Jump to content

Recommended Posts

Posted
21 hours ago, Zadnji vezni said:

@Chaos Is Me kako vidiš Izundua i njegov defanzivni plafon pri iskakanju,udavajanju i svim onim Joelovim stvarima u kome je prednjačio i dominirao defanzivno u preuzimanjima i zaštiti obruča takođe?

Drugo,kako do sad vidiš Kartera,i da li vremenom može da se nametne kao "klač igrač" s obzirom da može sve (i dribling i 1 na 1 i prodor..) i da ima hrabrosti i karaktera za tako nešto?

Za Izundua nemam pojma, nisam ga dovoljno gledao. Ovako sa priprema mi deluje da ipak nema ni blizu Joelovu atletiku, brzinu i eksplozivnost, ali da nije ni loš plus mi deluje da radi sve onako kako trener od njega traži, iskače taman koliko treba da bumpuje beka bez preterane agresije. Mislim da je igrač koji na kraju sezone može biti znatno bolji nego na početku, a to je nešto što odavno nismo imali...još od samog Joela. Kao sigurno najjeftiniji stranac koji će biti protagonista ove sezone sviđa mi se šta možemo da dobijemo od njega + je kompatibilan sa Riverom, tj. pruža nešto što ovaj ne može. 

Carter mi se oduvek sviđao, još iz Zenita. Ne znam da li može da bude gamechanger na EL nivou ali vredi pokušati. Mislim da je on čak malo ugušen u Unikahinoj komunističkoj raspodeli minuta, kod nas će izgleda imati 25 minuta po meču što mi se sviđa. Biće tu uspona i padova ali je igrač koji želi da se nametne, ne plaši se, nije sebičan ali ne beži od odgovornosti + je mačkast što je uvek lepo videti. Mislim da može postati igrač nalik na Jordana Loyda, nije još toliko konstantan niti sposoban da se toliko zapali, ali je all round bek koji zna da kreira i za druge, veoma se trudi u odbrani, fali mu samo malo rutine. U svakom slučaju, uzbudljiv igrač za gledanje.

• Like 17
Posted

Izundu je sirovi pipač vrha table. Čak je pipa i kad ne treba, pa protivnicima priznaju poene, iako lopta nije ni blizu da sklizne u obruč. Ali može da bude nešto od njega, borben je, ume da se odmota iz pika, samo da se uigraju i da ima ko da ga hrani loptama. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Mislim da može postati igrač nalik na Jordana Loyda, nije još toliko konstantan niti sposoban da se toliko zapali, ali je all round bek koji zna da kreira i za druge, veoma se trudi u odbrani, fali mu samo malo rutine. U svakom slučaju, uzbudljiv igrač za gledanje.

Upravo sam juče prokomentarisao da ako Karter dotera šut a tu mislim i na selekciju i na procente mogao bi da uskoči u patike brata Lojdare pa makar mu bile i malo povelike.

Lojdaru je bilo lako zavoleti.

Došao je u najboljim godinama željan dokazivanja...nikad uvaljivač kostiju a neustrašiv kao doberman. Na kraju te sezone kada mu je stao šut, išao je u meso i kad treba i kad mora i treskali su ga o parket momčki ali je on svojih 10-12 poena isporučivao...pa nek košta šta košta.

• Like 1
Posted (edited)

Evo plata igraca koji igraju za Hapoela i Makabija, a koji su dovodjeni u pricu sa nama(nekada i samo nase zelje bez pokrica):

Vasilije Micić — 6 miliona
Ilajdža Brajant — 2,8 miliona
Den Oturu — 2,2 miliona
Džonatan Motli — 1,5 miliona
Bruno Kaboklo — 1,2 miliona
Kris Džouns — 1,1 milion

Loni Voker — 2,2 miliona

Edited by VISOKOLETAC
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Carter mi se oduvek sviđao, još iz Zenita. Ne znam da li može da bude gamechanger na EL nivou ali vredi pokušati. Mislim da je on čak malo ugušen u Unikahinoj komunističkoj raspodeli minuta, kod nas će izgleda imati 25 minuta po meču što mi se sviđa. Biće tu uspona i padova ali je igrač koji želi da se nametne, ne plaši se, nije sebičan ali ne beži od odgovornosti + je mačkast što je uvek lepo videti.

