Sokmeniki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I jos nesto, posto se pise da smo vezali 5 pobjeda kad smo izgubili sve sanse za plej of i da smo tad igrali bez pritiska. To je tacno, ali smo takodje i pobijedili 2 ekipe koje su se borile za plej of i za prvu poziciju (Olimpijakos). Sta mislite koji skor je Sferopulos imao pretprosle sezone kad smo EL igrali bez pritiska od februara jer smo izgubili sanse za plej of? Zadnjih 5 utakmica je imao skor 1-4 , a zadnjih 10 je imao 1-9. Tako da nije tu do manjka pritiska ili srece ili neceg treceg. Ili znas ili ne znas. 3
Čočo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) U trenutnoj situaciji kad imamo jednog igrača spolja koji može da postigne koš, vraćanje Jaga koji je već pod ugovorom dok se ne oporavi Grejm je jedina razumna opcija. Ne, nego smo pijani milioneri pa ćemo novog igrača da dovodimo. To što je sam njegov povratak odraz i poraz ove uprave posle svega letos je nešto što svi već znamo i očekujemo od njih takvih. I to nije ništa novo. Problem je što će ova bruka i sramota kao i sve do sada da prođe tek tako. Edited 2 hours ago by Čočo 2
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Potpuno bespotrebno poređenje Duška i Sfera. Pričamo o dva legit i dokazana EL trenera, sa svim svojim manama i vrlinama. Da li misilm da je Duško trebalo da bude dugoročno rešenje - pa, jeste. Pitajte Udbojšu i njegove čuvare vatre što nije. Da li je Sfero trener koji nam pasuje, moguće da nije ali boljeg (ovo ćemo vrlo brzo saznati) ne možemo da dovedemo. Sve ovo uz činjenicu da nama nijedan trener nikada nije pasovao (Radonja excluded a i bilo kakav iskorak sa njim excluded). ŠBBKBB da Radonja ima ove pijane rostere neki drugi put. 4
Урош19 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Malo se vratih na temu iz sezone 23/24 i Duško koji se sad priziva i za kojim se žali je već 13. oktobra teran govnjivom motkom. Edit: Razlozi su gle čuda bili isti kao i kod Sfera, gubi se sa rotacijom i svaki poraz nam je isti. Nisam čitao dalje od 85. stranice, cenim da je kasnije teranje bilo još jače. Edited 2 hours ago by Урош19 7 1
astrix1402 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Todo said: Koga bi ti sinoć stavio da nam organizuje napad i bude play? Pošto ova dva nije trebao. (slažem se Miljenović nije za EK, a nisam fan ni CMM). Samo sinoć koga bi stavio na pleya a da je bio u 12? Moj upis se vise odnosio na generalno stanje ekipe, a ne na sinocnu utakmicu. Da me ne shvatis pogresno, nisam ja ni Yagov fan, smatram da je preveliki krater u odbrani, a da u napadu ne donosi nista specijalno da bi to kompenzovao. ALi i takav kakav je, za MIljenovica je u ovom trenutku (mozda je Miljenovic late bloomer) izmislio kosarku. A sto se tice sinocne utakmice, koga god da smo stavili, nista ne bi promenilo. Jednostavno, nismo dorasli zadatku na ovom nivou kosarke, imamo ogromne probleme na 1, 2 i 5, kao i na mestu trenera. Jos neko napisa gore, Izuka je bio dobar u napadu. Pa onako, ali zato u odbrani ono je bilo tuzno gledati. Nekoliko napada, mislim da je u trecoj cetvrtini, bukvalno nije znao na koju stranu treba da ide, da ne pricamo o nekim smislenim defanzivnim postavkama. I sto se tice playa, dao bi Carteru loptu u ruke i igraj. U ovo mala utakmica ove sezone, pokazao je vise nego CMM za celu proslu.
