuta za tri, ali ajde. Igra odlično, bez dileme.

Ipak, mislim da ove god imamo dovoljno i kvaliteta i raznovrsnosti taman toliko da niko ne mora da izlazi iz svoje obuće. Da svako radi ono što dokazano radi dobro do odlično - i na konju smo. Ima i mesta i vremena i lopti za sve.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Samo da pohvalim uljudan i konkretan odgovor na pitanje. 

• Like 1
Posted (edited)
59 minutes ago, MarioKempes said:

Kod raspodele uloga kad imamo više bekova u opticaju pomoćiće i ako Kodi malo iskulira šut za tri poena.

Igra odlično, mnogo znači i defanzivno i ofanzivno, u tranziciji i skoku takođe, ali ipak nije šuter da bi dizao 6 trojki po utakmici kao što radi ove sezone. I karijerno (30%) i trenutno (32%) je kamenjar. Njegova mera je neke dve uzete trojke po meču, a ako ga krene (kao u Valensiji) neka gura dalje. Ako ne krene - nema potrebe da forsira do 0/7, 0/5, 0/4, što se dešavalo u prethodnim kolima. Tada je možda i bilo moranje, jer smo bili desetkovani, ali sada više nije.

Kada mu zatvore ulaz, a ostane 6-7s do kraja napada - lopta u ruke Nvori i Batleru, pa neka rešavaju, to je njihov forte. A ne Kodijeva trojka.

To stoji, ali sa druge strane ,ako ne uzima šuteve koju mu svesno nude/ostavljaju, onda mu se oduzima i taj ulaz i postaje onaj lik bez samopouzdanja kakav je bio veliki deo prošle sezone.

Jako je čudno što on u dosta većem procentu pogadja one teže šuteve iz driblinga, preko ruke, nego kada ostane sam iz nekog povrtanog pasa. U svakom slučaju, da uzima 5-6 trojki po meču, jeste puno.

Kraj napada, kada ističe vreme, ipak za sada bez Batlera, mislim da je imao baaš puno već takvih situacija, čovek ne šutne na kraju. Jako komplikuje, mislim da nije siguran šta da uradi na kraju, a da ne pričamo što jako ležerno to radi i često i ne krene u akciju 2-3 sekunde do kraja. ( Valensija sad, do kraja 8 sek, nisu u bonusu, čovek ne kreće u akciju pune 3-4 sek)

Za izolaciju, kada ističe vreme, a na terenu je, mislim da je Nwora definitvo broj 1. Čovek može da napadne na 100 načina, od pleya do centra. Čovek od 203, sa onolikim rukama, sasvim solidne tehnike, kao neki evropski Lebron. Baš je uživanje gledati ga, kada je u elementu.

Iskreno, po prikazanom do sada, a pogotovo posle Monaka, ne znam ko može da nam gostuje a  da nismo bar blagi favorit kada igramo u Bg.

Edited by Todo
  • Like 1
Posted
33 minutes ago, Todo said:

To stoji, ali sa druge strane ,ako ne uzima šuteve koju mu svesno nude/ostavljaju, onda mu se oduzima i taj ulaz i postaje onaj lik bez samopouzdanja kakav je bio veliki deo prošle sezone.

Jako je čudno što on u dosta većem procentu pogadja one teže šuteve iz driblinga, preko ruke, nego kada ostane sam iz nekog povrtanog pasa. U svakom slučaju, da uzima 5-6 trojki po meču, jeste puno.

Kraj napada, kada ističe vreme, ipak za sada bez Batlera, mislim da je imao baaš puno već takvih situacija, čovek ne šutne na kraju. Jako komplikuje, mislim da nije siguran šta da uradi na kraju, a da ne pričamo što jako ležerno to radi i često i ne krene u akciju 2-3 sekunde do kraja. ( Valensija sad, do kraja 8 sek, nisu u bonusu, čovek ne kreće u akciju pune 3-4 sek)

Za izolaciju, kada ističe vreme, a na terenu je, mislim da je Nwora definitvo broj 1. Čovek može da napadne na 100 načina, od pleya do centra. Čovek od 203, sa onolikim rukama, sasvim solidne tehnike, kao neki evropski Lebron. Baš je uživanje gledati ga, kada je u elementu.

