JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Bukvalno ništa ne možemo po tom pitanju da uradimo, možemo samo da čekamo i nadamo se zvaničnim dobrim vestima. Prema tome, čemu uopšte diskusija. To nije matematika. Ta pločica je stavljena da pomogne zarastanje rane, odnosno povrede. Ali to niko ne zna kojim tempom će ista zarastati. Kad se skloni ta oplata, videće se koliko je povreda zalečena. Onda će moći da se da prognoza. Prema tome, bukvalno je sve moguće, od toga da više nećemo gledati Bokija na terenu do nekog brzog povratka krajem godine. I čemu onda nagađanje? Bolje da je klub bilo šta rekao o Kaliniću i Grejemu. To je mnogo korisnija informacija sada. 2 2
Zadnji vezni Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 17 hours ago, aleksa7 said: Ја да задржим неки ниво? Који ниво? Овај? ⬇️ Ово је компилација умотворина само у последња 24 сата, пошто је недељу дана ваљда предугачак период да би се неко осврнуо на претходне небулозе. Ако је то ниво комуникације и дискутовања који треба да се негује на форуму, надам се да никад нећу успети да га достигнем, а камоли задржим. Можда само имам мало више поштовања према ономе што су досад урадили и успут немам насушну потребу да пљујем без срама и без кочнице по свима и свему из меча у меч. Заменљиви запослени у клубу који волим дођу и оду, да ли ћу их памтити по добром или лошем је на њима. Ако ће Звезда бити боља без њих бићу за то да дође неко бољи. Док се надам да ће доћи, нећу штанцовати десетине истих увредљивих уписа који прелазе све границе укуса. Ово је баш тешка будалаштина. Управу секције која ми показује крвав средњи прст нисам ниједном похвалио. Управу кошаркашке секције сам похвалио само двапут; једном на рачун труда да се омогући лакши и бољи рад у Пиониру, што се поклапа са сведочењима играча и стручног штаба, и једном на рачун труда да у складу са могућностима убрзају, подмладе и очврсну ростер играчима који ће бити жељни доказивања. Ко није препознао те сврсисходне потезе... биће да је до њега, не до мене. Баш ласкаш себи ако мислиш да ми се битисање на овом форуму своди на то да се теби јављам и набијам на нос разне феноменалне уписе које си натрпао у истом тону јер си био бесан 40 или 90 минута. Да не идем даље у приватизовање теме, задржаћу се овде јер ме ни најмање не занимаш лично ти, већ ме понекад оптерети токсична атмосфера која се ствара на основу ничега. У тренутно актуелном случају по принципу: пораз на припремама = тренер дудук и играчи дебили, победа на припремама = "нисам видео и не могу да коментаришем". У сваком случају, опрости што сам ти пробудио нервозу, апсолутно нећу поново квоутовати твоје уписе да не се не осећаш увређено и таргетирано. Da ne gušim temu sa bezveznim raspravama sa tobom koje si sam izazvao nakačeći se na moj upis ničim izazvan da valjda dokažeš šta?I da pokažeš šta? Da si mnogo pametan,stručan ili ne znam šta treće? Ne baviš se samnom i jako si smiren i opušten ali si na topic od KKCZ Quotovao nekoliko mojih upisa sa FK gde trenera te sekcije nazivam trenerskim dudukom i neznalicom.(što i jeste) Niti se vređam niti nerviram ,gluposti i neistine napisane me ne dotiču takođe i to ko ih piše i ko mi replicira. Jednostavno je prijatelju,naiđeš na upise koji ti se ne sviđaju i produžiš dalje.Ili pak komnetarišeš kulturno i normalno,bez uzdizanja sebe i svog ega svrstavajući ovog kome repliciraš u krug budala,bezveznjaka ili kako god.Mnogo takvih videh u životu i poslu za mojih 50 godina,zato sam i reagovao,inače ne bih. Svako dobro i samo produži dalje,što bi rekao Čolić Zdravko. Što si tiče ovih utakmica do sada,izuzimajući apsolutno raspad protiv pariza,ovo deluje sasvim korektno.najviše mi se sviđa što nismo više mlohava pihtija od ekipe, što karakterno što fizički i defanzivno.Nema više defanzivnih mekušaca u ekipi,gde su sve ekipe to eksploatisale u useravale nas preko pojedinih igrača. Fizički,atletski i karakterno je ovosezonska ekipa na mnogo višem nivou od svih prethodnih i to mi je najveći plus i zadovoljstvo gledajući ove utakmice. Takođe,ne verujem da će nas neko prebiti na parketu a da na to nećemo uzvratiti istom merom. Igramo savim dobru defanzivu za sad,tranziciju možemo imati ubitačnu sa ovim