Vreme će odgonetnuti da li je mačkast ili mačkast u džakast. 😁

Posted
1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Evo plata igraca koji igraju za Hapoela i Makabija, a koji su dovodjeni u pricu sa nama(nekada i samo nase zelje bez pokrica):

Den Oturu — 2,2 miliona
Kris Džouns — 1,1 milion

Loni Voker — 2,2 miliona

Naslov kampanje Hapoela: 

I bogati plaču

Posted

Da li je našim navijačima dozvoljen ulazak na gostovanja u Italiji? Konkretno za Virtus u januaru? Sećam se da nije bilo dozvoljeno 2023. ali nisam ispratio da li je ostala takva situacija. Želeo bih da odem na neko gostovanje ove godine pa bi mi znacilo nečije iskustvo/preporuka 

Posted
5 minutes ago, spajk32 said:

Da li je našim navijačima dozvoljen ulazak na gostovanja u Italiji? Konkretno za Virtus u januaru? Sećam se da nije bilo dozvoljeno 2023. ali nisam ispratio da li je ostala takva situacija. Želeo bih da odem na neko gostovanje ove godine pa bi mi znacilo nečije iskustvo/preporuka 

Koliko znam, organizovanja gostovanja u Italiji su nam zabranjena zbog mogucnosti dolaska drugih grupa sa kojima nasi imaju problema (prvenstveno navijaci Rome). 

Posted

Nije dozvoljeno, nemoj ni pokušavati. Mi smo uspjeli ući prošle sezone protiv Armanija jer nas nije bilo mnogo, oko 15-ak, od toga 3-4 djevojke. Jedna od njih živi u Italiji, zna jezik, i jedno pola sata se ubjeđivala sa njihovom policijom da nas pusti. Na kraju su omekšali.

Objašnjenje je bilo "vaši navijači su pravili nerede u Rimu, i do daljneg vam je zabranjen pristup". 

Posted
2 hours ago, VISOKOLETAC said:

Den Oturu — 2,2 miliona
Kris Džouns — 1,1 milion

Loni Voker — 2,2 miliona

chris za 1,1 i kaboklo za 1,2 zvuce kao dobri dilovi

• Like 1
Posted
5 minutes ago, NikadProtivKaline said:

chris za 1,1 i kaboklo za 1,2 zvuce kao dobri dilovi

I dowtin jr. za 900!

Posted
13 hours ago, Igor_ said:

Nije los dodavac, ali njegove asistencije su izlazne lopte, covek nije postavio dva pik napada za celu sezonu. 

On je igrac koji trci tranziciju i tu skuplja poene i asistencije, i bas kao sto kazes igrali (igramo) smo stil kosarke koji mu ne odgovara. 

Nama bi na onaj stil kosarke prosle godine vise znacio jedan Blat od njega. Sve je do trenera koji treba da prilagodi igru igracu kojeg je doveo. 

Pritom imas xy situacija prosle godine gde cmm pokusava da organizuje napad 18-20sek i onda kad nema kud uvali loptu nekome da sutne, i ti u statistici vidis njegovu asistenciju. 

Nije asistencija samo iz pika i taj izlazni pas treba precizno baciti, napraviti prostor da skupi protivnik itd.. Da ne preterujemo sad nije samo Kodi drvio loptu 20 sekundi cak je vecinski u pozicionom napadu igrao od lopte, Nedovic i pogotovu Yago su nebrojano puta isto radili. Opet to je vecinski trenerov problem jer nam u tim situacijama ne prodje primarna ni sekundarna akcija i onda igrac ostane ma 5 sekundi do isteka napada bez ikakve prednosti, nema mnogo igraca koji takve situacije resavaju u visokim procentima.

Uglavnom moja poenta je da nam neki pik kreator umesto Kodija ne bi uopste unapredio igru jer jednostavno nije isto igrati pik sa Poarijeom ili Nebom i sa Riverom i Izunduom. Nama je mnogo bitnije da Moneke, Nwora i Odzelej budu razigrani, a centri ce doprinositi na drugi nacin.

Posted
31 minutes ago, Creed Bratton said:

Nije asistencija samo iz pika i taj izlazni pas treba precizno baciti, napraviti prostor da skupi protivnik itd.. Da ne preterujemo sad nije samo Kodi drvio loptu 20 sekundi cak je vecinski u pozicionom napadu igrao od lopte, Nedovic i pogotovu Yago su nebrojano puta isto radili. Opet to je vecinski trenerov problem jer nam u tim situacijama ne prodje primarna ni sekundarna akcija i onda igrac ostane ma 5 sekundi do isteka napada bez ikakve prednosti, nema mnogo igraca koji takve situacije resavaju u visokim procentima.

Uglavnom moja poenta je da nam neki pik kreator umesto Kodija ne bi uopste unapredio igru jer jednostavno nije isto igrati pik sa Poarijeom ili Nebom i sa Riverom i Izunduom. Nama je mnogo bitnije da Moneke, Nwora i Odzelej budu razigrani, a centri ce doprinositi na drugi nacin.

Pa nije samo pik dodati centru nego otvoriti i druge pozicije. Odzelej i Nwora kada coskare bi najbolje bili otkljucani prostim pik-om i da ide pas u cosak odakle dolazi pomoc. Karter je pronasao par puta sjajna resenja iz najprostijeg pika za otvorene trojke

• Like 2
Posted
3 hours ago, spajk32 said:

Bice u Sofiji ove sezone dobro gostovanje 🙂