Iskreno, po prikazanom do sada, a pogotovo posle Monaka, ne znam ko može da nam gostuje a  da nismo bar blagi favorit kada igramo u Bg.

Definitivno je na pocetku sezone bio plan da Greajm igra neizvesne zavrsnice umesto Kodija.

Njegovom povredom i spletom drugih okolnosti Kodi je proigrao i sada deluje da moze da resava i zadnje napade.

Ipak, kako je on izrazito nekonstantan na sutu i zna da donese pogresne odluke, logicno je da tu ulogu u jednom trenutku preuzme Batler i (ili) Grejam.

Naravno, slazem se da je u tim situacijama izolacija za Nvoru broj jedan opcija, samo je i tada bolje da u cosku ceka neko od ove dvojice, a ne Kodi.

Batler je i do sada pokazao da uglavnom ne prasta kad ostane sam, bukvalno imam utisak da je svaku dao i da mu je svaka isto usla.

Bice tesko Saletu da svima sve objasni i da ovi to prihvate, ali radio je isto to u Monaku, neka ponovi magiju ovde gde ce mu biti bar zrnce lakse.

U idealnim uslovima i nekom vakuumu u kome nema prilagodjavanja protivniku, ovo su neke petorke koje bi trebalo da igraju zavrsnice:

Grejem(Kodi)-Batler-Nvora(Kalina)-Moneke-Motejunas(Semi)

Mislim da mi cigani, sto iz straha sto iz neverice, ne pridajemo dovoljno znacaja cinjenici koliko arsenala u ekipi imamo.

Je-be-no.

• Like 5
Posted

Prekosutra rukometaš Walkup zatvara Kodija, Furnije zatvara Batlera, Milutin promašuje tri zicera za redom jer mu u glavi ide aleee crvena zvezdaaa leee, Bugarin pogađa petu trojku iz šestog pokušaja, Barcokas se smeška jer pravi brejk u Beogradu, kad ono...

Spoiler

b9150a97f74ae876c5da612ec18f0551.gif

• Like 5
  • Love 1
Posted
4 minutes ago, GameChanger said:

U idealnim uslovima i nekom vakuumu u kome nema prilagodjavanja protivniku, ovo su neke petorke koje bi trebalo da igraju zavrsnice:

Mislim da mi cigani, sto iz straha sto iz neverice, ne pridajemo dovoljno znacaja cinjenici koliko arsenala u ekipi imamo.

Je-be-no.

Sumnjam da ce Grejem i Batler biti u istom momentu na parketu u zavrsnicama.

Jedino izmene napad/odbrana ako jurimo rezultat pa nam je prangijanje 3 jedina opcija.

Posted
24 minutes ago, GameChanger said:

Definitivno je na pocetku sezone bio plan da Greajm igra neizvesne zavrsnice umesto Kodija.

Njegovom povredom i spletom drugih okolnosti Kodi je proigrao i sada deluje da moze da resava i zadnje napade.

Ipak, kako je on izrazito nekonstantan na sutu i zna da donese pogresne odluke, logicno je da tu ulogu u jednom trenutku preuzme Batler i (ili) Grejam.

Naravno, slazem se da je u tim situacijama izolacija za Nvoru broj jedan opcija, samo je i tada bolje da u cosku ceka neko od ove dvojice, a ne Kodi.

Batler je i do sada pokazao da uglavnom ne prasta kad ostane sam, bukvalno imam utisak da je svaku dao i da mu je svaka isto usla.

Bice tesko Saletu da svima sve objasni i da ovi to prihvate, ali radio je isto to u Monaku, neka ponovi magiju ovde gde ce mu biti bar zrnce lakse.

