Jump to content

Recommended Posts

Posted
47 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Treba biti realan pa sagledati taj roster. 
1. Volden , Hol , Uskoković

2. Lojd , Lazić, Radanov 

3. Dobrić , Simonović 

4. Davidovac, Kuridza 

5. Kuzmić, Nnoko 

Kasna Doselekcija ( Rocesti , O Brajant, Kolom) 

Na sve to bila je korona sezona, češće su igrači i odsustvovali. 
Neka ga sada da ga vidimo, sa dosta ozbiljnijim timom i pregršt EL sezona iza sebe. 

Noko čak nije počeo sezonu zbog srca pa je došao ludi Teri a Pengos je bio dogovoren ali je u zadnji čas uleteo Zenit sa većim parama i nama umesto Pengos stiže Hol i ode sezona 

• Like 3
Posted
1 hour ago, BojanaCZV said:

Ja kapiram, da se u tom slučaju, ukoliko se ne dogovore oko neke zajedničke cifre za raskid, uplaćuje mesec po mesec, dok trener ne nadje neki novi klub.

Bar ja to tako zamišljam.

Ako se postigne sporazumni raskid ugovora to znaci da su se obe strane slozile da se ugovor raskine. Stvar je pregovora i dogovora na koji nacin ce se to uraditi, ali svakako da se podrazumeva da bi obe strane trebalo da naprave neke ustupke. Pa sad ako trener ima ugovor do kraja ove sezone sasvim je normalno da mu budu isplacene tri plate, a da recimo 5 ili 6 oprosti. U tom slucaju on je slobodan i vec sutra moze da potpise za neku drugu ekipu. Ako nije postignut sporazumni raskid ugovora onda je za klub najbolje resenje da treneru da otkaz i svaki mesec isplacuje mesecnu platu, ali to znaci i da taj trener ne moze da preuzme ni jednu drugu ekipu. U praksi to znaci da taj trener vec posle mesec dana moze da dobije neku dobru ponudu, mozda cak i novcano manju, ali da bi mogao da je prihvati moze zatraziti raskid ugovora bez da mu se plate i ta tri meseca. 

Sto se tice Sferovog otkaza, ako je stvar istinita negde sam nezadovoljan time.

Plasim se da smo mi kao navijaci, ali i narod poprilicno neozbiljni. Nekako bismo sve preko reda i bez muke. Nije slucajno da kad god se formira neki red, njih nekoliko pokusava da se ubaci preko istog, kolicine kupljenih diploma, kojima bi da se nadoknadi nestrucnost, a pre svega tolerisanje tih pojava, sve mi je to nekako nas trejdmark.

Zasto sam sve ovo rekao.

Mi godinama u klubu imamo apsolutno pogresnu i katastrofalnu politiku.

Imali smo takozvanu politiku domace osnove, koja je, to je i pticama na grani bilo jasno, postojala ne jer se verovalo u nekakvu veliku domacu pamet, strucnost, sposobnost ili sta vec, vec jer se kroz nju lakse mogla sprovoditi korupcija. Masni ugovori, preplacenim domacim igracima, od kojih se deo vracao u dzepove dobrotvorima.

Sve je to funkcionisalo dok je vladao sistem privilegovanosti i podrske, ali se raspadalo kao kula od karata na EL sceni ili onda kada je dosla ozbiljna konkurencija. Kao i domaca privreda onda kada je izasla na medjunarodnu scenu, pa je za sve bila kriva pljackaska privatizacija, a ne unutrasnje potkradanje i potpuno nestrucan rukovodeci kadar.

E sad kad su se u klub slili milioni, naravno nezaradjeni i kod publike su porasli apetiti, ali ne lezi vraze korupcija unistava, pa cak i ubija, pa tako ni mi bez obzira na silne milione ni da mrdnemo prosle godine sa mrtve tacke. Tj, napravljen je pomak, ali je i postalo jasno da se moramo resiti domace osnove ako hocemo iskorak. Preko leta je napravljen radikalni rez, ali do toga je doslo zato sto se sa podmladjivanjem i menjanjem ekipe nije islo dve tri godine ranije, kada je postojala prilika da se ekipa nadogradjuje. Zato sto su ogromni organizacioni, pa i upravljacki propusti radjeni onda sad smo bili prinudjeni na radikalni rez.

