Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
7 minutes ago, Don Dusko said:

I sta onda mislis ko ce doci?Ja tipujem Vlado Jo.

Sto ne bi dosao Banki ili npr Jaka Lakovič ako bi im se dala dobra lova.

Edited by nik_nurse
Posted
5 minutes ago, Don Dusko said:

I sta onda mislis ko ce doci?Ja tipujem Vlado Jo.

Mislim da je vec je dosao, tu je od letos.

Posted

Ja se nadam da ste vi svesni da ovde diskutujete o jednom od najboljih trenera u evropi trenutno. Ja ne sporim da vec neko vreme igrate lose, ali ovde nije rec o nekom tamo jadniku kog je Covic iskopao da mu bude glumac u lutkarskom pozoristu vec o jednom jako cenjenom i kvalitetnom treneru. Coveku koji je svoju ekipu vodio do dva finala EL, coveku sa kojim ste jedan dobar period igrali najbolju kosarku u EL. Koliko ste puta u svojoj istoriji igrali najbolju kosarku u EL? Ja cu vam reci, nikad! Do prosle godine nikad. Koliko aktivnih trenera je vodilo ekipu do finala, pa jos dva puta? Jako malo.

Naprasno ste promenili filozofiju, promenili gotovo sve igrace. Ne izgleda dobro, ali jos nije ni pocelo. Na sve to su vas osakatile i povrede. Svu odgovornost ste prebacili na tog coveka. Daleko od toga da nije najodgovorniji jer mu je to pozicija, ali mnogo je tu i drugih faktora. Celokupna atmosfera oko kluba i domacih igraca je cudna celo leto. Pola ovih dolazaka ima smisla, pola je aposlutno besmisleno. Previse je potrosaca i carinika, a svi oni kad se skupe ni jedan nema preko 40 posto za tri, pa ni blizu rekao bih, a vecinu odbrana do sada aposlutno nije zanimala. Na to sve doselekcija mora posle dva kola, gomila para ce se potrositi za novog centra i novog beka-pleja. Sad treba spiciti i gomilu para za jos jednog trenera? Zbog cega? Neko misli da ce bilo koji trener na svetu imati sanse da uzme EL sa Izundu-Motiejunas centarskom linijom i CMM-Jago plejmejkersom? Zasto onda ici u jos vecu dubiozu? 

Odigrajte sezonu, dajte vremena momcima da kliknu, da se iskristalisu neke stvari. Onda kad se zavrsi rezite. Imate ugovor jos dve sezone sa EL, imate vremena. Ostavite sta valja, nadogradite i to je prava prica, trener se tada menja ako nije dobro. Kakvo menjanje trenera na ovaj igracki kadar posle tri kola?! Kome ce to dobro doneti?! Ako je Sfero preziveo Spartak, sada je besmisleno terati ga i na ovaj njegov i klubov "prelazni" buckuris dovesti nekog drugog da "pogine". 

...Ono sto je garantovano je da kad dovedes toliko novih igraca sve ne moze da klikne neko vreme i tu potencijalno dolazimo do problema za vas jer par vezanih poraza bi podgli pritisak na trenera na maksimum, a znajuci dosadasnju politiku kluba u takvim situacijama grk bi ocas posla bio bivsi, a onda bi se apsolutno ponistilo sve ovo sto je uradjeno na vreme i kako treba jer bi opet morali na neki novi pocetak koji bi opet zahtevao neko vreme da za zahukta i tu vec dolazimo do pola sezone. 

Ono sto je izvesno je da ovo idealan pocetak nekog ciklusa i da iz ove sezone pa cak i ako ona rezultatski ne bude najsjajnija vi mozete da izvucete ozbiljnu bazu kojoj bi 2-3 promene bile dovoljne za potencijalno veci iskorak...

Ovo je do posta koji sam napisao krajem avgusta na nekoj od vasih tema i scenario koji se lagano desava. Ne znam odakle tolika opsednutost za promenom trenera, pogotovo pocetkom sezone? Pri tom se ista stvar desila vec x puta i ni jednom vam nije donela nista dobro. Naprotiv.  

• Like 7
  • Thanks 3
  • Ha-ha 1
Posted

Da smo na neku foru odigrali produžetak Obst bi apdejtovo  rekord utrpanih trica.

Branili smo mu šut začikavanjem: 

"...e, ajde da te vidim odatle ?".

• Like 4
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Ni prvi ni poslednji trener koji je oportunista i koji priča ono što mu je najpogodnije u datom trenutku. Zapravo, više je takvih nego onih doslednih.