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Урош19 said: Malo se vratih na temu iz sezone 23/24 i Duško koji se sad priziva i za kojim se žali je već 13. oktobra teran govnjivom motkom. Jeste kao i svaki trener koji ne pobedjuje koliko mi zamisljamo da treba. :) 5
aleksa7 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Није доста што нам се тренер лоше прилагођава на дешавања током утакмице, што нам је екипа нова и неуиграна, што нам на трибинама атмосфера није ни налик онога што се рекламира, што нам управа прећуткује информације које зна да ћемо тешко сварити, што спортски сектор традиционално вуче алиби потезе, што нам је ситуација у држави ненормална, што нас судије трпају чим осете да смо рањиви, него сад и шест повређених играча имамо пред другу званичну утакмицу у сезони. Ко нас је клео, није дангубио. Што се Јага тиче, да има ту могућност, требао би да их одјави већ после првог позива. Са друге стране, играч је под уговором и дужност му је да се врати ако га већ траже назад. Сад да ли ће на терену испоручити оно што би се аутоматски очекивало, остаје да се види. Беса и туге у њему сигурно има, али личи на момка који би могао ситуацију да себи представи као мотив да се докаже и етаблира као евролигашки играч. Ја не мислим да он то јесте, али премлад је да би се рекло да не може постати. С тим да и да се он врати, и даље нам фале један споља и од синоћ центар. Калатес, Лундберг, Козер, Мотејунас, Ибака... Дефинитивно би помогли, али то су опет сигурице и потези иза којих сасвим сигурно стоји нула анализе, скаутинга и систематичности, мада није да нисмо навикли на то. Имамо 6-8 евролигашких играча и сви повређени осим Добрића неће скоро на терен. Ма колико се овде покушавала гурати митоманија о томе како би неки други извукли из те групе играча више, не постоји теоретска шанса да би било који тренер од осам играча—од којих је један Давидовац, а двојица први пут играју Евролигу—направио машину која изгледа смислено и затегнуто на паркету. 2 2
Miki28 Lakers in 5 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Puna podrska Sferu i momcima. Tek je prvo kolo 1 2
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sa Yagom nam radi karma na svo lose poslovanje i predstavlja nam golu sliku o ovoj upravi. Ne bih da se vrati jer sigurno ima zle krvi. Ako je vec toliko hitno za razliku od centara trziste bekova nije pusto.
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, aleksa7 said: Имамо 6-8 евролигашких играча и сви повређени осим Добрића неће скоро на терен. Plavša čita ovo i u sebi pevuši ti si evroligaški igrač Urošeee, Urošeeee, Urošeeeee 1
Sokmeniki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 minutes ago, NMX said: Potpuno bespotrebno poređenje Duška i Sfera. Pričamo o dva legit i dokazana EL trenera, sa svim svojim manama i vrlinama. Da li misilm da je Duško trebalo da bude dugoročno rešenje - pa, jeste. Pitajte Udbojšu i njegove čuvare vatre što nije. Da li je Sfero trener koji nam pasuje, moguće da nije ali boljeg (ovo ćemo vrlo brzo saznati) ne možemo da dovedemo. Sve ovo uz činjenicu da nama nijedan trener nikada nije pasovao (Radonja excluded a i bilo kakav iskorak sa njim excluded). ŠBBKBB da Radonja ima ove pijane rostere neki drugi put. Xavi Pascual? 3
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Sokmeniki said: Xavi Pascual? Nisam rekao da nema boljih. Nego da mi ne možemo bolje da dovedemo. Što ćemo i videti čim šutnu Sfera. Jednostavno je - nijedan ozbiljan trener ne želi da radi u pilićarskom državnom klubu gde ga šutiraju posle dva poraza sem ako ne dobije platu rendom NBA trenera. 3