rosterom.Za mene najveća pozitivna iznenađenja su centarski duo,kao i Karter koji je baš sjajan igrač i njegovom potpisu sam se naviše obradovao.Iskreno nisam verovao da će završiti kod nas sobzirom kakve je utakmice imao protiv barse I Reala u španskom Plejofu.Naravno potrebno je još uloge da se iskristališu ,neko glancanje defanzivno i napoadačko kroz specijale i pozicione napade itd. Ali za sad od ovog što smo videli sa novim rosterom,ulogama,igračima,teško da se moglo više očekivati i više tražiti posle rezimea i sagledavanja dosadašnjih utakmica. Ključ ove ekipe je mislim i u Grejemovim rukama i njegovoj adaptaciji na evrospku košarku i sistem igre naš.Rekao bih da je bio dobar na poslednjoj njegovoj utakmici do same povrede. I mislim da će biti save bolji i učinkovitiji,jer vidi se klasa,a koliko se može čuti da je veliki radnik i daleko od nekog nafuranog iskompleksiranog Amera. Edited 3 hours ago by Zadnji vezni 1
hakeem Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago nisam nesto primetio da je Kalinic usporio u bilo kom smislu tako da ga ne treba stavljati u krug veterana...i dalje je on legitiman EL starter... Izundu deluje kao sasvim solidan defanzivac za EL nivo, sto je ohrabrujuce...Odzele je bas defanzivna sila... izuzetni smo na ofanzivnom skoku...za Kartera je neki optimum da bude vodja druge petorke sto je vecinom bio i u Unikahi... cekamo i taj sut da dodje... 1
NikadProtivKaline Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago naravno da je kalina usporio i da je veteran ne miša poslednja sezona nivo veterana(do toga retko ko moze da dobaci:)), ali svakako je fizicki u decline poslednje 2god vidi se po ispadanjima u odbrani i resenjima na postu, gde da noge ne slusaju kao ranije opet to ne znaci da ne moze i ovoj i ovakvoj kkcz da bude veoma koristan samo da smanji nervozu malo 14
Zadnji vezni Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Chaos Is Me said: Meni se ubedljivo najviše sviđa ovde što više nemamo očigledne kartonske kutije u odbrani (Teodosić, Nedović, Yago) koje prosto izazivaju protivničkog trenera da besomučno napada baš tu. Čak je Canaan dosta fizikalan i jak za svoje gabarite, sigurno se ne pravi gameplan da napadaju njega non stop. Što se Ojeleyea tiče, pa ne mogu baš svi da postižu 15 poena u proseku. Njegova uloga u odbarni je ekstremno važna, a u napadu će uzimati šuteve koji ne zahtevaju mnogo driblinga, iako ni on nije operisan od igre sa loptom. Ipak, ne treba zaboraviti da koliko god jak i mišićav bio, on ima ispod 2 metra i nema nešto duge ruke, koliko vidim mahom će igrati na PF a prirodana pozicija mu je SF. Rivero je bio odličan, ne filozofira već radi ono što zna, bez pardona će iskoristiti svaki missmatch ali nije mi na ovim pripremama delovao alav i da mora preko njega da se igra da bi bio koristan. Možemo ponekad videti i iznenađujuće poteze kao što je ono coast to coast rešenje jer je on u mlađim danima bio PF i nije klasičan kameni centar. Međutim, videli smo da nije baš sjajan u završavanju pored skočnih atleta i da tu postoji strah jer je igrač koji igra "ispod obruča" a ne iznad obruča. Izundu je prijatno iznenađenje odbrambeno, u napadu je sirov i nema najbolje ruke. Plakaćemo za Joelom sigurno u nekom momentu jer je čovek kucao sve što može, Izundu nije toliko eksplozivan, a o Riveru da ne pričam. Međutim, kao što rekoh, Izundu potpuno poništava potrebu za bangavim Plavšićem, ima 100 puta bolje pozicioniranje i to je sasvim ok s obzirom da je stranac najmanjeg pedigrea ovde. Bio sam oštar prema Nwori jer je to igrač koji ima skill i visinsku prednost u odnosu na većinu trojki u EL, međutim ostajem pri stavu da smo najebali ako nam on bude "go to guy" i neko u koga ćemo gledati po svaku cenu kad je stani pani. Na kraju je utisak da jedva čekam da krene prava akcija. @Chaos Is Me kako vidiš Izundua i njegov defanzivni plafon pri iskakanju,udavajanju i svim onim Joelovim stvarima u kome je prednjačio i dominirao defanzivno u preuzimanjima i zaštiti obruča takođe? Drugo,kako do sad vidiš Kartera,i da li vremenom može da se nametne kao "klač igrač" s obzirom da može sve (i dribling i 1 na 1 i prodor..) i da ima hrabrosti i karaktera za tako nešto?