Nadam se da možeš da shvatiš da ih nije on povređivao za razliku od situacije iz ovog glupavog i neadekvatnog primera. Pomenuh Efes i Milano iz prošle sezone, bili su masakrirani povredama jedno vreme i gubili redom, Efes uspeo da veže seriju pobeda u finišu sezone i uđe u playoff, Milano nije iako su bili blizu. Dešava se. 

Ne, ne trebamo čekati 0-10, ali ja bih mu dao bar 5 utakmica da vidimo rezultatski progres. Za početak, značilo bi nam da dobijemo Zadar i malo povratimo samopouzdanje.

Edit: treba da se prebaci na KkCz temu, ne znam kako je završilo ovde.

Zbunjen sam. Jel cekamo 0:5 ili 0:7?

Posted
2 hours ago, Markoss said:

Subjektivni osecaj mi je da od onih 16:10 nismo pobedili nijednu utakmicu. Bas predugo traje ova agonija. 

2 hours ago, BojanaCZV said:

Natera me da izguglam potisnuto sećanje.

Od 16:10, imamo 10 odigranih utakmica, i dve pobede i 8 poraza.

A ako se ne varam, ide i "gratis" poraz od Bajerna u doigravanju.

2-7 Evroliga (2-6 zadnjih 8 kola regularnog dela i poraz u plej-in utakmici u Minhenu).
10-5 ABA (7-3 zadnjih 10 kola regularnog dela i 3-2 u cetvrtfinalu i polufinalu plej-ofa).
0-2 u polufinalu KLS.
0-2 ove sezone trenutno.

Znaci 12-16 ako sam dobro izracunao u zvanicnim utakmicama od tih pomenutih 16-10 posle Kupa i reprezentativne pauze za kvalifikacije.

• Love 1
Posted

Da ima ko da dođe, onda bi Janis bio najuren. A i da ima ko da dođe, ne treba ga menjati jer mu treba dati određeni broj utakmica. A i ako i posle tih utakmica bude loše, treba ga zadržati jer je pola ekipe povređeno. A posle ce vec biti kasno  jer je voz otišao. Onda ga zadrzati i dati mu mogucnost da sam formira roster bez Čovićevih restlova.

I tako dalje...

• Like 2
Posted
7 hours ago, Chaos Is Me said:

Ovi koji predlažu metlu umesto Sfera bi posle 2 utakmice terali tu istu metlu.

Xavi Pascual nije hteo da preuzme jednu Barselonu koja je njegov klub i sa kojim je osvojio EL a preuzeće nas ovakve. Pa i njega biste terali posle par poraza i plakali za Sferom kao što se plače za Duškom ili Sašom O. Sa ovim smo ipak imali 18-16.

12 igrača od kojih su tu 2 juniora, Miljenović, Radošić i kilavi nevidljivi Deda JESTE adekvatan alibi. Imamo još 36 utakmica u EL ove sezone. Da sam na mestu glavatog Drčele izašao bih odmah na medije i pružio podršku treneru i ekipi. Crkli smo u drugom poluvremenu, mnogo energije se troši, mora bez greške da se igra jer nema ko da te zameni, oseti se pritisak i nervoza. Ubile su nas sudije dok smo bili u egalu i potpuno nam otupele oštricu, ubija to psihički. Kalinić je jako loš. Privatnog preduzetnika Nworu zanima samo napad. A i da nije tako, nema snage za odbranu nakon ovakvog ofanzivnog protagonizma. Na kraju, prelomio nas je Obst, najbolji čisti šuter u Evropi za kojim treba stalno trčati a nije bilo svežine niti adekvatne rotacije. 

Dakle, slažem se da je Sferopulos trebalo da bude bivši nakon Spartaka, ne pre toga, ali ako je već ostao i dobio novu šansu treba ga pustiti da vidimo šta može sa iole kompletnim sastavom. Inače ne mislim da bi ga trebalo menjati da je počeo sa 0-2 i kompletan, samo ludak menja posle 2 utakmice trenera. Naravno, svakim novim porazom pritisak je sve veći i argumenti za Janisa padaju u vodu sve više. Koliko god bila tanka nada, zaista mislim da ćemo izgledati znatno bolje sa 2 dodatna iole kompetentna igrača u Yagu i Motiejunasu.

Jeste jako neprijatno ali ovo je maraton. Igrači se bore i imaju želju, to znači da poštuju trenera. Apsolutno svaki klub bi bio u problemu sa ovoliko povreda, pogledajte Milano i Efes prošle sezone npr.

Da lupim reply da stoji i na ovoj strani. 

Evo vam ove boldovane rečenice kao odgovori na sva vaša pitanja, pa se poslužite kome šta treba.