Ja ne znam u kom univerzumu zive svi oni koji misle da to ide tako, zamenicemo sve i eto kao podmazana masina cemo biti vec od prvog kola. Potpuno je normalno, da necemo imati igru, cak i da smo kompletni, a mi smo jako daleko od toga. Sistem, tim, hemija, igra sve to mora da se gradi. Tu nema megadens fakulteta da odete i kupite diplomu, moze i jos jedna za poneti pod misku.

Za to je potrebno vreme.

Apsolutno ne tvrdim da bi Sfero napravio ista od gore navedenog, ali kazem da smo mi jako neozbiljni ako njegov ucinak merimo nakon tri zvanicne utakmice i ne racunam zavrsetak prosle sezone iz vise razloga.

Smena Sfera ne resava nista, vec samo pokazuje da mi nemamo sistem, ne znamo gde udaramo i da zelimo instant rezultate.

Instant rezultati mogu da se kupe, ali je potreban mnogo veci novac od 20 miliona po sezoni. PAO je one prve Atamanove sezone mislim imao 53 miliona, Hapoel ove ne smem ni da zamislim koliko i pritom je Hapoel samo nadogradjen ove. Mislim da smo, ako smo sve duboko promislili onda kada smo Janisu produzili ugovor, morali da mu damo jos par utakmica. Ovako mi ostaje utisak ad hok rada, a ne vidim da nam to moze doneti one rezultate koje nestrpljiva publika ocekuje. Sa druge strane ako smo Janisu produzili ugovor, a da on to nije zasluzio, a neko je mislio da zasluzuje, onda su nasi problemi mnogo veci od njega.

• Like 2
  • Thanks 3
Posted
4 minutes ago, Zli Coban said:

Gonzales ili niko

Ako mislis na onog sto je vodio Albu, to bi bilo vrh. On mi je trenutno najveca trenerska faca u evropskoj kosarci uz Herberta. Joan Plaza isto.
Ali niko od njih nije slobodan, nazalost.

• Like 1
Posted

A zašto bi Bolomboj bio registrovan za bilo koje takmičenje ako se i dalje ne zna kad će na teren? Da registruju igrača koji eventualno propušta sezonu i zauzme registraciju nekom igraču koji nam možda u nekoj doselekciji bude potreban( a evo već sad smo u situaciji da nam treba). Meni to nije nikakav indikator ili razlog za brigu. Ako je prema nekim informacijama kontrola sad oktobra videće se u kakvom je stanju i da li se i kad vraća na teren. Ako se vidi da je povratak izvestan nije kasno da se registruje.

• Like 9
Posted
1 hour ago, Bode said:

Ako mislis na onog sto je vodio Albu, to bi bilo vrh. On mi je trenutno najveca trenerska faca u evropskoj kosarci uz Herberta. Joan Plaza isto.
Ali niko od njih nije slobodan, nazalost.

Kako nije slobodan Israel Gonzalez bivsi trener Albe?

Posted
20 minutes ago, Dzo23 said:

Očekujem da Saša dovede 2-3 igrača sa sobom, što je negdje i logično. Plejmejker je ono pod "must". Vrlo moguće da će biti i šilbovanja nekih. 

U svakom slučaju moramo se pojačati definitivno. Nadam se da će uspjeti stvoriti tu neophodnu hemiju i da će to na nešto ličiti. 

Jako težak zadatak ga očekuje. Nisam njegov veliki simpatizer, da se blago izrazim, ali naravno želim mu svu sreću. Moraće mnogo mnogo bolje nego za vrijeme kovida. Vjerujem da je i sazrio, napredovao za ove 4 godine. 

Kakav plejmejker pored CMM, Jaga i Grahama?

Silbovanje posle 2 kola? Koga?

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Zli Coban said:

Kako nije slobodan Israel Gonzalez bivsi trener Albe?