Je-be-no.

Da dam poslednji šut Batleru, otvoren, uradio bih to žmureći. Definitivno je utisak da nije promašio otvorenu trojku od kako je tu.

Ali da mu to ipak neko izgradi i pošalje pas, bar još uvek, dok ne stekne tu neku rutinu pre svega u donošenju odluka, pošto skila i talenta mu svakako ne manjka.

Šta da se kaže, slatke muk i za nas cigane napokon!❤️🤍

• Like 3
Posted
25 minutes ago, NikolaTest said:

Sumnjam da ce Grejem i Batler biti u istom momentu na parketu u zavrsnicama.

Jedino izmene napad/odbrana ako jurimo rezultat pa nam je prangijanje 3 jedina opcija.

Tandem grejem, butler, semi u zavrsnici je wet dream za mene. Samo zamislite situaciju gde grejem prevodi loptu, imamo napad do kraja za pobedu, grejemu sa leve strane butler a sa desne semi, tu ne smes da udvojis grejema nema sanse, a ako udvoje i semi i butler su pracke za 3. Sah mat bukvalno.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, perikle said:

Tandem grejem, butler, semi u zavrsnici je wet dream za mene. Samo zamislite situaciju gde grejem prevodi loptu, imamo napad do kraja za pobedu, grejemu sa leve strane butler a sa desne semi, tu ne smes da udvojis grejema nema sanse, a ako udvoje i semi i butler su pracke za 3. Sah mat bukvalno.

I onda Grejm izgubi loptu pa ciganska masa bude:

the-simpsons-people-s-riot-ys43e9w13pa46

• Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
5 minutes ago, perikle said:

Sa tom trojicom na parketu, CMM uzima dugu dvojku peške. 

• Like 4
  • Love 2
  • Ha-ha 10
Posted
11 minutes ago, perikle said:

Pa treba valjda i da se branimo u tesnim zavrsnicama?
Grejem i Batler sumnjam da ce ikada biti u odbrani dobri kao 50% odbrane CMM.

• Like 1
Posted

Mislili smo da pocnemo sezonu sa Graham/CMM na pleju i Karter/Kenan na dvojci (uz Miljenovica da ih odmara).

Onda je Kenan zavrsio sezonu pre nego je i pocela, Graham samo sto nije pocela povredio se, a ubrzo zatim i Karteru ustanovljem ozbiljan zdravstveni problem. Morali smo da se snalazimo, i videli smo da Nvora moze da pomogne na dvojci, i da Kalina/Moneke/Odzelej sasvim dobro pokrivaju pozicije krila i krilnog centra, pa i Deda uleti, i bilo bi steta gurati 4 odlicna igraca samo na pozicije 3 i 4. Presaltao se Nvora vise vremena na dva i doveden je Batler i time smo pokrili tu poziciju. I Dobric je tu pomogao mada je bio povredjen na pocetku. Za pokrivanje na pleju vratili smo Jaga, da pokrije dok se Graham (koji je imao najlaksu povredu) ne oporavi a i CMM je tu povukao znacajno...

I sve je to ok.

Mali problem je napravila povreda Nvore, ali i to smo preziveli. 

Ono sto nije ok je sto smo izgubili dva centra iz prve 12orice, uz Bolomboja na koga i nismo racunali. Rivero je otpao odmah na prvoj utakmici i moguce da njegov doprinos i ne vidimo jer ce pre Bolomboj u formu da se vrati nego on. D-Mo je doveden kao zamena za Rivera, ali nas je onda Izundu uplasio u Dubaiju taman kad je delovalo da nam je veliki oslonac pod kosem, bolji nego sto smo mozda i ocekivali. I tu se za sada ne nazire resenje. Plavsic je trebao biti neko ko ce da eventualno uzeti neke ABA minute i onda po povratku Bolomboja mozda otici negde na pozajmicu da igra... a spali smo na 4. centra i veterana sa strane koji nekako uspevaju uz pomoc Odzeleja da pokrivaju poziciju 5. Nadam se da ce Izundu za koji mec moci da trenira i da se vrati sto pre. 