Posted

Davidovca je teže maći nego Putina i Kim Dzong Una. Pravi košarkaški diktator, kakav god da je roster, budžet, on dobija svoje minute. 

Najbezvezniji igrač kog sam ikad gledao a uzima fine pare. 

Slaviću njegov odlazak kao drugi rođendan ako ga doživim. Doću mu na ispraćaj. 

• Like 2
Posted

Jutro nakon duplog poraza je katastrofa, da imamo vremena za kukanje nemamo, da je Sfero odavno prokockao naše strpljenje, JESTE.

Prvi ja želim da mu vidim leđa ali jednostavno ne vidim ko bi preuzeo ekipu osakaćenu povredama, u profi sportu jedan igrač kad ti fali osjeti se mnogo a da ne govorim ovo da smo ostali bez superstara za kojeg smo mislili da ce nam okrenuti sezonu.

Na to sve kaleme se povrede Rivera, Dobrica, Bolomboja za kojeg ne znamo da li cemo ikad vidjeti itd.

Ekipa potencijal ima, i na ovako losu igru u stanju smo sipati svima 80 plus poena, isto tako smo u stanju primiti 90 ali to je jednostavno posljedica kratke rotacije, nemoguce je drzati tempo konstantnih 40 min.

Isto tako u sportu treba imati srece sto mi odavno nemamo, prvo su te povrede a drugo je dva puta juce kad imamo osjetnu prednost da ljudi bacaju neke lopte iz auta i da one rikošet prave i svaki put Bajernu omogućuju vještačko disanje.

Mene u ovom ludilu najviše nervira Kalinić, okej druže razumijem živimo gdje živimo i stanje je loše, ali niko tebe ne tjera da ti ideš u rudnik kopati ili ne daj Bože da igraš za džaba u Zvezdi, isto tako plaćen si više nego korektno, već drugu sezonu konstantno nešto priča, negoduje i uvodi ekipu u kontra ritam, o pasovima i ostalim potezima na terenu neću da govorim.

Moraju se svi zadati da bi rezultat bio tu, ništa nije izgubljeno još, El je nepredvidiva i jedna povreda svima zagorča život.

I da, ovo za Yaga, okej otpisan je bio prije početka sezone i sad ga vraćamo, pod ugovorom si i ugovorna obaveza se mora poštovati, dosta suroviji je NBA pa ne vidim da se tamo igrači žale na klubove, jednostavno takav je biznis i mi se s tim moramo pomiriti.

Da nas Bog poštedi dodatnih povreda pa šta bude. 

• Thanks 1
Posted
5 hours ago, fedor said:

Ja se nadam da ste vi svesni da ovde diskutujete o jednom od najboljih trenera u evropi trenutno. Ja ne sporim da vec neko vreme igrate lose, ali ovde nije rec o nekom tamo jadniku kog je Covic iskopao da mu bude glumac u lutkarskom pozoristu vec o jednom jako cenjenom i kvalitetnom treneru. Coveku koji je svoju ekipu vodio do dva finala EL, coveku sa kojim ste jedan dobar period igrali najbolju kosarku u EL. Koliko ste puta u svojoj istoriji igrali najbolju kosarku u EL? Ja cu vam reci, nikad! Do prosle godine nikad. Koliko aktivnih trenera je vodilo ekipu do finala, pa jos dva puta? Jako malo.

Naprasno ste promenili filozofiju, promenili gotovo sve igrace. Ne izgleda dobro, ali jos nije ni pocelo. Na sve to su vas osakatile i povrede. Svu odgovornost ste prebacili na tog coveka. Daleko od toga da nije najodgovorniji jer mu je to pozicija, ali mnogo je tu i drugih faktora. Celokupna atmosfera oko kluba i domacih igraca je cudna celo leto. Pola ovih dolazaka ima smisla, pola je aposlutno besmisleno. Previse je potrosaca i carinika, a svi oni kad se skupe ni jedan nema preko 40 posto za tri, pa ni blizu rekao bih, a vecinu odbrana do sada aposlutno nije zanimala. Na to sve doselekcija mora posle dva kola, gomila para ce se potrositi za novog centra i novog beka-pleja. Sad treba spiciti i gomilu para za jos jednog trenera? Zbog cega? Neko misli da ce bilo koji trener na svetu imati sanse da uzme EL sa Izundu-Motiejunas centarskom linijom i CMM-Jago plejmejkersom? Zasto onda ici u jos vecu dubiozu? 