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Svakome ko nije slep kod očiju je jasno stanje stvari sa Bolombojem, tako da što se pre pomirite sa činjenicom da je on jako daleko od ovogodišnjeg sastava. Čak su vam i ljudi u klubu suptilno to saopštili time što su doveli tri nova centra, bez da direktno to saopšte, plašeći se gneva razularenih navijača. 5
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Karter dosta odiše samopouzanjem, kao da je iskusni EL igrač. Dosta je siguran na lopti, brz prvi korak, pokušava da deli asiste bez gledanja, statistički dobar šuter. Priznajem da ga nisam ranije gledao u Unikahi, nije me zanimalo takmičenje niže od EL, ali pokazuje da će dosta zavisiti od njega. 1
Shunsuke Nakamura Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I moj utisak da plafon najviše određuju Grejam i Bolomboj. Ovo ostalo je stvarno korektno, dobro smo popunjeni na većini pozicija, ali za neki ozbiljniji rezultat nam trebaju pomenuta dvojica u dobrom izdanju. 2
MGinobili20 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Колико год га волео, мислим да је идеално да Калина игра 15-20 минута, а Нвора 20-25 минута у зависности од тог како се утакмица одвија. Тако бисмо добили максимум од обојице. Само се плашим да ће Калина бити закуцан стартер јер је домаћи играч да не буде комплетна стартна петорка странаца. 1
Igor_ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, NikadProtivKaline said: pa to je valjda CMM? ovde fali jedan lockdown suter, i switch centar i to je to prvo mozda mozemo da dobijemo od grahama, i mislim da nam u njegovoj adaptaciji stoje kljucevi sezone drugo, ako se joel ikada vrati bar na 80% onoga sto je bio zasto smo vracali nesrecnog plavsu ni sad mi nije jasno, mozda da igra ABA samo, ne kapiram Daleko je CMM od toga. On celu proslu sezonu nije postavio dobar pik a ne nesto vise. Nakupi on asistencije ali je veliki broj uvaljivanje lopte saigracu na isteku napada i izlazna lopta za sut. Treba nam klasican kreator.
JPM Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, MGinobili20 said: Колико год га волео, мислим да је идеално да Калина игра 15-20 минута, а Нвора 20-25 минута у зависности од тог како се утакмица одвија. Тако бисмо добили максимум од обојице. Само се плашим да ће Калина бити закуцан стартер јер је домаћи играч да не буде комплетна стартна петорка странаца. Ja se uopšte ne plašim minuta Kaline, Janis će to dobro da odradi. Plašim se da će trener biti pod pritiskom da daje minute ostalim našim igračima, a oni to realno ne zavređuju.
MGinobili20 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ма јасно, само мислим да би за све било боље да Нвора буде стартер, а Калина бекап. Лакше ће се Нвора носити са стартерима а Калина са резервама. Рецимо против Арманија, мислим да би Нвора урадио бољи посао против Шилдса него Калина и офанзивно и дефанзивно. 2
Nini3112 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mozda ovo pisem bez pokrica ali ja se ne bi toliko oslanjao na povratak Bolomboja bar na ono sto sam cuo. 1
Creed Bratton Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 43 minutes ago, Igor_ said: Daleko je CMM od toga. On celu proslu sezonu nije postavio dobar pik a ne nesto vise. Nakupi on asistencije ali je veliki broj uvaljivanje lopte saigracu na isteku napada i izlazna lopta za sut. Treba nam klasican kreator. A ko je taj klasican kreator na EL nivou Kalates, Jovic? Ne vidim kako oni u ovakvoj koncepciji dizu plafon ekipe. 1
NikadProtivKaline Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago ma to ne postoji taj klasican kreator je rahmetli teo koliko danas takvih igraca imas u EL? 6
perikle Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Creed Bratton said: A ko je taj klasican kreator na EL nivou Kalates, Jovic? Ne vidim kako oni u ovakvoj koncepciji dizu plafon ekipe. Majk Dzejms, Guduric, LoBrown pa cak i Nedovic zna da kreira iz pika veoma dobro... Svi su oni za CMM-a u tom segmentu tate. Imamo prvog pleya koji ne zna da vrti pik, beka sutera koji je operisan od ball hendlinga i FIBA CL igraca koji cak i najbolji od svih sto se pik igre tice.