A ocekuje nas Olimpijakos. I sa zdravim Izunduom bilo bi tesko sa njihovim igracima na 4/5. A sad ce biti jos teze. Ako skupljamo pod kosem, Dorsey i Vezenkov (pa i Walkup, Ward, Fournier) ce nas unistiti za 3p. Ako pustimo Milutinova bez pomoci da resava D-Mo-a ili jos gore, Plavsu, tek smo tu u problemu onda. Ali se nadam da mozda Odzeleje moze nesto da uradi i da kao tim mozemo Milutinova da odbranimo kao sto smo Tavaresa. 

Ako zatvorimo Dorsija dobrom odbranom (Nvora mozda, Dobric?) i ne dozvolimo Vezenkovu da prelako sutira (Moneke), onda neka Milutinov isporuci poene, samo ne i skokove, ne moramo da forsiramo faule nad njim, odnosno ne treba D-Mo da udje u taj posao. 

Iz jake odbrane, da dobijemo i napad, tranziciju, CMM na snagu, Batler da pogodi suteve bez mnogo petljanja u reketu, to neka ostavi Nvori... Graham tek toliko da ne moramo Jaga da gledamo jer ce Walkup i Ntilikina biti nepremostiva prepreka za njega, bas los matchup za njega i u napadu i u odbrani. 

Pobeda protiv crveno-belih nam brise tesan poraz u Spaniji, pa da zavrsavamo godinu sa 12-13 pobeda, to bi mi bilo bas ok. 

• Like 7
Posted
3 hours ago, NikadProtivKaline said:

uh, ne slazem se uopste za monekea

on i jeste takav igrac, mislis nije odigrao nista posebno, a ono 15 i 7 niotkuda

sionoc i 4as

pluse defanzivno prisustvo

daleko je on od empty stats

Volim Chimu, mnogo nam je bitan i nema potrebe da ga braniš od mene, ali...

Juče nam je CMM svojeručno dobio utakmicu, bukvalno je školski primer takeovera bio, tako da bi bila džaba sva Chimina produkcija da Codi nije ubacio u EL stepen prenosa. Napucao je Chima lepe brojke ali nije pravio nikakvu razliku, ni u jednom trenutku meča nisam pomislio da su stvari pod kontrolom dok Codi nije podivljao. To se u mojoj knjizi zove - empty stats, a imali smo razne primerke takvih igrača kod nas, doduše više među bekovima. Ne kažem da je Chima loše odigrao jer nije, ali nije ni plenio energijom kako zna niti proizvodio neke poene kad bismo stali. 

Posted
24 minutes ago, NikolaTest said:

Pa treba valjda i da se branimo u tesnim zavrsnicama?
Grejem i Batler sumnjam da ce ikada biti u odbrani dobri kao 50% odbrane CMM.

Ma samo sam konstatovao za poslednji napad. 

• Like 1
Posted
16 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne mislim da će Grejem imati neku ulogu protiv Olija. Protiv Viene je uveden samo na kraju da osjeti malo igru. 

Svakako je bolji od Jaga kako god okrenes

• Like 10
Posted
4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Volim Chimu, mnogo nam je bitan i nema potrebe da ga braniš od mene, ali...