VISOKOLETAC Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Tesko je bez toliko igraca i protiv Asvela, a ne protiv tima koji ce biti legitimni f4 pretedent. CMM je opet odigrao lose i alibi kosarku, ali to sta navijaci sebi dopustaju je neverovatno. Covek krene da petlja sa loptom i pola hale pocinje da zvizdi kada je zaglavinjao, a onda se izvlaci dize trojku i pogadja i svi kao tooooo. Sramota je da zvizdis svom igracu u prvoj cetvrtini, jer kao ti mislis da je on los. Stvorena je bas losa energija oko tima i to nam se vraca kroz povrede. Sve oko Jaga je lose, ali nazalost jedino ispravno. Ocigledno je da se za Grejma nista ne zna, a onda plej koga vec placas i koji vec zna sistem i ne treba mu prilagodjavanje je jedina ispravna odluka. Sto se tice pojacanja, treba uzeti u obzir da cemo sa Jagom imati 16 registrovanih igraca(posto se igraci ispod 22 godine ne racunaju). Kvota je 20, sto bi znacilo jos 4 slobodna mesta. U svakom slucaju nam treba bek pogadjac umesto Kenana, verovatno jos jedan bek i mozda neki centar da menja Rivera do povratka ili je to Plavsic. Mislim da sve to nije realno. 1 1
Todo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, astrix1402 said: Moj upis se vise odnosio na generalno stanje ekipe, a ne na sinocnu utakmicu. Da me ne shvatis pogresno, nisam ja ni Yagov fan, smatram da je preveliki krater u odbrani, a da u napadu ne donosi nista specijalno da bi to kompenzovao. ALi i takav kakav je, za MIljenovica je u ovom trenutku (mozda je Miljenovic late bloomer) izmislio kosarku. A sto se tice sinocne utakmice, koga god da smo stavili, nista ne bi promenilo. Jednostavno, nismo dorasli zadatku na ovom nivou kosarke, imamo ogromne probleme na 1, 2 i 5, kao i na mestu trenera. Jos neko napisa gore, Izuka je bio dobar u napadu. Pa onako, ali zato u odbrani ono je bilo tuzno gledati. Nekoliko napada, mislim da je u trecoj cetvrtini, bukvalno nije znao na koju stranu treba da ide, da ne pricamo o nekim smislenim defanzivnim postavkama. I sto se tice playa, dao bi Carteru loptu u ruke i igraj. U ovo mala utakmica ove sezone, pokazao je vise nego CMM za celu proslu. Slažem se za neke stvari. Ali generalno stanje tima bi mogli da znamo da su sinoć tu bili Graham,Kenan,Dobrić i Rivero u 2pol. Ovako ne možemo da vidimo ništa,osim da smo probali da dobijemo EL meč sa jednim playom,jednim bekom i jednim centrom.....i što je najgore njihovim back up opcijama.
Sinnerman Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: Puna podrska Sferu i momcima. Tek je prvo kolo Dan mrmota 1 1
Урош19 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 minutes ago, NMX said: si evroligaški igrač Urošeee, Urošeeee, Urošeeeee Hvala. 1 3 1
Milos 3.14 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Žalosno je što je ovoliki broj povreda legitiman izgovor za Sferopulosa. Ja sam do sada komentarisao igrače i tim i tu ostajem pri mišljenju da nije loše i da tim odnosno roster uz neke mane ima i dosta vrlina. Problem je igra, mi ne možemo da stignemo razliku od 5-6 poena jer ne možemo da vežemo 2 odbrane i 2 napada. U ovoj fazi bih i pristao na bezidejnost u napadu da smo beton u defanzivi. Mesina je sinoć pokazao kako se radi pik sa četvorkom, što bi mi jeli trebali da koristimo obilato jer imamo Monekea. Takođe, povreda Rivera će isforsirati neke smol bol petorke sa Čimom na 5 što bi u teoriji trebalo da prija ovom timu, ali naši problemi počinju u odbrani 3
Petkovic Miroslav97 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 hours ago, Igor_ said: Ko je bese ono cekao "da nam Miljenovic sam pokaze sta ume"? Njemu je Mega plafon karijere, bukvalno deluje kao junior u duelu. Najjaci utisak mi je pocetak 4/4 on ubacuje Miljenovica a svi vide da utakmica ide niz vodu, retko ogranicen trener. Ja sam taj. Najgore sto neko može da uradi je da uperi prstom u Miljenovića kao glavnog krivca. Momak moze da bude koristan u odbrani, bukvalno da bude nas novi “Branko “Lazic” sa tom nekom ulogom. Ali da bude naš drugi plej (iako je pre svega “2”) i to odmah na startu sezone.. Nije do tog momka.. Evo vam ovi milionsko plaćeni crnci pa počnite da trazite krivce pre svega u njima..
