Chaos Is Me Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago 21 hours ago, Zadnji vezni said: @Chaos Is Me kako vidiš Izundua i njegov defanzivni plafon pri iskakanju,udavajanju i svim onim Joelovim stvarima u kome je prednjačio i dominirao defanzivno u preuzimanjima i zaštiti obruča takođe? Drugo,kako do sad vidiš Kartera,i da li vremenom može da se nametne kao "klač igrač" s obzirom da može sve (i dribling i 1 na 1 i prodor..) i da ima hrabrosti i karaktera za tako nešto? Za Izundua nemam pojma, nisam ga dovoljno gledao. Ovako sa priprema mi deluje da ipak nema ni blizu Joelovu atletiku, brzinu i eksplozivnost, ali da nije ni loš plus mi deluje da radi sve onako kako trener od njega traži, iskače taman koliko treba da bumpuje beka bez preterane agresije. Mislim da je igrač koji na kraju sezone može biti znatno bolji nego na početku, a to je nešto što odavno nismo imali...još od samog Joela. Kao sigurno najjeftiniji stranac koji će biti protagonista ove sezone sviđa mi se šta možemo da dobijemo od njega + je kompatibilan sa Riverom, tj. pruža nešto što ovaj ne može. Carter mi se oduvek sviđao, još iz Zenita. Ne znam da li može da bude gamechanger na EL nivou ali vredi pokušati. Mislim da je on čak malo ugušen u Unikahinoj komunističkoj raspodeli minuta, kod nas će izgleda imati 25 minuta po meču što mi se sviđa. Biće tu uspona i padova ali je igrač koji želi da se nametne, ne plaši se, nije sebičan ali ne beži od odgovornosti + je mačkast što je uvek lepo videti. Mislim da može postati igrač nalik na Jordana Loyda, nije još toliko konstantan niti sposoban da se toliko zapali, ali je all round bek koji zna da kreira i za druge, veoma se trudi u odbrani, fali mu samo malo rutine. U svakom slučaju, uzbudljiv igrač za gledanje. 19
forumko topic Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Izundu je sirovi pipač vrha table. Čak je pipa i kad ne treba, pa protivnicima priznaju poene, iako lopta nije ni blizu da sklizne u obruč. Ali može da bude nešto od njega, borben je, ume da se odmota iz pika, samo da se uigraju i da ima ko da ga hrani loptama. 2
Wingwalker Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Mislim da može postati igrač nalik na Jordana Loyda, nije još toliko konstantan niti sposoban da se toliko zapali, ali je all round bek koji zna da kreira i za druge, veoma se trudi u odbrani, fali mu samo malo rutine. U svakom slučaju, uzbudljiv igrač za gledanje. Upravo sam juče prokomentarisao da ako Karter dotera šut a tu mislim i na selekciju i na procente mogao bi da uskoči u patike brata Lojdare pa makar mu bile i malo povelike. Lojdaru je bilo lako zavoleti. Došao je u najboljim godinama željan dokazivanja...nikad uvaljivač kostiju a neustrašiv kao doberman. Na kraju te sezone kada mu je stao šut, išao je u meso i kad treba i kad mora i treskali su ga o parket momčki ali je on svojih 10-12 poena isporučivao...pa nek košta šta košta. 2
VISOKOLETAC Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Evo plata igraca koji igraju za Hapoela i Makabija, a koji su dovodjeni u pricu sa nama(nekada i samo nase zelje bez pokrica): Vasilije Micić — 6 miliona Ilajdža Brajant — 2,8 miliona Den Oturu — 2,2 miliona Džonatan Motli — 1,5 miliona Bruno Kaboklo — 1,2 miliona Kris Džouns — 1,1 milion Loni Voker — 2,2 miliona Edited 6 hours ago by VISOKOLETAC
Sinnerman Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Chaos Is Me said: Carter mi se oduvek sviđao, još iz Zenita. Ne znam da li može da bude gamechanger na EL nivou ali vredi pokušati. Mislim da je on čak malo ugušen u Unikahinoj komunističkoj raspodeli minuta, kod nas će izgleda imati 25 minuta po meču što mi se sviđa. Biće tu uspona i padova ali je igrač koji želi da se nametne, ne plaši se, nije sebičan ali ne beži od odgovornosti + je mačkast što je uvek lepo videti. Vreme će odgonetnuti da li je mačkast ili mačkast u džakast. 😁
Obi-Wan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, VISOKOLETAC said: Evo plata igraca koji igraju za Hapoela i Makabija, a koji su dovodjeni u pricu sa nama(nekada i samo nase zelje bez pokrica): Vasilije Micić — 6 miliona Ilajdža Brajant — 2,8 miliona Den Oturu — 2,2 miliona Džonatan Motli — 1,5 miliona Bruno Kaboklo — 1,2 miliona Kris Džouns — 1,1 milion Loni Voker — 2,2 miliona Naslov kampanje Hapoela: I bogati plaču
Night wolf Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne igraju pare samo naravno, ali Hapoel ima tim po vrednosti u top 4-5. Neverovatno..