Odigrajte sezonu, dajte vremena momcima da kliknu, da se iskristalisu neke stvari. Onda kad se zavrsi rezite. Imate ugovor jos dve sezone sa EL, imate vremena. Ostavite sta valja, nadogradite i to je prava prica, trener se tada menja ako nije dobro. Kakvo menjanje trenera na ovaj igracki kadar posle tri kola?! Kome ce to dobro doneti?! Ako je Sfero preziveo Spartak, sada je besmisleno terati ga i na ovaj njegov i klubov "prelazni" buckuris dovesti nekog drugog da "pogine". 

Najbolju smo kosarku igrali sezone 2016/2017, kad smo jedan Zalgiris dobijali u Kaunasu 20 razlike.

Te sezone smo bili 9ti i nismo usli u plejof, izgubili smo od Darusafake, sa Blatom, oni su otisli umesto nas.

Inace su kolo pre toga srecno sa nekim nemcima, dali tricu za produzetak, pa ih dobili u produzetku i dosli u situaciju da na svom terenu u direktnom duelu dobiju nas i odu u 8.

Stefan Jovic se povredio u drugom delu sezone i to je bio jedini razlog zasto nismo otisli direktno u 8.

Sto se tice toga da imamo jako dobrog trenera, a pola dolazaka igraca ima smisla, a pola nema. Ne znam kako se onda radi o jako dobrom treneru, ako je ovo istina, a jeste istina.

Nista licno naravno, nego covek stvarno ima u poslednjih 11 jurolig utakmica, 2 pobede i 9 poraza. Mislim stvarno strasno los podatak.

I nije cak ni to meni preveliki problem, iako je zaista jesiv, vec smo jako lose, gubitnicki i bez plana izgledali u ove dve utakmice. Nije bas da imamo toliko lose igrace u rosteru i pored ovih povreda. 

Nego su i pripreme ocigledno jako lose odradjene, nista se ni najmanje nije poslozilo.

Ali da, za mene je Zvezda najbolju kosarku igrala te 2016/2017 godine, i hvala sto si me podsetio na to 🙂

• Like 4
  • Love 1
Posted
2 minutes ago, BojanaCZV said:

Te sezone smo bili 9ti i nismo usli u plejof, izgubili smo od Darusafake, sa Blatom, oni su otisli umesto nas.

Od DOGUS Darusafake, kada je DOGUS bio generalni sponzor Evrolige, pod veoma sumnjivim okolnostima Daska je otisla u plejof.

Radonjic je imao najbolju igru, bas te godine, bili smo kaznena ekspedicija, mleli smo sa hard difens and transition offence.

Ipak, dosta je tacnoga u Fedorovom upisu.

Sto se tice toga da li bismo nasli trenera. Naravno da bismo nasli trenera, koliko sutra. Da li bi rezultati bili bolji? Ne, ili neznatno. TIm nam je bolnica.

• Like 3
Posted

Kao da ova kiša nije dovoljno odvratna, naletim na Štimbetov tvit koji u sebi ima "džabe sve pare kad nemaš igrače koji idu glavom gde neko neće nogom". Možda priča o porazu od Porta, jebem li ga. 

Naravno, tu je i podsećanje da je on bio deo tima koji je poslednji put pobedio u MInhenu pre ravno 10 godina i veliko finale: ne kritikuje on Zvezdu, ovo je sve jer je Vučić postavio svoje ljude u klub. 

Štimbe brt idi sa megafonom, loži ljude po ulicama, pali narod, za to si stvarno ok i kapa dole.

Ove kognitivne radnje preskoči, ljubi te brat.

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted
6 hours ago, fedor said:

Ja se nadam da ste vi svesni da ovde diskutujete o jednom od najboljih trenera u evropi trenutno. Ja ne sporim da vec neko vreme igrate lose, ali ovde nije rec o nekom tamo jadniku kog je Covic iskopao da mu bude glumac u lutkarskom pozoristu vec o jednom jako cenjenom i kvalitetnom treneru. Coveku koji je svoju ekipu vodio do dva finala EL, coveku sa kojim ste jedan dobar period igrali najbolju kosarku u EL. Koliko ste puta u svojoj istoriji igrali najbolju kosarku u EL? Ja cu vam reci, nikad! 

Kud vas sudije nisu pokrale sinoć do kraja, da kukate na svom topiku a ne da ovde dolazite i prosipate istinu i da dodatno nervirate navijače željne krvi :lol_2:

Ovakvi upisi nisu dobrodošli brt, realnost ovde ne stanuje.