Juče nam je CMM svojeručno dobio utakmicu, bukvalno je školski primer takeovera bio, tako da bi bila džaba sva Chimina produkcija da Codi nije ubacio u EL stepen prenosa. Napucao je Chima lepe brojke ali nije pravio nikakvu razliku, ni u jednom trenutku meča nisam pomislio da su stvari pod kontrolom dok Codi nije podivljao. To se u mojoj knjizi zove - empty stats, a imali smo razne primerke takvih igrača kod nas, doduše više među bekovima. Ne kažem da je Chima loše odigrao jer nije, ali nije ni plenio energijom kako zna niti proizvodio neke poene kad bismo stali. 

slazem se da je bio CMM takeover

ali chima standardno donosi hustle i energiju i neprimetnih 15 i 7

pitanje je i koliko bi bez tih njegovih neprimetnih bili u situaciji da dobijemo

uporedio bih to u neku ruku sa jokicem(znam blasphemy)...ali ono kad gledas i kazes sebi jbt debeli igra losu tekmu a on 20, 10 i 7 sa 60% suta

Posted
15 minutes ago, Mile1 said:
32 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne mislim da će Grejem imati neku ulogu protiv Olija. Protiv Viene je uveden samo na kraju da osjeti malo igru. 

Svakako je bolji od Jaga kako god okrenes

Samo toliko nam i treba - rekoh vec - em sto Yago ne moze, nego sto mu je bas los matchup sa Olimpijakosovim bekovima. Tako da ako moze Graham njegovih 5-10min to je dovoljno. I Batler 5 min na pleju. I onda ce CMM biti manje istrosen.

Posted
59 minutes ago, suptil said:

Vidim na tviteru su se pojedini raspisali da CMM ignorise Batlera. Sta forumaska javnost ima da izjavi po tom pitanju?

Posle toga je Miler-Mekintajer ušao u raspravu sa Džeredom Batlerom, ali naturalizovani reprezentativac Bugarske smatra da su takve okolnosti sasvim normalne.

„Intenzivna je utakmica, energija u naletu… On vidi nešto, ja vidim nešto, raspravljamo se, ali onda o tome pričamo na klupi i pomirimo se. Nije to ništa ozbiljno, već deo upoznavanja nečije ličnosti i načina komunikacije, prihvatanje onoga što druga osoba govori. Kao što ste mogli da vidite, bukvalno za 30 sekundi izađemo nasmejani zajedno i kažemo da je to normalno“, uverava Kodi.

Naravno da će raditi sujete među njima. CMM više nije jedini šerif u ekipi. Prijalo mu je dok je samostalno mogao da igra šta hoće jer nema alternativa. Povratkom ranjenika i uključivanjem Batlera Kodijeve partije će neminovno biti drugačije, da tako kažem. Samo isto tako Kodi više neće morati da lipše 30 minuta. Iste minute je imao i u Baskoniji samo je tamo odbrana bila na može i ne mora a ovde mora da bude komandos u odbrani sve vreme dok je na parketu. 

Svakako - bilo koje namerno preskakanje saigrača i donošenje lošijih odluka da se saigraču ne bi dala lopta mora biti sankcionisano od strane Saleta. Sreća pa ima iskustva sa Džejmsom i ostalima iz Monaka. 

• Like 3
Posted
14 minutes ago, NMX said:

Naravno da će raditi sujete među njima. CMM više nije jedini šerif u ekipi. Prijalo mu je dok je samostalno mogao da igra šta hoće jer nema alternativa. Povratkom ranjenika i uključivanjem Batlera Kodijeve partije će neminovno biti drugačije, da tako kažem. Samo isto tako Kodi više neće morati da lipše 30 minuta. Iste minute je imao i u Baskoniji samo je tamo odbrana bila na može i ne mora a ovde mora da bude komandos u odbrani sve vreme dok je na parketu. 

Svakako - bilo koje namerno preskakanje saigrača i donošenje lošijih odluka da se saigraču ne bi dala lopta mora biti sankcionisano od strane Saleta. Sreća pa ima iskustva sa Džejmsom i ostalima iz Monaka. 

- Mislim da smo obojica izuzetno takmičarski nastrojeni i da obojica imamo velika mu*a Mi smo borci i obojica želimo da pobedimo. To je samo deo procesa uigravanja i pronalaženja načina da što bolje funkcionišemo zajedno - objasnio je Batler.

A evo i šta kaže Batler o tome. 💪

• Like 1
  • Pumpaj! 1