spajk32 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Da li je našim navijačima dozvoljen ulazak na gostovanja u Italiji? Konkretno za Virtus u januaru? Sećam se da nije bilo dozvoljeno 2023. ali nisam ispratio da li je ostala takva situacija. Želeo bih da odem na neko gostovanje ove godine pa bi mi znacilo nečije iskustvo/preporuka
LevonKendal Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 minutes ago, spajk32 said: Da li je našim navijačima dozvoljen ulazak na gostovanja u Italiji? Konkretno za Virtus u januaru? Sećam se da nije bilo dozvoljeno 2023. ali nisam ispratio da li je ostala takva situacija. Želeo bih da odem na neko gostovanje ove godine pa bi mi znacilo nečije iskustvo/preporuka Koliko znam, organizovanja gostovanja u Italiji su nam zabranjena zbog mogucnosti dolaska drugih grupa sa kojima nasi imaju problema (prvenstveno navijaci Rome).
Dzo23 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nije dozvoljeno, nemoj ni pokušavati. Mi smo uspjeli ući prošle sezone protiv Armanija jer nas nije bilo mnogo, oko 15-ak, od toga 3-4 djevojke. Jedna od njih živi u Italiji, zna jezik, i jedno pola sata se ubjeđivala sa njihovom policijom da nas pusti. Na kraju su omekšali. Objašnjenje je bilo "vaši navijači su pravili nerede u Rimu, i do daljneg vam je zabranjen pristup".
NikadProtivKaline Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, VISOKOLETAC said: Evo plata igraca koji igraju za Hapoela i Makabija, a koji su dovodjeni u pricu sa nama(nekada i samo nase zelje bez pokrica): Vasilije Micić — 6 miliona Ilajdža Brajant — 2,8 miliona Den Oturu — 2,2 miliona Džonatan Motli — 1,5 miliona Bruno Kaboklo — 1,2 miliona Kris Džouns — 1,1 milion Loni Voker — 2,2 miliona chris za 1,1 i kaboklo za 1,2 zvuce kao dobri dilovi 1
Nate Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 5 minutes ago, NikadProtivKaline said: chris za 1,1 i kaboklo za 1,2 zvuce kao dobri dilovi I dowtin jr. za 900!
Creed Bratton Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 13 hours ago, Igor_ said: Nije los dodavac, ali njegove asistencije su izlazne lopte, covek nije postavio dva pik napada za celu sezonu. On je igrac koji trci tranziciju i tu skuplja poene i asistencije, i bas kao sto kazes igrali (igramo) smo stil kosarke koji mu ne odgovara. Nama bi na onaj stil kosarke prosle godine vise znacio jedan Blat od njega. Sve je do trenera koji treba da prilagodi igru igracu kojeg je doveo. Pritom imas xy situacija prosle godine gde cmm pokusava da organizuje napad 18-20sek i onda kad nema kud uvali loptu nekome da sutne, i ti u statistici vidis njegovu asistenciju. Nije asistencija samo iz pika i taj izlazni pas treba precizno baciti, napraviti prostor da skupi protivnik itd.. Da ne preterujemo sad nije samo Kodi drvio loptu 20 sekundi cak je vecinski u pozicionom napadu igrao od lopte, Nedovic i pogotovu Yago su nebrojano puta isto radili. Opet to je vecinski trenerov problem jer nam u tim situacijama ne prodje primarna ni sekundarna akcija i onda igrac ostane ma 5 sekundi do isteka napada bez ikakve prednosti, nema mnogo igraca koji takve situacije resavaju u visokim procentima. Uglavnom moja poenta je da nam neki pik kreator umesto Kodija ne bi uopste unapredio igru jer jednostavno nije isto igrati pik sa Poarijeom ili Nebom i sa Riverom i Izunduom. Nama je mnogo bitnije da Moneke, Nwora i Odzelej budu razigrani, a centri ce doprinositi na drugi nacin. 1
Čvarkov Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Spoiler @kironepraktičar braća zauvek? 🔴⚪️ Edited 4 hours ago by Čvarkov
Disfruto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 31 minutes ago, Creed Bratton said: Nije asistencija samo iz pika i taj izlazni pas treba precizno baciti, napraviti prostor da skupi protivnik itd.. Da ne preterujemo sad nije samo Kodi drvio loptu 20 sekundi cak je vecinski u pozicionom napadu igrao od lopte, Nedovic i pogotovu Yago su nebrojano puta isto radili. Opet to je vecinski trenerov problem jer nam u tim situacijama ne prodje primarna ni sekundarna akcija i onda igrac ostane ma 5 sekundi do isteka napada bez ikakve prednosti, nema mnogo igraca koji takve situacije resavaju u visokim procentima. Uglavnom moja poenta je da nam neki pik kreator umesto Kodija ne bi uopste unapredio igru jer jednostavno nije isto igrati pik sa Poarijeom ili Nebom i sa Riverom i Izunduom. Nama je mnogo bitnije da Moneke, Nwora i Odzelej budu razigrani, a centri ce doprinositi na drugi nacin. Pa nije samo pik dodati centru nego otvoriti i druge pozicije. Odzelej i Nwora kada coskare bi najbolje bili otkljucani prostim pik-om i da ide pas u cosak odakle dolazi pomoc. Karter je pronasao par puta sjajna resenja iz najprostijeg pika za otvorene trojke 2
MisaF Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, spajk32 said: Da li je našim navijačima dozvoljen ulazak na gostovanja u Italiji? Konkretno za Virtus u januaru? Sećam se da nije bilo dozvoljeno 2023. ali nisam ispratio da li je ostala takva situacija. Želeo bih da odem na neko gostovanje ove godine pa bi mi znacilo nečije iskustvo/preporuka Bice u Sofiji ove sezone dobro gostovanje 🙂
zemljoradnik Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 37 minutes ago, MisaF said: Bice u Sofiji ove sezone dobro gostovanje 🙂 Mozda ne dozvole ulaz ( pogotovo gostujuċim navijačima).