Kosjan Willavić Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kalinicu je i trebala manja minutaza nego prosle godine, verujem da ce se korist od njega onda povecati a frustracije i greske smanjiti. Ako nista, ove godine smo top popunjeni na njegovim pozicijama. 2
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 21 minutes ago, perikle said: Majk Dzejms, Guduric, LoBrown pa cak i Nedovic zna da kreira iz pika veoma dobro... Svi su oni za CMM-a u tom segmentu tate. Imamo prvog pleya koji ne zna da vrti pik, beka sutera koji je operisan od ball hendlinga i FIBA CL igraca koji cak i najbolji od svih sto se pik igre tice. Gde navede dva najveca iso manijaka kao primer kreatora, Nedovica i Jamesa. Lo Brown je bivsi igrac, a Guduric nije plej vec sekundarni kreator sa 2/3. Tacno je ono sto napisa kolega iznad, point god je vrsta u izumiranju, i to ne samo u Evropi. Kosarka se ubrzala, nema vise toliko slajfanja parketa 20 sekundi. 1
Igor_ Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 39 minutes ago, Creed Bratton said: A ko je taj klasican kreator na EL nivou Kalates, Jovic? Ne vidim kako oni u ovakvoj koncepciji dizu plafon ekipe. To i jeste problem sto je trziste ograniceno, nama prosle sezone nije imao ko da postavi pik u vecini meceva. Videcemo kako ce sfero to ove godine da nadoknadi, i moze li Karter kao sekundarni plej da zakrpi tu rupu. Sve bi mnogo lakse bilo da CMM krene da pogadja suteve, ne bi mu isli ispod bloka i mnogo bi vise prostora imao da razigra nekog (plus bi stvarao prednost na prvom koraku protiv vecine). Edit za post iznad, James je prosle sezone igrao dosta smislenije, imao je fine timske partije, i svakako mnogo bolja resenja iz pika od CMM. Edited 1 hour ago by Igor_
Disfruto Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 8 minutes ago, Igor_ said: To i jeste problem sto je trziste ograniceno, nama prosle sezone nije imao ko da postavi pik u vecini meceva. Videcemo kako ce sfero to ove godine da nadoknadi, i moze li Karter kao sekundarni plej da zakrpi tu rupu. Sve bi mnogo lakse bilo da CMM krene da pogadja suteve, ne bi mu isli ispod bloka i mnogo bi vise prostora imao da razigra nekog (plus bi stvarao prednost na prvom koraku protiv vecine). Edit za post iznad, James je prosle sezone igrao dosta smislenije, imao je fine timske partije, i svakako mnogo bolja resenja iz pika od CMM. Graham kreira vecinu iz pnr-a, mozda u Evropi doda jos bolju iso igru ali u sustini on bi trebalo da bude taj kreator. 2
Gudura Posted 46 minutes ago Posted 46 minutes ago Mislim da treba uvesti pretkvalifikacije za pisanje na forumu.Da moderatori daju kvotu od 5 postova koje ce uceniti kao komisija, i ukoliko zakljuce da forumas nema sta da ponudi, da mu se zahvale za pokusaj participiranja. Tako bi smo bili postedjeni gomile nebuloza i hot take-ova koje smo prinudjeni da citamo, a IL ne bi licila na rolnu Zewe🙄 3
Radovan III Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago Zamolio bih za informaciju.Radi se o državljanstvu Stefana Miljenovića. Da li on može da igra za reprezentaciju kao domaći igrač ili kao naturalizovani? Znam da je prerano ali nikad se ne zna šta može biti.Možda momak eksplodira ove godine.Svaki domaći plej je zlata vrijedan.
Igor_ Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago 25 minutes ago, Disfruto said: Graham kreira vecinu iz pnr-a, mozda u Evropi doda jos bolju iso igru ali u sustini on bi trebalo da bude taj kreator. To je znak pitanja naravno, ako on isporuci ono sto moze prica se totalno menja.
Recommended Posts