6 hours ago, fedor said:

jensen-ackles-pointing.gif

Posted
7 minutes ago, NMX said:

Kud vas sudije nisu pokrale sinoć do kraja, da kukate na svom topiku a ne da ovde dolazite i prosipate istinu i da dodatno nervirate navijače željne krvi :lol_2:

Dobronamerni saveti komsija kako treba da budemo strpljivi su zapravo najbolji indikator da ipak nesto treba da se menja. 

• Ha-ha 8
Posted
7 hours ago, Don Dusko said:

I sutra da dodje novi trener sta bi uradio sa trenutnom ekipom?

Bar ne bi nastavili igrati ovu sramnu alibi odbranu, preuzmi da se previše ne cimaš sa probijanje blokova, i onda naravno negde neko kasni i tako u krug.. Prošle sezone sve kontam slabašni bekovi ne mogu nikog braniti jedan na jedan pa šta će čovjek improvizuje. Sad ima igrače koji su itekako sposobni igrati odbranu a mi primamo 92 i 97p,što je najgore imam osjećaj da nema šanse da nešto odbranimo. Vidjeli smo sinoć onaj Milano protiv očajnog Partizana a Bajern ćemo tek vidjeti. 

Završnica prošle sezone:

Budućnost 104,81,81

Spartak 93,93

I sad 92,97

Pa na šta ovo liči, kao prošle sezone ga bušili igrači, jel ga i sad buše? 

I pustite to fale igrači, ovi sto imamo su itekako u stanju igrati odbranu bar prvo poluvrijeme a ne primiti 50p.Da nam slučajno Jago i Montejunas neće popraviti odbranu, ili Grejm, Dobrić, Plavšić i Rivero, što fale. 

A napad dok jedan na jedan ulazi ide, i možda bi to bilo i dovoljno da se nešto može odbraniti, al čim stane protivnik ode. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, СтелаРоса said:

Dobronamerni saveti komsija kako treba da budemo strpljivi su zapravo najbolji indikator da ipak nesto treba da se menja. 

Joj brt, daj jbt...

Bukvalno nije napisao dobronameran nego apsolutno realan, navijačkih strasti i boja očišćen post. Kakve bi mi češće trebalo da pišemo.

Ali mi više volimo jebemo, karamo postove kad dobijamo i teraj ovog, teraj onog, daj ovog kada gubimo.

• Like 2
Posted

I ja da ne navijam za Zvezdu bi prizeljkivao da ostane Sveropulos.  Prošle godine 10 u EL, u zadnjih 10 kola kada se odlučivalo o plasmanu 2/8...prošli u deset nakon pobede Virtusa nad Armanijem. U ABA ligi 4 u regularnom delu sto je najlošiji rezultat u zadnjih X godina. Ispao u polufinalu. U domacoj ligi ispao u DVA meča od Spartaka iz Subotice. Ok preživeo i ostao. 

Ove godine odradio pripreme gde smo gubili po 40 razlike , ok....počela Euroliga dva poraza, jedan put primili 92 p....drugi put 97.....i dakle nama i dalje nešto nije jasno? I dalje čekamo da ptica koja nema krila poleti? 

Čekamo godoa, prekrstimo ruke i gledamo kako tonemo. Hvala ne. Treba reagovati dok još sve nije upropastio.  Godina nije malo, mi tu godinu ne možemo da vratimo, već treba gledati da cupamo šta se čupati može.  

• Thanks 1
Posted
4 minutes ago, NMX said:

Joj brt, daj jbt...

Bukvalno nije napisao dobronameran nego apsolutno realan, navijačkih strasti i boja očišćen post. Kakve bi mi češće trebalo da pišemo.

Ali mi više volimo jebemo, karamo postove kad dobijamo i teraj ovog, teraj onog, daj ovog kada gubimo.

Brate salio sam se 😁

• Love 1
Posted

Sasa Obradovic je kontaktiran ali se i on sam dvoumi. Treba da se nadje sada neki totalni ludak da preuzme ekipu koja lici na cirkus. Cim uprava opipava puls kod Slatea znaci da je Janis bas blizu otkaza. Sto se tice nase uprave Drcela, Dozet, Bagzi sve sto bih ja ovde napisao bi verovatno bio visemescni ban. Gade mi se!

• Like 2
Posted
Just now, Amigo21 said:

Sasa Obradovic je kontaktiran ali se i on sam dvoumi. Treba da se nadje sada neki totalni ludak da preuzme ekipu koja lici na cirkus. Cim uprava opipava puls kod Saleta znaci da je Janis bas blizu otkaza. Sto se tice nase uprave Drcela, Dozet, Bagzi sve sto bih ja ovde napisao bi verovatno bio visemescni ban. Gade mi se!