DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 minutes ago, Kooineeperk said: To nije stvar personÆla vec kako si postavio igru kao trener i da li imas autoritet nad ekipom da te slusa. Ovo nisu klinci koji jos ne znaju da isprate zamisli trenera vec suvi profesionalci koji u guzici imaju sezone i sezone na najvisem nivou evropske kosarke. Bogami jeste, pošto ako ti se povredi 4 igrača (ili koliko ih već imate na spisku ranjenih, nisam sve ispratila), možeš ti da budeš kombinacija Rajlija, Obradovića, Atamana i Popoviča - džabe ti. Možda ovo dođe kao zgodan alibi za Sfera, ali tako je. 1
nunilo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Moje misljenje da je on vec bivsi samo mu jos nisu javili ili mu je ostalo kredita na kartici za jedan vrlo kratak poziv. Nisam cuvar vatre ali nisam bio za smenu grka, medjutim ... Pokusavajuci da zdravo razumski razmisljam, energija u vezi kluba je uzasno toksicna a ne vidim bas prevelike sanse da grk to preokrene u svoju korist. Razlozi su vrlo jednostavni, ekipa nece biti na okupu jos dosta vremena, trenutne zakrpe nece doneti bog zna sta, svakako ce se uci u jos losiji start sezone i agonija ce se produziti. Sigurno je da bi njegov odlazak malo ublazio situaciju i trenutno ugasio lokalni pozar a za globalni niko ne zna dok do smene ne dodje. Nazovimo to kako god hocemo, losom srecom za njega, povrede igraca, los start a najvise uzasan zavrsetak prosle sezone kada je realno bio zreo za otkaz. Kad se pogleda unazad jos jedan od losih poteza uprave sto su mu produzili ugovor totalno nerezonski u sred sezone. Ishitrena i nepromisljena odluka, saceka se kraj sezone i onda se donese odluka u skladu sa ulozeno/dobijeno, sigurno on nije bio kandidat da preuzme Barsu ili Olympiakos. 6
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Bogami jeste, pošto ako ti se povredi 4 igrača (ili koliko ih već imate na spisku ranjenih, nisam sve ispratila), možeš ti da budeš kombinacija Rajlija, Obradovića, Atamana i Popoviča - džabe ti. Možda ovo dođe kao zgodan alibi za Sfera, ali tako je. Kako nije stvar personala sad kad bude odlicni defanzivci Yago i Montejunas na terenu a pride kad se stavi atleticni Deda.I onda od njih traziti da se igra kakva takva smislena odbrana? Izunudu je rupa, CMM ima mana u odbrani, Nworu ne zanima, Chima od preterane energije sakupi brzo licne.... I onda ocekujes da u ovakvoj rotaciji igraci daju svih 40 minuta sve od sebe svaku utakmicu a sto je najgore ovo je duplo kolo... 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, Don Dusko said: Kako nije stvar personala sad kad bude odlicni defanzivci Yago i Montejunas na terenu a pride kad se stavi atleticni Deda.I onda od njih traziti da se igra kakva takva smislena odbrana? Izunudu je rupa, CMM ima mana u odbrani, Nworu ne zanima, Chima od preterane energije sakupi brzo licne.... I onda ocekujes da u ovakvoj rotaciji igraci daju svih 40 minuta sve od sebe svaku utakmicu a sto je najgore ovo je duplo kolo... Ja to znam, ne znam što meni pričaš. 2
Stefi88 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne znam sto ni malo niste strpljivi, neverovatno, tek je 2 kolo i odmah tragedija, panika, pa cak i da smo kompletni a nismo... Svero verovatno ima fore do Baskonije, a mozda vec i Fener dobijemo, nema pravila, ako to ipak izgubimo ide duplo kolo Zalgiris i Real, verovatno i presudno za njega...