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, NMX said: Nisam rekao da nema boljih. Nego da mi ne možemo bolje da dovedemo. Što ćemo i videti čim šutnu Sfera. Jednostavno je - nijedan ozbiljan trener ne želi da radi u pilićarskom državnom klubu gde ga šutiraju posle dva poraza sem ako ne dobije platu rendom NBA trenera. Ovo prosto nije istina. Sferopulos je tu već 2 godine pune. Za to vrijeme, nije me mrzilo da na brzinu bacim pogled, 14 od 20 evroligaških ekipa je promjenilo trenera. Promjena trenera je sasvim normalna stvar. Ok, uvijek sam za kontinuitet ali kad vidiš da nešto već duže vrijeme ne funkcioniše prosto moraš da se odlučiš za taj korak. Mi jesmo poznati, to jest naša uprava sa Čovićem, da se treneri mjenjaju kao na traci, ali Sferopulos uživa ogromno povjerenje i kredit koji do sad niko nije dobio. Čovjek je u kanalu iz kog nema izlaza. To zna i on, to znamo i mi navijači, a to zna i uprava. Al naravno pokušava da kupi vrijeme i da ne ispadne kako šutiraju trenera u pripremnim utakmicama ili posle prvog kola jer je to ogroman udar na njihovu reputaciju i nešto što bi odjeknulo u evropskoj košarkaškoj javnosti. Takođe svi znamo da će dobiti otkaz nakon 4. ili najkasnije nakon 5. kola. To su dupla kola, pa će vjerovatno sačekati da se završi. Ono što je još veći problem, ozbiljni dunsteri nam vode klub koji veze s košarkom, a rekao bih i sa životom nemaju. Nemaju ideju, plan...Tako da s trenerom i ove naprednjačke uhljebe govnjivom motkom treba poćerati. 1 1
bodo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zažalili smo dan kad smo doveli CMM. Nije on naš jedini problem ali je najveći. A sad povredom Rivera nastaje još jedan veliki problem.I na sve to još nam se povredi i Graham od kojeg se puno očekuje no da li su ta očekivanja i realna. Miljenovića na ovom nivou ne bih ni komentirao. 1
Estrella Roja Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vratimo Jaga na pleja, dovedemo Kabokla na centra. Ta brazilska veza se dokazala uspešnom više puta. Uz to dobijemo gratis MVP takmičenja tamo negde u drugoj polovini maja. 1 1
Sector Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, Milos 3.14 said: ali naši problemi počinju u odbrani Džaba i da se utegne odbrana, što je teško sa ovako defanzivno lošim peticama, kad u napadu krvarimo. Svi malo jači timovi imaju igrače koji mogu na invidualni kvalitet da izmisle poene i mi tu onda gubimo trku u napadu jer nemamo čime da uzvratimo. CMM kao takav, Miljenović koji u najboljem slučaju može da prevede loptu preko pola i Carter koji je operisan od kreacije prosto čine bekovsku liniju koja je osuđena na propast (pri čemu je Carter tu najmanje kriv). Graham pitanje kada će zaigrati i da li će se uopšte adaptirati jer nije da čekamo Larkina već debitanta u evropskoj košarci, dok sa druge strane sumnjam da postoji spasilac na tržištu.