I Italiji je, trenira Trst. Iskreno, nisam ni ja znao.
Mnogo mi se svidja njegov izbor klubova, nekako mi zraci energijom coveka koji voli kosarku. Pritom gospodin veliki.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, JPM said:

Koliko još igrača možemo da registrujemo?

Juniori se valjda ne računaju?

3 ili 4. Ne znam kako se racuna Kenan, posto nije odigrao ni jednu utakmicu.

• Thanks 1
Posted

Ko jos pre pocetka sezone nije video ovaj scenario (izuzev povreda, ipak je bilo dosta nesrece) - mozda treba da razmisli o tome da promeni sport...

Sad krece dramaturgija.

• Like 8
Posted

Posto je Sale prakticki gotova prica ostaje jos dolazak beka. Nadam se da ce biti bek kojem je defanziva jaca strana(tipa Grant), igrac koji moze cuvati (usporiti) najbolje protivnicke bekove i vrsiti pritisak na loptu. 

Licno meni se ova ekipa svidja i mislim da ima veliki potencijal i kvalitet. Malo mi je disbalans na vanjskim pozicijama gdje imamo dva meksa igraca(Graham i Karter) i jednog ok defanzivca (Kodija) tako da bi eventualno taj def bek mogao igrati npr. u paru sa Grahamom ili Karterom. Jos kad se uzme u obzir da nam je centarska linija onako malo mekana mislim da nemamo luksuz da imamo 2 beka koja su cunj u odbrani.

Poena vidimo nece faliti i ovoj ekipi nece biti problem ubaciti 80-90p jos kad se Graham vrati bice jos potentniji napad.

Tako da se nadam da ce i Obradovic vise gledati defanzivne mogucnosti nego procente suta za 3. 

• Like 1
Posted

Ovi naši da su pametni pa da Obradoviću predlože da mu jedan od asistenata bude Mijovic i tako ga priprema da u budućnosti on preuzme ekipe jednog dana i naprave kako tako neki sistem,mislim da je perspektivan i mlad i da moze u budućnosti da bude dobar domaći trener.

Posted (edited)

Onaj koji je ocekivao da će ekipa funkcionisati kao svajcarski sat nakon sto je promijenjena skoro cijela ekipa (i cijeli koncept tj. domaći vs strani) taj nema pojma o životu a ne kosarci. Vjerujem da ni u upravi nisu bas toliki indijanci. Po toj logici, vjerujem da je raskidu ugovora najvise doprinijela prethodna sezona. Slijedi da je onda ugovor trebalo raskidati na kraju sezone a prije pocetka ove, dati novom treneru da pravi ekipu itd. Ovako smo dali treneru, čija je sudbina u klubu bila poprilicno upitna, da pravi ekipu po svom ukusu i onda ga otjerali u 2.sedmici nove sezone tj. poslije 3 kola. Dakle, ovo je zestoki fail uprave, ovo se nije trebalo desiti na ovaj nacin.

Edited by Small Owl
.
Posted
1 hour ago, NMX said:

Pre ravno devet dana klub je okacio sliku tima pred pocetak EL. I na slici je Bolomboj.

Reveal hidden contents

I sada je informacija da je covek free agent. I ne znam sta je gore, da to nije tacno (kao sto 99% nije) a da neko veruje u to ili da je tacno.

Jer ako je tacno, onda sa ovim klubom i ovom upravom imate mnogo veci problem od trenera koga ste oterali.

Nemojte da sirite dezinformacije, pa ni Poarje iz Efesa nije registrovan jer se zna da nece igrati 6 meseci, nasedate ko majmuni na bilo sta sto pise na intermetu...

• Like 3
Posted
1 minute ago, NMX said:

Milan Minic Saletov pomocnik 👀

Koliko taj covek ima godina jbt

U decembru puni 71 hahah

• Tuzno 1
Posted
Just now, NMX said:

Milan Minic Saletov pomocnik 👀

Koliko taj covek ima godina jbt

Sad sam guglao...54.godište. najiskusniji pomoćni trener kojeg smo do sad imali. 🙂

Ovo za Dozeta i Bagzija ako se ostvari najbolja vijest ove godine ubjedljivo. Tu bi trebao neki Rakočević da uleti. 

• Like 2