Wingwalker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U komentarima navijača Valensije se vidi da je isporučivao sa amplitudama ali kada je "on fire" to izgleda ovako: hodajuća skripta loptanja. Ova poludistanca iz izolacije je sada već raritet u modernoj košarci. Završava i na prvi i na drugi obruč i levom i desnom rukom. Eksplozivnost na prodoru i ubrzanje u kontrama su mu impresivni. Atraktivan napadač koji nije top klačer ali koji može preokrenuti tekmu mini serijama jer zrači samopouzdanjem i nekom mirnoćom. Najveći plus mu je neustrašivost i želja da preuzme odgovornost. Protiv Olija je video da je ozbiljno pobegao čuvaru u kontri, usporio je da ga sačeka pre skoka, pogledao iza i prebacio loptu u levu ruku da sa njom izvuče and-one jer je faul stigao sa desne strane.
Wingwalker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 7 hours ago, Chaos Is Me said: CMM meni deluje dobro na ovim pripremama, ima tu i dalje mučenja na halfcourtu ali odlučniji je na ulazu i deluje mi nekako veselo i dobro raspoloženo...od kada je zadužio ormarić Markusa Vilijamsa. Edited 1 hour ago by Wingwalker 1
The_Big_S Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja se jedino plašim kako će izgledati situacija sa Grejemom. Trenutno mi ne uliva poverenje. Nekako, deluje i kao da nema sreće. Napravi vrhunski dribling, pošalje čuvara po burek - lopta izađe iz koša… onda promaši zicer.. pa 2 bacanja.. Nemam pojma. Em se nije privikao na Evropsku košarku, em dugo nije igrao, em nije ni u formi ni u kondiciji… em se sad i povredio.. kažu da ga neće biti na VTB kupu.. nemam pojma.. Mislim da se nećemo usrećiti sa njim. Voleo bih da grešim više nego išta, ali….
Wingwalker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, The_Big_S said: Ja se jedino plašim kako će izgledati situacija sa Grejemom. Trenutno mi ne uliva poverenje. Nekako, deluje i kao da nema sreće. Napravi vrhunski dribling, pošalje čuvara po burek - lopta izađe iz koša… onda promaši zicer.. pa 2 bacanja.. Nemam pojma. Em se nije privikao na Evropsku košarku, em dugo nije igrao, em nije ni u formi ni u kondiciji… em se sad i povredio.. kažu da ga neće biti na VTB kupu.. nemam pojma.. Mislim da se nećemo usrećiti sa njim. Voleo bih da grešim više nego išta, ali…. da ga vrnemo nazad dok mu ne istekne garancija...?
The_Big_S Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, Wingwalker said: da ga vrnemo nazad dok mu ne istekne garancija...? Samo sam izneo svoje subjektivno mišljenje, i to na jako malom uzorku.. Velika je verovatnoća da mogu da pogrešim. Deluje mi kao da će on i Miljenović na ravne časti deliti minute kao zamena za CMM-a..
Сандро Лаки Ђентиле Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ја се више надам да он буде стартер кад се врати и ухода, е, сад, да ли ћу се и добро удати, остаје да видимо... Ако је скочни зглоб као што је деловало, не очекујем га ни у прва два кола ЕЛ, а камоли сутра. 1
Igor_ Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Odakle to da ga nema na VTB kupu? Bas sam se radovao da ga gledam tu.
Wingwalker Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago (edited) Sve si naveo @The_Big_S...i pored tih okolnosti razumljivo je da se ne može od njega očekivati da se ublenduje u novi roster i bandažira na evropsku košarku poput spremnog Kartera koji ima već 5 sezona u Evropi a bio je mvp finalne serije. Meni Davonte izgleda baš preskupo i prezajebano. Edited 57 minutes ago by Wingwalker
Recommended Posts