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Dzo23 said: Ovo prosto nije istina. Sferopulos je tu već 2 godine pune. Za to vrijeme, nije me mrzilo da na brzinu bacim pogled, 14 od 20 evroligaških ekipa je promjenilo trenera. Promjena trenera je sasvim normalna stvar. Ok, uvijek sam za kontinuitet ali kad vidiš da nešto već duže vrijeme ne funkcioniše prosto moraš da se odlučiš za taj korak. Mi jesmo poznati, to jest naša uprava sa Čovićem, da se treneri mjenjaju kao na traci, ali Sferopulos uživa ogromno povjerenje i kredit koji do sad niko nije dobio. Čovjek je u kanalu iz kog nema izlaza. To zna i on, to znamo i mi navijači, a to zna i uprava. Al naravno pokušava da kupi vrijeme i da ne ispadne kako šutiraju trenera u pripremnim utakmicama ili posle prvog kola jer je to ogroman udar na njihovu reputaciju i nešto što bi odjeknulo u evropskoj košarkaškoj javnosti. Takođe svi znamo da će dobiti otkaz nakon 4. ili najkasnije nakon 5. kola. To su dupla kola, pa će vjerovatno sačekati da se završi. Ono što je još veći problem, ozbiljni dunsteri nam vode klub koji veze s košarkom, a rekao bih i sa životom nemaju. Nemaju ideju, plan...Tako da s trenerom i ove naprednjačke uhljebe govnjivom motkom treba poćerati. Kakve veze ima Sfero sa onim o čemu pričam a to je reputacija kluba u koji niko neće? Sem poslušnika i žetondžija (što btw vi prebacujete Sferu između ostalog). Ja pričam o tome kad konačno oterate Sfera, ko će vam doći. Dakle, nema veze sa tim kako drugi timovi menjaju trenere i koliko nego kako mi to radimo i kada. Pa ako sam kažeš da je klub poznat po tome da menja trenere na traci, šta misliš kako će menadžer novog trenera da strukturira ugovor za svog klijenta (pod pretpostavkom da iko hoće da dođe), šta misliš? A ovo bold, da da, ne možemo da oteramo rendom SNS idiota iz mesne zajednice a uspećeš iz kluba sa najvećom armijom navijača i ozbiljnim društvenim činiocem.
Bogoljub Gagic Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Доћи ће онај кога платиш да дође, ту је крај сваком паламуђењу. Одлазе људи сада у Русију и Израел јер их плате, најјаче да неће у стандардног евролигаша гадљиви су. 7
Ludi za Poli Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Moze se Sferu zamjerati dosta toga ali forsiranje swtich odbrane sa pogotovo proslosezonskim, a cini se i ovosezonskim rosterom sigurno ne. U tim ekipama ne postoji ni u naznakama nesto sto se moze kvalifikovati kao jak POA defanzivac, bek koji ce probijati blokove na pick igri i stiskati glavnog protvnickog beka, a centri sem Bolomboya (iako je i njemu switch najjaci adut sto se odbrane pnr tice) dok je bio zdrav nisu sposobni braniti bilo u visokom bilo u dubokom dropu. Petrusevu npr koji vam je bio glavni visoki nakon povrede Joela je preuzimanje jedini iole pozitivan faktor u odbrani, u dropu il ne daj Boze u helpu sa strane bez lopte on je teska rupetina. CMM isto sa svojom gradjom tesko da moze stiskat najbrze protivnice bekove i generalno mu vise odgovara da preuzima i pod kosem ako treba. Ovako bez kvalitetnog defanzivca na lopti i centrima koji se u dropu gube ko abdest ti i nemas neki poseban izbor kakvu odbranu igrati pa ti switch ostaje manje vise jedini izbor. To jaki i ozbiljni timovi prije ili kasnije procitaju, spreme help beatere (pogotovo kad imas dosta igraca koji su jako losi u helpu jer il ne znaju il ne zele) pa ti onda bivas jeban bez neke mogucnosti da efektivno koristis neki drugi tip odbrane jer prosto nemas personal koji ce to igrati. 9 1
Recommended Posts