K.Dot Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Niko od Janisa ne traži, barem se nadam, da igra Rqdonjinu lockdown odbranu, jednostavno nemamo igrače za to ali postoji valjda i neka sredina, ne moramo baš da budemo ovako bušni. Janis je imao reputaciju defanzivnog trenera, ja za sve ovo vreme koliko je on kod nas, ne sećam se perioda gde smo dobro izgledali u defanzivi. Meni subjektivno, glavna asocijacija na Janisa je oscilacija. Jednu utakmicu odigramo dobro pa onda naredne dve kao da nikada loptu u životu nisu videli i tako u krug. Ako je jedina opcija trenutno za trenera Obradović, slažem se da ostane Janis do kraja sezone pa da onda vidimo kakve su nam mogućnosti, jer ovako ne bi bilo pošteno ni prema Obradoviću, uvaliti mu ovaj Frankenštajn od ekipe. I još nešto, može li neko od stručnijih da mi napise, na osnovu dovedenih igrača, kakvu je košarku Janis planirao da igra ove sezone, znači uključujući i povredjene, pa da vidimo koji je to stil. 2
Bejn Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Mi smo proslogodisnju sezonu u EL zavrsili sa sedam poraza u poslednjih 9 utakmica(ili tako nekako) iako smo imali ponajbolji raspored I vecinu utakmica u BG. Sada smo vec na 0/2 iako nio igrali protiv nekih azdaja. Ne razumem sta se ocekuje od Janisa? Ocito da on bolje ne moze. Al, Dobro. Ajd da sacekamo 0:7... Edited 2 hours ago by Bejn 1
Урош19 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 minutes ago, K.Dot said: trenera, ja za sve ovo vreme koliko je on kod nas, ne sećam se perioda gde smo dobro izgledali u defanzivi. Dovoljno je prisetiti se serije dobrih rezultata u EL kad nam nije šljakao napad ali smo pobeđivali, međutim tad se nije hvalila odbrana nego se kukalo kako porađamo koševe. Bilo je tu par izuzetaka tipa Makabi u pioniru i Fener kući ali smo od otp utakmice sa Bajernom posle prvog derbija pa do 3 vezana poraza posle kupa igrali vrh odbranu. Čak je i posle kupa na nekim utakmicama bila dobra odbrana, Real i Oli smo spustili na ispod 80. Edited 2 hours ago by Урош19
Miki28 Lakers in 5 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, Stefi88 said: Ne znam sto ni malo niste strpljivi, neverovatno, tek je 2 kolo i odmah tragedija, panika, pa cak i da smo kompletni a nismo... Svero verovatno ima fore do Baskonije, a mozda vec i Fener dobijemo, nema pravila, ako to ipak izgubimo ide duplo kolo Zalgiris i Real, verovatno i presudno za njega... Nema panike. Strpljenja ima. Poslozice on to i ima da budemo utegnuta masinerija
Filbi Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) meni iz ovog intervjua deluje da Dr Čela ima ozbiljno poverenje u Janisa tako da ne mislim da će biti promene sve i da bude još poraza i da zamalo da zaboravim da imamo sreću da na ćelu države imamo čoveka koji jako voli sport.... Edited 2 hours ago by Filbi 1
Kooineeperk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, DameTime said: Bogami jeste, pošto ako ti se povredi 4 igrača (ili koliko ih već imate na spisku ranjenih, nisam sve ispratila), možeš ti da budeš kombinacija Rajlija, Obradovića, Atamana i Popoviča - džabe ti. Možda ovo dođe kao zgodan alibi za Sfera, ali tako je. Bogami jeste. Nije to 4 igraca koji su svi relevantni za odbranu nad Obst-om, a uz to nije to 4 igraca od 12 vec 4 igraca od 17-18... zapravo je 6 ali opet, manje bitan je broj vec ko je dostupan, na kojim pozicijama. Imao je Sfero dovoljno da se suprotstavi, da postavi igru. Tako posmatrano, ako nisi mogao da spremis recimo specijal neki defanzivni za Miljenovica i da ga zalepis za Obsta, da ne moraju Nwora i Carter da se trose, onda sta si radio u pripremi utakmice?! Barem da probas, 2min. Mozemo mi da igramo na kos vise, ali cemo dati puno a primiti vise. 1
bodo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 2 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Nema panike. Strpljenja ima. Poslozice on to i ima da budemo utegnuta masinerija E, nevaljaljče 😁. Ti se šegačiš a mi na mukama. Edited 2 hours ago by bodo
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 4 minutes ago, Kooineeperk said: Nije to 4 igraca koji su svi relevantni za odbranu nad Obst-om, a uz to nije to 4 igraca od 12 vec 4 igraca od 17-18... zapravo je 6 ali opet, manje bitan je broj vec ko je dostupan, na kojim pozicijama. Imao je Sfero dovoljno da se suprotstavi, da postavi igru. Već sam napisala da je moj komentar bio uopšten, a ne vezan za sinoćnu utakmicu koju nisam gledala. Tvoj prvi komentar mi je samo poslužio kao šlagvort za temu koju sam želela da prokomentarišem. Tako da ne bih nastavljala ovu diskusiju. Edited 2 hours ago by DameTime 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, bodo said: E, nevaljaljče 😁. Ti se šegačiš a mi na mukama. Ne, ozbiljan sam. Bitni igraci su nam popadali zbog povreda, sad stizu dvojica. Treba to sve uklopiti . 1
BojanaCZV Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, Miki28 Lakers in 5 said: Ne, ozbiljan sam. Bitni igraci su nam popadali zbog povreda, sad stizu dvojica. Treba to sve uklopiti . Dobro, jedan je vec uhodan, zna sistem, poznaje trenera i njegove zamisli 😁
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, BojanaCZV said: Dobro, jedan je vec uhodan, zna sistem, poznaje trenera i njegove zamisli 😁 ali je mali i odbačen od tog istog trenera
NikolaTest Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Vise od svega me brine sto su nama zakrpe na kriticnim pozicijama Jago i Matejunas. Nama ako se Bolomboj uskoro ne vrati u nekoj OK formi, mi smo sezonu bacili bez obzira na trenera i eventualnog beka. Bas se preteruje sa kritikama, imamo 4 centra od kojih je samo 1 zdrav i to debitant u EL. Sfero je kriv za tu situaciju isto koliko i svi mi sa foruma. Svaka od povreda je bila mehanicka, nije do priprema. Suma sumarum u trenutnom stanju: skidam kapu svakom ko nam da 100 poena 😄 Edited 2 hours ago by NikolaTest
pavlaka Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Na koliko je Nwora potpisao bese? Deluje mi da ce biti otrovljenje sezone i nas najbolji igrac. U ove 2 utakmice prosecno daje 23 pts..
astrix1402 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vezano za ove zamene, Matejunus je po meni ok resenje, kao i Jago. Ja prvi nisam ljubitelj Jagove igre, kad sam video da je precrtan za ovu sezonu, to mi je bilo skroz ok. NIje za ocekivati, da sad dovedemo novog Quincija, u roku od 10 dana da nam promeni sezonu. I da se ne lazemo, Jago je za MIljenovica doktor kosarke, ovaj nikad nece ni biti blizu tog nivoa. Ja stvarno nemam nista protiv Miljenovica, on se trudi koliko moze, samo je jednostavno u sutuaciji da bude u ulozi, koja nije projektovana za njega. Sto se tice Sferopolusa, on je vec bivsi, samo mu niko nije jos javio. Hteo sam da kazem da nece decekati novembar na klupi, ali ima da se provuce nekako jos ovaj mesec. Da li je kriv za ove povrede, nije. Da li je kriv za losu igru, apsolutno jeste, bez obzira na sve povrede. Raspad posle kupa, sa kulminacijom na Spartaku je bio toliko epski, da je tad trebalo da se sece. NIje tad, ali cemo to morati ocigledno sad da odradimo. 1
forumko topic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Posle prve sezone, Jago na putu ka Rusiji, uraaa, slavimo što je neko preuzeo njegov ugovor, Čović ga preplati i potpiše dugoročno. Posle druge sezone, Janis ga precrtao, uraaaa, Jago će morati da traži novi klub. Vraća se Jago u prvi tim. A da ga zovemo bumerang? 3 2
fradler Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Inace, Zalgirisov potvrdjeni budzet je 22 miliona evra, a prosle godine je bio 18. Dakle, prosle sezone u rangu naseg, a ove je osetno veci. Ovde cesto provejava utisak da su oni neka uboga sirotinja koja pomocu stapa i kanapa pravi rezultat i dovodi Gosa i Rajta jer su ih na vreme kontaktirali. 13 1
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U kupu je Partizan igrao sa 7 igraca, a nisu nas dobili samo sticajem srecnih okolnosti. Jedan igrac nas je nabijao do iznemoglosti. Četvrti Aba ligi (!) poraz od Budućnosti Poraz od Spartaka (!!!) Izgubio svlačionicu. Očajno smo delovali na pripremnim utakmicama, u EL nas rutiniraju Milano i Bajern.. Ne znam šta više da čekamo, vreme je da proba neko drugi sa drugačijim idejama. 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, fradler said: Inace, Zalgirisov potvrdjeni budzet je 22 miliona evra, a prosle godine je bio 18. Dakle, prosle sezone u rangu naseg, a ove je osetno veci. Ovde cesto provejava utisak da su oni neka uboga sirotinja koja pomocu stapa i kanapa pravi rezultat i dovodi Gosa i Rajta jer su ih na vreme kontaktirali. Oko tog Žalgirisa je sve jasno, možemo samo da se posprdamo povremeno ali u suštini je državni projekt tipa Zvezde i Partizana osim što oni za razliku od beogradskih večitih nemaju kontratežu pa baš sve pare idu njima. Ali ima ovde puno pametnih ljudi koji to znaju tako da nema ni neke prevelike potrebe da to potenciramo 🙂
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 zadnjih utakmica u EL.... Skor 2:9. Poraz od Spartaka, jebenog Spartaka. Pušiona od Future. Ovo bi preziveo samo Zeljko, ali on je druga dimenzija. Naravno i Sfero. Na stranu sve, teranje inata ili ne, ali da li zaista postoji neko ko misli i veruje da Grk ovo moze da dovede u red, nevezano da li je krivica samo njegova ili ne. Ako je jedini razlog da ostane jer nema ko da ga zameni, onda da se obesimo svi kolektivno. 1
Filbi Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ja mislim da su ljudi u klubu potpisom ugovora sa evroligom napravili neki dil da pokusaju da izguraju to svi zajedno, taj ugovor je njihov expo, i da su svi u kombinacijama , znate da ima sferin brat agenciju itd Edited 1 hour ago by Filbi 3 1
Recommended Posts